- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
- 248
Canim tamamen sahsi Görüşüm
Raporla değil ücretsiz izinle kal bebeğinin yanina
Rapor konusunda hassasim ben biraz
Hasta olarak rapor aliyirsun ve hasta değilsin calisan tun öğretmenlerin devletten maaş aldigin için tüm devletin kul hakkina gidiyorsun.
Bunu yapan çok diyeceksin belki evet benimde cevremde de var ama herkes yapıyor diye doğru değil.
Tamamen sahsi Görüşüm canim inşallah kirmamisimdir.
Bende inşallah kasim ayında ataniyorum, aralikta birkaç hafta calisip doğum iznine ayrilacagim. Martta da bebek bir yasina gelene kadar ücretsiz izin alacagim.
Eğer kadim ayında atamam olmazsa 7 ayda kesin atanurim diye bekliyorum. O zamanda ise baslangic yapip ücretsiz izin alacagim yine 5 ay kadar, bebek bir yasina gelene kadar.
Canım merhaba kesinlikle alınmadım fakat senin gibide düşünmüyorum.çünkü bana bebeğimle sadece iki ay olmam için süre ayrıca maaş almadan bebeğime nasıl bakıcam.ya bunları geçiyorum idare süt iznine bile izin vermiyor önümüze taşlar koyuyolar.bunuda geçiyorum.anaokulu öğretmeniyim hamile olduğumu gören veliler karşıma geçip aa hamilesniz siz gidince benim çocuğuma ne olacak,başka sınıfa vermek istiyorum diye benden alan veliler oldu.çok üstün körü anlatıyorum kimse hayırlı olsun demedi bile herkes kendi çocuğunu düşünürken bnm piskolojim bozuldu karnımdaki bebeğim sorunmuş gibi...ya bunu yaşamazsanız anlayamazsınız.ne çocuklar geldi geçti elimden anası babası bakmayan nelerle kimlerle uğraştım.2ay kendi bebeğimi düşünmekmi günah şimdi ki hastalık olmayabilir ama mecbur olduğum bir durum.o bebek bana muhtaç 2ayda ben paraya muhtaç sizin ihtiyacınız olmayabilir. Ailemden uzaktayım bakıcıya minnacık bebeğimi vermek istemiyorum.o yüzden daha işin içine girmeden bunu söylemek rahat size helal mi haram mı bana helal arkadaşım kendimi biliyorum.kimler neler yaparken bumu batıyo insanlara anlamıyorum.bunun helalliği haramlığı tartışacağım en son konu.bence buna karar vermiş birine akıl vermeyin.sende beni yanlış anlama olur mu arkadaşım allah kimseyi çıkmaza zor duruma sokmasın.göbeğim çatlıyor benim hergün 30 çocuk 60 veliyle.bu hamile halimle sırf paramı alabilim diye karnım ağrıya ağrıya okula gidip eğitim vermeye çalışıyorum.bizede yazık..2 ay mı çok geliyo.yaptığım işe göre bana verilen değer de yetersiz bence her anlamda.neyse sende söylediklerimi yanlış anlama arkadaşım.
konuyu şimdi okudum.
evet bende calışan bi bayanım ve bende 15 günlük rapor alarak doğum iznimden 15 gün öncesini raporlu geçirecegim.
cok agırlaştım ve hergün 1,5 saatlik yolculuğu artık bünyem kaldırmıyor
hergün işe 1,5 saatlik mesafeye ayıla bayıla işe gidip gelmek rahatsızlıktan sayılmaz mı?
safransarıcım bak şurdan hesap et sen 26 haftalıksın çarşıya cıktım zor alışveriş yaptım ayaklarım şişti agrıdı diyorsun
biz hergün 8 saat çalışıyoruz sence raporu keyfi mi alıyoruz
yoksa gercekten raporu hakediyormuyuz?
doğum iznim daha başlamadı işe de gidip gelemiyorum
ee şimdi ben rapor almıycamda napcam peki?
biz şimdi rapor alırken haklı yeremi alıyoruz haksız yere mi bi düşün diyorum.
durumumuz iyi olsa gerekesiz yere rapor alsak tamam aldığımız maaş haram derim o zaman
ama gebeyiz, iş yükünü beden kaldırmıyor,
kendimizi gectim karnımızdaki bebek belki bizim iş stresimizle, beden yorgunlugumuzla strese giriyor
bunlara ragmen hala diyebiliyormusun aldığınız rapor haram diye ?
Son düzenleme: