- 24 Ekim 2012
- 790
- 938
- 408
ya kızlar bu kasılmalar nasıl bir şey ? ilk hamileliğim ve ben nasıl anlayacağımı bile bilmiyorum :))kilosu iyi suyu iyi bi problem yok sadece donmemis dedi. Haftaya son kontrolumuz artik. Donerse ne mutlu bize donmezse yapacak bisey yok.yeterki kizim saglikli bi sekilde dogsun.yalanci kasilmalarimda basladi iki haftadir.belki onuda goz onunde bulundurmustur doktor.hepimiİn hakkinda hayirlisi kizlar.
maşallah arkadaşının bebeğine canım. benim kızım okadar iri değil. 34 haftalıkken gitmiştik kontrole 2550 demişti. şimdide olsa olsa 2800 falandır.Canım bebegin kac kilo söylemek istemezsen de anlarim canimarkadaşımın bebegini 37.haftada sezaryenle aldı dr kilolu bi bebek gelisimini tamamladı demis dönmemısti onun bebegide dönerse dogum kanalına girerse sıkışabilir falan demis neyse 37 de aldı iri dedigi bebek 3600 kilo dogdu
ya kızlar bu kasılmalar nasıl bir şey ? ilk hamileliğim ve ben nasıl anlayacağımı bile bilmiyorum :))
benimde ilk hamileliğim canım.ben şöyle anlıyorum.normal zamanda kasılma yokken karnımda sadece bebeğin olduğu yerler sert oluyo. boşta kalan yerler daha yumuşak oluyo dokunduğumda.ama kasılma olduğu zaman karnım tamamen sertleşiyo ve şişkinlik hissi oluyo göbek deliğimin üst tarafında. belli aralıklarla sanki elektirik veriyolarmış gibi sancı oluyo nefes almakta zorlanıyorum.ya kızlar bu kasılmalar nasıl bir şey ? ilk hamileliğim ve ben nasıl anlayacağımı bile bilmiyorum :))
Kizlar hemoroid normal doguma engel mi? Yarin kontrolde doktora soylicem ama deneyimi olan varsa diye size de sorayim dedim.
Benimde ilk hamileligim canim yinede doktorumun dedigini yazayim doktora karnım taş gibi oluyor kasıklarım agrımaya baslıyor dedim oda kısa süreli oluyorsa yalancı kasılmalardır dedi demekki kasılma öyle birseyya kızlar bu kasılmalar nasıl bir şey ? ilk hamileliğim ve ben nasıl anlayacağımı bile bilmiyorum :))
Benimkindn iyiymis canim bebisin masallah benim 34 de 2200 dü zaten zayıf dedi dr..ama arkadasin bebegi 1 haftadir küvezde solunum sıkıntısı varmış iri bebek gelisimi tamam dedi aldı da o zaman niye küvezde bu bebek o benim kafamı karıstırdı.maşallah arkadaşının bebeğine canım. benim kızım okadar iri değil. 34 haftalıkken gitmiştik kontrole 2550 demişti. şimdide olsa olsa 2800 falandır.
Evet evet tam olarak bunu anlatmak istemistim bende az onceki msjımda:)boyle kısa sürüyordu yalancı kasılmalar demisti dr umbenimde ilk hamileliğim canım.ben şöyle anlıyorum.normal zamanda kasılma yokken karnımda sadece bebeğin olduğu yerler sert oluyo. boşta kalan yerler daha yumuşak oluyo dokunduğumda.ama kasılma olduğu zaman karnım tamamen sertleşiyo ve şişkinlik hissi oluyo göbek deliğimin üst tarafında. belli aralıklarla sanki elektirik veriyolarmış gibi sancı oluyo nefes almakta zorlanıyorum.
allah hayırlısıyla kuvöz sıkıntısı falan olmadan sağ salim kucaklarımıza amayı nasip etsin yavrularımızı. el mahkum napalım doktor ne derse onu yapmak zorundayız.Benimde ilk hamileligim canim yinede doktorumun dedigini yazayim doktora karnım taş gibi oluyor kasıklarım agrımaya baslıyor dedim oda kısa süreli oluyorsa yalancı kasılmalardır dedi demekki kasılma öyle birsey
Benimkindn iyiymis canim bebisin masallah benim 34 de 2200 dü zaten zayıf dedi dr..ama arkadasin bebegi 1 haftadir küvezde solunum sıkıntısı varmış iri bebek gelisimi tamam dedi aldı da o zaman niye küvezde bu bebek o benim kafamı karıstırdı.
Amin insallah canimallah hayırlısıyla kuvöz sıkıntısı falan olmadan sağ salim kucaklarımıza amayı nasip etsin yavrularımızı. el mahkum napalım doktor ne derse onu yapmak zorundayız.
Cok şükür canim kurtuldun sen artik darisi bizlere kilolarıda verirsin ins tez zamanda allah kolaylik versinAyy kızlar slm cok ıleerlems sayfalar artk sık gıremem gece gunduz meme modundayz oglusum tam memecı emzık aldı ama ondada yorulur dye kıyamyrm kızımda ılk karsılasmada mutlu oldu cok sevıyor ama bıraz duygusal herseye aglıyor falan bugun ıyı sukur kayınvalıdem annm babam var dye dun geldı aksm kızına gectı bugun gelır mı bılmm cumartesı zateen gıdıyor saolsun bı yarm altn taktıu dusunmesı yeter.. Esımle arada gerılıyoruz ..,malum lohusalık smdı annemle babamı hastneye gotutrdu ayy ıkı cocukla hayat zor kızım saolsun yardm ettıgı halde .. Bu arada gelır gelmez tartldm 91le gttm 85olmus karnımı sardm ıns verırm zaten 75le kalmstm ondada 8kılo fazlam vardı sımdı sadece sut gelsn dusuncesı var ekmk falan abartmyrm bakam doguran var mı bızde haberler boyle
canımm hayırlı olsun normal doğum mu oldu? allah sağlıkla analı babalı büyümeyi nasip etsin :))Ayy kızlar slm cok ıleerlems sayfalar artk sık gıremem gece gunduz meme modundayz oglusum tam memecı emzık aldı ama ondada yorulur dye kıyamyrm kızımda ılk karsılasmada mutlu oldu cok sevıyor ama bıraz duygusal herseye aglıyor falan bugun ıyı sukur kayınvalıdem annm babam var dye dun geldı aksm kızına gectı bugun gelır mı bılmm cumartesı zateen gıdıyor saolsun bı yarm altn taktıu dusunmesı yeter.. Esımle arada gerılıyoruz ..,malum lohusalık smdı annemle babamı hastneye gotutrdu ayy ıkı cocukla hayat zor kızım saolsun yardm ettıgı halde .. Bu arada gelır gelmez tartldm 91le gttm 85olmus karnımı sardm ıns verırm zaten 75le kalmstm ondada 8kılo fazlam vardı sımdı sadece sut gelsn dusuncesı var ekmk falan abartmyrm bakam doguran var mı bızde haberler boyle
Ayy kızlar slm cok ıleerlems sayfalar artk sık gıremem gece gunduz meme modundayz oglusum tam memecı emzık aldı ama ondada yorulur dye kıyamyrm kızımda ılk karsılasmada mutlu oldu cok sevıyor ama bıraz duygusal herseye aglıyor falan bugun ıyı sukur kayınvalıdem annm babam var dye dun geldı aksm kızına gectı bugun gelır mı bılmm cumartesı zateen gıdıyor saolsun bı yarm altn taktıu dusunmesı yeter.. Esımle arada gerılıyoruz ..,malum lohusalık smdı annemle babamı hastneye gotutrdu ayy ıkı cocukla hayat zor kızım saolsun yardm ettıgı halde .. Bu arada gelır gelmez tartldm 91le gttm 85olmus karnımı sardm ıns verırm zaten 75le kalmstm ondada 8kılo fazlam vardı sımdı sadece sut gelsn dusuncesı var ekmk falan abartmyrm bakam doguran var mı bızde haberler boyle
Az önce kv geldi perde asmak için, dün akşam eşimle babası konuşmuş duramamış bizim bay burnunu her şeye sokan kp! Dr işini sormuş eşimde özeldekini araştırdım kimse iyi demiyor normal doğum yapmıyor doğru düzgün, normal doğum olan birini evine gönderip iki gün sıkıntıya sokup sezaryan yapmış falan sonra ameliyat dikişinede iyi demiyorlar demiş, devlette ki erkek dr u demiş devlette olursa ona olacak demiş, ohhhhhh içimin yağları eridi kızlar babasına kapak olsun hadi konuşsun bakalım çatlasın şimditabi bana niye demiyor oğlun bunları diye sinirlendim hemen babasına demiş ya bundan sonra neresi derse orda olsun doğum o adam karışamayacak ya çok rahatladım
Ya kizlar dün geceden beri gecmeyen karnimda bi agri var. Karnimin alt tarafinda sanki günüm gelmis adet olmusum gibi agriyo bazen hafif bazen cok ama sabaha kadar sürdü suan bile devam ediyo hafif napsam doktora gitsemmi acaba yalanci sanci dedikleri bu mu yoksa baska bisimi
Canım çok haklısın hiç de demem yani dışardan demesi kolay diye, özellikle yazıyorum sizlerin fikirlerini soruyorum sonuçta bende hatalı olabilirim bunu farkdemeyebilirim diye, barışıcam canım konuşucam olan bize oluyor herkes ettiğiyle kalıyor, çok haklısınNednse yazdiklarim yarim cikmis. Dogumuna az kalmisken esinle mutlaka konus cnku en cok ona ihtiyacin olcak. Ilk adimi atmak istemeyebilirsin ama bazen biz kadinlar ilk adimi atmak durumunda kaliyoruz. O da karsimizdakine verdigimiz degerin gururumuzdsn daha cok olmasindan kaynaklanio. Bazen dusunuyorum erkekler konusmaz bizim kdr. Dertlesmezlee. En azindan biz burda cekistirip dertlesip rahatliyoruz onlar acaba ne dusunuolar. Ailelerimiz farkli. Farkli kisilikler tarafindan yetistiriliyoruz aramizda farklilik olmasi cok dogal. O da belki babasinla bozulmustur da sana demiodur hazmetmeye calisiodur. Yani.. Guzelim sen kendi huzurun icin konus esinle derim. Disardan demesi kolay deme inan bi sekilde hepimiz biseyden geciyoruz. Ilgi alaka bekliyoruz eslerden ama en iyisi bile hoduk bunlarin. He cnm diyip bildigini okican baska caresi yok. Lutfen iyi ol mutlu ol. Biliosun bebis hisseder
Anaaa ne Kpymiş arkadaşyuhh gari emzirmeye bile karisiyo. Nete Doğum ve bebek bakımı amcanın uzmanlık alanı demek ki Sorumuz olursa senin araciliginla iletelim eflalim
Aracılık ne demek ben bizzat telefon numarasını ıstıyorum amcanın.. Bi kaç soru var aklıma takılan...Nego
aaa tabi kızlar veriyim beyefendi evde karısına öküzdrü dışarda bayanlara kırırlır!!! Sinir eder yani insanı, kv mi çok seviyorum ne yalan söylüyüm kadın haketmiyor bu adamın hiç bir yaptığını, başkası olsa belki sevinir ama kendi anneme yapılmış gibi üzülüyorumAaa ben de istiyorum valla.Sen deyince dank etti.telefonda daha rahat konuşuruz hem
hatanı anlamışsın ya dediğin gibi çoğu kişi rahatsız olmuş dile getirmiş, benim açımdan sorun yok canım oku da yazda, farkına varıp özür dilediğin için teşekkür ederim:)anlayışınz için sagolun. İnan eflalim o konuyla alakalı alıntıları okumadım daha fazla uzulmemek için bir hafta grmedim . Oncesinde bi kaç kişide bnm bazen korıcı oldgmu yazmş aynı fikirde olundgna gore bazen bilerek asla degil bilmeyerek kırıcı olmşm dmkki . Neyse geldi geçti . Foruma grp okumayı istememiştm ilk baslarda ama meraklandım neler oluyor kim dogurdu kim dogurmadı sonuçta aynı şeyleri paylastgm yasadgm bi yer . Ama sık sık yazamıyorum ellerim acaip şişti uyuşuyr yazamasam bile takipteyim sagolun.
ah canım Rabbim şifa versin annene, sıkıntılı bir hastalık görmüştüm yaşayan birinde inşaallah çabucak iyileşirGünaydın annisler ve melekleri çok Üzgünüm bugün annem hasta kolit var barsaklarinda bu aralar sık sık rahatsizlaniyo şuan yine hastanedeymis konusamadi bilesehir dışında bide ne olur dua edermisiniz anneme iyi olsun inşallah allahım korusun annemi ve tüm anneleri
canım ama erken konuşmuş bence doktorun, neden döndükten sonra sıkıntı olsun son gün dönen bile var hatta doğum anından çok deneyimli iyi ebeler elleriyle bebekleri döndürüyorlar araştırabilirsin doğum anında yani, başka bir doktor danış benceSelam guzel anneler. Cok sukur sorunsuz bi hamilelik gecirdim. Tek sıkıntim hamileligin basindan beri idrar yolu enfeksiyonu ve mantar oldu
Herdeyi denedim sirkeli su, bol su tukettim doktorum fitil yazdi falan ama ih ihhhhh care bulamadik .doktorda yapacak bisey yok dogumdan sonra bakicaz caresine artik dedi..bende alistim zaten 9 aydir. Zaten en onemli problemimde o degil artik...kesinlikle sezaryan dogum istemiyorum diyordum en basindan beri.hep normal olsun istiyodum. Gel gelelimm bizim bicirigin pek donmeye niyeti yok.doktorumuzda haftaya cumaya kadar vakit verdi dondu dondu donmedi srzaryan dedi. Biraz daha bekleyelim dedik ama o tarihten ssonra donsede dogum sıkintiya girer dedi.cok tecrubeli iyi bi doktorumuz var ve sezaryan karsitidir.acaba tehlikeli bi duurummu sezdide bize soylemiyo kizlar? O yuzdrn acele ediyo sezaryan icin?
barışıcam canım sağol haklısınız kimse için yuvamı huzursuz etmeye değmez boşuna üzülüyoruz karı kocaCanim besigin rengi gayet hoş hic dusunme onu.esinlede artik yavaş yavaş baris.EE doğuma az kaldi yoksa doğum anindami barisicaksindemekki özür dileyemiyo pişman ama onunda özür dileme sekli bu.benim esimde ozur dilemeyi beceremez ama sirnasir hemen.herkesin yapisi farkli bunu sen daha iyi bilirsin.
Kp ne gelince Allah onu bildiği gibi yapsin ya o ne demektir ya kişinin memesinden ona ne terbiyesiz ya.yani namazinda niyazinda diyorsun ama böyle şeylerin ayip ona dusmemesi gerektiğini bilmiyomu tövbe Estağfurullah yaz kizdim heeee Allah vere sana karismiyo gerci Allahtan karismadi ama neyseeDemek kaynananda Peygamber sabri varmis.Uyuz adam
Geçmiş olsun canim.Allahim şifa versin inşallah.uzakta olmak çok kotu bisey ya.benimde en çok korktugum seydir bu durum.birine bisey olması ve Gidememek yanlarinda olamamak Ayy Allah hepimizin ailesini korusun insAllah
yatılmaz canım artık yataklarımız bile batıyor bizeşimdi ben dün annemlerde kaldım ya kanepede yattım off ne biçim bi kanepeymiş de ben yıllardır farkedememişim resmen kolum bacağım kısacası dötüm başım heryerim ağrı içinde bu gece kardeşimi kandırıp evimde yatmak istiyorum en azından rahat rahat uyurum gündüzleri de gelir burda yer içerimmm
canım bilgim yok maalesefKizlar hemoroid normal doguma engel mi? Yarin kontrolde doktora soylicem ama deneyimi olan varsa diye size de sorayim dedim.
ayy canım ya bende iki çcuklu olucam arada yaz yaşadıklarını yani benim doğuma kadar:) beni neler bekliyor göreyim, normal doğumun avantajını yaşıyorsun şu an iki çocuğunada tek bakabilirsin, bana mecbur biri yardım edecek, oğlumun özellikle wc işi için biri lazımAyy kızlar slm cok ıleerlems sayfalar artk sık gıremem gece gunduz meme modundayz oglusum tam memecı emzık aldı ama ondada yorulur dye kıyamyrm kızımda ılk karsılasmada mutlu oldu cok sevıyor ama bıraz duygusal herseye aglıyor falan bugun ıyı sukur kayınvalıdem annm babam var dye dun geldı aksm kızına gectı bugun gelır mı bılmm cumartesı zateen gıdıyor saolsun bı yarm altn taktıu dusunmesı yeter.. Esımle arada gerılıyoruz ..,malum lohusalık smdı annemle babamı hastneye gotutrdu ayy ıkı cocukla hayat zor kızım saolsun yardm ettıgı halde .. Bu arada gelır gelmez tartldm 91le gttm 85olmus karnımı sardm ıns verırm zaten 75le kalmstm ondada 8kılo fazlam vardı sımdı sadece sut gelsn dusuncesı var ekmk falan abartmyrm bakam doguran var mı bızde haberler boyle
canım bence git hastaneye nst ye girersin rahat edersin, açılma var mı diye bakmak isterlerse izin verme erken dahaYa kizlar dün geceden beri gecmeyen karnimda bi agri var. Karnimin alt tarafinda sanki günüm gelmis adet olmusum gibi agriyo bazen hafif bazen cok ama sabaha kadar sürdü suan bile devam ediyo hafif napsam doktora gitsemmi acaba yalanci sanci dedikleri bu mu yoksa baska bisimi
aynen sefam olsun düşmanlarım çatlasınsefan olsun
üşütmüşde olabilirsin canım
ben bu konuda zorlanmam zaten uyuyamıyorumUykusuz her gece yorgun ölesıye ..... Anam n eguzel uyurdum uyuyuu n kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?