2015 Şubat Anneleri

Karanfilin agri kesici etkisi var dogum sonrasi da iyi geliyormus. Ama oncesini bilmiyordum. Hurma cok iyi bir de. Hem kan yapiyor hem sut. Hem dogumu kolaylastiriyor

bana da yıllarca doğum salonunda çalışmış bi abla söyledi bu karanfilli suyu son ay iç dedi, sonrasında da içeriz nolcak : )) hurmayı son ay mı yicez ?

Aslinda ayni seyi anlatiyoruz ben de takdir ve tevekkul boyutundan bahsettim zaten ama zaten nasil olacagi ezelden kararlanmis bir seyin bilmedgimiz bi deneyimin gerceklesmeden gereksiz yere irdelenmesinin kisiye olumsuz telkinden baska faydasi yok onu anlatmaya calistim. Sen de demissin belki bikac dk belki saatlerce surecek bi yolculuk iyi ya da kotu bir son noktasi var mi var.bitecek mi bitecek ee o zaman niye bastan kendimize zehir edelim ki onu diyorum. Bak ummadigin travmalar yasamssin eger rabbim onu unutmaa hissini yeniden deneme yasama cesaretini vermeseydi su an yine boyle buyuk bir mucizeyi yasanaya cesaretin olur muydu? Insana verilen en buyuk nimetlerden biri unutmak o yuzden asirlardir milyonlarca kadıniñ bisekilde gectigi bu yolu biz de gecicez. Iyiyi dusunup olasi olumsuxluklara da hazirlikli telkinli olalim gerisi tabii ki kader. Benim icin de dogum sonrasi annelik buyuk bir travmaydi birdaha anne olma fikrini bile dusunmeyecek kadar agir seyler yasadim kızımin saglik sorunlari ve besleyememe sıkıntısıyla yasama sevincim yitrdim cok zor zamanlar gecrdim maddi manevi. Kendimi eksik lanetli cezalandrlmis hissettgm oldu hatta o korkuyla bidaha cesaret edip doguramsm diyordum yine aynilari olursa diye. Hic fikrimizde yokken rabbim yeniden ikram etti anneligi hepsi silindi gitti kafamdan su an. Yeni bi sayfa yeni bi deneyim. Tevekkul ettim gerisi rabbimin karari diyorum. Yani hayatin ne getrcegi bilinmiyor bilinmeyenle bu kadar savasip ince hesaplasmaya gerek yok kısa ve oz anltmak istedgm buydu

Çok güzel bir düşünce. Zaten ipleri hiç elimizden bırakmayalım. Kaderimizde de iyisi vardır inşallah. Canım senin burcun ne?

Almanya da yaşıyorum ben türtürkiye olmasi lazım hamile koçu sanırım bizimkini sigortanız ödüyor 16 kere gelme hakkı var doğum sonrası bebeklede benlede bi guzl ilgileniyomus bakalım neler olacak

Çok iyiymiş gerçekten. Ben de burda araştırayım bakalım. Sigorta ödemez belki de çok pahalı değilse birkaç kez gelmesini isterim. Doğum eğitimleri olan yerler uzak kalıyor birtürlü gidemedik. Evde olursa bişeyler öğreniriz belki.

Dr sezeryan derse ben de tamamen bayılmak istemiyorum da ondan sordum canım. Peki epidural sezeryan olsa iyi olur mu sence? Sezeryan olursam miyomu da alıcakmış dr.

Yani bu konuda evet mutlaka onu ol diyemem tibbi boyutuna dr karar verecektir baska bi operasyonla birleştirilerek yapilcaksa. Iyi anestezi ekibi olmadigi durumlarda olaso yan etkilerinin oldugunu savunan görüşler de var epidrualin bilemiyorum o yuzden benm icin cok rahat gecmisti bi baskasi icin cok zor bır deneyim olmus olabilir. Benim tek istediğim normal dogum nasip olmayınca evladimin gelisini karşılamak o ana tanik olmakti bayilmak olaya uzak kalmak ayilma surecini yasamk istemedim hemen kucagma almayi istiyordum oyle de oldu. Rabbim esirgesin dile getrmek dahi istemiyorum da kismette yine sezeryan varsa tercihim aynisi olur yibe epidrual secerim kendi adıma

ank da doğum koçu arastirayim diyorum ben de eğer normal dogum olabileceği kesinlesirse..

Istanbul dogum Akademisi ile irtibata gec onlar egitimli ebe ve doula ( dogum kocu) konusunda yönlendiriyorlar dogum yapacağın sehir konusunda seni. Normal ve doğal dogumda öncü bi akademi bu. Dr hakan coker kurucusu duynussundur belki aklinda olsum bildihim kadariyla ankarafa bu anlmda deneyimli kisiler var

normal olmaz sezeryan olursa diye bir vicdan rahatsızlıgı başladı bende
bebeğim yerinde rahatken alınması o şokla benimle temaz etmemesi ona yaşatacağım bir haksızlık olarak görüyorum
sezo olur elimden bişey gelmezse epudural düşünüyorum ha bunu başarabilirmiyim bilemiyorum
perde gerisinde bana neler yapıldıgını bilmek ürkütücü ama doğar doğmaz bebeğime dokunmak istiyorum nefesimi hissetsin korkmasın onun için bu korkularımın üstüne gtmem lazım
annelik bu olsa gerek kendimi geçtim onu düşünüyorum

Sezeryan da olsa sonuna kadar bekliycez işte. Dr randevu falan vermek isterse muhtemel doğum tarihine en yakın zamanı seçeriz. Genelde su gelince sezeryan yapabiliyorlar. Bu durumda bebiş de hazırlıklı olur.

Aklıma takıldı hep deniyo ya sezeryanda aniden alıyolar bebeyi hazır olmuyo falan. Normal doğumda nasıl hazır oluyo ki? Rahim itiyo, kovuyo :/ Yoksa bebe bi hormon falan mı salgılıyo hadi ben geliyom kasıl diye? Ayrıntı biliyo musunuz dostlar?

Sezeryan da olsa sonuna kadar bekliycez işte. Dr randevu falan vermek isterse muhtemel doğum tarihine en yakın zamanı seçeriz. Genelde su gelince sezeryan yapabiliyorlar. Bu durumda bebiş de hazırlıklı olur.

evet bende bunu düşünüyorum sezeryanda tarihi hangi haftalarda veriyorlar bilmiyorum ama 39 un bitmiş olması gerekir tam gün değil ama hafta olarak belirlenebilir..
erkek bebekler kızlara göre 15 gün daha geç doğuyorlar onuda untmamak lazım

Canim ya inşallah gerceklestirirsin şu normal doğumu..seni bu kdr çok istekli gördükçe senin için ben de dua ediyorum hakkında hayırlısı olsun inşallah..sen istanbula ben ankaraya bi atabilseydik kendimizi :)))

ayy allah razı olsun canim benim nasıl mutlu oldum dua ettigini okuyunca inşallah rabbim nasip eder. Cumlemize saglikli hayirli kolay doğal doğumlar nasip etsin mevlam. Ne zaman cikican yola nasipse benm tam 15 gunum var. Aslinda onden giderdim de kızın okul gostersi varmis öğretmeni rica etti onu bekliyorum

Takip ettiğim dogum gruplarinda 42ye kadar bekleyen var saglikla yani 38 bitimi bızde sezeryan icin baz alınan bır tarih olmus ama farz degil yani hele ilk dogum ise sonuna dek gitmekte yarar var sartlarda hayatı risk yoksa. Bu konuda ddoktora güvenmek süreci yonlndrebilnek doğru adımlar atabilmek icin de okumak bilgilenmk sart zira saolsun drlarimiz sezeryana ikna konsunda en zayif yerimizden evlatlarimizdan cok guzel vurduklari icin bicogumuz o an inanip teslim oluyoruz. Sezeryan da olsa bebisin yolculuğunu kendinin baslatmasini beklmek en dogrusu

aniden alma değilde vaktinden önce alıyolarya o kastediliyor bence, normal doğumda artık hormonlar yardımcı oluyor be bebekte çıkmak istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…