Amin canımHayırlı ramazanlar kızlar. Oruç tutacak arkadaşlarım Allah kabul etsin şimdiden, Rabbim en hayırlı şekilde faydalanmayı nasip etsin hepimize
Jokerden almıştım Canım fisher price ın oyuncağı başka mağazalarda da vardır. Vakumlu oyuncak da resimdeki gibi mama sandalyesi tepsisine yapışıyor bebek vurdukça düşmüyor baya egleniyo onunla leble görene kadar cevap yazmışsın bunu da yazayım dedim
Canim gazi var cok sık emziriyorum sütüm artsın diye o da gaz yaptı, dişide zorluyor erken cikacak sanırımCanim benim başka bir sıkıntısı mi var acep dediğin gibi ac olsa sütunle doymasa kabul eder diye düşünüyorum...esine de iyi demişsin cok üzüldün yiprandin çünkü. Allah o haset eden eltilerin şerrinden korusun.aynisindan bende de var.
Mama hakkında hic bir bilgim yok hic kullanmadim canim.artik bundan sonra da ek gidaya baslarim mamaya gerek kalmaz galiba
Idrar yolu enfeksiyonu olsa ates kusma da olur diye biliyorum gecici bir donem bence, bezini acip bekle bakalim idrar yaparken zorlanip agliyormu?
Canim ben neredeyse iki ayliktan beri aksamlari yatarken mamaya basladim sutum yetmiyordu..birde sarilik gecmeyince doktor baslatti..sma ile basladik ama oglum hic sevmedi hep kustu onu..sonra doktorumun ve eczacimizin tavsiyesiyle evolvia aldik ona bayildi,hala deliriyor biberon bitince daha yokmu diye..aksamlari hep yiyor uyumadan once,cokta seviyor..eczaci tanidik bizim, bu mamayi cok ovdu seminerine gittik kesinlikle oneririm dedi..memnunuz biz..
CaCanım ek gidaya baslamadim benYok
Kusum yaa siskoyum boyumda oyle uzun diilki 75 kg 165 boy tam 15 kg fazlam varbiraz dikkatvedip bol salas hatalarimi gixlicek giysiler giyince kiloyu oyle gizliyorum yoksa ciplakken tovbe bismillah aynalar catlicak o derece vucudum kotu durumda ((
Bende dogsugundan beri sma mamayi veriyorum canim hergece 120 cc ve o kdr mamanin ardindan meme emip uyuyor bende mastit oldum diye gogsumu sagdim tabi oncesinde emdigi icinmidir nedir 20 cc zar zor cikti artik bidiklar buyuduler nerdeyse 200 cc emmek isterler her ogunde ama nerdee o kdr sut,birde bana dr ek gida verme dior ben de dun ilk defa seftali armut ve karpuz yedirdim cildirdi deli gibi yedi hatta karpuzu rendwleyip suyunu 60 cc nerdeyse biberonla emdii bittiginde kiyamet koptu ama icmedi,oyle boyle aanne sutu gece mama derken aksami ediyoruz zatwn,anladigim kadariyla sutun az ve sma yi icmiyor oglun,en iyisi bende sma diye biliyorum cnm,ek gidalara basladinmi senNego
Tipki anlattiklarin disimiz cikmadan once nizdede vardi ama en belirgin ozellik 4 parmak surwkli agizda ve salyalari cok akiyordu kafamizda surwkli terliyordu
Bu sabah saglik ocagina gittim malesef koca bir kitle olusmus dedi dr,cok sik olmasida ilginc dedi,muhtemelen sut kanallarinda darlik yada peoblem var dedi amw simdilik antibiyotik verdi olaki tekrarlarsa meme ultrasonu istedi,onkdr cok dikkat etmemw ragmen sagli sollu veriyorum demekki tam bosaltamiyormu bende anlamadim,canin birsey cwkiyordur demistiNego ondanda oluyormus ama hic de cekmiyor aslinda belkide naxar oluyoruzdur,Allah kem gozlerden korusun insallah
Sagol canim o da aklimdaNego canim hipp organik denemeni tavsiye ederom, hic kullanmadim ama arkadaslarim onu tercih ettiler.
YoYoğurt gaz yapabiliyor bazenKizlar ben ek gidaya basliyim desim,taze mayalanmis yogurt verdim, kuzum butun gece pirt yapti, cok gaz oldu. Yogurdu 1 ay sonra tekrar deneyecegim insallah. Simdi sebze denemelerine baslayacagim. Meyve tattiriyorum, hurma ve elmayi cok seviyor kizim
Allah kolaylik versin kizlaraynı şeyleri 1 sene önce ben de yaşadım, akraba diye katlanmak zorunda olunan kişiler...stres, yardım edecek kimse yok, e tabi sütüm nasıl azalıyordu anlatamam...yemek yemeye vakit olmuyordu resmen, kimse lohusa anneyi düşünmüyor, herkes kendini düşünüyor...
mamayı vereceğim diye uğraşmayın bence, kendinizi emzirme kampına alın, devamlı emzirin bebeğinizi sakinleşsin, kokunuzu duysun, bir sonraki tartıda iyi olacaktır kilo alımı...
bu arada sakın misafir kabul etmeyin, kimsenin canınızı sıkmasına izin vermeyin
canım bi kurdele kes küçücük sutyen in içine at emzırecegın memeyi kolay bulursun[/QUOTE]canım ya gece emzırmemek sütü azaltır ama sen bilirsin bizim daha dış falan yok ben ek gidaya geçtim
ins artar sutun canım ya üzüldüm eymene şimdi enfeksiyon yoktur ama acliktan bebekler huysuz olabiliyor parmagınla yoğurdu yalat ben ek gidaya başlarken bi süre öyle yapmıştım misafir işi de bitmis gözün aydin
canım yoğurdu önceden ilik su ile seyrelt gaz yapması azaliyor bizimkide meyvelere bayılıyor meyve fılesıni görünce kendinden geçiyor
cok teşekkür ederim,hemen hemen bende hergün duş alıyorum ve duştan çıkasıya daha giyinmeden sütler damlıyor bileve hemen emziriyorum,aslında sağ sol karıştırıyorum bazen,çünkü saat başı meme emdiği iç,n en son hangi memede kaldımı hatırlamıyorum o yüzden sağı biraz solu biraz veriyorum ama yınede oluyor
Selam herkese ahmet bey büyüyor ışte bu ay kontrol yaptırmadık zaten 27sinde aşımız var kontrol de var ek gıda güzel gidiyor kızlar artık kahvalti yoğurt meyve bide çorba şeklinde ins böyle normal ıstahıyla gider ... Oğlum çok mutlu güler yuzlu bi çocuk masallah okulda herkese gülüyor gülen ayva koydular adınıseminer macerasına devam biraz zor oluyor ama herkes halinden memnun sizler nasılsınız
Canim biliyorum durumunu uzuluyordum basima geldi, aptamil israilin bend3 guvenemiyorum ne katiyorlar kim bilir icine kendileri kullamiyor bu mamayi cocuklarina ondan istemedim canim ama sekerli oldugu icin seviyor bebeklerNego canım alıntı yapmıştım ben yazana kadar gitmis. Benim 2 ay önce yaşadığım şeyleri yazmışsın hala da çok parlak değil durumumuz ama. Galactago kullanıyorum memnunum ben hani öyle çok çok yapmadı ama eskiye nazaran daha iyi ama humanaya da devam ediyorum. Mama olarak aptamill hariç demişsin ama ben şu an onu kullanıyorum mecburen oğlum başka hiçbir mamayi almadı kesinlikle ilk sma verdim güzel alıyordu sonra mamayı bıraktı kokusu yüzünden olduğunu düşünüyorum inat ettim onu vermek için Zaten mamayı istemeyerek veriyordum en azından anne sütüne en yakınını alsın dedim ama biberonu bırakmasına sebep oldu hipp denedim kusturdu çok kişi evolvia önerdi onu kullandım kokusu smayla aynı onu da almadı mecburen aptamile döndüm onu uykuda filan alıyo en azindan,çocuk doktoru tanıdığım var bebeği olan az kilo aldığı dönemde onunla konuştum aptamill kullanıyorum ben demişti onu önerdi. Biberon almayınca çok zorlu bi süreç oluyo şu anki huzursuzlugunu o kadar iyi anlıyorum ki inşallah sutun artar da ugrasmazsin bizim şu an her ogunumuz işkence gibi
Canim idrar tahlili vermedik vermem lazimaç mı tok mu anlayamamak berbat Bi duygu yaşadım çünkü aynısını
canım enfeksiyon olsa çişde problem olmaz mı
ben dr a götürdüğümde kilo için hemen idrar testi yaptı çıkmadı şükür
mama bende aptamil kullanıyorum diğerleri hakkında bilgim yok canm
Canim mama veriyorsan cok zorlanmazsin Allah kolaylik versinKızlarım oruca niyetlenicem Allahın izniyle
Denemek istiyorum
Benim oğluşum biraz geç kalkıyor 4e kadar falan idare eder sanırım sütüm
sonrasını mama diye düşündüm
günde iki defa mama veriyorum zaten denemezsem içim rahat etmicek
Allah yardımcımız olur inşallah
oyle tabi ama tutmay larda varmis canim en guzeli tutmak tabiTamamen düşüncemi yazmışsınız. Eşimle tartışıyoruz oruç tutma konusunda. Diyorum sanki bizim annelerimiz emzirirken oruç mu yiyordu. Zaten geçen yıl bulantılarla yüzünden tutamadım, bu sene deneyeyim istiyorum. Ama çok arada kaldım evladımın rızkını da azaltmak istemiyorum. Ben de günde 2 kez mama veriyorum. Eğer aynı ölçü mama ile idare edersem tutacağım, denemek istiyorum dedim. Ama benim sıkıntım gündüz fazla uyumuyor, ben yerken bile gündüz sütüm yetmiyor. Gece zaten sorun yok. Bakalım Allah yardımımız olsun. Sütün tamamen kesilme riski yok değil mi? Öyle bir korku geldi aklıma.
Canim kesinlikle azalt sut cok daha onemlicanım bi kurdele kes küçücük sutyen in içine at emzırecegın memeyi kolay bulursun
Benim kuzenim bilegine lastik takıyordu cnm Emzireceği göğsü ordan anliyordu..
masallah cnm Ahmet beye. .
Ben bugun Öğretmen arkadasa gittim, esim götürdü benim minik arabada durmadigi icin..kendi aracimi suremiyorum bahcede duruyor oyle ne yapıp edip koltukta durmaya alistirmam lzm cunku sonu yok surekli esim goturuyo her yere..
ek gida konusunda miktarını azaltayim diyorum hos cok vermiyorum ama nil biraz daha az emiyor, bi de surekli bi seyler yedirmekten süte sıra gelmiyor sanki..
sabah meyve rendesi, oglen sebze puresi, öğleden sonra yogurt veriyorum. .kv miktarlari azaltmami söyledi hos dr. un söylediği miktari gecmiyorum..
Bende sutten yana endiselenmiyorum ama cok erken kalkiyorlar uykusuz kalicam endisem bitkin dusmekKizlar bende insallah tutmaya calisacagim, esim istemiyot sutum azalir diye, ama neredeyae 6 aylik olduk ekstra biseyler veririm insallah. Beni su motive ediyor oruca, gecen ramazan yakin arkadasimin 3 aylik bebegi vardi, sutu az ve mama veren bi arkadasti, ramazanda oruc tuttu ve sutu bollasti mama vermeyi birakti, oruc sadece ibadet degil ayni zamanda vucudun ihtiyaci olan detoks gorevide goruyor, ben kizim icinde benim icinde sifali olacagina inaniyorum..
Hayirli sahurlar canlarim
Oruca niyetlenen arkadaslar var Allah kabul etsin.bende tutmaya niyetleniyrum bakayim.esim de tut diyo aman o ne anlar halden laf olsun diye sordum o da tut diyo asıl halden biz emzikliler anlariz.simdi sahur yapıyorum. Allah kerim yarina
Allah kolaylik versinHAYIRLI RAMAZANLAR :)) 3 bardak suyumu ıctım bızım adamın ezan okumasını beklıyorum :) bol bolda karpuz yedım hadı bakalım bısmıllah nıyetlenıyorum ALLAH yardımcımız olsun ahada okunuyor allahımmmmm sana gelıyorummhayırlı geceler...
yanlış bilgilendirme olmasın ama zannetmiyorum tamamen kesileceğiniTamamen düşüncemi yazmışsınız. Eşimle tartışıyoruz oruç tutma konusunda. Diyorum sanki bizim annelerimiz emzirirken oruç mu yiyordu. Zaten geçen yıl bulantılarla yüzünden tutamadım, bu sene deneyeyim istiyorum. Ama çok arada kaldım evladımın rızkını da azaltmak istemiyorum. Ben de günde 2 kez mama veriyorum. Eğer aynı ölçü mama ile idare edersem tutacağım, denemek istiyorum dedim. Ama benim sıkıntım gündüz fazla uyumuyor, ben yerken bile gündüz sütüm yetmiyor. Gece zaten sorun yok. Bakalım Allah yardımımız olsun. Sütün tamamen kesilme riski yok değil mi? Öyle bir korku geldi aklıma.
Bende tutmayı düşünüyorum zaten geçensene hiç tutmadım eşim bırakmadı ama bu sene tutacağım zor olsada tutacağım allah iniallah bebeklerimizin rızkını arttırır mübarek ramazanın hürmetine diyelim...
ne güzel bir örnek canım inşallah bize de olur aynısıKizlar bende insallah tutmaya calisacagim, esim istemiyot sutum azalir diye, ama neredeyae 6 aylik olduk ekstra biseyler veririm insallah. Beni su motive ediyor oruca, gecen ramazan yakin arkadasimin 3 aylik bebegi vardi, sutu az ve mama veren bi arkadasti, ramazanda oruc tuttu ve sutu bollasti mama vermeyi birakti, oruc sadece ibadet degil ayni zamanda vucudun ihtiyaci olan detoks gorevide goruyor, ben kizim icinde benim icinde sifali olacagina inaniyorum..
haddi hayırlı olsun canım inşallah artar sütünSelam hayırlı ramazanlar, emzirme kampı gibi bir şey yapıyorum:)
Galactago, humana, susam ve rezeneli macun, kuru meyve hosafim, bol suyumla ve sık sık emzirerek
Oruca çok hevesim var sütüm şu iki günde artarsa denemek istiyorum, bende oruçla sütümün bollasacagina inanıyorum, endisem uykusuzluktan yorgun düşmek, normal günde bile baş ağrısı dönmesi çok sık yaşıyorum, yinede denemek istiyorum, birde sabahtan beri su içtiğim halde içim yanıyor:) orucken neylerim bilmem:)
göster o sineğe Abdullahımız ısırmak neymiş :)Selam kızlar sabah oğlumun yüzünde sivilce gibi kızarıklıklar vardı herhalde odanıza 1 tane sivrisinek kaçmış nerden kaçtıysa ben onu bir yakalayayım görür o oğlumu ısırmak neymiş
Kuzlar siz bebişlerinize tişört şort giydirmeye başladınızmı ben dün giydirdim oğlumun kolları ve bacakları buz gibiydi ama sıcaktanda durmuyor sizde durumlar nasıl?
Gösterecem zatenhaddi hayırlı olsun canım inşallah artar sütün
bende orucun etkileyeceğini düşünmüyorum
göster o sineğe Abdullahımız ısırmak neymiş :)
canım dün çok sıcaktı kamelyaya indik komşularla şort tişört giydirdim kollar bacaklar sıcaktı,arabasındaydı hep ama sonuç sahura kalktığımda ateş 38.3nasıl üşüttü anlamadım
bendede aynı durumlar mevcut canım ramazan benim için hep kolay geçiyor inşallah az olan sütümüde etkilemezIlk gunun yarısı gıttı muhammed Yusuf uyuyor karnım cok az acıktı cok azda susadım ınsallah sutum yeter ben ınanıyorum yetecek gecen sene kusmalarım vardı o yuzden tutamadım ne bayramı ne ramazanı anladım hala uzuluyorum... oruc tutanlara allah kolaylık versın ınsallah :)
ınsallah can benım ınsallah :)bendede aynı durumlar mevcut canım ramazan benim için hep kolay geçiyor inşallah az olan sütümüde etkilemez
bende alışsın diye düşündüm canım ama sonu kotu oldu daha zamanı var sanırımGösterecem zaten
Geçmiş olsun canım bende ondan korkuyorum ama biryandanda kosa kollu şortada alışsın diyorum sıcaktan çok bulanıyor birde vücudu hafif isilik olmuş..
evet tam da buCanım kardeşlerim, Ramazana girerken bazı kardeşlerimiz hamilelik ve emzirme dönemi gibi mazeretlerinden dolayı oruç tutup tutamayacaklarını sormuşlardı.
Öncelikle şunu bilelim ki, Rabbimiz kullarına olan merhametinden dolayı, İslam dinini bize kolay kılmıştır. Nitekim Rabbimiz ayetlerinde bunu açıkça belirtmiştir :
"... Allah sizin için kolaylık ister, sizin için güçlük istemez."Bakara: 185 "Sizin üzerinize dinde hiçbir güçlük yüklememiştir." Hacc, 78
...
Hamile ve emzikli olanlar, oruç tutmaya mani olan rahatsızlıkları olanlar sonra bedelini ödemek kaydıyla oruç tutmayabilirler. Fakat belli bir rahatsızlığı olmayan hamile ve emziklilerin tam bir tevekkül haliyle oruca niyetlendiklerinde Allah'ın bu kişilere yardım edeceğine, dayanma güçlerini artıracağına inanıyorum. Bunu şahsen yaşayan biri olarak hem maddi hem manevi olarak güçlendiğime hayretle şahit oldum. Çünkü oruç müddetince yaşadığımız açlık ve susuzluk, bizim için zarar değil, bilakis pek çok açıdan şifadır.
Birde tutmadığınız bu oruçların daha sonra iadesi oldukça güç oluyor. Bunu da göz önünde bulundurun kardeşlerim.
Yine de zayıf bünyeli, bağışıklık sistemi güçlü olmayan, farklı rahatsızlıkları olan anne ve anne adaylarının kendilerini zora sokmayıp ruhsatı kullanmaları haklarıdır. Bunun için kendilerine bir ceza ve kınama yoktur.
Allah ramazanı bize kolaylaştırsın. Kalbimizi Ramazana açsın. Bizi ramazanla arındırsın. Âmin , âmin, âmin...
Cahide Sultan
ne kadarda guzel acıklanmıs
hiiiii sıvrısınek mııı tez kellesı vurulaSelam kızlar sabah oğlumun yüzünde sivilce gibi kızarıklıklar vardı herhalde odanıza 1 tane sivrisinek kaçmış nerden kaçtıysa ben onu bir yakalayayım görür o oğlumu ısırmak neymiş
Kuzlar siz bebişlerinize tişört şort giydirmeye başladınızmı ben dün giydirdim oğlumun kolları ve bacakları buz gibiydi ama sıcaktanda durmuyor sizde durumlar nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?