- 3 Temmuz 2010
- 2.687
- 2.774
- 448
en hayırlı zamanda sağlıkla gelsin inşallah bebeğin. ne zaman bir sonraki kontrolün? yani ilerleyip ilerlemediği ne zaman belli olacak?Cumartesi günü kontrolde plesentada erken yaşlanma belirtileri olduğunu söyledi dr ilerlerse 36 yı doldurunca alabilirim dedi,bebeğim 2200 gr 46 cm inşallah zamanını bekler,
bana da oluyor bu bahsettiğin. hırıltı hiç duymadım ama ritmik nefes alıp verir gibi karnımın küçük bir yeri inip kalkıyor yumuşak yumuşakGece gece aklıma takıldı benim karnım bazen sanki içerde bebis nefes alıp veriyor gibi oynuyor. Bi içeri bi dışarı. Bazense sanki hırıltı geliyor bunlar normal mi ya da aranızda benzer şeyler yasayan var mi
bu tereyeğı pekmezi hiç duymamıştım iyi oldu öğrendiğim. anne oluyoruz artık, bilmemiz lazım böyle şeyleriyalnız bu öksürüğe iyi gelir eğer boğazın kötü ise ilk dediğimi de yapmanı tavsiye ederim,,,
umarım bunlarla geçer bu arada ateşine dikkat et, aman çıkmasın,,
eğer dercen yoksa eczanelerde 5 tş ye dijital ateş ölçerler satılıyor,,,
ayy unutmamışsın canım ya maşaallah, bendim evet. ilk teşhisimi sen koymuştunevet canım çıtlıyor miniğim dışardan duyuluyor aynen eşimde duydu, canım sendeydi değil mi kasık fıtığı nasıl oldu şimdi?
canım üzme kendini eşin de anlar inşallah en kısa zamanda...bebişini düşün..Hepimizin derdi farklı kızlar. Rabbim içimize ferahlık versin înşallah. Benim de eşim iş sebebiyle günlerdir gergin ve beni üzüyor. Dün ağladım annemlerin yanında. Annem de doğal olarak kızdı konuşmadı eşimle. Eşim kalbimi de almıyor. Kendîni haklı görüyor her zaman rest çekiyor üstüne. Ailem hep destek oldu bize. Allah'a sığındım bebeğim için dik durmaya çalışıyorum ama kalbim kırık.
Canm ğzülme ya... Bak eşinin neden böle dawrandıgını biliyorsun ... İnş bu zanlarda gicekHepimizin derdi farklı kızlar. Rabbim içimize ferahlık versin înşallah. Benim de eşim iş sebebiyle günlerdir gergin ve beni üzüyor. Dün ağladım annemlerin yanında. Annem de doğal olarak kızdı konuşmadı eşimle. Eşim kalbimi de almıyor. Kendîni haklı görüyor her zaman rest çekiyor üstüne. Ailem hep destek oldu bize. Allah'a sığındım bebeğim için dik durmaya çalışıyorum ama kalbim kırık.
Benim sat 17 nisan, 31 aralıkta raporu alıcam tam 37+0 oluyor. Senin 6 gün daha önce alman gerekmez mi canım?
Bir mendil bile almıyorum. Tipimden hiç hoşnut değilim. Doğum izni boyunca bişey almayı düşünmüyorum. Doğum izninde spor salonuna gitme hayalleri kuruyorum. İşe başlayana kadar eski kiloma dönmeyi başarırım inşallah. İşe başlarken bişeyler alıcam üst baş.
Evet cnm az az attım oldu sonunda :)canım uyku seti gibi olanları atınca makinayı çok doldurma parça parça at tıklım tıklım olunca deterjan kalıyor
Sağol cnm az attım deterjan ve parça oldu şükürçok deterjan koymaya gerek yok bence az deterjan iki kez durulama misssssssss :))
Ayy canım yaa zamane bebekleri işte tersler :)) bizimkide dönmedi diyorum bende oglak burcu olacagı belli oluyor.Hayırlısı olsun ben silinmedik halı gırgırlanmadık yer bırakmadım yok canım dönmüyor :))) Daha var senin zamanın dönebilir bazen son anda bile dönüyorlarmış senin ilkmi hamileligin ? Genelde ikincilerde dönme şansı büyükmüş ilklere göreGünaydın kızlar kontrolden geldik az önce, bebişim iyiymişoluyor.ür ama daha önce kafası aşağıda olan oğluşum ters dönmüşİlla kestirecek yani bu oğlan beni dedim doktora, yok istersen bu şekilde de deneriz dedi ama ben cesaret edemem yaaa Yerleri mi gırgırlıyoduk napıyoduk bebikleri düz duran annişler
Kesinlikle katılıyorum ilk hamileligimde hiç farkında degildim ama bunda resmen iliklerime kadar hissettim hamileligi.Kasılma nedir çatı agrısı nedir hep bunda ögrendim.aynen çok rahat benim hamileleiğim diye övünürdüm kızımda hamileligi.ttiğinde belim bile ağrımıyordu. bunda 6. aydan sonra git gide kötü oluyorumikinciler daha fena demek
Amin inşallahartık ne kadar az yazılıyo bu foruma, gerçi ben de yazmayıp takip edenlerdenimgerçi ocak bebişleri de biraz aceleci çıktı sanki, kim bilir ankette işaretli kaç bebiş doğdu da ben farkedemedim bile.. forumdan olmayıp ocak bebişlerinden olan ama doğan 2 tane bebiş ben biliyorum sağlıklılar maşallah benim prensesim de erken geliyordu az kalsın 33. haftada çalışabilir raporu almaya diye gittiği randevuda direk izne ayırdı doktorum, suyumuz azalmış ve eşi yaşlanmaya başlamış yani kireçlenmeye detaylı ultrasona gönderdi dr bebişimin ciğerleri gelişmiş mi bi problem var mı vb açılardan incelensin die.. detaylı da bi problem çıkmadı hamd olsun.. yoksa hemen doğuma alcaklardı beni, daha çantamız bile hazır diildi.. buarada benim idrarada protein kaçağı da var gebeliğe bağlı diyabet de.. yok yok anlıcağnız =( neyse öncelikle annemle gidip bebişin ve benim çantalarımızı hazırladık hemen ordan da anneme geldim, çünkü doktor sürekli istirahat etmemi, et ve balıkla beslenmemi, çok iyi beslenmemi, bol su içmemi söyledi.. buarada daha önceden doğum yapmış,suyu azalan bi arkadaştan öğrendiğim kadarıyla günde 1 deveci armutu ve 1 su bardağı da arpa suyu içmeye başladım.. 10 gün sonra doktor randevumuz vardı yani geçen çarşamba, hamdolsun suyumuz biraz artmış, kireçlenme ilerlememiş, idrarda protein ve şeker çıkmadı ve doktorumuz bebişimizin inşallah 37. haftayı tamamlıcağnı söyledi.. iyi haber almayalı baya olmuştu :) dinlenmenin,sıkı beslenmenin ve anne bakımının önemini ve de kıymetini iyi bilin,bilelim diye anlatıyorum bunları :) bu cumartesi yine kontrol var ve 3 haftadır her kontrole bgn doğuma alabilirler endişesi ve belirsizliğiyle gidiyorum.. neyseki artık 36 haftalık olduk çok şükür.. dua edelim birbirimize, ben okuyup okuyup dua ediyorum hepinize, dilerim hepimiz bebişlerimizi sağ salim alırız kucaklarımıza, küvöze girmeden getiririz yuvalarımıza, sarılık bile olmazlar hatta kolik bile olmazlar hattaa nazar bile değmesin inşallah güle oynaya büyütelim
Ah canım yaa inşallah oda anlar hatasını hayat herkes için farklı kişilerle farklı sebeplerden zor gerçekten.Aslında tek önemli şey SAĞLIK...ilk hamileligimde bebegimin down sendromlu olabilme ihtimali çok yüksek demişlerdi dünya başıma yıkılmıştı testler kontroller....neyseki saglıklı şimdi ama o günleri hatırlayınca kendime kızıyorum neden böyle herşeyi büyütüyorum şimdi diye.insanogluyuz işte onun için ilk önce saglıgınızı düşün umarım eşinde anlar zamanla ...Hepimizin derdi farklı kızlar. Rabbim içimize fgerçekten.sin înşallah. Benim de eşim iş sebebiyle günlerdir gergin ve beni üzüyor. Dün ağladım annemlerin yanında. Annem de doğal olarak kızdı konuşmadı eşimle. Eşim kalbimi de almıyor. Kendîni haklı görüyor her zaman rest çekiyor üstüne. Ailem hep destek oldu bize. Allah'a sığındım bebeğim için dik durmaya çalışıyorum ama kalbim kırık.
aynen canım nerdeyse elimi koyup yürüycem bende, magnezyum içemiyorum midem kavruluyor içinceNego Aynen oyle valla magnezyum verdı dr bana ama hıııc bı ıse yaramadı ya.. Cok afedersınız elım orda gezıyorum artık boyle snkı durdugum yerde normal dogum yapıyormusum gıbı bı agrı oluyor.. Su 15 gun nasıl geccek bılemıyorum.c pff..
aynı canım oğlumda son güne kadar her işimi yaptım büyük temizliğimi bile, şimdi de iş yapıyorum ama gün içine böle böle akşam oluyoraynen çok rahat benim hamileleiğim diye övünürdüm kızımda 40. hafta bittiğinde belim bile ağrımıyordu. bunda 6. aydan sonra git gide kötü oluyorumikinciler daha fena demek
ben bir haftadır öyleyim doğurmadım henüz:)kizlar dun gece acayip bi sanciyla uyandim fakat gecti ara ara sabcilar geliyo cok seyrek sanirim bu yalanci kasilmalar agrisiz olur saniyprdum ilk kez sanci kasilma vs yaaiyorum daha cok erken odüm kopuyor dogurcam diye sizlerde de var mi agrili kasilma ? :O
öyle canım haklısın:)Kıyamam sana, ama hepimiz hem merakla hem de endişeyle gidiyoruz, korkma canım biz elimizden gelenin en iyisini onlar için yapıyoruz sonuçta gerisi Rabbime kalmış kalbini ferah tut her zaman
inşaallah yarın güzel haberler alırsınGünaydın hanımlar :)
dün gece yine bacak tutulması , sabah namaza da feci bi karın ağrısıyla uyandım. bu ağrılar beni biraz korkutuyor da bakalım hayırlısı ..
Yarın sabah doktor randevumuz var :) Bakalım benim tosuncuk kızım bu hafta da yeni bir rekora imza attı mı ?
Aynı zamanda yarın çatı muayenemiz de varşimdiye kadar doktora vajina varisi sorunu yaşadığımı söylemedim . o da hep normal yaparız diyordu. Bakalım süprizimle karşılaşınca ne diyecek
Herkes iyi mi doğuran yok değil mi
öyle canım çok etkilendim aklıma geliyor hala ama rüya dediğin gibirüyalar etkiliyor insanı demi ama ruya işte öyle düşün canm etkilenmemeye çalış
sanki banada hiçbişey hazır değil gb geliyor unuttuğum vardır kesin bnm normalde 14ocak yada 21 ocaktı sezeryan tarihim ama bu plesenta sıkıntısından dolayı belki bu haftanın sonunda alacak
hayırlısıyla doğuralım inşallah hepimiz
canım üzülmez mi çok geçmiş olsunGünaydınnn kızlar geçmişe bakanadım telden giriyorum eşin bugün antalyaya gidicek babası yarın by-pass ameliyatı olacakmış dünden beri morali bozuk kuzumun ağladı içli kocam benim ben de üzgünüm eşim üzüldüğü için
gaz sancısı olma ihtimali yüksek, sırtınada vuruyor mu, çok şiddetli oluyorkızlar slmlar,
umarım herkes iidir. ben bugün sabah 9 dan beri karın ağrısı çekiorumönce şiddetli girio sancı tam göğsümün altından sonra hafiflio. hani nts ye bağladıklarında bi tanesini bebeğin kalbine diğerini de göğsün altına yerleştiriolar ya, işte ordan girio ağrı...
sabahtan beri devm edio ama sadece 2 kez çok şiddetli ağrıdı.
benim daha önce 2 kere daha böyle oldu hastaneye gitmiştim en sonunda doğurmuosun dediler ama bu ağrılara bi anlam veremiyorum...
var mı başka başına böyle bişi gelen??
azcık fil hafızalıyım benen hayırlı zamanda sağlıkla gelsin inşallah bebeğin. ne zaman bir sonraki kontrolün? yani ilerleyip ilerlemediği ne zaman belli olacak?
bana da oluyor bu bahsettiğin. hırıltı hiç duymadım ama ritmik nefes alıp verir gibi karnımın küçük bir yeri inip kalkıyor yumuşak yumuşakama hıçkırık değil bu, hıçkırık kendini belli ediyor zaten pıt pıt. bu daha hafif, hatta bakınca görüyorum ben, yoksa hissetmiyorum.
bu tereyeğı pekmezi hiç duymamıştım iyi oldu öğrendiğim. anne oluyoruz artık, bilmemiz lazım böyle şeyleri
ayy unutmamışsın canım ya maşaallah, bendim evet. ilk teşhisimi sen koymuştuno zamanlar çok kötüydüm, ayakta duramıyordum acısından ama şimdi öyle değil çok şükür. bünyem alıştı mı artık ne yaptıysa sadece idrara sıkışıksam ya da bağırsaklarım doluysa acıyor, onun dışında bir şey yok.
canım ya hamileyken hiç çekilmiyor haklısın tabi ki, iş yüzünden benden kaynaklı değil diye kendini rahatlat en azından sebebi belliHepimizin derdi farklı kızlar. Rabbim içimize ferahlık versin înşallah. Benim de eşim iş sebebiyle günlerdir gergin ve beni üzüyor. Dün ağladım annemlerin yanında. Annem de doğal olarak kızdı konuşmadı eşimle. Eşim kalbimi de almıyor. Kendîni haklı görüyor her zaman rest çekiyor üstüne. Ailem hep destek oldu bize. Allah'a sığındım bebeğim için dik durmaya çalışıyorum ama kalbim kırık.
canım ya bir kere eklemiştin fotı gayet güzel duruyordun öyle çok şiş değildin, ben ilk başta kilolu hamile kaldım diye çok üzüldüm napıcam diye, sonra bir rahatlık geldi bana inan doğum sonrası halimi bile umursamıyorum veririm nasılsa diyorum, hamileliğin başından beri yeme işini kiloyu önemsemeyince daha az aldığımı farkettim, doğum sonrası içinde taktiğim aynı olacak:)Sa kızlar... Nasılsınız... Gamzeyi cok merak ediyorum ya... Kesek telini falan alsaydım...
Ahhh EFLALİM ahh bilmiyorum bitanem yakınlarım aslında sadexe karnın var diyo ama bn aynada öle görmüyorum...:)
Aynoyız kız seninle ozaman...
Hihami inş döner tekrardan bebegin
gıcık olmakta haklısın canım ne densiz gıcıkmış görümcem seni bırakıp eşinin gitmesini istemesi çok bencilce!Gercekten inanamiyorum bi kadin vucudu bu kdr nasil degisebilir. Rabbim nelere kadir. Ben atom karinca gibi kosusturan ben 12 gundur evdeydim heneroid yuzunden. Bugun bi market yapim dedim allahim soguk terler doktum midem bulandi zaten tosbaga gibi yuruyorum yamuk yamuk yavas yavas eve zor attim kendimi. Yuruyus yapamiyorum daha 1 ay var oysa ki..
Eslerinin anlayissizligindan yakinan arkadaslar guzeller cok ustlerinde durmayin. Extra ilgi alaka bekliyoruz dogru ki ama ozlerinde hodukluk var bi kere degismezler. Kabullenip bebislere konsantre olalim. Onlar da gun yaklastikca stres yapiolardir. Konusmazlar da bizim gibi. En kotu burda dertlesiyoruz onlar acaba napio korkuolar mi endise duyuyolar mi? Pabuclari dama mi atilcak masrf vs isleri zor onlarin da aslinda. Ama hodukler iste benim ki de bazen delirtio beni. Ama en iyisi bile ayni. He diyip gececez
Beni asil gicik eden gorumce. Taaa kanadadan yetisio. Once bana sormadan 11 yasindaki oglunun eskilerini yolluyorum die esime watsap yapmis. Hayir yani el orgusu bilmem ne esimin eski gydigi bisey olur anlarim da oglunun 11 yillik eski penyelerini napim ? Ayrca bana nie sorulmuo? Yazdim buna watsaptan sagol ama ben herseyi yeni aldim bi eksigim yok dedim. Sirf gicigimdan. Iyi niyet goremedim. Bana sorsa canim bule byle yollim bak aralarindan sec dese neyse. Snra ben 7,5 aylikken basladi esimi yemeye. Kanadaya gel bebe dogmadan kalk gel. Bosandi kendisi oglunun sorunlari var bbasimizda baba yok bari dayi olsun. Rol model ol. Dusunun ankara izmir dgl kanadaya cagirio ki allah korusun dogurabilirim!! Yuz kere esim yok olmaz hamile kizi nasil birakim fln dedi. Dusuncesiz bencil sevmiyorum gorumcemi! O kdr gele giden oldu ordan bi cop yollamadi yegenine! Ayy gick oluyorum neyse skmicam canimi.
sıkıntı yaşamışsın ama şükür bu haftaya kadar gelmişsin inşaallah bundan sonrası daha iyi olurartık ne kadar az yazılıyo bu foruma, gerçi ben de yazmayıp takip edenlerdenimgerçi ocak bebişleri de biraz aceleci çıktı sanki, kim bilir ankette işaretli kaç bebiş doğdu da ben farkedemedim bile.. forumdan olmayıp ocak bebişlerinden olan ama doğan 2 tane bebiş ben biliyorum sağlıklılar maşallah benim prensesim de erken geliyordu az kalsın 33. haftada çalışabilir raporu almaya diye gittiği randevuda direk izne ayırdı doktorum, suyumuz azalmış ve eşi yaşlanmaya başlamış yani kireçlenmeye detaylı ultrasona gönderdi dr bebişimin ciğerleri gelişmiş mi bi problem var mı vb açılardan incelensin die.. detaylı da bi problem çıkmadı hamd olsun.. yoksa hemen doğuma alcaklardı beni, daha çantamız bile hazır diildi.. buarada benim idrarada protein kaçağı da var gebeliğe bağlı diyabet de.. yok yok anlıcağnız =( neyse öncelikle annemle gidip bebişin ve benim çantalarımızı hazırladık hemen ordan da anneme geldim, çünkü doktor sürekli istirahat etmemi, et ve balıkla beslenmemi, çok iyi beslenmemi, bol su içmemi söyledi.. buarada daha önceden doğum yapmış,suyu azalan bi arkadaştan öğrendiğim kadarıyla günde 1 deveci armutu ve 1 su bardağı da arpa suyu içmeye başladım.. 10 gün sonra doktor randevumuz vardı yani geçen çarşamba, hamdolsun suyumuz biraz artmış, kireçlenme ilerlememiş, idrarda protein ve şeker çıkmadı ve doktorumuz bebişimizin inşallah 37. haftayı tamamlıcağnı söyledi.. iyi haber almayalı baya olmuştu :) dinlenmenin,sıkı beslenmenin ve anne bakımının önemini ve de kıymetini iyi bilin,bilelim diye anlatıyorum bunları :) bu cumartesi yine kontrol var ve 3 haftadır her kontrole bgn doğuma alabilirler endişesi ve belirsizliğiyle gidiyorum.. neyseki artık 36 haftalık olduk çok şükür.. dua edelim birbirimize, ben okuyup okuyup dua ediyorum hepinize, dilerim hepimiz bebişlerimizi sağ salim alırız kucaklarımıza, küvöze girmeden getiririz yuvalarımıza, sarılık bile olmazlar hatta kolik bile olmazlar hattaa nazar bile değmesin inşallah güle oynaya büyütelim
Anneler, özellikle de sezeryan geçmişi olan anneler :) doğum sonrası korse kullandınız mı? ben almayı düşünüyorum şu belden kemer gibi takılanlardan ama hangi markanınki daha rahat olur, daha kullanışlı olur fikirlerinize ihtiyacım var. 14e yakın kilo aldım, hepsini de karnımdan aldım. çok sarkacak diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?