Allahım süper bir doğum hikayesi :) Allah kuzunu sana seni kuzuna bağışlasın inşallah aynı doğumu da bana yaşatsın :) :)Evet dr bugunki randevumda cati muaynesinde ih mih yapinca sezeryani dusunmemi teklif etti eve gittim bi suru agladim yalnis anlasilmasin sezeryanda bi doum fakat hersey normalken kafasi yerlesmisken neden sezeryan oliyim die dusunuodum bu kararsizliklar icinde ogleden sonra sancim basladi aksama kadar duzensiz bi sekilde gitti ama dr bir haftaya kadar dedi die ben yalanci sancilar zannettim sonra kssilmalarla berabr sancilar duzenlesti bekledim anladimki doguma yaklastim ama cok uykum vardi sancilar dururda biraz uyurum die dusundum baktim 4 dakikada bire dustu evde surekli saga sola sallandim nefes aldim verdim egildim kaklktim esim sen doguruosun galiba gidelim dedi ben heycanlandim derken dusa girmk istedim sicak su acilma sagliomus ya dusumu aldim ciktik yola zeynepkamil bize yakin sayilir die oraya gittik once tekrar muayne etti oradaki dr ve cok ii acilman bes cm dedi seni nstden sonra hemen doguma alcaz dedi bende basladim hemen sormaya kim var dr asistanlar oluomu dogumda filan meger asistanlarda oluomus o zaman bn burada yapamiycam gitmek istiorum dedim yolda dogurabilirsiniz yatisini yapcaz dedilr yok dedim lutfen kagit imzalattilar ciktim ben geldik beykoz devlet hastanesine ebe biraz kizdi tabi 5 cm acilmayla nasil geeliosun die bi daha muayene etti acilma sekiz cm olmus lavman yapildi suyum acildi lavobaya girdim ciktim nstye bagliycaklardiki baglamayin beni galiba doguruorum ben dedim sonra dogumhaneye alindim devlet oldugu icinn epidural yapmiolarmis zaten gerek de yok dedilrr sonra ikindim dort bes kere filan sonra bebegime kavustum o karsimda yaparken dikisim atildi odamiza ciktik oglum karsimda uyuyo cok sukut bende size uzun uzun yazmis oldum dogum hikayemi.uzun oldu kusura bakmayin
maaşallah.çok düşünemeden patt diye gelmiş.gözünüz aydın.sağlıkla huzurla büyütün inşaallahEvet dr bugunki randevumda cati muaynesinde ih mih yapinca sezeryani dusunmemi teklif etti eve gittim bi suru agladim yalnis anlasilmasin sezeryanda bi doum fakat hersey normalken kafasi yerlesmisken neden sezeryan oliyim die dusunuodum bu kararsizliklar icinde ogleden sonra sancim basladi aksama kadar duzensiz bi sekilde gitti ama dr bir haftaya kadar dedi die ben yalanci sancilar zannettim sonra kssilmalarla berabr sancilar duzenlesti bekledim anladimki doguma yaklastim ama cok uykum vardi sancilar dururda biraz uyurum die dusundum baktim 4 dakikada bire dustu evde surekli saga sola sallandim nefes aldim verdim egildim kaklktim esim sen doguruosun galiba gidelim dedi ben heycanlandim derken dusa girmk istedim sicak su acilma sagliomus ya dusumu aldim ciktik yola zeynepkamil bize yakin sayilir die oraya gittik once tekrar muayne etti oradaki dr ve cok ii acilman bes cm dedi seni nstden sonra hemen doguma alcaz dedi bende basladim hemen sormaya kim var dr asistanlar oluomu dogumda filan meger asistanlarda oluomus o zaman bn burada yapamiycam gitmek istiorum dedim yolda dogurabilirsiniz yatisini yapcaz dedilr yok dedim lutfen kagit imzalattilar ciktim ben geldik beykoz devlet hastanesine ebe biraz kizdi tabi 5 cm acilmayla nasil geeliosun die bi daha muayene etti acilma sekiz cm olmus lavman yapildi suyum acildi lavobaya girdim ciktim nstye bagliycaklardiki baglamayin beni galiba doguruorum ben dedim sonra dogumhaneye alindim devlet oldugu icinn epidural yapmiolarmis zaten gerek de yok dedilrr sonra ikindim dort bes kere filan sonra bebegime kavustum o karsimda yaparken dikisim atildi odamiza ciktik oglum karsimda uyuyo cok sukut bende size uzun uzun yazmis oldum dogum hikayemi.uzun oldu kusura bakmayin
Ne kadar doğru bilmiyorum her seferinde yeni birşey diyor doktorlar ama ben karnonatla sildiğimi söyleyince kızmıştı doktor bebeğin ağzının ph dengesini bozarsın diye, sadece steril tülbent gibi bi bezi ıslatıp yanakları dili silmek yeterliymiş. Halbuki eskiler hep karbont kullanırmış bişey de olmamışKarbonatlı sıcak suyla sil canim
Canim bende p.tesi sezeryan oldum aksami yuruttuler sali sabahi taburcu oldum ama gaz cikmadan cikamazsin dediler gaz ciksin diye surekli yurudum ama iki buklum sancidan acidan yuruyemiyordum yurudum olmadi wcde oturdum olmadi en son lavman yaptirdim biraz bekledikten sonra wcye girdim cok rahatladim bide dikis yerime su gecirmeyen bant yapistirdilar eve geldigim gibi dus aldim cok cok rahatladim sanki ameliyat olmamis gibi yurudum ama biraz abartmisim bugun agrim var gaz cikarman buyuk tuvaletine cikman seni rahatlatacaktir dr bana kabizlik icin fitil vermis bakalim tuvalet icin ise yarayacak mi gorucez ama gazin oldugunda sakin tutma ortam musait olmaya bilir ama rahatlamak zorundasin birde kimyon kaynat biraz cay kasigiyla bi yudum ic oda gaz cikartmana yardim ediyo...Ben bu sezaryenin travmasından kurtulamıyorum bi türlü.. Durup durup ağlıyorum,hala ayaklanabilmiş değilim tam anlamıyla,ameliyat yerim cayır cayır yanıyo sanki,wc ye gitmek bile işkence,kendimi felçli gibi hissediyorum,anneme ve eşime yük oluyorum,kızımla doğru dürüst ilgilenemiyorum.. Emzirme çalışmalarına bile takatim yok,zaten rahat hareket edemiyorum,göğüslerim taş gibi ve ağrı içinde.. Sırt ustüstü yarı oturur şekilde durmaktan bacaklarım tutmuyo artık.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi,ne biçim bi anneyim ben
5. gün bugün ve hiç düzelemeyecekmişim gibi geliyo.. Bi sezaryen ne hale getirdi beni..
kim bu anlamadım konuyu benNormalde daha önce sohbet etmemişsem bakmam aslında canım. Ama katılım tarihi 2009 attığı mesaj 3 olunca dikkatimi çekti.
Bu konu altında arkadaş gibi olduk birlikte sinirlendik,güldük,heyecanlandık...
Kötü niyetli olduğunu hissettim belki de, ne bilim
ooo gözün aydın muradına erdin.kavuştunuz demek.Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin.Pipili dünyaya teşrif etti sonunda ...
Ama baba yorgun :/
Acı çekmesine çekiyorsun deli gibi ama o da ayrı bi tecrübe tavsiye ederim ilginç bi hadise cidden :)) eğer şansın varsa doğum anında karar vermek gibi bekle, yoksa... Bilemedim zor bi karar cidden, dediğin gibi valla lazım öyle biri her eveNe guzel olmus senin icin insallah yine oyle olur :) benim esim de tam tersi aci cekmemek varken neden yapmayalim diyor bu kadar insan yapiyor. Bilmiyorum bazen cok korkuyorum bazen nedir yani onca kadin cekmis ben mi yapamayacagim diyorum.
Ben doktorumun tavrina sinir oldum. Ozel hastaneye en iyi doktora gidiyoruz her seyin en iysini yapmaya calisiyoruz o da bi dert. Devlet hastanelerinin durumu belli burda zaten. Valla aileden kadin dogumcu cikarmak lazim en guzeli bu doktorlara guven olmuyor hic bi zaman :)
evet inşallah ama ne zaman gelecek diye gözümüz yollarda :) eskişehirden gelecekleri ne zaman çağırsak diye de bir telaş aldı eşimi bu arada kızmın adına SILA dedik tabi değişmezseSenin normal doğum için engel yok değil mi?
Heyecanla bekliyoruz sebi de. Allah kolaylık versin.
Biz 16 günlük olduk. İyiki erken doğmuş diyorum. Zor günleri atlattık en azından.
Sezaryen acısı zormuş
Geçen bi akrabam rüyamda sezaryen oluyordun dedi,her şeyin hayırlısı tabi önemli olan sağlık ama normal istediğim için o kadar kötü oldum ki, zaten doğuramadım bi türlü moral bozuk, iyice tuz biber oldu bu da... Hayırlısıyla bi kavuşaydık bebişlereiste tam benim kafadan biri :))
Ben de ilkini hicbirsey almadan dogurdum. Ikincide de istemiyorum ins gonlume gore bir dogumum olur
Yikayin canim rahatlasin kuzu. Banyo yaptirdiginiz yere ufo gibi birsey acabilirsin ev serinse.
5 dk da bnyosu bitmis olsun soyunma giyinme dahil. Usumez korkma. Su ve uyku buyutur bebekleri
eviniz serin mi ki.iyi ısınmıyor mu.doğazgazlıdır heralde.
Ben sezaryen olacagini duyunca sinirlerim bozuldu agladim agladim. Bu durumda kocam da destek olacagina surat yapiyo niye agliyomusum? Allahim ben mi hamileyim o mu, ben mi kadinim o mu anlamadım. Odun hepsi
3 yumagi iki sefere yerseniz yine iyi valla :)Bende bugün mantı yaptım iyi mi üç yufka alabildim ama anca zaten iki kişiyiz iki seferde anca yeriz biz onu :) ama tek başına yapmam çok sıkıcı
Merkezi ısıtmalı bazı odalar da serin biraz. Kadın da on kişiye yemek yapıyor gibi kapıyı camı açıyor. Bebişle Kaldığımız odada ısıtıcı yakıyoruz o da 27 dereceyi göstermiş çok mu bu derece? 25te ben de üşüyodum 26 iyi gibiydi bugün çok kar yağmış kapamadık 27 derece olmuş. Üşüyecek diye de korkuyorum yıkamayı da bu odada yaparız herhalde.
benim ev 21-22 dereec arasinda bebek gelincede degismez ayni ayarda dururMerkezi ısıtmalı bazı odalar da serin biraz. Kadın da on kişiye yemek yapıyor gibi kapıyı camı açıyor. Bebişle Kaldığımız odada ısıtıcı yakıyoruz o da 27 dereceyi göstermiş çok mu bu derece? 25te ben de üşüyodum 26 iyi gibiydi bugün çok kar yağmış kapamadık 27 derece olmuş. Üşüyecek diye de korkuyorum yıkamayı da bu odada yaparız herhalde.
Ne güzel :) uykusu da 15-20 dak bizim. En azından gündüz uyursun sen . Bu arada emzik kullandırıyor musun?Seninki uyku ve uyanıklığı bölüyor dilimlere demek.
Bizimki sabaha kadar uyanım.öğleden sonra akşama kadar uyuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?