2015 Şubat Anneleri

Bosverin kizlar. Temizlik cocuga alerji yapiyormus. Ne kadar bakteriyle karsilasirsa direnci o kadar iyi olur dusunuyorum. Ha ben de sirkeli suyla koltuk halilari esime sildirecegim ama buradaki arkadaslarim bir kere hali yikatmiyorlar. Ayakkabilariyla evdeler. Toz,pislik... Ama bebisleri cok saglikli. Bunda bi celiski var.

Canım İsviçre'nin sokakları temiz zaten. Türkiye'de sokaklar pis o yüzden ayakkabıyla eve giremeyiz.

cıx olmaz sezeryandan tırstımda birde açık saçık normal doğumu kaldırmaz bu bünye :D
normal dogum izliceksen yabancilarin kuvetin icinde dogurmalarini izle. Yanindakiler asaj yapiyor tatli tatli konusiyorlar . Anne de neyi nasil yapacagini biliyor yavas yavas doguruyor. Kesi fln yok cok dogal hersey. Bir tane de dere kenarinda doguran kadin vardi ayakta ve comelerek pirt cijariyordu. Yine bagirmk yok nasil ikinacagi konusunda egitimli bir kadindi.

Gecenin ilerleyen saatlerdinde yine herkesi doğum korkusu sarmış.
Gençlik yıllarımda hep hamilelerin doğumdan çok korktuğunu sanırdım ve hamilelere sorardım korkuyor musunuz diye?
Hepsi de hayır derdi.
Şimdi bol bol aldım cevabımı.
Birinciler korkuyor ama şu her şeyi yaşayan ikinciler rahat maşallah.
Birde ilk doğumu sezaryen olan biri yok mu o anlatsın @serefraz85. Nasıl uyanmış,ne kadar zamanda iyileşmiş vb.
Birde @gul_feri vardı sanki.
Sabahın dördünde derdim neyse.
ben ilkinde de korkmadim. Neye inanirsam neyden korkarsam onu yasarim her konuda. Rahattim ve guzel bir dogum yasadim. Dunya kurulali canlilar doguruyor. Acil bir durum olsa mudhele edecek dr ve hastanem var gerisinden korkmam. Allah bu gucu vermis, ya da doga vermis diyelim. Ne baskasinin olumsuz hikayesini dinledim ne nst baglanirken duydugum cigliklari umursadim. Kolay dogumlari okudum izledim. Onlara odaklandim. Ilkte de korkmak zorunda degiliz. Kendimizi yonlendiren yine biziz. Tercih bizlerin yani.
Bir de ne hamilelik ne dogum egitimi var cogumuzda. Bilmedigimiz konudan korkuyoruz tabi ki. Egitime katilma firsatim yoktu internetten egittim kendimi oldugu kadar.

Gunaydin herkese.
Ilk aylar gibi gergin mutsuzum ben. Sıkıldım bu ruh halinden.

Hayirli geceler
Bizim burda noel tatili var esimde izinli olunca dedim ha gayret temizligi yapalim sag olsun yaptik silinmedik yer kalmadi biraz Erken oldu ama napim. O yüzden sirt agrisindan uyanmis durumdayim.

Benim ilk dogumum sezeryan oldu müssaade ederseniz anlatim.
Kizim makat gelisiydi tam poposunun üzerine oturuyordu kafasi sag kaburgamin altindaydi. Aslinda dogum poziyonunu almisti ama 36. haftada Tekrar döndu. Doktorum fazla zaman vermedi 1 hafta icinde karar verdim 3 secenek vardi
1. ters dogum olacakti oda Cok riskli cocuk ters Gelirken kollari takilir cikamaz nefessiz Kalir dediler.
2. distan cocugu cevireceklerdi Buna gönlüm razi gelmedi ya bi yerini kirarlarsa diye düsündüm
3. de SEZERYAN
Ve sezeryana Karar verdik.
Aksam yatis yapildi ben doktorlarin tüm israrina ragmen genel anestezi istedim cünki herseyi yasamak uyanik olmak agir gelir diye düsündüm tam sabah 8 de bayiltildim kizim da 8:15 de dogmus ve ben ilk göszlerimi actigimda saat 12:30 du bayilmadan Önce hatirladigim tek söz doktorlarin birbirine bebegin kafasi yukarda demeleriydi ve uyandigim an yine o kelimeler aklimdaydi ama bi baktim oda Ne karnimda bi agirlik müthis bir aci o aci anlatilmaz bisey ve Tekrar uyudum 2 saat boyunca uyuyup uyaniyodum en son hemsire kizimin resmini getirdi hadi uyan artik Kalk esin kizin seni bekliyo dedi.
Kizimin resmini görünce bi tuhaf oldum ama o Narkosun etkisiyle ilk gün hic bisey anlamadim Ne bi duygu Ne bi sevgi hicbisey. Velhasil agrilardan ancak 2. günün aksami ayagiya kalktim burda zaten sezeryanda en az 5 gün yatiyorsun hastanede.
Ve bi 2 hafta zorlandim Yani bende öyöeydi. Cok uzun oldu ama ancak :)))))
Velhasil suan kizim dogum pozisyonunda ins dönmez diyoruz ve doktorumla normal dogumu beklemek istiyoruz. Rabbim ins nasip eder Cok istiyorum hayirlisiyla normal olur ins.

Iste böYle :))))
İnşallah gönlüne göre olur.
Narkoz sana ağır gelmiş sanki. Herkes mi geç uyanıyor acaba

Ah kızlar.ah 38 e 2 haftası kalanlar var. Yakında başlayacak doğumlar
Şu yılbaşından sonra start verilecek
Nedense anneolmak doğum yaptı ama onu kabul etmiyoruz erken diye heralde. Sanki ilk doğum yapan o değil.

Nedense anneolmak doğum yaptı ama onu kabul etmiyoruz erken diye heralde. Sanki ilk doğum yapan o değil.

Yalnız benim çevremdekiler hiç 39. haftadan önce doğurmadı.. Bakalım bizimkiler nasıl olacak..

Günaydın su anda 36.haftada olan olması gerekiyordu kim o acaba durumunu merak ediyorum. Haftaya da ebem eve geliyor bana ikinma ve nefes tekniklerini öğretecek esimde tabi yanında oda ovrense:KK19:se iyi olur:anneadayı:

günaydın kızlar...:KK54:
goruyorumkı suan nerdeyse hemen hemen herkesın bebegı ters..grupça tersız :KK48:

dun annelmle konuştum kızım daha döner sıkma canını göbekte son haftalarda assagı ıner dedı.. bı rahatladım,oluruna bıraktım..ne yapalım..

kızım sesleniyor
..-ANNEMM: KARNIMDAN GURUK GURUK SESLER GELIYORRR..:KK70::KK70::KK70:

-BEN COK ACIKMISIMMM ANNEMMM...

pipili de cok acıktı hemen takvıye yapmak lazım..tıkınıp gelıyoruzzz anacımmm..bızı ösleyinnnnnnnnnnn:cry:

Hayirli geceler
Bizim burda noel tatili var esimde izinli olunca dedim ha gayret temizligi yapalim sag olsun yaptik silinmedik yer kalmadi biraz Erken oldu ama napim. O yüzden sirt agrisindan uyanmis durumdayim.

Benim ilk dogumum sezeryan oldu müssaade ederseniz anlatim.
Kizim makat gelisiydi tam poposunun üzerine oturuyordu kafasi sag kaburgamin altindaydi. Aslinda dogum poziyonunu almisti ama 36. haftada Tekrar döndu. Doktorum fazla zaman vermedi 1 hafta icinde karar verdim 3 secenek vardi
1. ters dogum olacakti oda Cok riskli cocuk ters Gelirken kollari takilir cikamaz nefessiz Kalir dediler.
2. distan cocugu cevireceklerdi Buna gönlüm razi gelmedi ya bi yerini kirarlarsa diye düsündüm
3. de SEZERYAN
Ve sezeryana Karar verdik.
Aksam yatis yapildi ben doktorlarin tüm israrina ragmen genel anestezi istedim cünki herseyi yasamak uyanik olmak agir gelir diye düsündüm tam sabah 8 de bayiltildim kizim da 8:15 de dogmus ve ben ilk göszlerimi actigimda saat 12:30 du bayilmadan Önce hatirladigim tek söz doktorlarin birbirine bebegin kafasi yukarda demeleriydi ve uyandigim an yine o kelimeler aklimdaydi ama bi baktim oda Ne karnimda bi agirlik müthis bir aci o aci anlatilmaz bisey ve Tekrar uyudum 2 saat boyunca uyuyup uyaniyodum en son hemsire kizimin resmini getirdi hadi uyan artik Kalk esin kizin seni bekliyo dedi.
Kizimin resmini görünce bi tuhaf oldum ama o Narkosun etkisiyle ilk gün hic bisey anlamadim Ne bi duygu Ne bi sevgi hicbisey. Velhasil agrilardan ancak 2. günün aksami ayagiya kalktim burda zaten sezeryanda en az 5 gün yatiyorsun hastanede.
Ve bi 2 hafta zorlandim Yani bende öyöeydi. Cok uzun oldu ama ancak :)))))
Velhasil suan kizim dogum pozisyonunda ins dönmez diyoruz ve doktorumla normal dogumu beklemek istiyoruz. Rabbim ins nasip eder Cok istiyorum hayirlisiyla normal olur ins.

Iste böYle :))))

Canım sen neredeydin? Bir de baygın yatarken bebiş ne yemiş? Sütün geldi mi hemen? Sezeryanın zararı sütü engellemesi diye duydum daha doğrusu süt hemen gelmiyormuş.

Melike hastanedeydi ne oldu acaba?

Back
X