Peki sence yeterli mi o yas araligi bu konudaki dusuncelerin ne tatlimtabi büyük.olunca biraz farklı oluyor ama kafa gözü kirdi bizimki sisirdi çok boyu yetiyor ordan tutup kalkip üstüne oyuncak koyup oynuyor bar misali ornek gÜZel olmadı amakoselerindr koruyucy vardi yapışkanı azalmış esim duzeltecek diye cikardik ilk cekmecedede çekmece kilidi var iceriden ,
tam 3 yas 1 ay var canım
canım bence 3 yas aralığı uygun değil ya daha az yada daha çok olmali çocuk 3 yaşında olmamalı tam en bnecil oldugu donemde anne baba ilgisi kayıyor ve çocuk aşırı kiskaniyor yani .. 4 yas olabilir ama 3 erken yada 2 olsun çocuk anlamasinPeki sence yeterli mi o yas araligi bu konudaki dusuncelerin ne tatlim
Hmmmcanım bence 3 yas aralığı uygun değil ya daha az yada daha çok olmali çocuk 3 yaşında olmamalı tam en bnecil oldugu donemde anne baba ilgisi kayıyor ve çocuk aşırı kiskaniyor yani .. 4 yas olabilir ama 3 erken yada 2 olsun çocuk anlamasin
O acıdan çok iyi oğlum herşeyi erken yapti simdi habire yürüme çalışmaları ve sesini gelistiriyor baa na meme ve mama diyor bilincli bisekilde anne diyemiyorHmmmmerak ettim de ama onde bi buyuk olmasi gelisim acisindan uyidir heralde
Ben suan dusunemiyorum ama 4diye dusunuyorum bazen ama en azindan tuvalaetini falan ogrenmis olsun istiyorum biraz rahatlamak istiyorumO acıdan çok iyi oğlum herşeyi erken yapti simdi habire me çalışmaları ve sesini gelistiriyor baa na meme ve mama diyor bilincli bisekilde anne diyemiyorablasini çok seviyor ablası asosyaldi bu aksine abla ile büyüyünce çok sosyal daha sakin bi çocuk eğer düşünüyorsan geciktirme yada 4 yaşında olsun 3 yaşında iken kısmet olursa hamile kalırsan 4 te doğar hem 4 te diğerini yarim gün kresede gönderirsin benim farklı nedenlerden dolayı acele ettim tayin falan derken ailelirin yaninda büyüsün diye.. Kızım 2.5 yaşında tuvalet egitimi alirken hamileleydim çok zordu
Aynen tuvaletini öğrenmiş olsun 5 aylık hamile iken gece kucakta tuvalete götürürdumBen suan dusunemiyorum ama 4diye dusunuyorum bazen ama en azindan tuvalaetini falan ogrenmis olsun istiyorum biraz rahatlamak istiyorum
Ne diyelim...Aynen tuvaletini öğrenmiş olsun 5 aylık hamile iken gece kucakta tuvalete götürürdum
Amin canım canları sağ olsunda vatana millete insanlığa hayırlı insan olsunlar ben anneyim olacak o kadar.. öyle canım emek sevgi ile yetiştiren sevgi dağıtan insan yetistirmek nasip olsun iyi gecelerNe diyelim...
Allah razı olsun annesi senden...
Allah emeklerini boşa çıkarmasın...
Canım inşallah alışır kuzunSlm kizlar nasilsiniz bende ise baslayanlardanim..bakici bulamadigim icin memlekette aliyorum seminerimi annem bakiyor ben gelinceye kadar ama benim oglan ben gelinceye kadar durmuyormus yemek yemiyormus uyumuyormuş ben gelince duzeliyor ben yokken anneme bile boyle davranan yabanci bakiciya nasil alisirne yapmam gerekir sizce ya da zamanla bakicida alisir mi bu duzene offff offff
görünmüyor canımTakipteyim canım yükledim
sizin uykularda fenaymış canım ne olacak böyle bilmem:) 4 senenin üstüne şimdi kuzumda aynı abisi:)Ben de Kızımın uyku saatini yazayım hanımlar:) en çok @leble nin anlatımını seviyorduk hoop gitmiş diyordu ya:))
Bizim bebek anne babasının aksine uykusuz. Biz ailece uykuyu severdik kızımda öyle olur sanıyorduk ama nerdekoltukta bile sığışır uyurduk eşimle yolculuklarda..
Minik kızımı 8 buçuk givi uyutmaya başlıyorum 11'de dalarsa ne ala:) genelde 12de dalıyor, huysuzlaşıyor 1.3 U buluyor. Bir saatte bir Kalkıyor bazen emiyor bazen bize BAKIYOR gülücük atıyor bazen bizi yokluyor sonra ninnisini söylüyor Kalkıp pışpışlıuorum derken en geç 5.30 Kalkıyor. 2-3 saat sonra 7.30-8 gibi tekrar 20 dklık uyuyor ve sonra ikindi vakti bir 20 dk daha uyursa işte o kadar(((((
Kendi uykusuzluğuma değil Kızımın uykusuzluğuna yorgunluğuna üzülüyorum en çok. Asla arabada pusette vs uyumaz. Anne baba kucağında uyur başka kucaklarda da uyumaz. Hamak salıncak ve bebek salıncaklarının hiçbirinde uyumaz.
Bizimki de böyle iştr :))
doğru yapıyorsun:)Canim belki hatirliyosundur biz dogtuk 3.5 ay fitille yapti kakasini probiyotik kullandik yine duzelmedi ek gidaya gectik duzeldi masallah dogru mu yapiyorum bilmiyorum ama corbalarina bol bol zeytinyagi katiyorum bazi corbalarina da sadece tereyag katiyorum semizotunu her hafta 1 kere mutlaka veriyorum yaş incir çıktı çıkalı her gun 2 tane yediriyorum insallah sizinki de duzelir cok iyi bilirim saatlerce altini acar poposunu izlersim ne zaman yapacak diye kaka yapinca fotosunu ceker babaya gonderirdim yapti yapti diye annelik boyle bisey işte
maşaalah canım kızına, uyku işi de bebeğin karakteride annenin hamilelikte ki ruh haline çok bağlı bunu defalarca gördü gözüm:)Pinking Tree Nego kızlar Allah kolaylık versin, bende uykuyu severim uykum geldimi gözüm hiç bir şey görmez, bikaç sene önce esimle parise gitmiştik orda tekne turu yapmıştık gece 11 filandı ve ben uyumuştum :)) film izlerken uyurum, adm çıktı artık kimse benimle film izlemek istemiyor :). neyseki kızım o kadar uykusuz değil, maşallah, düzenimiz oluştu, sabah erken kalkıyor 7 filan bana yetiyor ama, bazen 9da geri uyuyor bende uyuyorum .. benim için sabah uykusundan ziyade gece uykusu önemli 11 den sonra pilim bitiyor :))
canım hepside çok güzel beğendim güle güle giyinGecmisi okuyamadim bugün kızılaya indim uzun zaman sonrası geçen aldigim gömlek üstüne beyaz ceket aldım 2 tanede uzun günlük gömlek aldım çok mutluyum kendime biseyler alabilmek nasıl mutlu etti beni çok ya yürüdüm yoruldum pek bisey yemesin bugün topik için hazırım yani aksamda eliptik bisiklete binicrm gecmisi okuyum gelirim bunlarda yeni ciclerimin Allah isteyene olmayana herkese nasip etsin bi kadına en iyi gelen şey biseyler almakEki Görüntüle 1623039
aynen:)Gecmis olsun pinar
Yasadiklarini iki ay once aynisini yasadik bizde cnm muhtemelen dis geliyordur
Cok gzller gule gule kullan
Bende bayilirim alisverise ama nerde ne indirume girmis nerde ne ucuz onu gider bulur alirim
Sezondan birsey aldigimi bilmem :)
yer annesi yer hiç bir şekilde yemezse hoşafını yap suyunu içir:)koştur koştur markete gittim kuru kayısı aldım,birde mürdüm eriği,yıkadım doğradım az bir suda haşladım
blendırdan geçircem öyle bir yedircem yemezse pekmezle karıştırcam öylede yemesse yoğurtla karıştrcam baktım öylede yemıyor ben yicem,sokucam fitili
inşallah canım inşallah artık selameti görürüz:)amiiinnn.
canım az suda haşlayıp ez belki yer..
canım 4 ay öncesine götürdün beni benim oğlumda öyleydi ben 3. gün fitili veriyordum şimdi alıştı seninki de alışır çok kasma birde su veriyormusun canım bi ara burda bi arkadaşımız yazmıştı doktoru su ver demişti bi dene istersen.. birde canım 3 gün yapmazsa öyle müdahale et bağısakları tembelleşmesin..
bende kaç senedir onu bekliyoruzz yaptıklarımız az biled diyorum:))
bende eşimle kavga ettiğimde hep diyorum öteki tarafta hesaplaşacaz..
çok güzel canım inşallah sever bebşin..
çok güzel olur:)
teşekkür ederim canım:))
canım ona iş desem hemen ben görevimi yapıyorum seni aç bırakmıyorum sende görevini yap diyor gıcık...
stilis hatun anlıyor bu işten:) bende altı kilolu üstü zayıflardanım senin dediğin gibi giyimimle saklıyorum
canım sabrın sonu selamettir seni çok yi anlıyorum dün gece sen aklıma geeldin hamilelik dönemini stres sıkıntı ile geçiren,, bebeği doğduğunda ona yansıyormuş bende çok stresli bi hamelik geçirdim yapımız aynı herşeyi kafaya takan tipteniz aman boşver diyemiyoruz ama ben inanıyorum sonu ferahliktır çünkü içimizde birşey yok ne varsa dışımızda...
geçmiş olsun canım çok ağır atlatıyorlar bu hastalığı canım doktorlar birşey yok diyorlar ama ben havada bir mikrop olduğuna inanıyorum dün gece oğlumun bütün eşyalarını kaynattım kıyafetlerini 60 dereceyae attım temizlik çok önmli hastalıklarda sende öyle yap birde ben ateşi olduğu gün hep ılık duş aldırıyordum koltuk altlarına başına ıslak tülbent koydum şimdi iyi biraz..
maşallah ahmet paşamıza:)) bendede var o yaramazdan:))
aynen canım benim oğlumda emdiğini çok harektle eritiyor
beim doktorumda öyle ver dedi canım..
allah yardımcın olsun canım...
canım ben çareyi salıncak yapmakta buldum iki gündür biraz rahatladım...
bendee:)
bizde öyleydik çığlıklarımız mahalleyi ayağa kaldırıyordu..
güle güle giyi canım çok güzeller.. amin allah olmayan herkese versin..
süpersin süper maşallah:)Eki Görüntüle 1623080 bugün okula boyle gittim herkes çok zayiflamissin dedi bende çıtır olmaya karar verdim hemen topigi açıyorum"
sana da maşallah derim tebrik ederim:)hosbulduk kızlar alıntı yapamdım.sut hala sagıyorum desem
yok canım ya değildirof of ooooof annem oğlun kızamık çıkarmış diyor araştırdım belirtileride benziyor..
hastalıktan etkilemiştir sakın pes etme panik olma emmiyor diye sakin sakin ısrarla deneKızlar morAlim çok bozuk Oğlum anne sütüNü tamamen reddediyor hiç içmiyor mamasını içiyor söa anne sütünü vermeye çaşlışsam basıyo çığlığı ne yapacağımı şaşırdım sütüm kesilecek diye çok üzülüyorum
Kızlar çok kötüyüm kaç gündür haberlerde aylan nı izliyorum fotografına bakıyorum o kadar çok üzülüyorum ki onun için.... bir şey geldi oturdu kalbimin üzerine ağla ağla helak oldum.... allahım hiç kimseyi evladıyla sınamasın ....o nasıl bir resim uyuyor gibi yavrum melek oldu gitti .... şimdi annesinin kucağında olması gerekirken ..... insanlık ayıbımız
Kizlar bende cok uzuluyorumminicik yavru ya, kimseye zarari olmayan mis kokulu bebek nefret ediyorum bu dunyadan, cocujlar olmesin, zulum gormesin keske gucum yetse hepsini bagrima basip merhamet gostersem, acilarini dindirsem...
amin canım aminMinik yawrum benimo oldu cennete gitti daha onun gibi niceleri sokaklarda mendil satiyor ,aileleri perisan,ulkelerinde baris yok huzur yok,devletleri tarafindan olduruyorlar cok ama cok aci,birazcik nefes almak icin hayatta kalmak icin ulkemize geliyorlar burdada kimse huzur vermiyor onlara,gozlerimle goruyorum o suslu kokos kadinlar nasil azarlayip bagiriyor bir siz eksiktiniz defolun gidin memleketinize diye,haberler dovulen suriyelo cocuklarla dolu (
İcimiz cok yaniyor ama dua etmekten baska yapcak caremiz yok,en kisa zamanda devletlerinin vicdani duzelir bu zulme dur derlerde vatanlarinda huzur la yasamak nasip olur insallah
Rabbim kimseyi vatanindan bu sekilde ayirmasin,nerde haksizliga ugrayan zulum goren kardeslerimiz varsa tez zamanda selamete ciksinlar insallah
ya süper senin bu oğluş:)Kizlar oturma odamin halisina cift kisilik yorgan koymustum tum oyuncaklarids orda oynasi diye,mutfaga gidiyorum 2 dk ligina bir geliyorum boyle buluyorum :)Eki Görüntüle 1623884 Eki Görüntüle 1623884 Eki Görüntüle 1623886 Eki Görüntüle 1623888
tam da onu soracaktım ben kağıt bantla bantlıyordum açabileceği her yeri:) senin yöntemde iyi:)Bu arada tv unitesine yaptigim cozumu gordunuzmu carsaf baglayip icinede kalin bir paspas koyup uniteyi bagladim
Napimm gidip kablolari modemi karistiriyordu
Cingen evi gibi oldu ama yapcak bisey yok
canım gündüz emzirmen azaldığı için gece iki kere emzirmeye devam et benceI imspecial cnm kizim daha iyi sukur, ishali geçti gibi. .Yalniz kaybettigi kiloyu alamadi mslf sütüm az nasil artıricam bilmiyorum, su sira emmek istemiyor bi de az mi geliyor diye bilmiyorum..Eski meme düşkunlugu gitti yavrumun..
@aysimason cnm oglusun daha iyidir insallah..
Seninki neden daha az emiyor peki..
Kizlar uykudan bahsedilmis bizim gece uykulari fena degil gec yatiyor kizim o yüzden mi bilmiyorum ama 1 kez kalkıyor saat 5 gibi sonra da sabah kalkiyor 8.30 gibi..
Gece nerdeyse hic emmiyor ondan mi azaliyor sütüm ne bileyim, dun gece hususi kalkip emzirdim 2 kez..
Seminer fena gitmiyor sabah kalkinca emziriyorum sonra esim kayinvalidem e birakiyor ayni anda evden cikiyoruz..
Kahvalti yemiyor o yüzden corba iciyor ben gelene kadar. .Tatli ile arasi hic yok..
ah kıyamam kuzuya@miss_curious iyi olmanıza sevindik canım maşallah sağlıklı olsunda kiloyu alır zmaanla bizimkide bugün 9 dan 3 e kadar ememedi toplanti vardi kurulbenimki hala düşkün ama fırsat olmuyor çocuk öyle üzülüyor bu ara bana huysuz davranıyor küsmeye başladı sanki
O acıdan çok iyi oğlum herşeyi erken yapti simdi habire yürüme çalışmaları ve sesini gelistiriyor baa na meme ve mama diyor bilincli bisekilde anne diyemiyorablasini çok seviyor ablası asosyaldi bu aksine abla ile büyüyünce çok sosyal daha sakin bi çocuk eğer düşünüyorsan geciktirme yada 4 yaşında olsun 3 yaşında iken kısmet olursa hamile kalırsan 4 te doğar hem 4 te diğerini yarim gün kresede gönderirsin benim farklı nedenlerden dolayı acele ettim tayin falan derken ailelirin yaninda büyüsün diye.. Kızım 2.5 yaşında tuvalet egitimi alirken hamileleydim
kesinlikle canım 4 daha iyi eğer tuvalet işi bunaltır dersen ki ben iki sene uğraştık iki yaşından dört yaşına kadar am ayok önemli değil dersen iki yaş idealBen suan dusunemiyorum ama 4diye dusunuyorum bazen ama en azindan tuvalaetini falan ogrenmis olsun istiyorum biraz rahatlamak istiyorum
Kaldığımız oteldeki misafirlerin nerdeyse tamamı turist. Biz eşimle kızımız la ilginince garip garip bakıyorlar. Kendim yemeden önce kızıma yediriyorum garipsiyorlar. Ben kaşıkla yedirirken onlar biberonunu çocuğun eline tutusturuyorlar.
Bizimle beraber evlenip 3. Çocuğunu bizden önce dünyaya getiren bi arkadaşımız var.(çocuklarla pek ilgilenmezler. Çocuk yerde büyüdü diye aklı sıra bana övünür.)
Eşimle bazen düşünürüz. Çok çocuk mu emek verilmiş her yönden sağlıklı bir çocuk mu (allah nasip etsin)
Önemli olan sanırım güzel yetiştirmeye çalışmak...
Bi yakınımın lafıdır... Çocuk sevgiyle büyür...
Gzl bir konuya deginmissin cnmKızlar bebislere et yediriyor musunuz ? yediriyorsaniz nasıl?
Ben :
meyve puresi
tahıllı mama
labne peynir
sebze puresi
çorba
yoğurt
Yediriyorum ilk üçünü güzel yiyor ama diğerlerini iki üç kaşık (mama kasigi)yiyor
sadece. Başka tavsiyeleriniz var mı ? bir arkadaşım bal kabağı onerdi bir de ceviz de ekle mamasına dedi.
Oğlum büyük adam gibi sadece 3 öğün yiyor aralarda hicbirsey yemek istemiyor az mı yemiş oluyor anne sütü veriyorum ama ?? Bu aylarda mutlaka yemesinde fayda var dediginiz bir şey var mı? Bir de pirinç kullanmadigimi fark ettim pirinçli mama yada pirinç unu ile muhallebi mi yapsam sebzeleri haslarken bulgur eklicem pirinç de eklesem olur mu? Simdilik pirinçli hazır mama lardan kullansam yeterli olur mu ?
Hangi sebzeleri kullanıyor sunuz?
Canim ben sarimsak sogan biraz katiyorum sebze yemeklerine, tatli patates, kabak havuc, semiz otu, yulaf ezmesi bulgur, tam bugday makarna, irmik ve meyveler muz elma armut nektarin kayisi... Pirinc cokta gerekli degil diye okudum ben, fazla nisasta iceriyormus, ben vermiyorum yerine yylaf bulgur kullaniyorumKızlar bebislere et yediriyor musunuz ? yediriyorsaniz nasıl?
Ben :
meyve puresi
tahirmik,mama
labne peynir
sebze puresi
çorba
yoğurt
Yediriyorum ilk üçünü güzel yiyor ama diğerlerini iki üç kaşık (mama kasigi)yiyor
sadece. Başka tavsiyeleriniz var mı ? bir arkadaşım bal kabağı onerdi bir de ceviz de ekle mamasına dedi.
Oğlum büyük adam gibi sadece 3 öğün yiyor aralarda hicbirsey yemek istemiyor az mı yemiş oluyor anne sütü veriyorum ama ?? Bu aylarda mutlaka yemesinde fayda var dediginiz bir şey var mı? Bir de pirinç kullanmadigimi fark ettim pirinçli mama yada pirinç unu ile muhallebi mi yapsam sebzeleri haslarken bulgur eklicem pirinç de eklesem olur mu? Simdilik pirinçli hazır mama lardan kullansam yeterli olur mu ?
Hangi sebzeleri kullanıyor sunuz?
Teşekkür ederim. Son iki cümlene tamamen katılıyorum memeyi karnı doysa ek gıdayı bir kaşık bile yemezGzl bir konuya deginmissin cnm
Bu isleri bende cok iyi beceremesemde bugune kdr zar zor bir sekilde geldik
Kimimiz hazir biskuvi tercih etmedik hazir ekmrk kullanmadik ama ben o konularda biraz rahat davrandim sanirim
Yaklasik 1 ay boyunca gunde 3 ogun verirken dr umun karariyla bunu 2 ogune dusurdum 9 cu aya kdr bizde durum boyle
Bugune kdr hic et suyu hazirlamadim kiyma yapmadim ne zamn kirmizi yada yesil mercimek corbasi yapsam sonucu iyi bitmedi ya 3 ya 5 kasik yedi istemedi
Hic yogurt corbasida yapmadim
Bugune kdr sabahlari ya ekmekli labneli cevizli yumurta sarili kahvalti yedi oda zar zor 1 cay bardagi anca ya meyva rendeledim mesala 3 kayisi yarim seftali yada yarim armut bazen yedi bazen yemedi ,o zmn gittim bebe biskuvisi kirdim o sekilde yedirmeye calistim
Forumda yulaf ezmesindwn bahsediliyordu gittim aldim
Aman allahim hicmi bir insan beceremez onu kyllanmayi
Pisirdim icine tahin pekmez koydum kendim yerken ogurdum bebegimm agzini acmadi onuda kaldirdim rafa
Cok seylerle ugrasmadim baktim yemiyo sadece biskuviyi yeri geldi sutle islatip verdim
Sebze puresine gelince pzt mesala bir avuc taze fasulye bir kucuk patates minuk sogan bir tatli ks princ z yagi bunu haslayip purw yaptim
En cok sebze purwlerini sevdi 1,5 cay bardagi kdr yiyor
Ertesi gun kalan purwyi yine yediriyorum
Cars semiz otu sogan bir tatli ks bulgur z yagi haslanip rondodan geciyo
Ertesi gun kalanini yiyo
Cuma iki kabak sogan z yagi bulgur
Ertesi yine yiyor
Pazar sebze yerine yogurt veriyorum haftayi boyle bitiriyoruz hmn hmn her haftamiz bu sekilde
Dr um haftaya tavuk suyu sehriyeli corbaya gec dedi
Sonra ilikli kemik suyu yapip dolaba aticam her sebze puresi yada corbasina atarim diye dusynuyorum
Kuzu kiyma iki deda cekilmis olsun corbalarina at dedi
Kismetse haftaya bunlari deniycem
Birde tarhana hic vermedim haftaya ondanda deniycem
Ama cok ek gida hastasi bir coxuk degil
Hic vermesem daha mutlu olcak
En sevdigi arkadaslar yine memeleri :)
Teşekkür ederim zaten bulgur çok faydalı bir besin bende bulguru pirince tercih ederim ama neden hep bebek maması deyince pirinç geliyor akla bir sebebi vardır sanırım . Meraj ettim . Bende bulgur ihmal etmeyeyim o zamanCanim ben sarimsak sogan biraz katiyorum sebze yemeklerine, tatli patates, kabak havuc, semiz otu, yulaf ezmesi bulgur, tam bugday makarna, irmik ve meyveler muz elma armut nektarin kayisi... Pirinc cokta gerekli degil diye okudum ben, fazla nisasta iceriyormus, ben vermiyorum yerine yylaf bulgur kullaniyorum
Canim ek gıda en erken dördüncü ayda veriliyor. O yuzdende dört aylık bebege verilebilecek en hafif ve doyurucu besin pirinç. Bulgur mercimek sebze vs bunlar daha sonra verilmeye başlanıyor.sebebi bu.Teşekkür ederim zaten bulgur çok faydalı bir besin bende bulguru pirince tercih ederim ama neden hep bebek maması deyince pirinç geliyor akla bir sebebi vardır sanırım . Meraj ettim . Bende bulgur ihmal etmeyeyim o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?