2015 Şubat Anneleri

gunaydin hanimlarda siz niye erkenden damladiniz uyusaniz yaaa
benim çocuklar uyyor simdi kaçinci uykumdaydim Allah bilir isim olmasa : )

hamur yapmasinda bisey yokkki canim
karistirma aparati olan robotdan al , kat bi kabin içine malzemeleri , karistirsin yogursun robotun,sende sonra iki dk elinle toplarsin az un katip, olduda bitti : )
ben bugun ses olmasin diye elimde yogurdum ama genelde mikserin yogurma teliyle yapiyorum,iki dk mi almaz hamur yogurmak, malzemerde netde yiginla zaten
ogrensen iyi olucak , çocuklar pogacayi falan sever, hep annnen den kv deden mi alican : )
Elimde var bişey her seferinde olmuyo malesef. Çöpe giden malzemeye üzülüyorum

upload_2014-12-21_9-9-32.webp

Elimde var bişey her seferinde olmuyo malesef. Çöpe giden malzemeye üzülüyorum
benim mixerim bu canim, sagdaki hamur için olan aparet, soldaki de bildigin kek çirpiyor iste

Eki Görüntüle 1344824

benim mixerim bu canim, sagdaki hamur için olan aparet, soldaki de bildigin kek çirpiyor iste
Bende mikser yok blender seti var. Mutfak robotu istiyorum aslında ben. Doğum hediyesimi istesem acaba. Makarna içli köfte bile yapıyo bak şu. Benim gbi beceriksizi bu paklar anca.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 53
Bende hamur yapabilme becerisi istiyorum rabbim noolur
Elin alisasiya mayali tarifleri degil de kabartma tozu olan yarifleri dene. Pizza da var kabartma tozuyla pogaca da. Bn de mayali pek beceremezdim cozumu boyle bulmustum.

gunaydin hanimlarda siz niye erkenden damladiniz uyusaniz yaaa
benim çocuklar uyyor simdi kaçinci uykumdaydim Allah bilir isim olmasa : )
Kacta yatiyorlar da hala uyuyorlar. Oglum sabh en gec 8 de uyanir. Sikayetci degilim ama bizde pazar fln yok. Yataga geldi hadi kalkin dedi kalkmayani patakladi : p

Bende mikser yok blender seti var. Mutfak robotu istiyorum aslında ben. Doğum hediyesimi istesem acaba. Makarna içli köfte bile yapıyo bak şu. Benim gbi beceriksizi bu paklar anca.
blender setinde hamur yogurma aparati varmiki , yok galiba
ekledigin makineyi bilmiyorum, kiyma makineside içli kofte yapiyor diyolar ama hiç denemedim birinin gosteremsi lazim
kofteyla makrnanin hamurunu bu yoguruyorsa her hamuru yoguruyodur : )

Elin alisasiya mayali tarifleri degil de kabartma tozu olan yarifleri dene. Pizza da var kabartma tozuyla pogaca da. Bn de mayali pek beceremezdim cozumu boyle bulmustum.

Kacta yatiyorlar da hala uyuyorlar. Oglum sabh en gec 8 de uyanir. Sikayetci degilim ama bizde pazar fln yok. Yataga geldi hadi kalkin dedi kalkmayani patakladi : p
dun geç yattilar baya,10 u geçmisti, 15 gun tatildeyiz ya yatma kalkma saatlerine karismiyorum , okul falan olmayinca .. bu kadar uyumazlardi ama nedense bugun uyyolar, burda saat 9h20

Günaydın kızlarrrr bol tepikler hepimize :) artık benim nerdeyse her gece uykumda göbeğim sertleşiyor toplanıyor ve alt tarafında biraz sızı oluyor. Her defasında yüreğim ağzıma geliyor bundan sonraki haftalar hep böyle mi geçecek deneyimliler daha iyi bilir. Eğer öyleyse bu 7 hafta çok adrenalin dolu olacak benim için

pirelideve pirelideve m mayali hamuru yumusak yoguracaksin, ben hep mayali yaparim hep, pogacayi kabartma tozuyla hiç denemedim, bi kaç yerde yedim kokuyordu sanki kabartma tozu bende hiç yapmadim

Günaydın kızlarrrr bol tepikler hepimize :) artık benim nerdeyse her gece uykumda göbeğim sertleşiyor toplanıyor ve alt tarafında biraz sızı oluyor. Her defasında yüreğim ağzıma geliyor bundan sonraki haftalar hep böyle mi geçecek deneyimliler daha iyi bilir. Eğer öyleyse bu 7 hafta çok adrenalin dolu olacak benim için
canim benim gece yattitimda serrt olmaz pek, hareket ettigimde sertlesiyor

Bulunmayan bişy değil aslında ama eşimin iş dönüş saati olmuyo onlardan. Onun için alamadı dün. Uyansın aldırırım bugün. Taktım kafayı ama. Ne biliyomusun şu simit saraylarnda bulunan poğaça gbi dışı full susam olan simit varya üstünde 3 çizik var. Ondan çekiyo canım. Biliyorsunuz elim yatkın değil hamır şeylerine yapamadım. Dün pizza yaptım çöp oldu onca malzeme. Ağladım bide ona. Hamur kabarmadı kabarmayınca pişmedi taş gbi bşi oldu. Yenecek tarafı yok. Ama canım çektiği için o haliyle bile yedim ben. Bu sabahta hareketli yavrum durmuyo. Görümceme soracağım o hamileyken acile gitmiştik aşırı hareketli diye bi gece. Ne demişti doktor hatırlamıyorum. Bizim bebişlerin zamanına unutulur lizözler canım :) el örmesi peçetelik bardak altlığı bile kalmadı artk. Herşeyin benzerini yaptılar

Hamur işi riskli iş gerçekten canım. Herşeyini tam yapsan bile bazen fırının azizliğine uğruyorsun. Tuzlu bişiler yapmak istersen peynirli dereotlu kek yapabilirsin mesela. Kek gibi hazırlanıyor. Ya da milföy hamuru alıp içini doldurup üstüne yumurta sürüp pişire bilirsin. Baktın yapabiliyorsun yufkalı börekler yaparsın sonra poğaçaya geçersin. Hamur yoğurma hamurun kıvamını tutturma çok sonra olacak şeyler. Sen ilk onlardan başladığın için yapamıyormuşsun gibi gelmiş. Yapabilirsin canım benim ama önce değim gibi diğerlerinden başlarsan yapabileceğine güvenin de artar.

ekledigin makineyi bilmiyorum, kiyma makineside içli kofte yapiyor diyolar ama hiç denemedim birinin gosteremsi lazim
Sadece köfte makarna hamurunu yoğurmak değil yapıyo ayrıca. Aparatları var. Dondurma yapıyo milkshek yapıyo falan eti kıymaya dönüştürüyo baya akıllı bişey bu :) buğdayı unda yapıyo. Organik hayata geçebilirim bununla belki.

gunaydin hanimlar
bugun hiçç uyyamadim, uykum varda 5 gibi uyaninca bazlama hamuru yogurdum kahvaltiya, saat kurdum yattim 8 de pogaca hmauru yaogurdum saat 8h 30 ve benim uykum var hem yok, yatsam 1 saat olmadan geri kalkicam
basim agriyor uykusuzlukdan
taze sicak olsun dedim kahvaltida ama olan bana oldu iyimi

Îyi değil tabii uyumuş olsan daha iyi olurdu ama neyse şu misafirleri atlat da bidaha yapma böyle şeyler.

Blender setimde hamur aparatı yok. Hamuru iyi yoğururum da malzemede sorun çıkıyo. Geçen aynı tarifle yapmıştım harika olmuştu ama bu sefer tam aksi oldu uenilecek gbi değil. Mayadan sanırım

Sadece köfte makarna hamurunu yoğurmak değil yapıyo ayrıca. Aparatları var. Dondurma yapıyo milkshek yapıyo falan eti kıymaya dönüştürüyo baya akıllı bişey bu :) buğdayı unda yapıyo. Organik hayata geçebilirim bununla belki.

Ne akıllı aletmiş o öyle ya :KK19:

Aldir sen ondan aldir :KK39:

Back
X