duydum da kullanmadim hiç canim valla, bu konuda deneyimim yok maalesefbilmiyorum deneyımlı sızsınız. sız ne dersenız bız onu yapıyoruz. :)
him seluloz peçete oluyor tahminimceSelüloz mu iyi pamuk mu iyi hadi bakalım bir de bunu araştırayım.
Bende eldiven kullanıyorum ve çok rahatım. Birde tüylü ni insan değilim, bi alıyorum en az 2 ay gidiyo bana:) kaşlarım bile 3 ayda bir giderim kuaföre.
olmaz korkma..7.ay belırtılerınde buda var zaten..ılk kızımdada 7 ayımda gelmeye başlamıştı..sadece gogus uçlarına elleme ve uyarma yeterlı..kasılmaları başlatma etkısı varmısKremi bol süreyim o zaman :) çatlamasın memişler. Süt hormonu dedin ya erken dopum olmaz değil mi ?
Eldiveni nereden alıyorsunuz?
salya sümük kusmuk işte ağzını silmek için.duydum da kullanmadim hiç canim valla, bu konuda deneyimim yok maalesef
bezle kim ugraassack, selini salyasini peçeteyle sileriz, kustumuda zaten ustunu degistirmek lazim silmeyle olacak is deil,
tam ne ise yariyor bilenler soylese bari
mattika biliyodur belki : )
doğrusu seninki takma kafana. biz hayatta sadece bizim çocuğumuz oluyormuş gıbı davranıyoruz. bızımkıler pembe s.... hatta.him seluloz peçete oluyor tahminimce
arastir bakalim bizede haber et
yaws siz simdi boyle herseyi arastirip sorusturunca kendimi çok ilgisiz gordum ben , bu sorularin hiç birini sormamistim ben kendime
simdi her sekilde buyyup giidyolar diycem olmaz oyle, en iyisi dogru olani ogrenmek
siz ogrenin bende sizden faydalanayim en iyisi .. : )
oncesini okumadim ama bi hastanede yeni dogan unitesi olmasi aranilacak ilk ozellik diye biliyorum ben,insalalh gerek olmaz tabi ..rahat değilim işte beni normal doğurtacak hastane olacağına inansam evime yakın bir hastane via hospital normal doğum 900tl yenidoğan yoğun bakımı var 7/24 doktor var offfffff kendi doktoruma çok güveniyorum ama o kadar para veremem doğuma
Sendemi biliyorsunnn:) bende kimse bilmez diye rahatlıkla söylemiştim amanin.
Canim malatya da agaclarin yapraklarından yapilan bir yemek pek kimse sevmez malatyalilar disinda. Aliskanlik herhalde. Esim İzmirli 3 senede alisti ama birgün önüne gelirse tat derim
Evet öyle yaa bir de sesli düşünüyor neden dönmedi acaba plesentadan mı falan dedi aklımda sürekli ol var şimdi. Hayır ben şu durumdan memnunum aslında. Allahım hayır etsin inşallah.
Ben
her gün yumurta yiyordum aksatmadan, alerji yaptı duramıyordum kaşıntıdan şimdi gün aşırı yiyorum iyiyim , belki besin değeri kuvvetli bir gıda yediysen sen de o yapmış olabilir
ayybend e hıc dusunemıyorum azarlandığımı falan.. Allah kotu ınsanların degıl merhametlılerın elıne dusursun..Benim bi takım problemlerim oldu canım. Güvenmek istiyorum doktoruma azarlayan insanlar olmasın psikoloji önemli. Sen sezeryan düşünüyorsun aama onun için rahatsın. Normal doğum biraz daha güven istiyo. En azından benim için
canım dr.KAAN KOCATEPE nın sıtesınde bu konuyla alakalı vıdeolar var. ıcerdekı alan fazlasıyla genıs olduğu ıcın dogumakadar defalarca kez kordon dolanabılır hatta dugum bıle atabılır dıyordu kaan bey..cok nadır durumlarda bebek beslenemez yada hayatı resk altına gırer dıyor..kendı dolar kendı çözer dıyor...yanı senınkı kendılıgınden cıkabılır bebek beslendıgı hayatı bır rısk olmadığı halde uzme kendınıBugün kontrole gittim 2 kez boynuna dolanmış salak gibi ne düşüneceğimi bilmiyorum 28+4üm.
her anne adayı kendını oyle sanıyor aslında takı helede norml doğumu yapabıldıysen(sancısı ağrısı sonrası derken)aslında ne kadar gucluymusum dıyorsun..ınanamıyorsun olan seylerı kendının yasadıgına hatta..Hem nazlı hem dayanıksız hem mızmızım canım da çok tatlı. Sanırı. Doğumdan sonra dayanıksız ve canımın çok tatlı olması kalmaz heralde. Allah sabır versin doktorcuğuma :) alttan muayene için alet soktu da çığlığı bastım dur kızım özür dilerim yavrum canını acıttıysam afedersin kızım bitti kızım diy ediye yaptı :) onun için bu doktoru ısrarla istiyorum ben.
her hamılenın duyduğu saçma salak sözler..bende sinir oluyorum karnın kucuk bebek te kucuk kaldı...ancak gobegın buyuyor hıcmı yemek yemıyon bılmem neee..hee zıkkım sana kaldıBende insanlarn saçma yorumlarından sıkıldım insan ister istemez sorguluyor. Geçen komşu teyze uğradı doğum yaklaştı dimi dedi yok dedim 7. Aya yeni girdim eeee dedi sanki göbek aşağı inmiş gibi . Onu bi taktım göbeğimi inceleyip durdum bugün okuldan salağın biri aaa baya inmiş bak göbeğin dedi . Sonra çay dağıtan teyze kaç aylık oldunuzdedi 7 dedim ikiz mi diye sordu yoo hayır neden dedim 7 aylık görünmüyor daha büyük dedi. Allahım Yarabbim ya gerçekten anlıyorlar mı kafadan mı atıyorlar bişey söylemek için mi söylüyorlar anlamadım doktor kontrolüne gidince sorucam.
bende hıc alttan muayene olmadım doğum anına kadar..suyum azar azar gelınce(ve bız bunun su mu akıntımı olduğunu kestıremeyınce gıttık sabah 5 te dr a)stajyer ebe vardı cok nazık davrandı hıc canım yanmadı..saat 8 30 da kendı dr cagırdı elındekı eldıvenı bılege kadar batıkona bulayıp resmen ıcıme soktu.ben oyle bır bağırdım ve cıglık attımkı ağlamaktan mahfoldum sanıyede. çataldayken topugumlada kadının omzundan ıttım..ne yapıyorsun dıye bağırdım falan.nazlısın demek. benım yattığım hastanede bırının erken doğum rıskı vardı 26-27 haftalarda falandı. hıc alttan muayene olmamış. gıtmıs doktorlar ona alttan o plastık bır seyle bakıyorlarya açılma var mı falan dıye onla bakmışlar kız çığlık atmış. kıyametı koparmış doktorlarda bunu fırçalamış . odaya geldı ağlıyordu işte sorduk ne oldu diye anlattı. o zamanda ben 100 kez falan muayene olmuştum ve her defasında o aletle bakıyorlardı. bir kere bile çıtım çıkmamıştır.
Başın sağolsun. Geride kalanlara Allah uzun ömürler versin canım.Ne tarhana konusmussunuz. Acikmisim zaten. Bu saatte acili uşak tarhanasi yapip yicem az kaldi. Icinde hersey vardir, pisirirken birsey eklemek gerekmez oh miss. Oglum aci yiyemiyor diye pek yapamiyorum ozlemisim.
Annannemi kaybettik dun apar topar geldik annemdeyim. Yol cok yordu ama gelmesem uzulcektim. Hastaydi yogun bkimdaydi ama hasta da olsa hep orda bir yerde durcak gibiydi. Cok zor cocuklugumdan birsey koptu gitti sanki. Cocuklarimizla uzun saglikli yillar yasayalim ins. Yola cikmadan dr.a gittik bebek iyi cok sukur. Dr.a sormadan cikamadim yola. Yine boyu ve kafasi haftasina gore hatta birkac gun onde. Kilosu 1 hafta geride. Oglumda da hep boyleydi deim dr.a olabilir yapi meselesi dedi. Saglikli olsun da hem dogurmasi kolay oluyor
bende bir ay önce ağdayla almıştım hala çıkmadı. dediğin gibi hormonlardan galiba, sonunda bu hormonların iyi bir etkisini bulduk :)Eşim eğilmeme izin vermiyo. Son 2 aydır ona emanet temizliğim :) bide şöyle bişey var ben alt bacağımı jiletle aldım 2 ay önce hala azıcık bile uzamadı tertemiz. Hamilelik hormonu heralde böyle yaptı.
ayybend e hıc dusunemıyorum azarlandığımı falan.. Allah kotu ınsanların degıl merhametlılerın elıne dusursun..
canım dr.KAAN KOCATEPE nın sıtesınde bu konuyla alakalı vıdeolar var. ıcerdekı alan fazlasıyla genıs olduğu ıcın dogumakadar defalarca kez kordon dolanabılır hatta dugum bıle atabılır dıyordu kaan bey..cok nadır durumlarda bebek beslenemez yada hayatı resk altına gırer dıyor..kendı dolar kendı çözer dıyor...yanı senınkı kendılıgınden cıkabılır bebek beslendıgı hayatı bır rısk olmadığı halde uzme kendınıbırdeo kordon un ıcınde kı damarlar cok güçlüymüş Allah tarafından..
her anne adayı kendını oyle sanıyor aslında takı helede norml doğumu yapabıldıysen(sancısı ağrısı sonrası derken)aslında ne kadar gucluymusum dıyorsun..ınanamıyorsun olan seylerı kendının yasadıgına hatta..
her hamılenın duyduğu saçma salak sözler..bende sinir oluyorum karnın kucuk bebek te kucuk kaldı...ancak gobegın buyuyor hıcmı yemek yemıyon bılmem neee..hee zıkkım sana kaldı
bende hıc alttan muayene olmadım doğum anına kadar..suyum azar azar gelınce(ve bız bunun su mu akıntımı olduğunu kestıremeyınce gıttık sabah 5 te dr a)stajyer ebe vardı cok nazık davrandı hıc canım yanmadı..saat 8 30 da kendı dr cagırdı elındekı eldıvenı bılege kadar batıkona bulayıp resmen ıcıme soktu.ben oyle bır bağırdım ve cıglık attımkı ağlamaktan mahfoldum sanıyede. çataldayken topugumlada kadının omzundan ıttım..ne yapıyorsun dıye bağırdım falan.
bana verdıgı cevap saka gıbıydı .cocugun basına kordon dolanmısmı dıye baktım dedı
hemen sonrada sıddetlı sancılarım başladı ve kanamam oldu..muamele onemlı ..devlete gıdıyoz dıye kımse ıt kopek yerıne koyamaz ..bu ulkede paran kadar ınsansın ıyı hos ta parası olmayana nıye hayvan muamelesı yapılsın ?
ben marketten alıyorum. bulursam küçük boyunu alıyorum ki elime tam yapışsın. büyük olunca rahat edemiyorsun. işini mi yapıcan eldiven mi düzeltçen... o yüzden küçük boy en iyisi : )
doğrusu seninki takma kafana. biz hayatta sadece bizim çocuğumuz oluyormuş gıbı davranıyoruz. bızımkıler pembe s.... hatta.
oncesini okumadim ama bi hastanede yeni dogan unitesi olmasi aranilacak ilk ozellik diye biliyorum ben,insalalh gerek olmaz tabi ..
ben iki dogum yaptim,ikisindede dr mudahalesi olmadi, çok tecrubeli iki ebe yardim etti sadece ( yaslari baya vardi o yuzden tecrubeli diyorum onlar butun gun bu isi yapiyor )
su an kontrole hastanye gidiyorum , sali gunu gittim genç bi dr hanim vardi ( uni hastanesine gidiyorum burda basla hastane yok, ozel klinikler var onun disinda ) buyuk ihtimalle mezun olali fazla olmadi,ama 6 si tip 6 si uzmanlik en 12 yil okumustur ..
sonuçta doguma kadar her ay beni takip edicek , dogum sancim gelince gorevde hangi ebe varsa o dogumume girecek, sorun olursa yine o anda hangi dr gorevdeyse o bakicak bebege ve bana ..
uni ahstanesi olunca tabiki prof u da var orda ama ben hiç dusunmedim gitmeyi ona, aklima gelmedi valla : )
uzun lafin kisasi evine yakin olan ahstane uygun duruyor ama yinede sen bilirisn tabi
yok yokkk ben kesin ilgisiz bi anne adayiyim .., ben bu kadar ince dusunsem kafayi yerim kesin : )
Babam yeşilyurtlu, babannem şahane yapar. Dediğin gibi küçükkenden alışık olmayınca beğenmiyo insanlar. Ben bayılıyorum şahsen
Benim doktorum da felaket tellalı. acaba aynı doktor muSen istanbulda mıydın? Benimki bakırköyde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?