2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kızlar rota virus aşısını yaotirdiginiz halde bebeginiz rota virüse yakalandı mi..bebeğim rota virüse bağlı hafif viral enfeksiyon geciriyomus çok canım sıkıldı şimdide bu cikti
Gecmis olsun. Rota virüsü çok zor yaa. Arkasimda bebeği oldu aşı yaptırmamıŞti . Arkadaşım kendimi ikinci kez bu kadar çaresiz hissettim dedi. İlki de kardeşimin vefatiydi dedi. Düşün yani çok zor bir hastalık. Sizin ki de mi bu kadar ağır geçiyor. Eğer hafif se aşının yine de etkisi olmuştur. Aşı olmasa daha kötü olurdu Allah korusun. İnşallah kolay atlatir tekrar geçmiş olsun

Kizlar cok mutluyum kizim yeni aldigim kanguruyu begendi:) hatta pazara bile gittik. Domateslere patlicanlara oyle ilgiyle bakti:) donuste eve yakin bir yerde mizmizlandi, kirmizi balik sarkisini soyledim gulucuk sacmaya basladi. Bugunlerde bizim evin hit sarkisi o:) bestesini yapandan Allah razi olsun, aglama krizlerimizde cankurtaranim oluyor.

Canim benimkininde vurulduktan sonraki gun aksam aglama.krizine girdi. Ona bagli mi bilmiyorum cok zor susturduk. Agriai mi var bilemedim.ama surup verdim omun uErine sabaha kadar guzel.bir uyku cekti

Canim bebegin bagzi yiyeceklere karsi alerjisi cikmis mesela sut urunleri. Anneai onlari tuketmeyince gecmis alerjisi. Buzluktaki sutu de yedigi zamanlardan kalmaymis, unutup onu vermis bebegin tekrar alerjisi baslamis bu yuzden.

Canim hangi marka kanguru ?

Sagol canim ya icim rahatladi. Yoksa 18 saatlik yolu arabayla gitmek zorunda kalicaz. Kiyamadim cok yorulur. Bi cesaret aldim bileti umarim sorun yasamam

Merhaba canım. Biz şu ana kadar 4-5 uçak yolculuğu yaptık. Kış bebekleri için 48 saat, yaz bebekleri için 24 saat sonra uçup serbest. Için rahat olsun.
Uçak Kalkış ve inişlerinde basınç farkı oluyor o Sırada emzir biberon ver bunları yap kulakları acımasın. Hiçbirini almıyorsa emzik ver yutkunsun. Ben emziriyordum.

Puseti uçak Kapısında bırakıyorsun içeri alamıyorsun. Unutmamalarını söyle bizim bir yolculuğumuDa puseti yüklemeyi unutmuşlar

Bebek için para ödüyorsun ama bebeğe yatak vs vermiyorlar kucağında oluyor. Allah kolaylık versin. Gözün korkmasın bebekler hareketli değilken daha kolay uçak yolculukları..

Bebeğin ağlarsa millet de emzir şöyle yap böyle yap derse hiç çekinme sonuçta bu bebek.. Benim bebeği emzirdiğimi gördükleri halde bana bebeği emzir ondan ağlıyor diyorlardı e ben ne yapıyorum emziriyorum zaten:)

Bebek maması vs kullanıyorsan her şeyi uçağa sokabiliyorsun onları da merak etme Allah yardımcın olsun..
Bebeğin kimliği ve pasaportunu da unutmamak lazım.. Bebeğe harç pulu almıyorsun gerek yok..

Evet canları sağolsun, işler bekleyebilir yeterki onlar iyi olsunlar
Bizde bazen işi gücü bırakıp gezmelere gidiyoruz benimde aklım hep evde kalıyor ama artık evimi derleyip toplayıp öyle çıkıyorum en azından gözüm arkada kalmıyor
iyi yapıyorsun canım evi toplayıpta çıkarak bende hep öyle yaparım normalde hatta gece uyumadan bile evi toplar uyurum ancak şuan bahar temizliğine başlamam lazım ama bir türlü başlayamıyorum çünkü kızima bakacak birini bulamadım o yüzden bugün salmıştım ancak eşim isten geldigi gibi bende eve gelip çamaşira başladım, herşeyi yıkıyorum. Bir yerden başlamak lazım

ah o bahar temizliği benim de başlamam lazım gerçi annem kaldiginda heryeri kadırdık ama yinede bi üstünden geçmem halilari yıkatmam lazım.. Aman bahar kış sonbahar her daim temizlik hiç bitmiyor hele hergün karşı binada yaşlı teyze var balkondan new var ne yok cırpıyo çok merak ediyorum evini o yaşında çok temiz kadın valla o kadar dikkat etmişim ki kızım bile anne teyze birşeyler cırpıyor anne kos diyo

Kizlaar herkese merhaba..uzun zamandir yazamadim..firsat buldukca okuyorum hepiniz iyisiniz umarim..biz oglusumla iyiyiz,bu aralar sikintimiz oglumla meme savaslarimiz,ben silikonla emzirdigim icin artik cok zorlaniyorum,ciplak memeyide tutamiyo,silikonlada surekli begenmiyo gibi surekli kafasini oynatiyo agzindan cikariyo napcagimi sasirdim ikimizde ter icinde kaliyoruz..onun haricinde keyfimiz yerinde cok sukur yarin 5 ayimizi dolduruyoruz..kisa kollu sortlar giydikce keyifleniyo oglum,acik havaya bayiliyo,bu ara geziyoruz,havalar guzel denk geldi tam bebisler buyudu..bikac gundur meyvelerden tattirmaya basladim cunku cok istekli biz biseyler yerken banada verin diye cirpiniyo..karsisinda su bile icemez oldum sizinkilerde oylemi merakediyorum..siskoluktanmi bilmiyorum hala sirtustuyken yuzustu donemiyo..ama artik elini guzel kullaniyo herseye uzanip direk agzina goturuyo..cok salyalarimiz akiyo,heryer tukuruk oluyo..bilmiyorun dis habercisimi...bizde haberler boyle,hepinizi ve bebeislerinizi opuyorumm

Oh oh maşallah canım:))
Hsngi marka kanguru aldın canım

@eflalim

canım ilk olarak beni hatırlamana çok sevindim. laktoz intolerans teşhişi yaklaşık bir ay önce ankara' da kaka tahlilinde çıktı.

4. ay kontrolümüzde kilo alımı normal hatta bu aydan sonra 400 gr civarı alır dedi doktor ama biz 800 gr almışız. maşallah süphanallah. Ben geçen hafta sonu aşılardan hemen sonra dondurucudaki sütlerin zamanı geçmesin diye yavaş yavaş vermeye başlamıştım. birden bol sulu ishal oldu. Bende laktozdan dolayı olduğunu düşünerek hemen dondurucudaki sütleri vermeyi kestim. Doktoru aradım o zamanlar süt yoğurt ve peynir tükettiğim için olduğunu söyledi. o sütleri verme dedi. zamanı geçiyor yazık ki çöpe atacağım sanırım. Özellikli mama vermeye başlamıştım (bebelec lf) ver demişti doktor. onu kestim ondan mı oluyor anlamadım. bebelac lf kabız yapıyordu gün boyu elimde zeytinyağı dolaşıyordum. Yok popoyu uyar yok karnına sür yok ağzından ver kızım perişan oluyordu.

Ardından normal devam ettim. aslında kakası o günki gördüğüm gibi sıvı değil ama yinede çok katı değil. Dondurucudaki sütleri vermeden önce günde 1 kere katı yapıyordu. onu bir verdim tüm düzenim değişti. İlk çocuk olduğu için malum tedirgin oluyorum yanımda da kimse yok gösteremiyorum kimseye. Bebeklerinizin kakası çokmu katı normalmi?

benim oğlum aşı yapıldığı gün huzursuzlandı ateşlendi, fitil verdim, ertesi gün bir problem yokdu,,,
benm bildiğim kadarı ile aşının olduğu gece kötü olabiliyorlar,,,
ama artık büyüdükleri için de huyları değişebiliyor, böyle ateşlenmelerde, hastalıklarda falan,,,
benim oğlumda ishal oluyor birkaç gündür, bazı huyları değişiyor,,, misal daha geç yatıyor ve arada uyanıyor, ve biraz huzursuz bir bebiş oldu,,,,

Diyeti 3 haftadir yapiyorum, sut mart ayindan kalmaydi, buzlukta 3 ay saklanabiliyor diye biliyorum, sutu torbasiyla sicak suda bekleterek cozduruyorum.

4 bucuk ayligiz toplam 4 yolculugumuz oldu ucakla, biri kabus gibiydi.digerlerinde uyudu genelde, ucak saatine yakin uyutmaki ucakta uyusun, cam kenari daha uygun emzirmek icin, benimki emzirme onlugunu sevmiyor yan donup emzirdim, inis.kalkista emzirmeye calistim ya da emzik verdim, bebek arabamiz cizildi poset vermediler pegasusta da sun expresste de, kanguru olsa isim daha kolay olurdu.

Günaydın anneler

Dört gündür benim de bebeğim çok çok huysuz...

Emmeyi de reddediyor memem yerine alt dudağını emmeye Başlıyor diş derdi var üçdört parmağı ağzında yavrumun.

Doktor sarımsak yiyip emzirmemi söyledi sütün aromasını değiştiriyormuş bebekler seviyormuş reddedenler böyle alıyormuş. Aklınızda olsun kızlar isterseniz siz de deneyin. Sarımsak ve SOĞAN ama özellikle sarımsak dedi...

Çok teşekkür ederim. Bebegimin akşam ateşi de biraz çıkınca Babamız ilaç verelim dedi bana kalsa çoktan vermistim ilacı neyse verdik ve sakin bir uyku çekti gece açık uyandığında neşeli rahatlama Şti yavrum çok şükür.
Anladım Sağol bebegin alerji olduğunu kaçırmışim bilmiyordum şimdi anladım

Tesekkürler haklısın sürekli yeni huylar ediniyor bebişim. Geçmiş olsun ishali çabuk geçer inşallah

Diyeti 3 haftadir yapiyorum, sut mart ayindan kalmaydi, buzlukta 3 ay saklanabiliyor diye biliyorum, sutu torbasiyla sicak suda bekleterek cozduruyorum.
Tesekkür ederim. Bebeğin alerjisi olduğunu bilmiyordum. Çok giremiyorum bazı şeyleri kaçırıyorum. Çok geçmiş olsun. AA çok güzelmiş sütün azalmaya başladığı zamanlarda sağıp ileriki aylar için buzluga koymak mantıklı

Cybex 2 go canim. Incelemek istersen linki:
http://cybex-online.com/tr/babycarrier/2go.html
Tutumluanne diye bir site var 2.el esyalar satiyor anneler. Oradan aldim uyguna geldi. Benim aldigim urun sifir. Kutusuyla geldi. Satan kisiye cok benzer urunden hediye geldigi icin bunu hic kullanmamis. normal fiyati 250 liraymis ben 150ye aldim. Hosuma da gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…