Bizim buralarda da yoktur sadece bi gelenek diye dusun. Sizdr olmasa kv tuttursa ne hissederdin. Takilma annene de he de gecof aman ne biliyim geçen annemde uyardı sonra gerçi onlarda biliyordur zaten gelmezler dedi ama bak öyle bi uygulamaları yokmuş , böyle durumlarda keşke eşimle aynı memeleketten olsaydık diyorum : ((
Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye düşünmekten insan kendine gelemiyor. Bir tane bişey almadım korkumdan. Listeleri hazırlayıp hepsini alıp birkenara koymayı düşünüyorum.
nasıl yapcan canım onu deterjan gözünemi koycan bende yapsam bebeğimin dolabını falan sirkeyle sildim hep
anacığının ellerinden opeyım bende o kafadanımvalla bu tamamen fıtratla ılgılı..ılk kızımda madden sıkıntıdaydık ıster ıstemez markasına falan cok bakmadan ıhtıyacımızı karşılaması yönünde karar alır en ucuzunu edınmeye calısırdık..buna rağmen ne pişik yasadım ne herhangı bır sağlık sorunu..kı mardın gıbı ımkanların kısıtlı old.bır yerde (çocuk bezının kıloyla satıldığı bır yerde)elımden gelenın en ıyısını yaptığımı sanıyorum..
sımdı hamdolsun ımkanım var ama sırf marka olsun dıye bı şampuana pısık kremine 80 100 lıra vermem.pişik olacağı bıle bellı degıl..saka bı yana doğal yontemler hem ucuz hem en sağlıklısıdır.
yok ben pamuğu suya batırıp sılcemprotesto edıyorum cok pis kararlıyım..
Sutun niye olmicakmis bence bitirirsin 60 li pedi baska bile alirsin. Sadece disina sizdirmadigindan emin olsaydin. Ucuz markalar hemen dolup tasiriyor. Gogusler 1-2 ayda akitmamayi ogreniyor genelde o arada kullanirsinçok takmıyorum ben de fazla aldım sanki pedi o yüzden öyle düşündüm, rahat bi hamilelik geçirdiğim söylenebilir
Ya şöyle olursa ya böyle olursa diye düşünmekten insan kendine gelemiyor. Bir tane bişey almadım korkumdan. Listeleri hazırlayıp hepsini alıp birkenara koymayı düşünüyorum.
Aman diyim asiri hijyene alistirmayin cocuklari. Baska koyun mikrobu hasta eder diye bi laf vardir bizim orda az cok aliscak ki cocuk bagisikligi olsun. Cocuk 2-3 yasina gelince dr uyarisiyla fark ediyor insanlar ne yaptigini cok zorluk yasiyorlar.Bari kullanacağın su kaynamış soğutulmuş içme suyu olsun.
Alt acma icin de can bebenin alt acmasini tavsiye ederim. Ozellikle bebegi pipili olanlara : )) kazalari onluyor iyi oluyor.
Sutun niye olmicakmis bence bitirirsin 60 li pedi baska bile alirsin. Sadece disina sizdirmadigindan emin olsaydin. Ucuz markalar hemen dolup tasiriyor. Gogusler 1-2 ayda akitmamayi ogreniyor genelde o arada kullanirsin
pişik az olsun diye bi de büyüyünce kötü kokmasın diyeymiş
Aman diyim asiri hijyene alistirmayin cocuklari. Baska koyun mikrobu hasta eder diye bi laf vardir bizim orda az cok aliscak ki cocuk bagisikligi olsun. Cocuk 2-3 yasina gelince dr uyarisiyla fark ediyor insanlar ne yaptigini cok zorluk yasiyorlar.
Tuz yerine denize soksak süper olur.
poğaça börek siz o paraları bir günde yiyorsunuz valla.yok ben pamuğu suya batırıp sılcemprotesto edıyorum cok pis kararlıyım..
ya kızlar bişey soracam şimdi bebek olunca 40 ı dolana kadar ziyarete gelen kadınların adetli olmaması gerekir derler hep bizim orda adetli kadın bebek için iyi olmazmış , neyse görümceme söyledim sizin burda nsl diye bizde öyle bişey yok herkes gelir görmeye adetli falan olduğuna bakılmaz dedi , uyuz oldum , o zaman söyeleyelim gelmesinler benim yanıma o halde dedim ayıp olur dediler bunu kv yle konuşmam lazım siz duydunuz mu ? sakıncalı mı değil mi adetli kadın bebek için ?
çok yedim ben. derimizi yüzerlerdi ama.bence kafa derımızden sızdığından degılde...banyoda bol bol uslu durmadığımız ıcın sabun+tas ı kafamıza yedıgımızdendırmanyaklıgımız
Adet Allah vergisi bişey. Insanlar mikroplu değil hasta değil. Inanma böyle şeylere canım. İçin yine de rahat etmiyorsa söyle ayıp falan olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?