2015 Şubat Anneleri

bi deneyeyim bakim ya , faydalı şeyleri severim : ))
susayım, merak etmeyeyım dedım ama ıkı gundur bir avakado konusu devam ettım. butun forum denemeden son bulmayacak sanırım. eşime soylıyımde aksam alsın. ben yemezsem o yer sever degısık seylerı.

Suyum 3 gunde normale dönmüş bebek 3 gunde 100 gr daha almis 1700 olmus sancilarim var hissetmiyorum pazartesi bi daha gitcem
gözün aydın canım hadi sıkma artık kendini herşey normale dönecek sıkıntılı bir durum yok eminim p. tesiye kadar 2 kiloyu geçer böle giderse

gideyim bi çorba yapayım bari adama kaç gündür bişey yapmıyorum

yok canim benim oglum çok kolay dogdu çocugun kilosuyla dogumun zor lugunun kolayliginin pek alakais yok bence
ben iri deilim kiz oyle, 1.63 boya 60 kg civari dolaniyorum, turk standartlarinin ortasindayim yani : ))))

nasil kolayina geliyorsa oyle yapican tabi , Allah kolaylik versin , iki numara kuçuk galiba , benimkiler artik pek birbirini etkilemiyor uyku konusunda, uykusu olan yatiyor , tabi otekide ses çikarmiyor o uyyana kadar alistilar artik , birbirlerini idare etmeyi ogendiler,sabah uyanan sesszice yanima gelir salona gider, tv açsa sesini kisar oyle zorluklari yok sukur

sen al hapini, en son ne zaman bakildi kanina, hgb nin 11 olmasi lazeim

bu avakadoyu merak edip almıştım taş gibi bişeydi biraz dolapta bekledi baktım bi gelişme yok kesmeye calıştım olmadı bende çöpe attım
bu kadar kıymetli bişeyi nasıl atmışım...

bir markete gittim farıdım yeminle : D bugün sanki çok sessiz burası. topiğin demirbaşlarından bile ses çıkmıyor hayret. bende gideyim bari evi toparlayayım,çamaşırlarım var serilecek.

bu resim dogumdan sonra 15 dk içinde faaln çekilmis olmali, hemsire daha gobegini yeni baglamis yada baglamamis, olçumlerini falan ypmaya çaliisyor, bundan oncede ben emzirdim kucagimda kaldi bi kaç dk
ah diyecek söz bulamadım. şaşkın . yiyesim geldi bunu.

şu minik elin arkasında görülen dudaklarımı ya ben öyle gördüm sanki baksana silikonlu gibi emek hanımın dudaklar maşallah EMEK'e
ben seçemedim . ben zaten doktor bak şurası burası dıyınce de hıc anlamıyorum neresı. kafa ters bende başka yönden goruyorum her seyı.

Maaşallah canım doğumlarının kolay olması çok iyi,benim tecrübelerime göre sancının suyla çok büyük bir bağlantısı var.Yani asıl sancı hissiyatı su patladıktan sonra hissediliyor.Oğlumda suyum patlamadan 5 cme kadar güle oynaya hiç de fark etmeden gittim hastaneye.Suyumu patlattılar hastanede 7 cm oldu açılmam işte o zaman sancılarım başladı Kızımda da 3 cm açılmam varken yine hastanede patlattılar suyumu,onda da 3 cmden sonra başladı..Aslında en iyisi suyun kendi kendine patlamasını beklemek öyle daha kolay olur doğum diye düşünüyorum ama o zaman da rahimde çok yırtılma olabiliyor işte mayıs 2013 anneleri topiğinden bi arkadaşım vardı o gün eşiyle dışarda çok gezmiş anlamamış da doğumun başladığını yoruldum zannetmiş 9 cm açılmayla hastaneye gitmişler sanırım suyu da hastanede patlamış zaten hemencecik de doğurmuş ama 1,5 saat doktor rahmini dikmiş doğumdan daha zor oldu benim için diyordu aslında bir yandan da güzel değil mi hastaneye gider gitmez doğurma ve çok da fazla sancı çekmeme olayı

Ya bir de benim stres yaptığım bir konu var onu nasıl aşıcaz bilmiyorum,refakatçi olarak eşimi istiyorum yanıma,ama hastanede bazen özel oda olmayabiliyor,genel odaya da alınca kadınlar var diye erkekleri içeri sokmuyorlar,tamam benim annem filan var ama çocuklarıma kim bakıcak sonuçta başka kardeşim arkadaşım vs de yok?Yani ben doğuma gittiğimde özel oda bulabilecek miyim?Parası da sorun değil aradaki fark neyse versek de rahat etsek oğlumda ne güzel özel odadaydık eşimle kaldık zaten 1 gece hastanede yatak gibi açılan koltuk vardı eşim benim yattığım yatağın paraleline kurdu yatağı,ortaya da oğlanın bebişiğini almıştık Sonra oğlan gece uyanmıştı hatta ilk kakasını yapmıştı da eşimle beraber temizlemiştik ilk heves Kızımdaysa başımda annem vardı sağolsun ama annem şeker ve tansiyon hastası çok kötü oldu ben sancı çektikçe sanırım şekeri ve tansiyonu yükseldi bir yattı taaa ben doğuma gidesiye kadar uyudu hemşireye sesleniyorum duymuyorlar sağolsun orda gelinie bakan bir teyze vardı o bana yardımcı oldu o şekilde atlatmaya çalıştık ama odada benden başka 3 kişi daha vardı e herkesin ziyaretçisi vs oluyor olmuyor bence özel oda olmalı yani hereks istediği gibi rahat rahat oturur da kalkar da...

Kızım küçük tabii daha 20 aylık teyzesi Sen ne güzel düzeni oturtmuşsun ben daha çok çekeceğim gibime geliyor Benimkiler de büyüsün ben de sonra rahat edicem inşallah
Kanıma baktırmayalı bayağı oldu canım aslında bi baktırsam iyi olacak bir de şimdi buraya yazdıkça iyice kafama takıldı şu özel oda mevzuu olmasa bi hastaneyi arayıp bilgi alıyım tekrardan.

doktor ne dedi?
1- diyetisyene git artık kilo almasın bebek dedi.senın ıcın problem degıl ama bebek asıl kiloyu bu ay alacak dedı.
2- suyun biraz fazla ama sınırda problem değil dedı
3- doğum sırasında rahim kasıldığı ıcın yırtılma olabılır ama olmayabılırde , bunu senı amaliyat eden doktor bılır dedı.
bir risk var ama herhangi bir sorununda olmayabılır dedı. eğer sen ılle de ben normal doğum ıstıyorum demıyorsan riske atma istersen dedi.
ben de oyle bır takıntım yok dedım ama hastane yukardakılerın hastanesı olduğu ıcın sezaryene karşılar bıraz. 39.haftada olurmuş doğum.
o kadar neden bekliyoruz dedım. ılk doğumlarda son zamana kadar bekliyoruz dedı.
kafama takıldı ya o sırada doğarsa bebek. zaten 4 cm açılma olursa o zamana kadar normal yaparsın ama suni sancı veremeyiz senı rıske atamayız dedı. yahuu o kadar açıldıktan sonra doğar zaten.
bir de bebek buyuk ıhtımal 4 kilonun ustunde olur dedı. koca bebek ya doğmak ısterse.
kafam cok karıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…