bari şimdiki resmını de koyasan baksak nasıl yakışıklı.saol canim
insallah o gunlerde gelicek ne kaldiki surda hepimizin dogumlari yakin artik , bugunlerer sukur
Maaşallah canım doğumlarının kolay olması çok iyi,benim tecrübelerime göre sancının suyla çok büyük bir bağlantısı var.Yani asıl sancı hissiyatı su patladıktan sonra hissediliyor.Oğlumda suyum patlamadan 5 cme kadar güle oynaya hiç de fark etmeden gittim hastaneye.Suyumu patlattılar hastanede 7 cm oldu açılmam işte o zaman sancılarım başladıKızımda da 3 cm açılmam varken yine hastanede patlattılar suyumu,onda da 3 cmden sonra başladı..Aslında en iyisi suyun kendi kendine patlamasını beklemek öyle daha kolay olur doğum diye düşünüyorum ama o zaman da rahimde çok yırtılma olabiliyor işte mayıs 2013 anneleri topiğinden bi arkadaşım vardı o gün eşiyle dışarda çok gezmiş anlamamış da doğumun başladığını yoruldum zannetmiş 9 cm açılmayla hastaneye gitmişler sanırım suyu da hastanede patlamış zaten hemencecik de doğurmuş ama 1,5 saat doktor rahmini dikmiş doğumdan daha zor oldu benim için diyordu aslında bir yandan da güzel değil mi hastaneye gider gitmez doğurma ve çok da fazla sancı çekmeme olayı
Ya bir de benim stres yaptığım bir konu var onu nasıl aşıcaz bilmiyorum,refakatçi olarak eşimi istiyorum yanıma,ama hastanede bazen özel oda olmayabiliyor,genel odaya da alınca kadınlar var diye erkekleri içeri sokmuyorlar,tamam benim annem filan var ama çocuklarıma kim bakıcak sonuçta başka kardeşim arkadaşım vs de yok?Yani ben doğuma gittiğimde özel oda bulabilecek miyim?Parası da sorun değil aradaki fark neyse versek de rahat etsek oğlumda ne güzel özel odadaydık eşimle kaldık zaten 1 gece hastanede yatak gibi açılan koltuk vardı eşim benim yattığım yatağın paraleline kurdu yatağı,ortaya da oğlanın bebişiğini almıştıkSonra oğlan gece uyanmıştı hatta ilk kakasını yapmıştı da eşimle beraber temizlemiştik ilk heves Kızımdaysa başımda annem vardı sağolsun ama annem şeker ve tansiyon hastası çok kötü oldu ben sancı çektikçe sanırım şekeri ve tansiyonu yükseldi bir yattı taaa ben doğuma gidesiye kadar uyudu hemşireye sesleniyorum duymuyorlar sağolsun orda gelinie bakan bir teyze vardı o bana yardımcı oldu o şekilde atlatmaya çalıştık ama odada benden başka 3 kişi daha vardı e herkesin ziyaretçisi vs oluyor olmuyor bence özel oda olmalı yani hereks istediği gibi rahat rahat oturur da kalkar da...
Kızım küçük tabii daha 20 aylık teyzesiSen ne güzel düzeni oturtmuşsun ben daha çok çekeceğim gibime geliyor Benimkiler de büyüsün ben de sonra rahat edicem inşallah
Kanıma baktırmayalı bayağı oldu canım aslında bi baktırsam iyi olacak bir de şimdi buraya yazdıkça iyice kafama takıldı şu özel oda mevzuu olmasa bi hastaneyi arayıp bilgi alıyım tekrardan.
Ne güzel baya detaylı konuşmussunuz..olumsuz bişi de yok çok şükür..mAral in bebisi görmedin mi ya 4 kilo ve nasıl tatlı :)doktor ne dedi?
1- diyetisyene git artık kilo almasın bebek dedi.senın ıcın problem degıl ama bebek asıl kiloyu bu ay alacak dedı.
2- suyun biraz fazla ama sınırda problem değil dedı
3- doğum sırasında rahim kasıldığı ıcın yırtılma olabılır ama olmayabılırde , bunu senı amaliyat eden doktor bılır dedı.
bir risk var ama herhangi bir sorununda olmayabılır dedı. eğer sen ılle de ben normal doğum ıstıyorum demıyorsan riske atma istersen dedi.
ben de oyle bır takıntım yok dedım ama hastane yukardakılerın hastanesı olduğu ıcın sezaryene karşılar bıraz. 39.haftada olurmuş doğum.
o kadar neden bekliyoruz dedım. ılk doğumlarda son zamana kadar bekliyoruz dedı.
kafama takıldı ya o sırada doğarsa bebek. zaten 4 cm açılma olursa o zamana kadar normal yaparsın ama suni sancı veremeyiz senı rıske atamayız dedı. yahuu o kadar açıldıktan sonra doğar zaten.
bir de bebek buyuk ıhtımal 4 kilonun ustunde olur dedı. koca bebek ya doğmak ısterse.
kafam cok karıştı.
ben olmayınca tadı tuzu olmuyor buranın valla.bir markete gittim farıdım yeminle : D bugün sanki çok sessiz burası. topiğin demirbaşlarından bile ses çıkmıyor hayret. bende gideyim bari evi toparlayayım,çamaşırlarım var serilecek.
öylede benı cok bekletiyor. nerdeyse 40.haftaya kadar bekleyecegım.Ne güzel baya detaylı konuşmussunuz..olumsuz bişi de yok çok şükür..mAral in bebisi görmedin mi ya 4 kilo ve nasıl tatlı :)
doktor ne dedi?
1- diyetisyene git artık kilo almasın bebek dedi.senın ıcın problem degıl ama bebek asıl kiloyu bu ay alacak dedı.
3- doğum sırasında rahim kasıldığı ıcın yırtılma olabılır ama olmayabılırde , bunu senı amaliyat eden doktor bılır dedı.
bir risk var ama herhangi bir sorununda olmayabılır dedı. eğer sen ılle de ben normal doğum ıstıyorum demıyorsan riske atma istersen dedi.
ben de oyle bır takıntım yok dedım ama hastane yukardakılerın hastanesı olduğu ıcın sezaryene karşılar bıraz. 39.haftada olurmuş doğum.
o kadar neden bekliyoruz dedım. ılk doğumlarda son zamana kadar bekliyoruz dedı.
kafama takıldı ya o sırada doğarsa bebek. zaten 4 cm açılma olursa o zamana kadar normal yaparsın ama suni sancı veremeyiz senı rıske atamayız dedı. yahuu o kadar açıldıktan sonra doğar zaten.
bir de bebek buyuk ıhtımal 4 kilonun ustunde olur dedı. koca bebek ya doğmak ısterse.
kafam cok karıştı.
ben dedım 25 ocakta falan doğum yaparım. şubatta geçmış olur ağrılarım. ama planladgım gıbı olmadı.kafamda deli sorularaynı şekilde kilo konusu bende de var. açıkçası teredütte kalıyorum bakalım haftaya ultrasona sokarsa kilosu ne kadar olmuştur. hiç te dikkat etmiyorum yediklerime,yani zaten benim hastane üni olduğundan kolay kolay sezeryan demeyecekleri için bu da korkutuyor beni ben normalden korkmuyorum ama normal diye diretirseler ya bir sıkıntı çıkarsa korkusu da var.haftaya bu konuyu açık açık konuşmam lazım artık nasıl olacak diye. çünkü ben oradaki hangi hastaya sorduysam doğum nasıl olacak diye 3ü normal dediyse 5 i sezeryan dedi neye göre kime göre sezeryan dendi soramadım fazla.
ayrıca doğumu o kadar bekletmesi güzel birşey demekki farkında bebeklerin erkenden alınmayacağının o yüzden erken diye diretme,eğer ki bebek erken gelmek isterse yapacak birşey yok allah kolaylığını verir. onu oraya o kadar kiloda koyduysa çıkarmasını da bilir. zaten müdahele etme şansları var hemen 4. cm açılmayla doğum olsa keşke 10 cm için çok çok uğraşmak zorundasın o yüzden doktorunu dinle sen.
sancımız geldikten sonra sezeryan olunabiliyo mu?
ben 2 ocakta çıkicam inşallah canım yola.. Hepimiz için herşey çok güzel olur inşallah
S serefraz85 benim hastane dosyamda dogurma tarihim 2 mart ,dr o gune kadar dogum olamzsa hastaneye geleceksin dedi, imzamdaki 25 subat 40 haftanin sonu ,2 martda 41 haftanin sonu oluyor tabii .. burda herkese oyle yapiyoalr yani,son gune kadar ebkliyolar anne yada bebekde bi sorun yoksa boyle oluyor tabi
oglumda mesela makrozomi riski vardi yani iri bebek , çok kilolu olacagi için daha afzla kilo almasin diye suni sanci vermeyi dusunduler dogumdan bi kaç hafta once, bi kaç dr un gorusunu alip beklemeye karar verdiler sonunda, ..
Suyum 3 gunde normale dönmüş bebek 3 gunde 100 gr daha almis 1700 olmus sancilarim var hissetmiyorum pazartesi bi daha gitcem
Ben de yemek yapıcam kaç günün üstüne (niyet ettim :))gideyim bi çorba yapayım bari adama kaç gündür bişey yapmıyorum
ben dedım 25 ocakta falan doğum yaparım. şubatta geçmış olur ağrılarım. ama planladgım gıbı olmadı.[/QUOT
Bacım ben olsam sezaryen olurum. Bu kdr Şart , ihtimal beni yorar .doktor ne dedi?
kafam cok karıştı.
Evde yayılmaca,pijamalarımla yeni yıla girmece,eşim de sakin girelim istiyor.Bir de o güne özel olmayacak ama sınırsız yemeyi düşünüyorum :) İnsanın evi gibisi yok ya. Sizin var mı planlar?çok yazmamışsınız neyseki bugun okuyabıldım. 6000 sayfa olmadan yetıstım. benımde aranızda olmam gerekiyor sayı atlarken.
yılbaşı planı olan var mı?
Evdeyim ben :) köy tavuğundan Fırında dolma yapcam :) sıcak yuvamızda : p göbeğimizle beraberçok yazmamışsınız neyseki bugun okuyabıldım. 6000 sayfa olmadan yetıstım. benımde aranızda olmam gerekiyor sayı atlarken.
yılbaşı planı olan var mı?
Uff canım çekti size geliyorum bana da yapar mısınEvdeyim ben :) köy tavuğundan Fırında dolma yapcam :) sıcak yuvamızda : p göbeğimizle beraber
çok şeker bir bayan gerçekten . ben de çok sevdım.Planlama zaten gunluk hayatin rutin bir işi degilki birak emek hanim karar versin start cizgisine hersey yolundaymis bak ne guzel gerisi de hallolur hersekilde. Bence sen normal dogurcaksin niyeyse oyle doğuyor icime ayrıca doktorunu tuttu gozum beklmesi güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?