- 14 Ağustos 2011
- 28.533
- 4.388
- 448
O ne yazmıştı canım? Yok sormadan yapmam birşey. Yarın sağlık Ocağı'na gidicez orda ebeye sorucam. Olmassa doktoruma da gidebilirim.Aşı yeri ise druna göstermeden hiçbir müdahale yapma burda bir arkadaş geçenlerfe yazmıştı..
verem aşısı sonrası kolda minik sivilce gibi kırmızı bir şey çıkıyor 4-5 hafta içinde ,, ama görüntüsünden emşn değilsen istersen bir sağlık ocağına göster??? veya doktorun varsa resmini çekip telefondan gönder ,,,herkese teşekkür ederim. ben de şimdi çişini alırken ılık su ve pamukla siliyorum. onun dışında bir sorum daha olucak. oğlumun kolunda sivilce benzeri koyu renk bi şişlik gördüm. aşı yerinde sanırım. içi dolu... acaba aşıdan sonra beze mi oluştu? gerçi aşı olalı 1 ay oldu. sizim bebeklerinizde de oldu mu ve nasıl geçirebilirim?
evet ne yazık ki ateş ve huzursuzlukda olabilir, sağlık ocağında ona göre fitil yada şurup versinler,,,, şimdiden geçm,ş olsunyarın 4. ay aşılarımız olucak kısmet ise. bir kerede yine üç aşımı olucak kızlar?
canım mentol zararlı bişey degil naneden uretiliyomuş . Zaten reçetesindede ilaç,degildir tamamen bitkilerden uretilmştr yazıyor . O damlayı ucunu burnunun içine sokup sıktıgın zaman çok fazla akıyor o yzden nefessz kalmiştr cnm . Burnunun ustune bir damla damlatacaksn . Zaten zararsz oldugu için belli bi vakti yok burnu tıkandgı zamanlar damlatabilirsn dedi doktr .Canim bize onu dr yenidogdugunda vermişti ne zaman sıksam cocugun bi kaç sn nefesi kesilir gibi oluyodu dr A söyledim mentol var onun içinde o yapmıştır dedi serum fizyolojik verdi ondan sonra çok kizmistim o zaman
Teşekkür ederim canım ben ihmal etmeyip yaptırayım o zaman dum kaşık mamasini vermeyince rahat uyudu zaten
canım çok da üzülme benim sütüm geç gelmişti sonra da bir süre memeyi reddetti biberon vermek zorunda kaldım meme vermeye çalıştığımda kıyamet kopuyodu herkes biberona alıştı seni almayacak dedi şu an oğlum biberondan nefret ediyor sütüm yetmiyor aç olsa da almıyor öyle bi noktaya geldim ki keşke oğlum biberon alsaydı da emmeseydi diye düşünebiliyorum en azından belli aralıklarla sagardim sütümü uzun aralıkla emince süt de azalıyor
Teşekkürler canım. Doktor calpol ateş düşürücü şurup vermişti evde o var şuan.evet ne yazık ki ateş ve huzursuzlukda olabilir, sağlık ocağında ona göre fitil yada şurup versinler,,,, şimdiden geçm,ş olsun
bize iki aşi yapıldı yanlış hatırlamıyrsam . İkiside bacagından . Bizde ates huzursuzluk olmadı ama olabiliyomuş .yarın 4. ay aşılarımız olucak kısmet ise. bir kerede yine üç aşımı olucak kızlar?
birde ben aşısını cumartesi günü yaptırıyorum, yada cuma günü, çünkü bütün gece uyumuyorum, ertesi günde eşim evde oluyor, oğluşumla ilgileniyor, bende uyuyup dinleniyorum,,,Teşekkürler canım. Doktor calpol ateş düşürücü şurup vermişti evde o var şuan.
selamlar
Oglus uyuyo esim de uyuyo ben de guzel bi kahvaltı yaptım hazır esim yapmıyorken sıcacık ekmege ekmek üstü teremyag sürdum yedin de yedim.esim kızıyor ne yag yiyip duruyorsun diye.hos kendi benden cok yer.ama hazır yediğime kızıyor tereyağ yapıyorum esim yiyo ben de hazır iyi mi.benim gibi delisi yok herhalde
ah canım yeme yeme bende bu sabah ekmek kızartıp halis tereyağıyla yedimevim hâla yerleşmedi.halilar yıkmaya gitmedi ki ne zaman gelecek. biraz daha işlerim var ama yapasim yok heryerim ağrıyor cok yorulmuşum bugun lohusa görmeye gidicem aksilik çıkmazsa
ayy hamile değilsindir umarım, benimkide aynen attırıyor kolları bacakları çırpıyor al diyeGunaydin annislerr...bizm oglan kucakci oldu cikti basima yerdeveya besikte durmaz oldu gozgoze gelm,eyelim yeterki gobusunu attiriyo agliyo kaldir diye...dojtora gitmem lazim adetim bi hafta gecti off pofff....duzensizliktir umarim..cunku masumumm
canım nasip bu iller üzme kendini büyük oğlum 1 yaşında emmek istemedi çok zorladım yok almıyordu gündüz bende tek emsin diye gece o uyurken iki kere kalkıp emzirdim 7 ay daha öyle emzirdim en yapalım biz elimizden geleni yapıyoruzne guzel emiyor bebisleriniz sizde sut arttirmaya ugrasiyosunuz benim oglus daha atleti actigimda bagira bagira agliyor memeyi agzina degdirtmiyor bile emmiyor artik beni sütüsagıp biberonla veriyorum 1 gun boyunca sagdigim süt en fazla 120 cc çıkıyor buna da şükür demekten baska carem yok
canım kullanma onu normal serum fizyoljik kullan hatta hem göz hem burun damlası olanlardan kullanıyorum benBu arada oglumda kuru bi oksuruk ve burun tikanikligi vardi 3 gundur ..doktora goturduk bisey yok dedi reflü olabilir dedi sonra bize 2 tane burun damlasi verdi ikisindede 2 yas altina kullanilmaz yaziyor 1 tanesini deneyim dedim damladan sonra o kadar yogun bi sekilde kustu ki heryeri batirdi genzine kacinca midesi mi bulandi anlamadim kullansan bi dert kullanmasan baska bi dert offf gene cok gerginim ben bugun
xlear çok kullandım güzeldirbizdede balgamlı oksuruk vardı doktora dun soyledim baktı ama bişey yok dedi . Burun damlası onerdi bi kuçuk kutu 22,5 tl ama tamamen dogalmiş ilaç degilmiş koruyucu olarakta greyfurt çekirdegi varmış ve norml burun damlaları burunda kuruluk yapıyrmuş buda surekli oksuruk hapşurmaya neden oluyomş bu damla onuda gderiyr ismine bakıyım hah xlear .
maşallah canımsaglık ocagındAn gelıyorum oglum bu ay 500 gr alarak 7 kılo olmus boyuda 65 santım d vıtamını vermedim hic bu seferde demır verdı bunuda kullanmaycm ıns bısey olmaz
öyle düşünme canım benimkide 25 gün sırf biberon kullandı, stres yapma lütfen sağlıklı olsun bebeğin gerisi boşEskiden uyurken emiyodu simdi onuda yapmiyor heleki gece meme vereyim yıkıyor ortalıgı meme verdim diye biberon verince hemen susuyor uykuya devam ediyor yani biberonla beslenen bebek er ya da gec anne memesini birakiyomus ogrenmis oldum 4.ayda birakti iste..
aynen günde 7-8 kere kaka yapıyordu her seferinde popoyu nasıl yıkıycaktık:)bizde de hc pisik olmadi masalah bende yikamiyorum pek cokda narin alistirmak istemiyorum.zaten kis bebegi bunlar.o sogkta lavbnin altina sokamazdm
öyle deme ne olur emzirmek kadar artırmazdı sağmak, süt azalıyor sanıyoruz ama aslında bebekler emerken vücut üretiyor diğeri sütün fazlası biriken yaniCanim bize onu dr yenidogdugunda vermişti ne zaman sıksam cocugun bi kaç sn nefesi kesilir gibi oluyodu dr A söyledim mentol var onun içinde o yapmıştır dedi serum fizyolojik verdi ondan sonra çok kizmistim o zaman
Teşekkür ederim canım ben ihmal etmeyip yaptırayım o zaman dum kaşık mamasini vermeyince rahat uyudu zaten
canım çok da üzülme benim sütüm geç gelmişti sonra da bir süre memeyi reddetti biberon vermek zorunda kaldım meme vermeye çalıştığımda kıyamet kopuyodu herkes biberona alıştı seni almayacak dedi şu an oğlum biberondan nefret ediyor sütüm yetmiyor aç olsa da almıyor öyle bi noktaya geldim ki keşke oğlum biberon alsaydı da emmeseydi diye düşünebiliyorum en azından belli aralıklarla sagardim sütümü uzun aralıkla emince süt de azalıyor
canım verem aşısın yeri öyle olur benim kuzunun ki daha yeni kabuk bağladı düştü büyük oğlumunkide öyleydi aşısı tutmuş oluyor yinede sorarsınherkese teşekkür ederim. ben de şimdi çişini alırken ılık su ve pamukla siliyorum. onun dışında bir sorum daha olucak. oğlumun kolunda sivilce benzeri koyu renk bi şişlik gördüm. aşı yerinde sanırım. içi dolu... acaba aşıdan sonra beze mi oluştu? gerçi aşı olalı 1 ay oldu. sizim bebeklerinizde de oldu mu ve nasıl geçirebilirim?
yarın 4. ay aşılarımız olucak kısmet ise. bir kerede yine üç aşımı olucak kızlar?
Deniz suyunu şırıngaya sıkıp öyle burnuna sıkıyoruz biz. Aklınızda bulunsun. Yoksa püskürtmeye dayanamıyordu kızımız.Canım bize doktorumuz serum fizyolojik aldırdı.hani şu hastanelerde kolumuza takılan 100cc lik serumlardan.iğneyle çekiyorum burnuna sıkıp otribebeyle çekiyorum 2,3 günde bir.önce stemiar deniz suyu almıştım püskürtmeli olduğundan ağır geldi kullanmadım
bende gerilmisim farkına varmadan gıttm arkadaşlarla kocamı cekırstırdım geldim ohh şimdi çok mutluyum ben bu adamın dedıkodusunu yapmaya bayılıyorum yahuBu arada oglumda kuru bi oksuruk ve burun tikanikligi vardi 3 gundur ..doktora goturduk bisey yok dedi reflü olabilir dedi sonra bize 2 tane burun damlasi verdi ikisindede 2 yas altina kullanilmaz yaziyor 1 tanesini deneyim dedim damladan sonra o kadar yogun bi sekilde kustu ki heryeri batirdi genzine kacinca midesi mi bulandi anlamadim kullansan bi dert kullanmasan baska bi dert offf gene cok gerginim ben bugun
bizde o dalmayı kullaniyoruz çok memnunumbizdede balgamlı oksuruk vardı doktora dun soyledim baktı ama bişey yok dedi . Burun damlası onerdi bi kuçuk kutu 22,5 tl ama tamamen dogalmiş ilaç degilmiş koruyucu olarakta greyfurt çekirdegi varmış ve norml burun damlaları burunda kuruluk yapıyrmuş buda surekli oksuruk hapşurmaya neden oluyomş bu damla onuda gderiyr ismine bakıyım hah xlear .
Teşekkür ederîm canım. İçim rahatladı :) sorarım tabi yine.ah canım yeme yeme bende bu sabah ekmek kızartıp halis tereyağıyla yedim
halılarım bugün geldi, eşim ilk kez halı yıkadı yatak odası halılarımı ve mutfak halılarımı tabi bel fıtığı mahvetti dedim yapma diye hem de temiz yıkamadıbende salon halılarımı oturma odasını çocuk odasını gönderdim, eşime antre yollukları kaldı:) onları kolay yıkar, fiyatı duyunca yokkk artık ben yıkarım diyor kaç senedir gönderiyorum halbuki:)
ayy hamile değilsindir umarım, benimkide aynen attırıyor kolları bacakları çırpıyor al diye
canım nasip bu iller üzme kendini büyük oğlum 1 yaşında emmek istemedi çok zorladım yok almıyordu gündüz bende tek emsin diye gece o uyurken iki kere kalkıp emzirdim 7 ay daha öyle emzirdim en yapalım biz elimizden geleni yapıyoruz
canım kullanma onu normal serum fizyoljik kullan hatta hem göz hem burun damlası olanlardan kullanıyorum ben
xlear çok kullandım güzeldir
maşallah canım
öyle düşünme canım benimkide 25 gün sırf biberon kullandı, stres yapma lütfen sağlıklı olsun bebeğin gerisi boş
aynen günde 7-8 kere kaka yapıyordu her seferinde popoyu nasıl yıkıycaktık:)
öyle deme ne olur emzirmek kadar artırmazdı sağmak, süt azalıyor sanıyoruz ama aslında bebekler emerken vücut üretiyor diğeri sütün fazlası biriken yani
canım verem aşısın yeri öyle olur benim kuzunun ki daha yeni kabuk bağladı düştü büyük oğlumunkide öyleydi aşısı tutmuş oluyor yinede sorarsın
iki aşı yapılacak iki bacaktan, gitmeden calpol ver istersen
bebegim aylik ve ben 6 aydir sut sagiyorum.burdaki arkadslar biliyo zaten.saat sasmam acayip duzenle yaparm bu isi aksatmam ve sutm masalah yetiyo.buzluga bile atiyorum.kim demis emmeynce azalir diye .dmek istdgm sagan arkadaslara diorum istikrar istikrar istikrar.herkes halime acisada ben vakit sasmam dakika aksatmam .sonuna kadar sagarim tekrar uretm basliyo cunku o zaman.sut sagmak bendn sorulur:)Canim bebegin uzun araliklarla emse de sen yine de sag sutunu. Vermesen de sag ki vucut daha fazla uretsin.
ne kadar aralıklarla ve ne kadar sağıyorsun,,, benim oğlum emiyor ama uğraşıyorum ve ek gıdaya geçince sanırsam zorlanıcam,,,bebegim aylik ve ben 6 aydir sut sagiyorum.burdaki arkadslar biliyo zaten.saat sasmam acayip duzenle yaparm bu isi aksatmam ve sutm masalah yetiyo.buzluga bile atiyorum.kim demis emmeynce azalir diye .dmek istdgm sagan arkadaslara diorum istikrar istikrar istikrar.herkes halime acisada ben vakit sasmam dakika aksatmam .sonuna kadar sagarim tekrar uretm basliyo cunku o zaman.sut sagmak bendn sorulur:)
demi cnm çok guzel bi damla hihaminin doktoru içinde mentol ( dogal nane esansı ) var demiş ama Recetesine içine dışına iyice baktım yazmıyr ole bişey .bende gerilmisim farkına varmadan gıttm arkadaşlarla kocamı cekırstırdım geldim ohh şimdi çok mutluyum ben bu adamın dedıkodusunu yapmaya bayılıyorum yahu
bizde o dalmayı kullaniyoruz çok memnunum
Canim saglik ocagindaki ebeye soyledim oglum emmiyor sagip biberonla veriyorum dedim oda emmezse azalir sutun sağmak artirmiyor dedi moralim bozulmustu iyi ki soyledin canli bi örnek oldun benim icinbebegim aylik ve ben 6 aydir sut sagiyorum.burdaki arkadslar biliyo zaten.saat sasmam acayip duzenle yaparm bu isi aksatmam ve sutm masalah yetiyo.buzluga bile atiyorum.kim demis emmeynce azalir diye .dmek istdgm sagan arkadaslara diorum istikrar istikrar istikrar.herkes halime acisada ben vakit sasmam dakika aksatmam .sonuna kadar sagarim tekrar uretm basliyo cunku o zaman.sut sagmak bendn sorulur:)
ben onceden kaynanamın dedikodusunu yapınca rahatlardım şimdi kesmiyr eşiminkinide yapmaya basladım çunku kv deden daha sinir bozuccu olmaya basladı artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?