Iste bekliyorim kendi sancim baslasin diye. Alttan muayene etti daha niyeti yok dedi. Bklerse kilo alir diye korkuttu ama dogururum ins. Suni sanci sonrasi sezeryan olacagina beklerim kendi sancimla.giderim gerekirse ozaman seseryan olurum. Bebegim kendi istedigi zamanda gelir en azindanValla şu kadarını söyleyeyim sancın gelirse evde cek ıyıce sıklaşınca 3dk da bir artık dayanamayacak halde kim olsa doğurursun karşında ... Suni olmasa evde Çek kıdmındayım o sebeple doktor önemli değil bence hersey ullundsysa ... Gıttım hemen doğuma aldılar hiç usg falan olmadı ni nst onada zor dayandım ... Kilosuna kaçağına kordonuna bakacak vakit yoktu 20 gün önceki kontrole göre girdim doğuma bazen doktorlar korkutaniliyor
Hımm merak ettim şimdi ben yemek konusunda Çok düşkünümdür her yörenin yemeğini tatmak için can atarım resmen bursalıyız ama doğu mutfağına bayılıyorum resmen burda öyle güzel tatlar yok tabi ondan herhalde :)canım hengel kars iline ait bir yemektir ayrıca da ben çok severim
Hayırlı olsun canım sağlıkla buyut bebisini inşallahSelam kızlar ... Telastan yazamadım. Bebeğim Pazartesi 10.48 de normal olarak doğdu ... Sancılar çoktu zaten geceden beri evde belliyordum 6 cm ile hastaneye gıdıp 1 saate doğurdum doktoru zor bekledik yani o derece artık zor duruyordum ıkınmamak için o son süreç zorladı beni ... Biraz dikişli oldu içte ve dıştan şimdi oturamıuorum klasik ... İlimizde iyiyiz şimdilik ... Rabbim geride kalanları bir avazda kurtarsın ... Evde sancı çekerken plates topum çok işe yaradı tavsıye ederım üstüne oturunca sancılar hafifliyır ... Ayrıntıları yazarım sonra
devlet hastanelerine baktim netten pek yorum yapan yok. Uni hastanesinde asistanlara denek olunuyor. Diger buyuk bir hastane var olmazsa ona giderim. Napayim. Hem dogim parasi yanima kalir.benim yapacağım şey tamda bu bak limonya da devlette doğurdu çok şükür iyi
benimki direk sezeryan dicek sanirim ama ilki normal oldugindan suni sanci diyor. Sonrada sezeryan ihtimali cok yuksek ama iste. Devlete gitmek cok buyuk kumar oynamak su vakitten sonra. Offbenim de bugün 3600 çıktı ama doktor sezeryanın adını etmiyor.
3800 de çok değil aslında yanılma payıyla da. aramızda 1 hafta var bir de.
üniversite hastanesi olsa tamam ama devlet hakkında hiç iyi şeyler duyulmuyor
dün kv ile konuştuk da eşim 4700 kardeşi 3500 civarı doğmuş eşimi daha kolay doğurduğunu söyledi.
devlet hastanelerine baktim netten pek yorum yapan yok. Uni hastanesinde asistanlara denek olunuyor. Diger buyuk bir hastane var olmazsa ona giderim. Napayim. Hem dogim parasi yanima kalir.
benimki direk sezeryan dicek sanirim ama ilki normal oldugindan suni sanci diyor. Sonrada sezeryan ihtimali cok yuksek ama iste. Devlete gitmek cok buyuk kumar oynamak su vakitten sonra. Off
Evet dr bugunki randevumda cati muaynesinde ih mih yapinca sezeryani dusunmemi teklif etti eve gittim bi suru agladim yalnis anlasilmasin sezeryanda bi doum fakat hersey normalken kafasi yerlesmisken neden sezeryan oliyim die dusunuodum bu kararsizliklar icinde ogleden sonra sancim basladi aksama kadar duzensiz bi sekilde gitti ama dr bir haftaya kadar dedi die ben yalanci sancilar zannettim sonra kssilmalarla berabr sancilar duzenlesti bekledim anladimki doguma yaklastim ama cok uykum vardi sancilar dururda biraz uyurum die dusundum baktim 4 dakikada bire dustu evde surekli saga sola sallandim nefes aldim verdim egildim kaklktim esim sen doguruosun galiba gidelim dedi ben heycanlandim derken dusa girmk istedim sicak su acilma sagliomus ya dusumu aldim ciktik yola zeynepkamil bize yakin sayilir die oraya gittik once tekrar muayne etti oradaki dr ve cok ii acilman bes cm dedi seni nstden sonra hemen doguma alcaz dedi bende basladim hemen sormaya kim var dr asistanlar oluomu dogumda filan meger asistanlarda oluomus o zaman bn burada yapamiycam gitmek istiorum dedim yolda dogurabilirsiniz yatisini yapcaz dedilr yok dedim lutfen kagit imzalattilar ciktim ben geldik beykoz devlet hastanesine ebe biraz kizdi tabi 5 cm acilmayla nasil geeliosun die bi daha muayene etti acilma sekiz cm olmus lavman yapildi suyum acildi lavobaya girdim ciktim nstye bagliycaklardiki baglamayin beni galiba doguruorum ben dedim sonra dogumhaneye alindim devlet oldugu icinn epidural yapmiolarmis zaten gerek de yok dedilrr sonra ikindim dort bes kere filan sonra bebegime kavustum o karsimda yaparken dikisim atildi odamiza ciktik oglum karsimda uyuyo cok sukut bende size uzun uzun yazmis oldum dogum hikayemi.uzun oldu kusura bakmayin
27 çok fazla ama sen üşüyorsan o zaman bebeği çok sarıp sarmalama.boyun civarı falan kızarıyorsa sıcaklaşıoyrsa düşür dereceyi.isilik olur bu seferde fazla sıcaktan.Merkezi ısıtmalı bazı odalar da serin biraz. Kadın da on kişiye yemek yapıyor gibi kapıyı camı açıyor. Bebişle Kaldığımız odada ısıtıcı yakıyoruz o da 27 dereceyi göstermiş çok mu bu derece? 25te ben de üşüyodum 26 iyi gibiydi bugün çok kar yağmış kapamadık 27 derece olmuş. Üşüyecek diye de korkuyorum yıkamayı da bu odada yaparız herhalde.
Pipili dünyaya teşrif etti sonunda ...
Ama baba yorgun :/
Hastanem yasadigim sehirde dogum konusunda en iyi hastane. su ana kadar kimseden epidural hakkinda kotu bisey duymadim olsa duyulurdu burada. Anestezi ekibi hakkinda kotu bi sey duymadim yani. Etrafimda tanidigim kim varsa o hastanede epidural sezaryen yaptirdi genellikle. Doktoruma ayri guveniyorum tecrubesi konusunda en ufak suphem yok. O da mecbur hastane politikasina uyuyor. Sonucta arada 500 tl kadar fark var hastanenin isine gelir tabiiki :)ozel hastane isin parasina bakar. Anestezi uzmani iyi mi yoksa siradan biri mi. Cok onemli. Avrupadaki gibi surekli uygulanan birsey olsa tecrubeli olsalar guvenirim de. Yani bu senin kararin. Esin dr n diyorsa o demesin. Her dr baska sey diyor napacagiz ortada mi kalacagiz hangisi icine siniyorsa onu yap
Acı çekmesine çekiyorsun deli gibi ama o da ayrı bi tecrübe tavsiye ederim ilginç bi hadise cidden :)) eğer şansın varsa doğum anında karar vermek gibi bekle, yoksa... Bilemedim zor bi karar cidden, dediğin gibi valla lazım öyle biri her eve
devlet hastanelerine baktim netten pek yorum yapan yok. Uni hastanesinde asistanlara denek olunuyor. Diger buyuk bir hastane var olmazsa ona giderim. Napayim. Hem dogim parasi yanima kalir.
Devlet hastaneleri bulunduğun şehre gore degisiyor sanirim.ben ilk hamile kaldigimda hem özele hem devlete gidiyordum sonra devlete döndüm ve çok memnunum hem de guvenuyorum son anda bana sezeryan dese bile bunu gerekli olduğu için yapacagindan eminim.temizlik desen iyiler ilgi desen iyiler.gebelik eğitimi için cagirildim 6 hafta kurs gördük.doğum yapacagim yeri gosterdiler.doğum öncesi sanci odasi doğum sonraki kanama odasi her yeri gördüm ve çok ilgililer.gerçi ben eskişehir deyim burasi devlet hastanelerinde pilot ilmis .biraz sansliyim sanirim.hatta 1 yil icinde doguma yakinini sokma olayida yururluge girecekmis.dediğim gibi içim çok rahat.su an tek problem doğmak bilmeyen kizim :)
Gittigimde soyliycem ben sancilara dayanamazsam o an karar vermek istiyorum diye. Mutlaka oyledir zaten de doktorum beni psikilojik olarak yonelendirmek icin oyle dedi zaten buyuk ihtimalle. Bakalim neler olacak ya belki de cok aci cekmeyecegim ya da son anda ameliyat olucak vs hic bilemeyiz hayirlisi olsun hakkimizda :)
Canım bende takayım korse diyorum ama dikil başlangıç ve bitiş yerim sızlıyo. Tam iyileşmeden cesaret edermiyim bilmiyorum. Kendime bakınca pek göbeğim kalmış gibide değil aslında. Ama var yinede:)banada bugün alma yarın alabilirsin dedi
bende pazartesi aldım duşumu
dikiş yok zaten estetik yapmış
o bölgeye poşet bağladım üzerini çemberle kapatıp saçımı yıkadım vücudumu keseledim en son orayı açıp su akmasına izin verdim ama daha ne kadar böyle yapacağım bilemedim
bide göbek kaldı 6 aylık gibi
korse ne zaman takmaya başlayacağız
Canım ben çorumluyum bizdede vardır hingal deriz. Karslılara göre daha farklı yaparız. Mantının büyüğü olur içi kıymalı. Kim sevmez:)canım hengel kars iline ait bir yemektir ayrıca da ben çok severim
bebek yerleşiyor olabilirAra ara gelen genital bölge ağrısı nedir acep bebek mi iniyor yoksa genelde yaşanan bir ağrı mı yoksa psikolojik mi bilemedim. İlk kez agrıyor ne göstergesi acaba bilen var mı ?
Canım bende takayım korse diyorum ama dikil başlangıç ve bitiş yerim sızlıyo. Tam iyileşmeden cesaret edermiyim bilmiyorum. Kendime bakınca pek göbeğim kalmış gibide değil aslında. Ama var yinede:)
bebek yerleşiyor olabilir
doğum sancısı belden başlar kasıklara iner düzenli aralıklarla gelir diye okudum
kv yine geldi
evdr yemek yapmaya üşenmiş çok az vardı onu yesin baban ben zaten burda yiyorum dedi
burda yemekleri annem yapıyor
bide soruyor ne yemek yapacağız akşama diye
annem ben yaptım dedi iyi olmuş diyor
annem gece gündüz herşeye yetişmeye çalışıyor hep ayakta ben tuvalet harici kalkmıyorum
dünya tersine döndü doğuran ben değişen onlar ne iş anlamadım
canım tebrik ederim.harika bi doğumun olmuş gözün aydın.hayırlı evlat olsun inşallahKızlar iyi geceler ANCA yazabildim akşam 21:30 da kavuştum bebeğime sabah 14:00 da yatışım yapılmıştı 21:00 a kadar 3 cm lik açılma 10 cm oldu ve odada bebeğimin başı gelmeye başladı hemen doğumhaneye aldılar ablam benle bir doğuma girdi fotoğraf çekti meleğimi 3 ıkınmada annesini yormadan merhaba dedi Dünya'ya hemen ten tene temasta bulunduk 51cm 3480 Doğdu ebeler hemşireler pamuk kız kolay kız kuvvetli kız diye seviyorlar 10 dk içinde Bebeğimi doğurup odama geçtim bile çok kolay bir doğumdu doktorum mükemmeldi doğumdan sonra geldi öptü bizi doğuma girerkende çok pozitiftik yürümeye başladım bile kuzum Allah'ıma şükür emiyor sütümüz yerinde doydu Karnı şimdi uyudu tıpkı bana benziyor azıcık babayaDünya'nın en güZel en Anlamlı doğum günü bugün dü benim için Rabbim hepinize bu duyguyu tez zamanda yaşatsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?