2015 Şubat Anneleri

sanırım pijama giymek dışında bir alternatif yok bazı pijamalar çok şık oluyor hiç pijama havasında olmuyor
onları tercih edebilirin
kendini nasıl rahat hissediyorsan onu giyersin

Öyle yapayım üzerine de sabahlık tarzı bişey alayım gelenlerden rahatsız olursam giyerim.

Gögüs kalkanına gerek var mı sizce kızlar,aventinkini iyi duymuştum,bi demadame coco da öğretmenler gününe özel %50+50 indirim var,ilk fiyattan ,çok güzel çift kişilikapağı iiyeler 120 küsür liradan 32,5 tl ye,kupaların 3 lüsü 10 liraya falan düşmüş bilginize :D

Ben ilkinde cok kullanmistim göğüs ucu yara oldu mu en cozüm o kalkan oluyor. Cunku yaralar camasira degince yapisiyor acıyor ped koyunca da oyle havasiz kaldigi icin iyilesme sureci uzuyor. Kalkanin iki tip kapagi var biri delikli onu yara olmasin gogus ucu korunsun biyere surtunup acimasin diye kullaniliyor. Kapali kapaklari da emzirirken bazen iki gogusten sut geliyor ayni anda o zaman sut biriktrmek icin bosa akmasin diye kullaniyorsun ki sutu az olan ya da saganlar icin damlasi bile hazine degernde oluyor sutun o anlmda iyi bir destek bosa gitmiyor. Ya da misafrn geldi devamli sut tasiyor cosuyor gogusten diyelim ustun basin islanip sizinti olmasin diye o kisa ziyaretlerde de kapali kapagiyla faydasi kacinimaz oluyor. Bir de sanirim uyarici etkisi de var sut yollarini aciyor bi nevi vakum etkisi yaparak. Yalniz hijyenik kullnmna dikkat sart steril ediyorsun zaten kapali kapakliyi saatlercd tutmuyorsun hava aldiran kapakliyi kullnirken biriken sutu bebise vermiyorsun havayla temasta oluyor o zaman cunku enfeksiyon riski olablir. Benim cok isime yaramisti surekli sagarak verebldgm icin onunla biriktrip ziyan etmiyordum yaralar icin de faydasni gordum. Dun yine aldim tek sorun kirk tl pahali biraz ama deger ;)

Canim hastanede pjama gecelik en rahat en uygunu zaten yorgun oluyorsun bir gun iki gun yatma lüksün olcak illa ki sezeryansa mecbur yatiyorsun neticede dogum yapmissin hastanedesn bunun ayibi yok ki o kadar cekindgin insanlar varsa hastaneye ziyaretçi kabul etmezsn ya da spor bi sabahlik cekiverrsin üstüne tamam yine kimse pjamayla görmez seni.zaten bi terleme bi usume ilk gunler emzirmeyi ogrenme memeyi tutturma derken yaka bağır acilip kapanıp duruyor dus alamama durumun da olablir onu da dusunmk lazım insan sutle karsik ter kokusu rahatsz hissedebliyor o yuzden rahat penye tarzı seyler daha iyi hastane icin eşofmani taburcu olurken giyer cikarsn evde ayaklndiysan ne giysen olur zaten :KK66:

Zaten o terlemeler yüzünden üstüme biri gelirse sabahlık giyeyim düşüncesi sıkıntıya sokuyordu. Sabahlıklı bir takım alıyım en iyisi. Ya da evden bir takım seçerim sadece üzerime sabahlık ya da hırka gibi bişi alırım.

Slm kizlar naslsiniz
gecelik pijema konusulmus ben genel sezeryan oldugum icin vallahinuyandiktan sonra dikis agrisi falan gelen gideni hic dusunmedim havada sicak oldugundan ustume sabahlik bile almamistim onden dugmeli sik pijema takimi almistim onla durdum ki kimsede senin ustun basinla ilgilenmiyo hepsi bebegin basinda malesef bide emzirme esnasinda zaten herkez disari cikiyo o dugmeler surekli acilir kapanir pozisyondaydi zaten yani mecbur sezeryan olursaniz pijema en rahati evde giymek icin gelen gidene karsi belki tayt tunik tarzi bisey alinabilir ama sezeryanda esofmanin kemeri kalin ve coknesnek olmadigindan gobegi rahatsiz eder diye dusunuyorum

şartlar maalesef..baksana iki gündür pijama gecelik derdindeyiz eskiden şalvarla doğururlarmış ..anneannemde dayımı doğurmuş emzirmiş inmiş tarlaya dedem gelmişki evde bebek hanım nerde tarlada iyi demiş anlayış yok düşünce yok yani doğum bile sıradan bir halken şimdi gerçekten çokmu çok abartılıyor? yoksa olması gereken mi?
bebek kıyafeti desen bez keser zıbın yaparlarmış onun bunun verdikleriyle büyürlermiş şimdi çeşit çeşit insan ne alacagını şaşırıyor..kapitalizmin bize dayatmaları hızlı tüketim hızlı yaşam.o kadar bolluk içindeyizki bazen ne edeceğimizi ne yapacağımızı şaşırıyoruz..şanslı nesildeniz

Bebişlerin altına bez bağlarlarmış bir de onu günde bikaç kez elleriyle yıkarlarmış. Şimdi kullanılan atılıyor kirliler otomatik yıkanıyor amma değişmişiz ;)

Slm kizlar naslsiniz
gecelik pijema konusulmus ben genel sezeryan oldugum icin vallahinuyandiktan sonra dikis agrisi falan gelen gideni hic dusunmedim havada sicak oldugundan ustume sabahlik bile almamistim onden dugmeli sik pijema takimi almistim onla durdum ki kimsede senin ustun basinla ilgilenmiyo hepsi bebegin basinda malesef bide emzirme esnasinda zaten herkez disari cikiyo o dugmeler surekli acilir kapanir pozisyondaydi zaten yani mecbur sezeryan olursaniz pijema en rahati evde giymek icin gelen gidene karsi belki tayt tunik tarzi bisey alinabilir ama sezeryanda esofmanin kemeri kalin ve coknesnek olmadigindan gobegi rahatsiz eder diye dusunuyorum

Yeni bir pijama takımı alırsam düğmeli değil çıtçıtlı almayı planlıyorum ;)

S Sond hep ağladığını yazmıştın ya bende 2 gündür ağlıyorum sen yine kargoya sinirlenmiştin ben neye ağladığımı bile anlatsam şaşarsınız önceki gece tam 3 saat ağladım dün akşamda kuzenim trafik kazası geçirmiş şükür birşey yokmuş bir postada ya birşey olsaydı diye ağladım
Canım bir şey buluyorsun ağlamak için. Bir de iç çeke çeke ağlıyorum. Bir şey bulamazsam.kimse beni sevmiyor diye ağlıyorum.

Benim ailemin yanında bile pijamayla oturmuşluğum yok sanırım ondan gerildim bir de eşimin babasının yanında falan pijama gecelik biraz saygısızlık gibi geliyor. Yani bebiş Doğan'a kadar gecelik mantıklı zaten operasyonel bir durum. Ama doğduktan sonra herhangi bir sıkıntı da yoksa habire pijama gecelik giymeye gerek yok gibi geliyor. Doğru düzgün kıyafet giyeriz yine rahat olur belki şık bir eşofman olur. Geceleri de uyumadan önce pijamanızı giyeriz. Yanlış mı düşünüyorum? Herkes pijama aldı bile sanırım.
Hastane için mi diyorsun. Eğer sezeryan olursa o sırada onları pek önemsemiyorsun.ağrı sızı.
Ben uyandım üstümde önlük sadece. Ablam o sırada bakmış.kanama var mı diye ki normalde bende onların yanında giyinmem bile.

Kızlar Günaydın. Demir surubunu gunde 1 mi 2 kere mi aliyorsunuz. Ben simdiye kadar gunde 1 kullaniyordum. Doktorun son yazdigi receteye gore eczaneden aldigimda gunde 2 yaziyor. Bir yanlışlık mı var anlamadım.doktor 2 ye cikardik demeyi mi unuttu acaba.gunde 2 kere kullanan var mı.
Ben 1 aydir 2 kez kullaniyorum son aylarda doz yukseltilebiliyor

Hastane için mi diyorsun. Eğer sezeryan olursa o sırada onları pek önemsemiyorsun.ağrı sızı.
Ben uyandım üstümde önlük sadece. Ablam o sırada bakmış.kanama var mı diye ki normalde bende onların yanında giyinmem bile.

Kontrolü elden bırakmamak lazım. Ufff güveneceğim kimse de yok. Allah yardımcımız olsun inşallah.

Mrb kızlar aranızda saçını kestiren varmı ben saçımı birkaç hafta önce kestim dön akşam bir kadın moralimi bozdu aa sen saçınımı kestin bebeğinin ömrü kısa olur diye bende dedim inanmadığım için kestim dedim o ısrarla öyle şeymi olur diyor herkes kısa olur diyor moralim çok bozuldu
Allahim ne gerizekali insanlar var yaaa... bosver dunya kadar insan var sacini kestiren aldirma. Herkesin omrune Allah karar verir.

B
Mrb kızlar aranızda saçını kestiren varmı ben saçımı birkaç hafta önce kestim dön akşam bir kadın moralimi bozdu aa sen saçınımı kestin bebeğinin ömrü kısa olur diye bende dedim inanmadığım için kestim dedim o ısrarla öyle şeymi olur diyor herkes kısa olur diyor moralim çok bozuldu
Bozma moralini ben kestirdim bu hafta yine kestirecegim

Kızlar dun mothercare den besik ve yatastan yatağını aldık. Ama teslimatini ocakta istedik. Ben de hazirliklara basladim :)

Gule gule kullanin canim besigi kaca aldiniz ?

bilmiorum cnm ne olduğunu geçen ölçtürdüm biraz düşmüş dediler sa. ocağında ama bni mahvediyor otur. yerde bile baygınlık geçireek gibiyim

Gecmis olsun ihmal etme takipte ol yuksekse sıkınti herturlu hemen dr ile gorusmk gerek dusuk ssorun degi diyilar ama surekli oluyorsa onda da kardiyaloga yonlendrdi Beni doktorum bi ara benm de cok dusuyordu iki hafta kadar surdu su sira daha iyiyim sukur

Günaydın Anne adayları, fena griplerdeyim yine, bir burnum tıkalı, hamd olsun biri açık zamanında çok çektim burun tıkanıklığından hatırlayan varsa :) şimdi bilinçliyim, deniz suyu ile gezmeye başladım.

Poff halay basi sirayi cektgine gore benim de zamanim yakindir o vakit:( yuregim agzimda bekliyorum her ay ha oldum olcam diye bu nalet gribi ins olmam sana da coook gecmus ola kuzum

Kızlar Nasılsıniz benim dün kontrolüm vardı kızım in kilosu 1300 olmuş doktor gayet iyi dedi..ben de 1 kilo almışım bu ay tabi diyet ise yaradi :) artık kontrollerim 20 günde bir olcakmis 7.aya girdik diye...çok şükür hersey yolunda bende eksiklerimi tamamladım aralık ta kıyafetlerini yikicam kizimin Beşiği mizde aralık 15 inde gelcek bizden böyle yalnız şu logusa pijamalar çok pahalı valla resmen somuruyolar bizi ama yapcak bişey yok gerçi aldım mecburen :)

masallah kuzuna;)

Canım bir şey buluyorsun ağlamak için. Bir de iç çeke çeke ağlıyorum. Bir şey bulamazsam.kimse beni sevmiyor diye ağlıyorum.
işin kötüsü hala başım ağrıyor ve günü yaşayamadan bitiriyorum. akşam yemeğine eşimin kuzenine gidicez ama dışarı çıkacak halim yok

Zaten o terlemeler yüzünden üstüme biri gelirse sabahlık giyeyim düşüncesi sıkıntıya sokuyordu. Sabahlıklı bir takım alıyım en iyisi. Ya da evden bir takım seçerim sadece üzerime sabahlık ya da hırka gibi bişi alırım.

Bizde hastaneye yabanci erkek gelmez baba kardes aileden hep ondan sıkıntı yapmiyorum kapali olmama rağmen hastanede kisa kol da giydim sacimi tepeden de topladm cok bunalmstim sicaktan ara ara babiskomu da kovaladim odadan daha da açılıp sacilablmek icin. Hirka falan hak getire yani bir kalin yelek ya da sal koyarim yine ilk cikincs asiri usuyorsun ondan sonra ter ter ter hayatmda öyle terlememsmdir :)

Yeni bir pijama takımı alırsam düğmeli değil çıtçıtlı almayı planlıyorum :KK66:

Ben de cok bakindim oyle hep dugmeli vardi

aglmya bile luksum yok hic oyle duygusal dalglnmalarm olamadi icimde kaldi he;) ilkinde esimle ayri sehrlerdrydik kimse yoktu yanmda aglasam ne gulsem ne. Simdi adam var cocuk da var kostrma cok normal rutine devam ediyom bugun temizlik yaparken onu dusundum kendi kendime hormonmus duyguymus zamanm yok valla

Yine bir pazar gunu temizlikle camasrla öldü gitti daha ütü dagi beni bekliyor surekli biseylere yetsme cabasi cok yorucu iki çocukla bu tempoyu nasil sirtlncaz bakalm:(

Back
X