Yüzmenin gebeler için başlıca faydaları:
- Bel ve sırt ağrılarını önler
- halsizlik ve yorgunluk şikayetlerini azaltır
- Psikolojik rahatlama sağlar, stresi önler
- Kasların güçlenemsini ve vücudun çevikleşmesini sağlar
- Hamilelikte aşırı kilo almayı önler
- Doğumdan sonra formunuza daha kolay dönmenizi sağlar
- Uyku sorunlarını azaltır
- Kalp ve akciğer sistemlerini çok iyi çalıştıran bir spor olduğu için annenin ve bebeğin daha bol oksijen almasını sağlar.
- Gebelikte tansiyon yükselmesi ile ilgili problemeleri önler
- Bazı hamilelerde sabah bulantılarının azalmasını sağlar
bu bilgiyi internette buldum. sen de yüzdüğünü yazmışsın yüzmesinin faydasını görüyormusun? başka denize giden arkadaşlarda cevaplarsa sevinirim yüzmenin her hangi faydasını gören varmı? ben de ona göre karar vericem.
Ben sabah denize gittim epeyce yüzdüm fakat eve gelince nem ve sıcağa tahammül edemiyorum mecbur klima :44:
ayaklarını koru yine de canım.
24 saat acik klima evde. Akdeniz havasi nemi sicagi hic cekilmiyor. Gunlerdir evden disari adimimi dahi atmadim. Klimasiz yasanmaz burda. Sen de deniz sonrasi zaten acikip yoruluyosundur yan gel yat ac klimani :)
♥♡♥ 21-01-2015 ♥♡♥
Cnm tabiki dualar seninle ama doktoruna acayip sinirlendim. Bu seçim nasıl,neye göre yapilabilirki!! Veren Allah,egerki bu dunyada yicek lokmalari nasipleri varsa canda verir inşallah. Onlar senin mucizelerin cok sevindim kararina. Allah yardimcin olsun cnm,evlatlarina saglik sihhat versin inşallahselam arkadaşlar; p.tesi perinatolojiye gittim detaylı ultrasona girdim,üçüzlerde sorun yok şimdilik (umarım bundan sonrada olmaz ) ense kalınlıkları, dolaşım sistemleri, uzuvları falan bakıldı hiçbir sorun yok fakat indirgeme önerdi doktor ikisini alalım tek gebelik devam et dedi ama bunu söylerken de emin değil yani tek kalan bebekte etkilenip ölebilir falan ,bu riskler var ama %5 bu ihtimal dedi...doğuramazsın erken doğum olur hepsi ölür sağlıksız olurlar engelli olurlar gibi bir sürü seneryo yazdı ve yapacağı bu işlem için 3000 tl fiyat çıkardı ki bu fiyat 6000 falanda olabilir diye ima etti,sonuç olarak demoralize olarak çıktık muayenehanesinden tabii canımız çok sıkkın,tamam biz bu riskleri biliyoruz ama doktor öyle bir abarttı ki bizi indirgemeye yönlendirmeye çalıştı, olaya etik değil ticari baktığına karar verdik...normal ücreti 200 tl olan doktor bizden üçüz diye 500 tl aldı o da ayrı bir mevzuu tabii,sonuç olarak biz üçüz devam etmeye karar verdik,bebeklere kıyamazdık zaten, bu gebelik beklenmeyen gebelikti bize sürpriz olmuştu kaybedecek neyimiz var dedik devam kararı aldık, ya hep ya hiç dedik,benim için dua edin hamilelerin duaları kabul olur ,çok zorlu bir hamilelik beni bekliyor ama sağlıkla kucağımıza alırsak da çok mutlu oluruz,hepinize sevgiler...
Aynen öyle zaten annem yanımda Allah razı olsun hiç bir işe el sürmüyorum..3 dönüm bostan yan gel yat osman
Evet gerçekten çok rahatlatıyor...Ben haftada 2 veya 3 gün sabah erkenden 06,30-07.00 gibi bi güzel yüzüyorumhem serinliyorum hem de spor yapmış oluyorum..İmkanı olanlara mutlaka tavsiye ederim
Kızlar Benide listeye eklermisiniz 30 yaş 27.01 2015 doğum tarihi bebişimin
su soğuk olmuyor mu canım?
Fasulye değil incir 11. Haftada. Pregnancy diye bi uygulama var haftalara göre meyvelerle bebeğin büyüklüğünü gösteriyor.
25 Ocak 2015
Yook burda deniz suyu sabah 6 da bile gayet hoş ve deniz çarşaf gibi oluyor
selam arkadaşlar; p.tesi perinatolojiye gittim detaylı ultrasona girdim,üçüzlerde sorun yok şimdilik (umarım bundan sonrada olmaz ) ense kalınlıkları, dolaşım sistemleri, uzuvları falan bakıldı hiçbir sorun yok fakat indirgeme önerdi doktor ikisini alalım tek gebelik devam et dedi ama bunu söylerken de emin değil yani tek kalan bebekte etkilenip ölebilir falan ,bu riskler var ama %5 bu ihtimal dedi...doğuramazsın erken doğum olur hepsi ölür sağlıksız olurlar engelli olurlar gibi bir sürü seneryo yazdı ve yapacağı bu işlem için 3000 tl fiyat çıkardı ki bu fiyat 6000 falanda olabilir diye ima etti,sonuç olarak demoralize olarak çıktık muayenehanesinden tabii canımız çok sıkkın,tamam biz bu riskleri biliyoruz ama doktor öyle bir abarttı ki bizi indirgemeye yönlendirmeye çalıştı, olaya etik değil ticari baktığına karar verdik...normal ücreti 200 tl olan doktor bizden üçüz diye 500 tl aldı o da ayrı bir mevzuu tabii,sonuç olarak biz üçüz devam etmeye karar verdik,bebeklere kıyamazdık zaten, bu gebelik beklenmeyen gebelikti bize sürpriz olmuştu kaybedecek neyimiz var dedik devam kararı aldık, ya hep ya hiç dedik,benim için dua edin hamilelerin duaları kabul olur ,çok zorlu bir hamilelik beni bekliyor ama sağlıkla kucağımıza alırsak da çok mutlu oluruz,hepinize sevgiler...
selam arkadaşlar; p.tesi perinatolojiye gittim detaylı ultrasona girdim,üçüzlerde sorun yok şimdilik (umarım bundan sonrada olmaz ) ense kalınlıkları, dolaşım sistemleri, uzuvları falan bakıldı hiçbir sorun yok fakat indirgeme önerdi doktor ikisini alalım tek gebelik devam et dedi ama bunu söylerken de emin değil yani tek kalan bebekte etkilenip ölebilir falan ,bu riskler var ama %5 bu ihtimal dedi...doğuramazsın erken doğum olur hepsi ölür sağlıksız olurlar engelli olurlar gibi bir sürü seneryo yazdı ve yapacağı bu işlem için 3000 tl fiyat çıkardı ki bu fiyat 6000 falanda olabilir diye ima etti,sonuç olarak demoralize olarak çıktık muayenehanesinden tabii canımız çok sıkkın,tamam biz bu riskleri biliyoruz ama doktor öyle bir abarttı ki bizi indirgemeye yönlendirmeye çalıştı, olaya etik değil ticari baktığına karar verdik...normal ücreti 200 tl olan doktor bizden üçüz diye 500 tl aldı o da ayrı bir mevzuu tabii,sonuç olarak biz üçüz devam etmeye karar verdik,bebeklere kıyamazdık zaten, bu gebelik beklenmeyen gebelikti bize sürpriz olmuştu kaybedecek neyimiz var dedik devam kararı aldık, ya hep ya hiç dedik,benim için dua edin hamilelerin duaları kabul olur ,çok zorlu bir hamilelik beni bekliyor ama sağlıkla kucağımıza alırsak da çok mutlu oluruz,hepinize sevgiler...
Televizyonda bugün çatlak için tarif verdiler. Bir tatlı kaşığı kayısı yağı, bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve bir tatlı kaşığı aleo vera jeli karıştırıp karnınıza sürün dedi.
25 Ocak 2015
ohh ne güzel canım. Allah içine sindirsin.
kızlar aglamaktan bi hal oldum...
Duygusallaıkta var bi yandan bilmiyorum ama maneviyat patlaması yasıyorum... Bnm bebegim 3. Ayını doldurdu işte 15 haftamız biticek artık beni ve diger sesleri duymaya basladı diyerekten bugun kuran dinletmeye basladım...
Usb ye sureler koymustum.. Kabe inamamınım okudugu rahman suresını actım ayakta kasıgımın içnde kıpır kıpır bi haller oldu oldugum yerde kaldı... Orucum bebegim hiç hareket etmıyosu.. Aartıyosun diceksiniz gercekten göbegimin altından ölw bi hareket ettıkı ahh diye bagırdım... Eşimle aglıyoruz hala yüzünü yıkamaya gittibelki tevafuk tu ama ben buna yormak istiyorum 2 3 dk boyunca oynadı içimde ;( ;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?