canım benimkide çok enerjik:) emdiği sütte hareketlerine gidiyor:) oda oda sürünüyor tırtıl gibi, çekmece işi bizde de var, henüz tutunup kalkmıyor o az daha beklesin:)Bi çocuğun enerjisi hiç mi bitmez arkadaş dk durmuyor sürekli bir yerlere tırmanıyor çekmeceleri açıp kapatıyor düşecek eli sıkışacak diye aklım çıkıyor sürekli arkasındayım yoruluyorum
ama bazende oturup oyuncaklarıyla oynuyor sakin oluyor yediği bişey mi azdırıyor acaba çocuğu:)
bugün 8aylık oldu örümcek alacam nerdeyse bu aydan sonra:)
uyku konuşulmuş Arham 9-9.30 gb yatar sabah kurulmuş saat gb 7de mutlaka uyanır
gecede bazen 10 kere uyanır bazen 1bazen hiç,uyanmaz
bu uyanmamayı haftada bir falan yapar sıpa
gündüzde 2saatte bir uyutuyorum gündüz uykusu gece gibi güzel değil
Offfffgünaydın bu arada,bende sabah bir ağlama krizi yaşadım hala uykusuz geceler ek gıdayı reddetmeler, herkesin çocuğu uyuyor gece ,sabah 5 te 4 te kalkan yok, yemiyor uyumuyor büyük beni dinlemiyor diye bir güzel ağladım, şimdi miniğim uyandı iki saat uyudu tabi ben şok oldum bir şey mi oldu diye, bütün gece zırt pırt kalkınca gündüz uyudu bu sefer, ne derdi var anlayamıyorum büyük oğlumun dilinden anlardım bu oğlum çok ama çok zor, ha diyeceksiniz ikinciler kolay olur yok benimki değil birincide değildi onda da uykudan çok çektim hala da beşte ayakta
kendime kızıyorum şükret diyorum hasta değiller şükret belanı mı istiyorsun diye ama olmuyor çok zayıflamış benim imanım şükürsüz olmuşum, evlenirken çok büyük umutlarla evlendim herkes gibi ama bu evlilik beni yedi bitirdi kendimi 50 yaşında hissediyorum, gözlerimin içi parlardı parlamıyor artık eşim bile diyor gözünün içi gülerdi diye, e adam sen söndürdün o ışığı sen...
dün eltim geldi üç tane istiyormuş bebek, bende dört tane istiyordum dedim, diyemedim ki senin kocan ağzının içine bakıyor 9 ay boyunca evini o sildi süpürdü hala da öyle, sen ev işini umursamıyorsun ben evim temiz olsun diye kendimi paralıyorum, sen akşama kadar tv karşısında oturuyorsun oğlun sakin ağlamaz huysuzluk yapmaz, ben haber bile izleyemez oldum, sen üç değil on tane bile istersin...
miniğin uyku düzeni şöyle akşam 8 dedi mi yatırıyorum öyle alıştırdım bazen 9 oluyor bazen 7, ondan sonra iki saatte bir uyanıyor, ben 11 de yatıyorum ondan sonrası hep saat başı uyanıyor bazen 2 saat uyuyor henüz 3 saati görmedik biz sonra saat 4 te başlıyor mızırdanmaya sallıyorum 5 e kadar ama yok cin gibi bakıyor güne başlıyoruz, sabah eşime veriyorum bir saat yalvar yakar ne olur bir saat uyuyum diye artık daha ılımlı eşim alıyor ben demeden gece de kalkar oldu, sabah 8 ya da 9 da tekrar uyutuyorum kendi istiyor uyumak ama inanın her uykuda ağlıyor çığlık atıyor uyumadan önce, ninndi açıyorum bazen ilahi en çok ninni istiyor, ayağımda sallıyorum sepet beşiği annnelerde bıraktım, büyük ahşap beşiğe alışamadı ama bazende ondan uyutmayı başarıyorum, ayağımda sallayınca beşiğe koyarken mutlaka uyanıyor sallıyorum uyu
rsa ne ala uyumazsa bir daha ayak faslı tabi inadı tutarsa tekrar uyumuyor, 10 dk da bir gidip kontrol ediyorum beşiği sallıyorum çünkü uyanıyor, gündüz uykuları bazen 2 saat bazen 1 bazen yarım saat, uyku arasını iki saat bırakıyordum artık 3 saate çıkardım, bizim hikaye böyle:)
ek gıda almıyor mama almıyor süt almıyor almıyorda almıyor:)
canm geçen hafta bizde de oldu sadece ateş başka bişey yoktu 38.7oldu en son ben calpol veriyordum tesadüfen ablam burdaydı dolven le pedifeni çapraz yap düşürür dedi tabi oncesinde dr götürdüm calpol hiç düşürmedi ateşini dedim fitil yaptı ilk fitilini yedi o zaman fitil az Bi düşürdü aça geçmedi sonunda ablamın (hemşire) dediğini yaptım tamamen geçti şükür dr una danış istersenSelam kızlar iki gündür giremiyorum küçük oglanin ateşi çıktı iki gündür hiç uyumadik aysimasonun anlattığı gibi oldu yüksek ateş 39 a çıkıyor ateş düşürücü içiriyorum düşmüyor ben böyle ateş görmedim durmadan ağladı mizir mizir hiç durmadi doktora götürdüm üstünde sadece citcitli sıfır kol vardı onuda cikarttirdi fitil filan verdiler baya bekledik çok zor düştü en düşük halide 37 bucuktu. Hasta desem hasta değil öksürük yok grip yok sadece yüksek ateş Dr gorunurde bişey yok ama distende olabilir dedi. Dün gece yine uyumadik eşimle salladı battaniyede dün gece bi fitil daha koydum o bile çok az düşürdü ama nasıl olduysa sabah kendiliğinden düşmüş ateşi tekrar yukselmez inş şimdilik iyi gibi ama.
canım sağol güzel düşüncelerin içinOfffff(
Hayır haken gözlerinin içinde o ışık duruyor bence yıne dıyorum sen aslında hayat dolusun,kendıme benzettiğim çok yanlarım oluyor ama insnki sen bana göre kat kat daha güçlü bir kadınsın,iki çocukla ,kv ile aynı apartmanda,bu kdr uykusuzluğa rağmen yınede vargucunle hepimize burda destek oluyorsun fikir veriyorsun
Evet uyku saatlerınız anlattığına göre Düzensiz ve azdr um eger bır bebeksaatbaşı uyanıyorsa Mutlaka actır demişti senin minik açlıktan uyanıyor olabilirmi cnm?
Bırde demekkı gunduz acaba cokmu uyuyor ondanmı geceye uykusunu almış oluyor.?
Bız mesala sabh 10 da 1.5 sat uyuyo bırde 5 de 1,5 saat uyuyup7 gıbı uyanıyor sonra işte gece 10 da uyuyorsa eğer gece boyu 3 saat arayla 3 sefer uyanıyo sabaha kdr
Tek bır ümidim vardı buyuyunce uzub uyurlarmış dıye desene buyuk oğlunda 5 de kalkıyor o tezide çürütmÜş olduk
canım ben foto göremedimEflalim yazınca aklıma geldi geçen düğün fotograflarimiz elime geçmişti ne zamandır albüme koymak istiyordum bakmak isteyen olursa koyuyorum duyurulur :)
A aa gercektenmi ondanmi dusurmedi acaba ağrı kesiciler . Önce parol verdim dusurmeyincede calpol vermiştim banada ebe soylemisti asıda ama tesir etmedi dediğin gibi etkisini kaybetmiş o zmn . Sağol canım söylediğin için.canm geçen hafta bizde de oldu sadece ateş başka bişey yoktu 38.7oldu en son ben calpol veriyordum tesadüfen ablam burdaydı dolven le pedifeni çapraz yap düşürür dedi tabi oncesinde dr götürdüm calpol hiç düşürmedi ateşini dedim fitil yaptı ilk fitilini yedi o zaman fitil az Bi düşürdü aça geçmedi sonunda ablamın (hemşire) dediğini yaptım tamamen geçti şükür dr una danış istersen
bide ağzı açılan ağrı kesici 3hafta sonra etkisini kayberdemiş dr dedi
Koymadim daha canım şimdi koyuyorum.canım ben foto göremedim
Bende g o remedim.takiptemisin beni can i mEflalim yazınca aklıma geldi geçen düğün fotograflarimiz elime geçmişti ne zamandır albüme koymak istiyordum bakmak isteyen olursa koyuyorum duyurulur :)
Takipteyim canım yükledimBende g o remedim.takiptemisin beni can i m
duha seni de çok merak ediyorumBende g o remedim.takiptemisin beni can i m
Canim belki hatirliyosundur biz dogtuk 3.5 ay fitille yapti kakasini probiyotik kullandik yine duzelmedi ek gidaya gectik duzeldi masallah dogru mu yapiyorum bilmiyorum ama corbalarina bol bol zeytinyagi katiyorum bazi corbalarina da sadece tereyag katiyorum semizotunu her hafta 1 kere mutlaka veriyorum yaş incir çıktı çıkalı her gun 2 tane yediriyorum insallah sizinki de duzelir cok iyi bilirim saatlerce altini acar poposunu izlersim ne zaman yapacak diye kaka yapinca fotosunu ceker babaya gonderirdim yapti yapti diye annelik boyle bisey işteHemn hmn hergun armut yiyor cnm,gecen haftays kdrda duzrnli kayisi yedi ve tam 1 aydir yemeklerinden haric agzina damlalikla belki 1 tatli kssigi z yagi veriyorum
Ama tam 2 aydir kakamiz 5 gunde 1 ve cok sert
İki defa fitil girisimim oldu ikisindede cok ve yumjsak kaka yapti
İstiyorumki iki gunde 1 fitille aldigim sonucu kendisi yapsin
Ama brlki sindirim sistemi bu seklde calisiyor ve zamnla alisip duzene girecek belkide
Elimden geldigince kayisi kurlerini tatbik edicem
Dedigin gibi eline veriyim kontrol altinda bakalim ne yapicak alisacakmi
Ahhh o inciri hic yediremedim hiccc sevmedikCanim belki hatirliyosundur biz dogtuk 3.5 ay fitille yapti kakasini probiyotik kullandik yine duzelmedi ek gidaya gectik duzeldi masallah dogru mu yapiyorum bilmiyorum ama corbalarina bol bol zeytinyagi katiyorum bazi corbalarina da sadece tereyag katiyorum semizotunu her hafta 1 kere mutlaka veriyorum yaş incir çıktı çıkalı her gun 2 tane yediriyorum insallah sizinki de duzelir cok iyi bilirim saatlerce altini acar poposunu izlersim ne zaman yapacak diye kaka yapinca fotosunu ceker babaya gonderirdim yapti yapti diye annelik boyle bisey işte
canım üç gün ateşi var bebeklerde, kızımdada 1 ay önce oldu, 39.8 lere cıkmıştı atesşi ve fitille 37.5 oluyordu ancak, üç gün sonra birden kendiliğinden düştü, sonra 1 günde yüzü kızardı ve hastalık geçti. böyle olablir sizdede, bol bol emzir, bol su i,çir ek gıda istemezse zorlama..Selam kızlar iki gündür giremiyorum küçük oglanin ateşi çıktı iki gündür hiç uyumadik aysimasonun anlattığı gibi oldu yüksek ateş 39 a çıkıyor ateş düşürücü içiriyorum düşmüyor ben böyle ateş görmedim durmadan ağladı mizir mizir hiç durmadi doktora götürdüm üstünde sadece citcitli sıfır kol vardı onuda cikarttirdi fitil filan verdiler baya bekledik çok zor düştü en düşük halide 37 bucuktu. Hasta desem hasta değil öksürük yok grip yok sadece yüksek ateş Dr gorunurde bişey yok ama distende olabilir dedi. Dün gece yine uyumadik eşimle salladı battaniyede dün gece bi fitil daha koydum o bile çok az düşürdü ama nasıl olduysa sabah kendiliğinden düşmüş ateşi tekrar yukselmez inş şimdilik iyi gibi ama.
Canim yogurdun icine ezip verebilirsin bi de pirinc unuyla muhallebi pisiriyorum 2 inciri catalla ezip icine katiyorum oylede fark etmiyor yiyor duzelir insallah ya kabizlik cok zor yıpratır insanı bebgin o ıkınmaları kızarmaları aglamaları cok cektik biz canim insallah arda da duzelirAhhh o inciri hic yediremedim hiccc sevmedik
Darisi bixim basimiza insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?