kv ameliyat olacakmış
büyük elti olan hanımefendi laf sokmuş kendileri karnı burnunda çooook kv ye gitmişmiş iş yapmışmış falan filan
dolaylı yoldan laf sokulmuş bana
canım sıkıldı
allahım nolur dua edin hamile ağzınızla şu kadın ameliyat falan olmasın ilaçla iğneyle tedavi olsun
ben gidemem gidemeyeceğim içinde gelen lafların haddi hesabı olmaz o lafları dymak istemyiroum
hayır ikisi içinde aynı süre boyunca olacak rapor süren.
cahilmiş hayır diyemememiş o yüzden saf gibi yapmış
anlamadımyani benim sormak istediğim aslında şu
32. haftada izne ayrılırsam o tarihten sonrası için doğum parası alıyorumya
37 ye kadar çalışırsam işyerinden çalıştığım haftaların maaşımı alacakıyım
alacaksam normal ücret mi alacağım
Şöyle bir fark var. Sen çalışabilir raporu alıp 37.haftaya kadar çalışınca aradaki 5 haftalık ücreti çalıştığın firmadan alıyorsun. Dogum sonrası da hakkı olan 8 haftalık(56 günlük) süreye, doğum öncesi kullanamadığın 5 haftada(35 gün) eklenir. Böylece sgk dan 91 günlük ücretini alırsın. Sgk senin brüt maaşının 2/3 ünü 16 haftanın sonunda toplu olarak ödeyecektir. Bu ücretle net maaşın arasında çok büyük bir fark oluşmuyor. Sonuç olarak 37.haftaya kadar çalışmak bebeğine daha fazla zaman ayırmanı sağlar ve işyerinden alacağın ücreti de (maaşı) hesaba katarsak biraz daha fazla ücret almış olursun.
yanlız kaldıklarında daha çok oluyor bencede hastanede yattığım günler durmadan msj attı arayıp söleyemediği için geceler boyunca iyileşip gelin artık ev siz olmadan boş geliyor diye doğmamış çocuğu doldurdu :)yok benim eşimde öle sinir harbi yada sabırsızlaşma yok doğsun artık fln demiyor aksine aman vaktinde gelsin diyor erken doğurmaama önceden böle pek yanaşmazdı ancak gidip ben önünü açacak bişiler yaparsam kur yaparsam o yanaşırdı ama şimdi o kendinden geliyor sürekli böyle bir kur yanaşma hali var ama aksine bnimde ciddi manada isteksizleştim bazen böle uzun uzun öpmeleri bile bende hiç bir şey hissettirmiyor hatta daralıyorum 1 hafta yoktum annemlerdeydim acaba onun etkisimi var birazda görmedi ya ondan sanırm iyice arttı özlemi fln die düşünüyorum. Birde sürekli ben seni ve bebeğimizi çok seviyorum sen benim herşeyimsin bu unutma tmm mı aşkım fln diyor arada sizde beni seviyorsunz dimi fln die soruyor bnm kocişi 1 hafta tek bıraktım biraz değişti bişiler oldu adama çözemedim daha tam
hayır canım o değişmiyo sonrasına aktarıldığı için para aynı para bide 112 değil 122 gün hesaplancak
CAnım bugün bnde güzel güzel kulaklarını çınlattım büyük görümcemin.
Biz düğün çekimini sivasta yapmıştık fotoğrafçı hala bizim albümleri bitiripte kargolayamadı artık eşim rest çekmişti şu vakte kadar geldi geldi yoksa geri kalan parayı unutun fln die onlarda bitirmiş. Ama eşim büyük görümceme demiş ki abla bi gidip baksana birileri giderse belki bitirirler demiş. Oda gitmiş adamlarla konuşmuş snra adamlar aradı bizi bitti die abi kargoya vereyim mi eşimde bunlar kargoya veriri o kadr bekledik başına bişi gelir die ablasına demiş sana kalan parasını göndereyim abla sen al doğuma gelirken getirirsiniz. Eşim dün akşam söyledi bna böle böle bitmiş die albümler ablamlar alıcak dedim hani kargo ile gelcekti bize şimdi sizinkiler dünya aleme nispet için gösteriş için gösterirler çocuklar çok birileri bişi yapar dedim göndersinler gelsin bize oda yok ablama tembih ederim açmayın kimseye göstermeyin çocuklar bişi fln yapar derim dedi. Hatta dün gece parayı birlikte gönderdik yolda yanımda yanımda konuştu göstermetin kimseye açmayın dedi ama sabah eşim bni aradı öğle arasında biliyor delireceğimi kndi hbr veriyor ablası albimden resimleri telle çekip faceye atmış bide bizimkine msj atmış faceye ekledim die buda aramış abla yine ekledin ben kimseye göstermeyin demedim mi demiş ekledim işte nolcak diomuş bana eşim telde söyledi bnmde moralim bozuldu sinirlendim kapadım teli söve söve söylene söylene kendi kendime sinirimden ağladım faceye girdim baktım cidden eklemiş sinirimden ölecem aklımdan çıkmıyor bir türlü böle arayıpta laf sokmamak için kendimi zor tutuyorum sinirimi şimdi gelince ister istemez eşime yansıtcam suçu yokken adamın keyfi kaçıcak ama cidden böyle kendi bildiklerini okumaları herşeyimizi çevrelerine gösteriş malzemesi yapmaları bnm sinirimi çok bozuyor artık arayıp bile sormuyorum onları çünkü içimde kendilerine dair sevgiyi öldürüyorlar sadece kocam için saygı duyuyorum gördüğümde geldiklerinde gittiğimzde fln gösterişten ilgili davranıyorum içimden gelerekten değil. K.bakma sen böle yaznca bende içimi döktüm. Boşver istedikleri gibi konuşsunlar canım takma kafana çünkü onlar bildiklerini okumayı biliyorlar sen gitsen baksanda senin gene kusurunu blur laf etmek istiyorsalar laf ederler. Baksana bizimkilere resmen dalga geçer gibi kimseye gösterme dedik o tutup faceye eklemiş bide göstermeyin demesek napcaklardıçok feci sinirliyim ben sen sinirlenip bebişi germe bari canım bnde sakinleşmeye çalışıyorum
BU ÖZDİlek nerde satılıyor.?Kayınvalidem kalın battaniyemizi özdilekten almış çok güzel malı. Belki yardımcı olur sana
yanlız kaldıklarında daha çok oluyor bencede hastanede yattığım günler durmadan msj attı arayıp söleyemediği için geceler boyunca iyileşip gelin artık ev siz olmadan boş geliyor diye doğmamış çocuğu doldurdu :)
anlamadımyani benim sormak istediğim aslında şu
bu tarz şeyleri düşünen hisseden benim bir tek sanıyordum ama varmış demek ki benden olanlar :)
Kızlar bende isteksizleştim cidden ama eşim sanki şimdi sonlara doğru biraz daha mi isteklendi ne önceden korkuyordu bebişe bişi olcak die yanaşmıyordu pek ama son 2 haftadır fln acayıp yanaşıyor öpüyor fln ama benim içimden eskisi gibi istek gelmiyor bir garip hissediyorum kendimi böle isteksizlik oluncada doğumdan snra inş geçer bu hallerimiz kızlar bnm kociş daha şimdiden oğluşunda oğluşun sen bnm papucu dama atarsın doğunca diyor kıskanıyor şimdiden :)
Takma sen boşver. yapan yapmış. k.validene temizlik gerekiyorsa çağırın bi temizlikçi yapsın. hamile halinle olmaz. yeri geliyoır kendi evimize bir süpürge tutamıyoruz.
Biz düğün çekimini sivasta yapmıştık fotoğrafçı hala bizim albümleri bitiripte kargolayamadı artık eşim rest çekmişti şu vakte kadar geldi geldi yoksa geri kalan parayı unutun fln die onlarda bitirmiş. Ama eşim büyük görümceme demiş ki abla bi gidip baksana birileri giderse belki bitirirler demiş. Oda gitmiş adamlarla konuşmuş snra adamlar aradı bizi bitti die abi kargoya vereyim mi eşimde bunlar kargoya veriri o kadr bekledik başına bişi gelir die ablasına demiş sana kalan parasını göndereyim abla sen al doğuma gelirken getirirsiniz. Eşim dün akşam söyledi bna böle böle bitmiş die albümler ablamlar alıcak dedim hani kargo ile gelcekti bize şimdi sizinkiler dünya aleme nispet için gösteriş için gösterirler çocuklar çok birileri bişi yapar dedim göndersinler gelsin bize oda yok ablama tembih ederim açmayın kimseye göstermeyin çocuklar bişi fln yapar derim dedi. Hatta dün gece parayı birlikte gönderdik yolda yanımda yanımda konuştu göstermetin kimseye açmayın dedi ama sabah eşim bni aradı öğle arasında biliyor delireceğimi kndi hbr veriyor ablası albimden resimleri telle çekip faceye atmış bide bizimkine msj atmış faceye ekledim die buda aramış abla yine ekledin ben kimseye göstermeyin demedim mi demiş ekledim işte nolcak diomuş bana eşim telde söyledi bnmde moralim bozuldu sinirlendim kapadım teli söve söve söylene söylene kendi kendime sinirimden ağladım faceye girdim baktım cidden eklemiş sinirimden ölecem aklımdan çıkmıyor bir türlü böle arayıpta laf sokmamak için kendimi zor tutuyorum sinirimi şimdi gelince ister istemez eşime yansıtcam suçu yokken adamın keyfi kaçıcak ama cidden böyle kendi bildiklerini okumaları herşeyimizi çevrelerine gösteriş malzemesi yapmaları bnm sinirimi çok bozuyor artık arayıp bile sormuyorum onları çünkü içimde kendilerine dair sevgiyi öldürüyorlar sadece kocam için saygı duyuyorum gördüğümde geldiklerinde gittiğimzde fln gösterişten ilgili davranıyorum içimden gelerekten değil. K.bakma sen böle yaznca bende içimi döktüm. Boşver istedikleri gibi konuşsunlar canım takma kafana çünkü onlar bildiklerini okumayı biliyorlar sen gitsen baksanda senin gene kusurunu blur laf etmek istiyorsalar laf ederler. Baksana bizimkilere resmen dalga geçer gibi kimseye gösterme dedik o tutup faceye eklemiş bide göstermeyin demesek napcaklardıçok feci sinirliyim ben sen sinirlenip bebişi germe bari canım bnde sakinleşmeye çalışıyorum
37.haftaya kadar normal maaşını alacaksın. 32 den 37 ye kadar olan zaman doğum sonrasına eklenecek.37 de raporun başlayacak işte rapor sonuna kadar olan zamanın parasını da ssk dan alacakasın.anlamadımyani benim sormak istediğim aslında şu
siteye baktım güzel görünüyor normalde small giyiyordum small mu medium mu alsam karar veremedim kalıpları nasil ne dersinmarkasını yazmamışım, chicconun mağazasında MARILYN marka pijama takımı :)
Sakin böyle seylerle sinirlerinizi bozmayin kizlar ben ilk hamileligimi bu seylerle takmakla mahv ettim, hic degmez hic simdi hic takmiyorum valla. Takmayin bebislerde stresse giriyo. Benim kizim 3 yasinda Cok duygusal asiri Cok üzülüyorum Ama hamileyken Cok aglamistim cocuklara yansiyo. Bosverin.
benimki de acayip kıskanıyor. ben oğlumla konuşuyorum bazen sesli. hemen ilgiliyi kendine çekmeye çalışıyor. yok şuram ağrıyor yok buram ağrıyor. yok şunu nasıl yapayım falan. zaten bebekten önce plan yaparken. ya benden çok bebeği seversen diye istememişti başlarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?