bir tane foto atmıştım zaten ,boyut nerden küçültülüyor acaba?
Karanfilin agri kesici etkisi var dogum sonrasi da iyi geliyormus. Ama oncesini bilmiyordum. Hurma cok iyi bir de. Hem kan yapiyor hem sut. Hem dogumu kolaylastiriyor
ben bu korkuyu kendımızın yarattığı hıkayesıne pek ınanmıyorum canım..kızıma hamıleyken hıcbırseyden etkılenmedım,nasılsa doğacak ne kadar zor olabılırkı ,Allah kuluna oyle bır anda yardım etmez mı?hıc mumkun mu dıyordum hep..mutlaka dayardım ettı yüce Mevsaatkercrorsu bır gercekkı (kendı doğumumla alakalı)pekte hayalını kurmadığım degılkı aklıma dahı gelmeyen seylerı de yasamadım degıl..
esıme sorsan hele o gunu Allah bana unuttursun dıye bahseder hep... sımdı esım yada benmı böyle bır doğumu cagırdık..hakkımızda hayurlı olan buymuş sadece bu..
sunu bı kafamıza sokalım..bır bedende bır zerreden kan kandan can oluşuyor..mucizenın ana karakterısın. hıc canım yanmasın dıye hayal kurmasın kımse..candan can çıkıyor oyle yada böyle acıyacak,ama acıyacak ben yapamam yok ımkansız yok sole yok bole dıye ınsanın kendı kendını kurmasınında espırısı yok.
belkı 1 2 saat sancıyla bır kac dk da doguracaksınız
belkı saatlerce sancıyla uzun ugraslar sonucu
ve belkı sezeryan sonunda ağrılarla gozunuzu açacaksınız..
kader denen bırsey var.sen tedbırını alırsın tevekkül edersın..sonuclarada katlanırsın ..
herkes yapabıldıgınee gore demekkı dayanılmayacak bırsey degıl doğum
Ben korkulari ve olumsuzluklari dusunup durarak cagirdigimizi dusunuyorum yine de. Hic deneyim yokken korkmak boyle birsey bence. Neden kotu ihtimali dusunuyoruz iyiyi degil de. Bir de sen korkmamissin ama yeterince olumluya odaklandin mi. Yoksa gider dogururum basima n gelirse mi dedin. Ben de sanci cekerken zorlandim ama hic anlatmam. Zoru basarmak icin asmam gereken bir engeldi bana ozel bir andi. Agrisiz sancisiz dogum mu olur. Yani soyledigim basit bir polyannacilik degil. Sureci yonetmek. Olumsuzluk olsa bile mucadeleye hazir olmak. Kendine guvenmek.
Bilmem disardan cok ukala mi duruyorum. Duanin ve iyi olacagina inanmanin, kaderi degistirdigine inaniyorum. Kaderimizi biz yazariz. Karga tulumba bilgisiz korkularla dolu doguma gidersek cok kolay bir dogum mucizevi bir kader olur..
Almanya da yaşıyorum ben türtürkiye olmasi lazım hamile koçu sanırım bizimkini sigortanız ödüyor 16 kere gelme hakkı var doğum sonrası bebeklede benlede bi guzl ilgileniyomus bakalım neler olacak
ank da doğum koçu arastirayim diyorum ben de eğer normal dogum olabileceği kesinlesirse..Nerede bu ebe? Bize de gelirler mi ki?
bana da yıllarca doğum salonunda çalışmış bi abla söyledi bu karanfilli suyu son ay iç dedi, sonrasında da içeriz nolcak : )) hurmayı son ay mı yicez ?
Dr sezeryan derse ben de tamamen bayılmak istemiyorum da ondan sordum canım. Peki epidural sezeryan olsa iyi olur mu sence? Sezeryan olursam miyomu da alıcakmış dr.
ank da doğum koçu arastirayim diyorum ben de eğer normal dogum olabileceği kesinlesirse..
ben artık baslayabilirim o zaman bunlara :))36 dan sonra başlamayı düşünüyorum bu karanfilli suyu , hurmayı bende pirelideveden duymuştum o yücem diyodu, yanlış hatırlamıyorsam son ay yeniyo demişti
normal olmaz sezeryan olursa diye bir vicdan rahatsızlıgı başladı bende
bebeğim yerinde rahatken alınması o şokla benimle temaz etmemesi ona yaşatacağım bir haksızlık olarak görüyorum
sezo olur elimden bişey gelmezse epudural düşünüyorum ha bunu başarabilirmiyim bilemiyorum
perde gerisinde bana neler yapıldıgını bilmek ürkütücü ama doğar doğmaz bebeğime dokunmak istiyorum nefesimi hissetsin korkmasın onun için bu korkularımın üstüne gtmem lazım
annelik bu olsa gerek kendimi geçtim onu düşünüyorum
ben artık baslayabilirim o zaman bunlara :))
Sezeryan da olsa sonuna kadar bekliycez işte. Dr randevu falan vermek isterse muhtemel doğum tarihine en yakın zamanı seçeriz. Genelde su gelince sezeryan yapabiliyorlar. Bu durumda bebiş de hazırlıklı olur.
Canim ya inşallah gerceklestirirsin şu normal doğumu..seni bu kdr çok istekli gördükçe senin için ben de dua ediyorum hakkında hayırlısı olsun inşallah..sen istanbula ben ankaraya bi atabilseydik kendimizi :)))
ben artık baslayabilirim o zaman bunlara :))
Ben normalde de çaya iki üç karanfil atıp içerdim
evet bende bunu düşünüyorum sezeryanda tarihi hangi haftalarda veriyorlar bilmiyorum ama 39 un bitmiş olması gerekir tam gün değil ama hafta olarak belirlenebilir..
erkek bebekler kızlara göre 15 gün daha geç doğuyorlar onuda untmamak lazım
Aklıma takıldı hep deniyo ya sezeryanda aniden alıyolar bebeyi hazır olmuyo falan. Normal doğumda nasıl hazır oluyo ki? Rahim itiyo, kovuyo :/ Yoksa bebe bi hormon falan mı salgılıyo hadi ben geliyom kasıl diye? Ayrıntı biliyo musunuz dostlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?