2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
az olup olmadgi bebegnin nekadar yedgyle alakali.yani istahyla.bence normal sinirda.hc ziyan etme.2 kere isitma hakkin var.damla bile onemli.

yok ne alaka cnim .yemenle de alakali birikmesi.benim sutm yumurta yiyince artiyo mesela.ben bazen sagarken sut bitnce bile o 15 dakikayi dolduruyorum.
Bi ara düzenli sagarak denemek istiyorum aslında benim bebek de biberon problemli almak istemiyo, sütleri ziyan edersem diye korkuyorum bi de belli emme aralığı yok gelen süte göre acıkma süresi değişebiliyor tam sagarsam o arada emmek isterse diye korkuyorum.Hic birikmeden emince mesela bi sure sonra süt geliyo ama en fazla 20 yudum filan oluyo onu da saydım

Tomrisin emzirme notlarinda okumustum sanirim.. gelen sutu artirmak icin. Diyelim emzirdik ve gogsumuzde sut bitti. Bir 10dk daha hic sut gelmese bile bos gogsu sagiyoruz. Boylece beyne uyari gidiyor "sut yetmiyor daha cok uret"diye. Boyle boyle sinyaller gittikce de memede uretilen sut miktari artiyor. Buyume ataginda bebegin surekli emmek istemesiyle benzer mantik. Bebek buyudukce ihtiyac duydugu sut miktari artiyor. O ataklarda bebek sık sık emdikce de vucut sut miktarini artiriyor. Bos gogsu sagmayi deneyin bence arkadaslar.

acilir canım kanallar ama insanın her zaman bi göğsünün ucu daha cıkık daha kolayına geliyorda ben yinede ıkısınıde verip unutmamamya çalışıyorum sutyene verecegim tarafa kurdele koyardım kızımda yada cıtlı toka takardım unutuyorsan dene ıstersen

ah canım ya seni anlıyorum da ne tavsiye versem çözüm sensin kendin karar vereceksin napmalıyım nasıl olmalı adamı böyle kabullenmelı mıyım sonra konusmalı mıyım zamanla eşler bize benziyor yada biz onlara biraz biraz derken yuvarlanıp gidiyoruz sadece şunu dusunuyorsun bazen yavrumun babası ya herşeye değiyor diyorum ya çözüm sensin
hosgeldin normal memurlarin yıllık toplam kaç rapor alabildiğini bilmiyorum canım onu sizin devlet memurlari yonetmeligine bak bizim çünkü öğretmenler için diye ayrıca belirtiliyor yonetmelikte
canım bende şunu duymuştum kadın olarak eninde sonunda süt sağma potansıyelımız var ve beyinde merkeze gönderilen sinyal sonucu çocuk doğurmaya anneler bile pompa ile sagdıkca süt gelebılıyormus evlatlık alanlar bunlar ilgili bi hap kullanıp sağma makinası ile sağlıyorlar belki sagan arkadaslara desteği olur

Günaydın kızlar bu arada o kadar hastayım ki gece bitmek bilmedi kızım da hasta ahmette hep beraber hastayız diye halay çeksek yeridir eşim ise gitti ve tatbikat var iki gün yok bü halde çocuklara yetmek ne zor Allah yardım etsin bana dün başlangıçtı kızimda çok istedi diye arkadasıma gittik orda sanki iyileşti kızım yalnız eve gelince yine kötü oldu ins hastaligin en zor gecesi dündür ve gecmistir çünkü sabaha kadar çin gibi oturdu uykusu gelmemiş cadının hasta diye bende bişey demedm şimdide uyuyor ve bu hafta eşim yok diye ne planlar yapmıştım ama bi hastalık geldi ve yine eve mahkum olduk bu senenin mevsimsel durumu benim pıskolojımı altust etti Rabbim hayırlısını versin evdede iyice kötü oluyorum sanırım hafif depresyon belirtisi var yada arada lohusalık geri geliyor bana

ahmet in hırıltısı burun akıntısı falan yok distan bakınca sanki lyılesmıs gibi ama arada oksurunce balgamlı oksuruyor kızlar napsam bılemedım sadece emzırıp burnunu aciyorum şimdi bu çocuk tam hasta mi değil mi belli değil atlatıyor mu sizce ondan mi böyle bi akıl verin benim kafa çok karışık bugün gecede uyumadık ya

Çok geçmiş olsun canim ,Allah kolaylık versin. Benim lohusalik da bitmedi sanırsam dengesiz ruh hallerine sahip günler geçiriyorum Canim istersen bi kaç saat izle bebisini emin olamazsan bi dra götür zor olmayacaksa sabahları da biraz tıkalı oluyorlar ya belki ondandır

Herkeze gunaydin hayatiimin en zorlu gecesini yasadim esim cok hastaydi cok ateslendi 39 dereceyi gorduk cok terledi vede usudu en sonunda gece tek basina acile gitti ilac aldi rahatladi oglum saat basi kalkti emmek istedi.esime cok uzuldum zimdi yazik iste izin al gel dedim ama kendisi iskoliiktir

Gecmis olsun yapman gerekeni yapiyorsun zaten bence biraz takip et derim hastaligin ilk gecesi atlatildimi gerisi kolay olur

Gunaydin. Gecmis olsun canim. Cok zor oluyor gercekten cocukla ilgilenmek. Hele sende iki tane var. Allah kolaylik versin. Depresyonun da hastaliginla ilgilu olabilir. Iyilesince o da gecer merak etme

sızede çok gemisi olsun cnm ins en kısa zamanda iyileşir esin
Gunaydin. Gecmis olsun canim. Cok zor oluyor gercekten cocukla ilgilenmek. Hele sende iki tane var. Allah kolaylik versin. Depresyonun da hastaliginla ilgilu olabilir. Iyilesince o da gecer merak etme
saol cnm bencede hastalıkla ilgili duzelınce bi iki gezerim mutlu olurum ben yine ins

geçmiş olsun canım hepinize

Selam kızlar

az önce sağlık ocağından geldik rota aşısının 2.dozunu içtik :)

oğluşum bu ay sadece 200gr almış 6800 boyu 66 cm olmuş 4cm uzamış ve 5aylık kontrolümüzdü,
4.ayın sonuna kadar hep 1kg almıştı Bi anda bu düşüş normal değil sanki ebemiz 500almalıydı ek gıda başla dedi,gerçi bu kadar hareketle kilo almaz bu dedi :)

evde Bi kaç kere tartmıştım farkındaydım azaldığının o yüzden Bi şok yaşamadım

yoğurt sebze çorbası meyve önerdi bide tarif olan Bi broşür verdi

tecrübeli annelere sorum şu
5ayı doldurduk 6 ayı doldurana kadar ek gıda mı başlamak mantıklı yoksa mama mı

ablam hemşire mama vermemi öneriyor,sizin fikirleriniz de benim için önemli

Bebeğini kabullenip sosyal hayata kolay adapte olanlar daha çabuk adet görüyorlarmış.. Şimdi bi makalede okudum ne kadar doğru bilmiyorum..

Bu aylarda kg almaması bile normal.. Eğer beşinci son sonunda doğum kilosunun ili katı ise sıkıntı yok bence bir ay daha sadece anne sütü işe devam et.. Gayet sağlıklı bit bebişin var maşallah bu ayda benim bebişim hiç kg almamış mesela ama doktor Hiçbirini önermedi as ne devam dedi.. Ilk altı ay böyle.. Normal olan bir durumda bence en değerlisi bu...

Canım ne alaka rüyamda seni gördüm eşin işe gitmiş siz öçünüz hastasınız ama hep birlikte piknikteyiz :))) ve sen Ahmet i salıncağa koyayım da orada rahat eder Diyordun... Varsa salıncağın dene

Canım ne alaka rüyamda seni gördüm eşin işe gitmiş siz öçünüz hastasınız ama hep birlikte piknikteyiz :))) ve sen Ahmet i salıncağa koyayım da orada rahat eder Diyordun... Varsa salıncağın dene
hayırdır ins korktum cano herşeyi gormusun salıncak var ben bi deneyim çok öptüm

S Sevdeangel havalardan genel bi bunalim hali herkeste var ins hrn beraber atlatacagız

bende bu aylarda kilo alımının azalabileceği hatta durabileceğini okudum hep ama ebe beni fena korkuttu

bende bigun @eflalim i görmüştüm rüyamda hayırdır inşallah demiştim olabiliyormuş demen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…