Maalesefki bende de iyi haberler yok. İlk hamileliğin çok stresli geçmişti. Ailem vandaydi depremi yaşamışlardı falan filan. Bu hamileliğimde sürekli ne dine telkinlerde bulundum uzulmeyecegim stres yapmayacağım diye. Ama olmadi. Tam hamileliğin başında tayin istedik ve çıktı. Bi yandan ev topla bi yandan ramazan ayı bi yandan mide bulantıları. Aileme yalvardim yardıma gelin diye kimse gelmedi. KV ayni gelmedi. Esim oruçlu haliyle1 ay ev topladı. Tabi benim sinirler lacka . sürekli ağladım. O halde aileler memnun olsun diye önce KV sonra annemlere gittik. Km lerce yol yaptık. Kızkardeşinin düğününe gittik. Orda burada uyumaktan kemiklerin sizliyordu. En sonunda enfeksiyon kaptim kist oluştu. Sonra tayin olduğumuz yere geldik ev yerleştirmeye yine kimse yardıma gelmedi.tabi bu arada hangi Dr denk gelirse ona gittik. En son 28 haftada bi Dr bebegin suyu az dedi. Sebep yorgunluk ve stres. Sindi perinatologa gidiyorum . heyet raporlarıyla sürekli yatmayla çık şükür 36 haftaya geldik. Ve tıpta çok nadir görülen bir gebelik yasiyornusun su miktarı normalin altında ve bebek normal gelişiyor çok şükür. Ama ilk Doğumum norm olmasına rağmen bu sezeryan olmak zorunda ymis. Çünkü bebek susuz ortamda sancilara dayanamaz dedi Dr. Ama benim ilaç alerjim var özellikle ağrı kesicilere karşı. Alerjik sok gelişiyor. Sezeryanda bir o kadar riskli. Kar zarar hesabı yapınca Dr sezeryan diyor. Oğluna bakıp sürekli ağlıyorum ya bana birşey olursa. Bu durumda bile aaaaa niye sezeryan bekle normal doğru diyenler var. Kafayı yicem. Yardıma gelince kimse yok ortada akil vermeye gelince hepsi akil küpü. Haftaya muhtemelen bebeğim doğmuş olacak inşallah. Ama ben çok korkuyorum ya anestezi yapınca alerji başlarsa diye. Çok dolmuşum. Üstüne KV kp geldiler. Oturamiyorum uzanamiyorum. Oranda uzandığını için eşim söylenip duruyor. Yanlarında oturmuyormusum. Amaaaaan sistin vallahi. Hayirlisiyla dogursaydim. Çok korkuyorum.
pöffff...
can sıkıntısı
ya hepinizi şişiriyorum ben ya, ben çok çabuk yıkılıp hemen toparlanırım yarın bir bakmışsınız şakıyorum bülbül gibi:) hayırlısıyla sağlıkla doğsa bu yavrumda, hayırlısıyla doğumla beraber evimize huzur gelse
evet hanımlar bugün tam 10 km yol yürüdüm,,, yarın dayürümeyi düşünüyorum,,, 10 km,,, şimdi de akşam uykumu uyuyacağım,, yürümeyi kesinlikle tavsiye ederim,( tabi doktorunuz sakınca görmüyor ise benim tehlikeli dönem geçti ondan böyle ipini kaçırmış inek gibi oldum ,
BU arada telefonuma run keeper diye bir application indirdim onun sayesinde ne kadar yürüdüğümü saatde kaç km yürüdüğümü falan görüyorum,, tavsiye ederim iyi bir application
amin canım hapimizinki sağlıkla gelir inşallah, neyse ablanda eniştende kendilerine göre bi çözüm bulmuş :))Sağlıkla gelsin inş Oğlak kendi kararlarını alır ama sonuçta toprak grubu inatçı davranmazsanoz o da olmaz inş:) bakalım benim kızım yay mı olacak Oğlak mı herhalde iki gün içinde doğmaz artık :))
Onlar çok alem:)) ablam çantasından tuvalet kağıdı kullanıyor bize veriyor sonra saklıyordu da:)) eşi de tuvalet kağıdını arabada bırakıyordu kullanacağı kadarını alıyordu :))))
benim bir arkadaşımın da alerjisi var,, ve o üç kere ameliyat oldu ilki çok uzun süren bir ameliyattı ve haberimiiz yokdu alerjisinden bir sorun olmadı öteki ameliyatında doktorlar önlem aldı, arkadaşım şimdi hamile ve kesin sezeryan doktoru da biliyor durumunu zaten sezeryan çok uzun süren bir ameliyat değil,,, yüreğini refah tut,,,,,Maalesefki bende de iyi haberler yok. İlk hamileliğin çok stresli geçmişti. Ailem vandaydi depremi yaşamışlardı falan filan. Bu hamileliğimde sürekli ne dine telkinlerde bulundum uzulmeyecegim stres yapmayacağım diye. Ama olmadi. Tam hamileliğin başında tayin istedik ve çıktı. Bi yandan ev topla bi yandan ramazan ayı bi yandan mide bulantıları. Aileme yalvardim yardıma gelin diye kimse gelmedi. KV ayni gelmedi. Esim oruçlu haliyle1 ay ev topladı. Tabi benim sinirler lacka . sürekli ağladım. O halde aileler memnun olsun diye önce KV sonra annemlere gittik. Km lerce yol yaptık. Kızkardeşinin düğününe gittik. Orda burada uyumaktan kemiklerin sizliyordu. En sonunda enfeksiyon kaptim kist oluştu. Sonra tayin olduğumuz yere geldik ev yerleştirmeye yine kimse yardıma gelmedi.tabi bu arada hangi Dr denk gelirse ona gittik. En son 28 haftada bi Dr bebegin suyu az dedi. Sebep yorgunluk ve stres. Sindi perinatologa gidiyorum . heyet raporlarıyla sürekli yatmayla çık şükür 36 haftaya geldik. Ve tıpta çok nadir görülen bir gebelik yasiyornusun su miktarı normalin altında ve bebek normal gelişiyor çok şükür. Ama ilk Doğumum norm olmasına rağmen bu sezeryan olmak zorunda ymis. Çünkü bebek susuz ortamda sancilara dayanamaz dedi Dr. Ama benim ilaç alerjim var özellikle ağrı kesicilere karşı. Alerjik sok gelişiyor. Sezeryanda bir o kadar riskli. Kar zarar hesabı yapınca Dr sezeryan diyor. Oğluna bakıp sürekli ağlıyorum ya bana birşey olursa. Bu durumda bile aaaaa niye sezeryan bekle normal doğru diyenler var. Kafayı yicem. Yardıma gelince kimse yok ortada akil vermeye gelince hepsi akil küpü. Haftaya muhtemelen bebeğim doğmuş olacak inşallah. Ama ben çok korkuyorum ya anestezi yapınca alerji başlarsa diye. Çok dolmuşum. Üstüne KV kp geldiler. Oturamiyorum uzanamiyorum. Oranda uzandığını için eşim söylenip duruyor. Yanlarında oturmuyormusum. Amaaaaan sistin vallahi. Hayirlisiyla dogursaydim. Çok korkuyorum.
tşkler ama birden çıkmadım 10 km yavaş yavaş,,,hey maşallah subhanallah ben karşıdaki 20 mt mesadefeki bakkala zor gidiyorum sanki doğuracakmış gibi oluyorum bebiş kasığıma iniyor sanki,tebrik ediyorum seni
güle güle huzurla kullanın,,iyi akşamlar arkadaşlar salon için vede yatak yanında kullanmak için (kenarı açılıyor )
beşik aldık baby tech 425 tl ye aldık 400 olan tahta renkti ,beyaz olan 450 imiş 425 e verdiler
bu arada halıları da yolladık ortalık ssavaş alanı gibi
Eki Görüntüle 1344367 Eki Görüntüle 1344368 Eki Görüntüle 1344369
aynen aynen...yapacak tasarımda kalmadı desene herbi iş bittimi
sana olsun bıseyler ben pazartesıye kadar tutcam esım pazar nobetcıde :)
ayy cok tatlı gule gule kullan cnm benı evlatlık al ya :) kızına masallah prenses gıbı uyusuniyi akşamlar arkadaşlar salon için vede yatak yanında kullanmak için (kenarı açılıyor )
beşik aldık baby tech 425 tl ye aldık 400 olan tahta renkti ,beyaz olan 450 imiş 425 e verdiler
iyi akşamlar arkadaşlar salon için vede yatak yanında kullanmak için (kenarı açılıyor )
canım çocuk odası takımı aldık biz beişiği dolabı şifonyeri var ama yatak yanına birşey istiyordum ilk zamanlar da da salonda kullanmak için aldık ama bugünnasıl beşik cnm oyun parkımı.. birde sen geç kalmışsın beşik almak için
İçim bom boş artık ne ağlayabiliyorum ne kızabiliyorum,aslında boş da değil buruk hem de çok...
Sabahtan beri pc başında ssvd okuyorum, aklıma deli şeyler geliyor,bırak diyorum sezaryna tarihini şunu bunu, bolca hareket et yürü çömel kalk başlasın doğum sancın kimseyede söyleme, son ana kadar sonra git normal doğur mecburen....
Başından beri normal istedim her kafadan bir ses ne ailem ne eşim ne çevrem ne dr lar desteklemedi, ya sabır dedim beni anlayan yok mu en yakınımdan bana destek olan yok mu yok...
Bazen diyorum ben başka dünyadan mı geldim niye çevremde kafa dengi bulamıyorum hep aynı konular muahbbetler, kapana kısılmış gibiyim..
Mecburen zorla isteksizce sezaryana razı oldum kendimi kurbanlık gibi hissediyorum, sezaryan benim için zaten büyük bir travma yetmezmiş gibi hamileliğin başından beri beni anlamayn bir koca, özele gidelim diye tutturan bendim herkes özele mi gidiyor özelde mi doğuruyor diye 8 ay burnumdan getirdi, bende devlete razı oldum, bir kadın dr buldum tamam iyi dedim, sonra hanım 2 ay izine çıktı, o arada benim ciddi düşük riskim oldu rahim azğım açılmıştı ve bebeğim rahim ağzına inmişti düştü düşecekti, acilde hep methini duyduğum ama erkek diye gidemediğim dr vardı şansıma, çok güzel ilgilemişti, kendi dr um gelene kadar 4-5 defa ona gittim kontrole haftada bir yani, önce Allah'ın izniyle sonra o dr un sayesinde bebeğim tutunmuştu bana...
Sonra kendi dr um döndü izinden kadın eskisi gibi ilgili değildi neyse dedim, bir daha ki kontrolde 36. haftaya kadar ben bakmıyorum ultrasonla radyoljide bakılacak dedi, ben şok oldum ne demek ne saçmalık ağzımı açıp bir şey demek gelmedi içimden çünkü zaten özele götürmediği için kızgındım eşime, çıktım içerden ağlamaklı olarak bebeğimi göremedim bakmadı dedim, radyoloji bakacakmış dedim, eşim ne var olsun dedi! Radyolojiye gittik bir hafta sonraya gün verdi... Ben eve dönene kadar ağladım beni şöyle dr larla muattap ediyorsun vicdansızsın dedim...
Sonra devlette ki o iyi erkek dr a randevu aldım emrivaki yaptım eşime, surat beş karış ama umursamadım zaten hep ağlıyordum onun yüzünden önemsizdi surat asması, ondan sonra hep ona gittim baktı ki eşim ben vazgeçmiycem özele gidelim dedi ben 8 ayı doldurmuşum şaka gibi!!! Öncesinde özelde doğum istedim diye ablamın yanında tartışmıştık üstelik....
Neyse dedim gidelim ama ben dr mu bırakmam, hem özele hem de devlete devam ettim, her seferinde dah niye gidiyorsun ona dedi, umursamadım bazen bazen anlattım bazen tartıştım..
Sekiz ayım hep sıkıntıyla ağlayarak geçti, evde oğlumla ilgilenmekten sıkıntılardan bebeğimle konuşmadım bile
Her ağlamamda kahroluyordum bebeğimi üzüyorum evde ki oğlumu üzüyorum diye, kısır döngüydü bu, ağladıkça üzülüyor üzüldükçe ağlıyordum..
Allah daha büyük dert verecek göreceksin gününü diyordum kendime
Verdi geçen hafta bebeğim tek böbrekli olduğunu öğrendim o kadar ultrasona girdiğim halde o kadar renkli doplere girdiğim halde farkedilmemişti, içime kor düştü o an dünya başıma yıkıldı, ne olacak şimdi dedim bebeğim yaşamayacak mı....Ben gereksiz ağlarken benim yavrum tek böbreğiyle karnımda duruyormuş, canı yanıyormu diye düşündüm nasıl bir şey bu...Doğunca böbreğimi veririm ben ona diyordum...
Sonrası bir sürü dr a gittik hamdolsun rahatladık evet tek böbrekliydi ama yaşamasına engel değildi bu durum, ne kadar şükretsek azdı..
Eşim üstüme titremeye başlamıştı şaşkın şakın bakıyordum ona illa bir musibet mi olması lazımdı bunun için
Sonra babasını erkek dr takıntısı bozdu her şeyi, niye niye niye sen kimsin sen nesin be adam bu benim bedenim senin ne haddine!!!
Beni hep ağlatan kocamın bana hamileliğim boyunca söylediği şey doğum yap seni dr a götürücem sinirlerin çok bozuldu!!!! Sen kendini götür dr a hamile karımı hep üzüyorum normal mi diye sor!!
Ben pes ediyorum kim ne istiyorsa yapsın onlar karar versinler nasıl doğurucağıma, ben kimim ki....
Maalesefki bende de iyi haberler yok. İlk hamileliğin çok stresli geçmişti. Ailem vandaydi depremi yaşamışlardı falan filan. Bu hamileliğimde sürekli ne dine telkinlerde bulundum uzulmeyecegim stres yapmayacağım diye. Ama olmadi. Tam hamileliğin başında tayin istedik ve çıktı. Bi yandan ev topla bi yandan ramazan ayı bi yandan mide bulantıları. Aileme yalvardim yardıma gelin diye kimse gelmedi. KV ayni gelmedi. Esim oruçlu haliyle1 ay ev topladı. Tabi benim sinirler lacka . sürekli ağladım. O halde aileler memnun olsun diye önce KV sonra annemlere gittik. Km lerce yol yaptık. Kızkardeşinin düğününe gittik. Orda burada uyumaktan kemiklerin sizliyordu. En sonunda enfeksiyon kaptim kist oluştu. Sonra tayin olduğumuz yere geldik ev yerleştirmeye yine kimse yardıma gelmedi.tabi bu arada hangi Dr denk gelirse ona gittik. En son 28 haftada bi Dr bebegin suyu az dedi. Sebep yorgunluk ve stres. Sindi perinatologa gidiyorum . heyet raporlarıyla sürekli yatmayla çık şükür 36 haftaya geldik. Ve tıpta çok nadir görülen bir gebelik yasiyornusun su miktarı normalin altında ve bebek normal gelişiyor çok şükür. Ama ilk Doğumum norm olmasına rağmen bu sezeryan olmak zorunda ymis. Çünkü bebek susuz ortamda sancilara dayanamaz dedi Dr. Ama benim ilaç alerjim var özellikle ağrı kesicilere karşı. Alerjik sok gelişiyor. Sezeryanda bir o kadar riskli. Kar zarar hesabı yapınca Dr sezeryan diyor. Oğluna bakıp sürekli ağlıyorum ya bana birşey olursa. Bu durumda bile aaaaa niye sezeryan bekle normal doğru diyenler var. Kafayı yicem. Yardıma gelince kimse yok ortada akil vermeye gelince hepsi akil küpü. Haftaya muhtemelen bebeğim doğmuş olacak inşallah. Ama ben çok korkuyorum ya anestezi yapınca alerji başlarsa diye. Çok dolmuşum. Üstüne KV kp geldiler. Oturamiyorum uzanamiyorum. Oranda uzandığını için eşim söylenip duruyor. Yanlarında oturmuyormusum. Amaaaaan sistin vallahi. Hayirlisiyla dogursaydim. Çok korkuyorum.
evet hanımlar bugün tam 10 km yol yürüdüm,,, yarın dayürümeyi düşünüyorum,,, 10 km,,, şimdi de akşam uykumu uyuyacağım,, yürümeyi kesinlikle tavsiye ederim,( tabi doktorunuz sakınca görmüyor ise benim tehlikeli dönem geçti ondan böyle ipini kaçırmış inek gibi oldum ,
BU arada telefonuma run keeper diye bir application indirdim onun sayesinde ne kadar yürüdüğümü saatde kaç km yürüdüğümü falan görüyorum,, tavsiye ederim iyi bir application
Kızlar ablam dört beş Yıldır evli sanırım:) evlendiği ilk aylar Eşiyle tuvalet kağıdı Yüzünden kavga etmiş :) hep ablam yenisini takıyormuş eşi Alıp da takmıyormuş yerine eskisi bitince. O gün bugündür dört beş Yıldır tuvalet kağıdı ortada duruyor işi olan orada kullanıyor o inat eşi inat :)) arada bizim aile gidince takıyor işte :) bizi hasta ettiler kendileri umursamıyor :))
Kızlar iyi akşamlar, çok az kaldı doğuma,bütün hazırlıklar tamamdır artık Nisa'mı bekliyorum.
Pazartesi saat 10 da zaman geçmiyor sankiiii, sizde durumlar nedir
babyforwe cok tatlıymış, tam prenses yatağı, huzurla uyur inşallah kuzucuk :)
güle güle huzurla kullanın,,
ayy cok tatlı gule gule kullan cnm benı evlatlık al ya :) kızına masallah prenses gıbı uyusun
Iyl cnm ne kadar anne karninda kalirsa o kadar lyl. Misafirm olduğu icin giremiyorum. Özledim sizleri. Ben iyiyim en kısa zamanda aranıza döneceğim.
güle güle kullanın cnm çok güzelmiş annesi
Bende çok çiğniyorum Görenler oğlun boklu olucak diyor:) benimde mideme iyi geliyor...Kızlar ben cok sakız ciğniyorum ya... Niyekî acaba..... Bide dişmin agrısına iyi geliyo .. Hareket ediyo diye mi acep:)
Bende ki derde bak:)
Kız eflal gelişmelerden haberdar et.. İnş sonuc senin istedigin gibi olur hep....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?