Ben bu sezaryenin travmasından kurtulamıyorum bi türlü.. Durup durup ağlıyorum,hala ayaklanabilmiş değilim tam anlamıyla,ameliyat yerim cayır cayır yanıyo sanki,wc ye gitmek bile işkence,kendimi felçli gibi hissediyorum,anneme ve eşime yük oluyorum,kızımla doğru dürüst ilgilenemiyorum.. Emzirme çalışmalarına bile takatim yok,zaten rahat hareket edemiyorum,göğüslerim taş gibi ve ağrı içinde.. Sırt ustüstü yarı oturur şekilde durmaktan bacaklarım tutmuyo artık.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi,ne biçim bi anneyim ben
5. gün bugün ve hiç düzelemeyecekmişim gibi geliyo.. Bi sezaryen ne hale getirdi beni..
hoşgelmiş kuzun :) ayyyy bu hikayeler beni inanılmaz heyecanlandırıyor :) :) kuzun sağlıklı sıhhatli huzurlu olsunSelam kızlar ... Telastan yazamadım. Bebeğim Pazartesi 10.48 de normal olarak doğdu ... Sancılar çoktu zaten geceden beri evde belliyordum 6 cm ile hastaneye gıdıp 1 saate doğurdum doktoru zor bekledik yani o derece artık zor duruyordum ıkınmamak için o son süreç zorladı beni ... Biraz dikişli oldu içte ve dıştan şimdi oturamıuorum klasik ... İlimizde iyiyiz şimdilik ... Rabbim geride kalanları bir avazda kurtarsın ... Evde sancı çekerken plates topum çok işe yaradı tavsıye ederım üstüne oturunca sancılar hafifliyır ... Ayrıntıları yazarım sonra
Hayırlı olsun canım ama merak ettım kafası kaç cm bebeğinin ... Bu arada o sancıları bende ilk doğumda hastanede çektim ve her şeferinde sezeryan olayım diye söyleniyordum neyse ki olmadım ... Bunda da herhslde evde çekmesem aynı şeyi istedim ama herkesi tembihlemiştim sakın beni dinlemeyin diyeMerhaba kızlar... Ben perşembe günü akşam 22,18 de bebeiğimi kucağıma aldım çok şükür. 36+6 da bize süpriz yaptı küçük kızım) perşembe günü randevumuz vardı muayene için doktora gitmiştik. Onun öncesinde çarşamba günü akşam çok fazla ve yumurta akı kıvamında renksiz bi akıntım gelmişti normal bi akıntıdır diye çoK kafama takmamıştım meğer nişanmış doktorum öyle söyledi. Neyse perşembe muayeneye gittiğimiz zaman doktor ultrasondan baktı kafası üç hafta önde gidiyordu zaten sezeryan ihtimali vardı olur mu olmaz mı onu konuştuk. Bir de alttan muayene edeyim dedi çatı durumuna bakayım. Ve 2 cm açılmam olduğunu söyledi hiç bir şekilde ağrım sancım da olmamıştı alttan muayeneye devam ederken birden suyum geldi anlamadım bi anda ne oluyo diye doktorda şaşırdı. Bilemiyorum orada doktorun hatası varmıydı yokmuydu. Seni salmıyorum dedi yatış verdi bugün doğuracaksın dedi. Direk odaya çıktık lağman yapıp nst ye bağladılar beni eşimde hemen eve gelip benim bebeğimin eşyalarını getirmeye gitti. Ben tek başıma hastane odasında suyumda gelince sancı çekmeye başladım 4,5 saat sancı çektim eşim geldi yanıma ama oda başımda dönüp durdu ben sancı çektikçe bi oturup bi kalktı. Ankarada oturuyoruz burda burda da kimsem yok eşimle birlikteydim tek destekçim oydu sağolsun annemlerde haberi alınca yola çıktılar tabi. 4,5 saat sonucunda kendi sancımla 4 cm oldu açılmam ama ben dayanamıyordum artık sezeryana alın beni dedim artık doktorum kafası büyük olduğu için açılmam olsa bile acil sezeryana alınabileceğinide söyleyince dedim hiç durmayalım sezeryan direk. Belki suni sancı verilmiş olsaydı açılmam daha hızlı olurdu ve normal doğum olurdu ama oda olmayınca dayanamadım maalesef sezeryana girdim ve çok şükür kızımı sağlıklı bi şekilde kucağıma aldım. Bugün beş günlüğüz hafif yüzünde sarılık var ama inşallah vücudunu sarmadan geçiririz. Normal doğum çok olsun istiyodum ama beceremedim maalesef yapamadım o sancılara dayanamadım.
Canım inşaAllah biran önce toparlanırsınBen bu sezaryenin travmasından kurtulamıyorum bi türlü.. Durup durup ağlıyorum,hala ayaklanabilmiş değilim tam anlamıyla,ameliyat yerim cayır cayır yanıyo sanki,wc ye gitmek bile işkence,kendimi felçli gibi hissediyorum,anneme ve eşime yük oluyorum,kızımla doğru dürüst ilgilenemiyorum.. Emzirme çalışmalarına bile takatim yok,zaten rahat hareket edemiyorum,göğüslerim taş gibi ve ağrı içinde.. Sırt ustüstü yarı oturur şekilde durmaktan bacaklarım tutmuyo artık.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi,ne biçim bi anneyim ben
5. gün bugün ve hiç düzelemeyecekmişim gibi geliyo.. Bi sezaryen ne hale getirdi beni..
Canım ben hastaneden geldiğim gün duş aldım. Duşu ayakta alıcaksın. Valla dikiş yeri hariç her yerimi köpükledim. Orası bantlıydı. Benim dr da o bölgene lif sürme duşuna girebilirsin dedi.selam kızlar doğuran varmı
biz şimdi kontrolden geldik işitme testimizden geçtik
doktor soğuk hava buharı önerdi ve evin derecesi 25 i geçmesin dedi
ben daha önce bakmıştım ama almamıştım nemlendirici
dikişlerim içinde kendi doktoruma göründüm ayak üstü
baktım kapısı açık içeride oturuyor girdim herşey için teşekkür ederim dedim
dikişler için cumartesiye randevu aldım dedim e gel şimdi bakalım dedi
baktı çok güzel hızla iyileşiyor dedi cumartesi gitmeme gerek kalmadı
ama ikra ağlamaya başlayınca sormayı unuttum
bana verdikleri kağıtta duş alın ama köpük kese değmesin yazıyordu ne zamana kadar köpük değmeyecek
sizler bu konuda kaç gün hassas davrandınız
icteki dikisler cabuk iyilesir de. Kesi yapildiysa o gec iyilesiyo oturmaya da engel oluyor.Selam kızlar ... Telastan yazamadım. Bebeğim Pazartesi 10.48 de normal olarak doğdu ... Sancılar çoktu zaten geceden beri evde belliyordum 6 cm ile hastaneye gıdıp 1 saate doğurdum doktoru zor bekledik yani o derece artık zor duruyordum ıkınmamak için o son süreç zorladı beni ... Biraz dikişli oldu içte ve dıştan şimdi oturamıuorum klasik ... İlimizde iyiyiz şimdilik ... Rabbim geride kalanları bir avazda kurtarsın ... Evde sancı çekerken plates topum çok işe yaradı tavsıye ederım üstüne oturunca sancılar hafifliyır ... Ayrıntıları yazarım sonra
Canım ben hastaneden geldiğim gün duş aldım. Duşu ayakta alıcaksın. Valla dikiş yeri hariç her yerimi köpükledim. Orası bantlıydı. Benim dr da o bölgene lif sürme duşuna girebilirsin dedi.
Hayırli olsunSelam kızlar ... Telastan yazamadım. Bebeğim Pazartesi 10.48 de normal olarak doğdu ... Sancılar çoktu zaten geceden beri evde belliyordum 6 cm ile hastaneye gıdıp 1 saate doğurdum doktoru zor bekledik yani o derece artık zor duruyordum ıkınmamak için o son süreç zorladı beni ... Biraz dikişli oldu içte ve dıştan şimdi oturamıuorum klasik ... İlimizde iyiyiz şimdilik ... Rabbim geride kalanları bir avazda kurtarsın ... Evde sancı çekerken plates topum çok işe yaradı tavsıye ederım üstüne oturunca sancılar hafifliyır ... Ayrıntıları yazarım sonra
Canım geçecek sakın kötü düşünme.Kimseye de yük olmuyorsun eşin de annen de bu zamanında sana yardımcı olmayacak da ne zaman olacak?Lütfen moralini yüksek tutmaya çalış, uykunu bebikin uyurken sen de uyuyarak almaya çalış, uykusuzluk da çok morali bozuyor.Ağrıların bir kaç gün içinde daha da azalacak.Yavaş yavaş normale dönüyorsun tatlım benim, bizim bugün 15. Gün oldu oğlumla İstanbula uçak yolculuğu yaptık rahatça.Bol bol dua et canım içini rahatlat.Ben bu sezaryenin travmasından kurtulamıyorum bi türlü.. Durup durup ağlıyorum,hala ayaklanabilmiş değilim tam anlamıyla,ameliyat yerim cayır cayır yanıyo sanki,wc ye gitmek bile işkence,kendimi felçli gibi hissediyorum,anneme ve eşime yük oluyorum,kızımla doğru dürüst ilgilenemiyorum.. Emzirme çalışmalarına bile takatim yok,zaten rahat hareket edemiyorum,göğüslerim taş gibi ve ağrı içinde.. Sırt ustüstü yarı oturur şekilde durmaktan bacaklarım tutmuyo artık.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi,ne biçim bi anneyim ben
Ben dun taburcu oldum eve geldigim gibi dus aldim dikis yerimde su gecirmeyen yapiskan varselam kızlar doğuran varmı
biz şimdi kontrolden geldik işitme testimizden geçtik
doktor soğuk hava buharı önerdi ve evin derecesi 25 i geçmesin dedi
ben daha önce bakmıştım ama almamıştım nemlendirici
dikişlerim içinde kendi doktoruma göründüm ayak üstü
baktım kapısı açık içeride oturuyor girdim herşey için teşekkür ederim dedim
dikişler için cumartesiye randevu aldım dedim e gel şimdi bakalım dedi
baktı çok güzel hızla iyileşiyor dedi cumartesi gitmeme gerek kalmadı
ama ikra ağlamaya başlayınca sormayı unuttum
bana verdikleri kağıtta duş alın ama köpük kese değmesin yazıyordu ne zamana kadar köpük değmeyecek
sizler bu konuda kaç gün hassas davrandınız
9 gün önce 3300 dedıler 3060 grm doğdu kafası 32 cm ... Kesiyi bilerek yapıyor doktorum ve ıkınmaya başlamadan 2 tane uyuşturucu yaptı ben ıkındım 3 /4 seferde geldi ... Kesiyi hiç duymadım ama dikişleri çok hissettim ... Doğum Sonrası biraz daha sancılı gecti ... Keske bi iğne dsha yapaydı ... Şimdi dikiş süreci sancılı ama atlatacağız ... Sezeryan dan daha iyi olduğu garanti en azından iç organlarım rahat gazım yok ... Ömür boyu taşıyacağın bir yara izim yok zaten ben sezeryan dan korkardım hepicteki dikisler cabuk iyilesir de. Kesi yapildiysa o gec iyilesiyo oturmaya da engel oluyor.
Gozunaydin saglikla buyut bebegini sen de bir an once iyiles ins.
Kac kilo dediler kac dogdu bebegin? Kafasi kac.
Masallah canim. Cabuk iyilesirsn ins.9 gün önce 3300 dedıler 3060 grm doğdu kafası 32 cm ... Kesiyi bilerek yapıyor doktorum ve ıkınmaya başlamadan 2 tane uyuşturucu yaptı ben ıkındım 3 /4 seferde geldi ... Kesiyi hiç duymadım ama dikişleri çok hissettim ... Doğum Sonrası biraz daha sancılı gecti ... Keske bi iğne dsha yapaydı ... Şimdi dikiş süreci sancılı ama atlatacağız ... Sezeryan dan daha iyi olduğu garanti en azından iç organlarım rahat gazım yok ... Ömür boyu taşıyacağın bir yara izim yok zaten ben sezeryan dan korkardım hep
Valla şu kadarını söyleyeyim sancın gelirse evde cek ıyıce sıklaşınca 3dk da bir artık dayanamayacak halde kim olsa doğurursun karşında ... Suni olmasa evde Çek kıdmındayım o sebeple doktor önemli değil bence hersey ullundsysa ... Gıttım hemen doğuma aldılar hiç usg falan olmadı ni nst onada zor dayandım ... Kilosuna kaçağına kordonuna bakacak vakit yoktu 20 gün önceki kontrole göre girdim doğuma bazen doktorlar korkutaniliyorMasallah canim. Cabuk iyilesirsn ins.
Dr beni bebek kiloli diye korkuttu o yuzden sordum kilosunu. Ama cok degilmis. Benimki pazt 3800 idi.
Beklemekle hata mi yapiyorum dr.dun ya da bugun icin suni sanci demisti. Tedirginim.
Gidip devlet hastanesinde dogursam rastgele bir drda. Nasil olur ki
benim yapacağım şey tamda bu bak limonya da devlette doğurdu çok şükür iyiMasallah canim. Cabuk iyilesirsn ins.
Dr beni bebek kiloli diye korkuttu o yuzden sordum kilosunu. Ama cok degilmis. Benimki pazt 3800 idi.
Beklemekle hata mi yapiyorum dr.dun ya da bugun icin suni sanci demisti. Tedirginim.
Yok kız üç yumağı nasıl yiyek bi bugün bi yarın yeriz anca hengeli hiç duymadım bak kayserili komşularımız da var bilmem hiç onu3 yumagi iki sefere yerseniz yine iyi valla :)
valla bende hiç hâl yokdaa arkadaslar yapariz dediler, ben sadece durerim oturup oturup kalkamam : )
hengel oluyormus onun hamurundan bide onu yeriz ahslayip çayla oldu bitti :)
canım hengel kars iline ait bir yemektir ayrıca da ben çok severimYok kız üç yumağı nasıl yiyek bi bugün bi yarın yeriz anca hengeli hiç duymadım bak kayserili komşularımız da var bilmem hiç onu
Masallah canim. Cabuk iyilesirsn ins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?