Canim biraz rahat ol. Bebegine faydan olmaz bu stresle. Bebek bakiminin tek bir dogru yolu yok ki. Poposuna zeytinyagi iyi gelir. Islak mendili de kullanma bnce. Once yika islak mendili ilik suyla oyle kullan en kotu. Daha ciltleri cok hassas. Pamukcuk olayini bilmiyorum deneyimim yok. Sadece sicak suyla islatilmis bezle de silebilitrsin. Ama siyirarak silmen lazim aglar biraz. Hic gcmezse ilaci oluyor pamukcugun da dr a sorabilirsin
Canim yagi ocakta kizdirma elinde ısıtıp sür. Ocakta ısıtinca asit degeriyle ilgili bisey oluyordu tam animsyamadim simdi. Kizariklikk icin bugday nisastasini bi yemek kasigi kadar tepelme koy bi kaseye azcık icme suyuyla camur kivamina getirip poposuna sür kurulamadan poposunda kurut biraz hava aldirarark aninda kuruyup pudra gibi toz toz kalicak zaten. Her alt acmndan sonra bunu yap iyi geliyo pisige cok dogal yoldan e vitamini hembu arada unibaby yenidogan saf pamuk mendilse kullandigin onun hicbir zararini gormedim ben cok uzun sure kullandim kizimin teni cok hassas alerjikti ustelikti bize iyi gelirdi. Bezini cisli tutmazsan bisey olmuyo zaten. Kendini suclma etrafnda bilgili kimse yok anladgm netten arastir oku burda yaz sor ogrencen zamnla egriyi dogruyu sonucta ilk deneyim illa ki acemilik oluyor canim
Ben bekliyorumDünki listeden doğuran var mı ???
Aynen yaa cidden deli dana gibiyim bi yerlere kafa atasım var geçmiyor günler sancılanıyorum umutlanıyorum doğmuyor doğmuyor sonra kızıma bakıyorum içim eriyor bi şaşkınlık mutluluk hali, valla ne hale getirdiler bizi bu veletlerOglum nasil dogmus buyumus simdi bu dogmayacak sanki. Nasil daraldim dusunmekten. Aglamak istiyorum sadece
Zeytinyagi pisik olmasin diye mi?niye kotu asin biraz tecrubesiziz o kdr.bende uni baby yenidogan mendili kullaniyorum.bi de arada kaynamis ilik su ile poposunu temizliyorum Gunde bir iki defa.bi de her defasinda sudocrem suruyorum kalin tabaka olarak.ii geliyo gibiBebeği herkesten saklıyorum ama gazı olduğunda ne yapacağımı bilemiyorum ağzında dili beyaz olmuş Pamukçuk dedikleri sanırım. Annem Tesadüfen GÖRDÜ karbonatlı suyla silmeye çalıştım ama geçmedibir haftadır böyle ve ben sütten oluyor sanıyordum. Ayrıca altını hala uni baby Islak havluyla temiLiyoruz. Temizlik nasıl olucak? Annem zeytinyağı getirmiş Ocak'ta biraz kızdırdı fincana koydu bundan sür dedi. Siz de sürüyor musunuz? En son altını açtığımda kızardığını görmüştüm kötü bir anne miyim ben yaaa
Canim yagi ocakta kizdirma elinde ısıtıp sür. Ocakta ısıtinca asit degeriyle ilgili bisey oluyordu tam animsyamadim simdi. Kizariklikk icin bugday nisastasini bi yemek kasigi kadar tepelme koy bi kaseye azcık icme suyuyla camur kivamina getirip poposuna sür kurulamadan poposunda kurut biraz hava aldirarark aninda kuruyup pudra gibi toz toz kalicak zaten. Her alt acmndan sonra bunu yap iyi geliyo pisige cok dogal yoldan e vitamini hembu arada unibaby yenidogan saf pamuk mendilse kullandigin onun hicbir zararini gormedim ben cok uzun sure kullandim kizimin teni cok hassas alerjikti ustelikti bize iyi gelirdi. Bezini cisli tutmazsan bisey olmuyo zaten. Kendini suclma etrafnda bilgili kimse yok anladgm netten arastir oku burda yaz sor ogrencen zamnla egriyi dogruyu sonucta ilk deneyim illa ki acemilik oluyor canim
Zeytinyagi pisik olmasin diye mi?niye kotu asin biraz tecrubesiziz o kdr.bende uni baby yenidogan mendili kullaniyorum.bi de arada kaynamis ilik su ile poposunu temizliyorum Gunde bir iki defa.bi de her defasinda sudocrem suruyorum kalin tabaka olarak.ii geliyo gibi
Sakın öyle düşünme sen çok iyi bir annesin çünkü bebeğini çok seviyorsun, onun en çok ihtiyaç duyduğu şey o, diğerleri fasa fiso bi şekilde halloluyor bebek mamayla da büyür anne sütüyle de gazı da olur kusar da, ama sen moralini bozmaz kendine iyi bakarsan bebeğine de daha sabırlı daha sevgili bi anne olursun onun da istediği o, keşke bana da bunu deselermiş diyorum ne boş şeyleri stres yapıp enerjimden harcamışım yok yere, biz elimizden geleni yapıp en iyisini öğrenmeye çalışıp uygulıycaz gerisi olduğu kadar rabbime emanetler zaten, büyüdükçe hayret ediceksin "allahım bu çocuğun doğması büyümesi her şeyi mucize bense olayın figüranı" diyceksin, yani tadını çıkar :)) bebişin altına gelince ben ıslak mendil hala kullanamıyorum kızımda, ilk doğduğunda bebekler için temizleme pamuklu pedler oluyor onları ılık suyla ıslatıp onlarla temizliyordum altını sonra da pişik kremi bişeycik olmuyordu. Şimdi de kaç çeşit mendil denedim hemen pişik oluyor çok hassas cildi, kaliteli kağıt havluyu ıslatıp öyle temizliyorum popişini sonra da yine krem yoksa çocuk pişikten gece uyku uyuyamıyor. Bir de kız çocuklarının temizliğini çok hassas yapmak gerekiyor mantar tehlikesine karşı, iyi temizlediğinden emin olmak lazım bazen pişikle mantar da karışıyor çünkü
Canım benim çok sağol. Moralimizi hep yüksek tutalım. Dünya yansa umrumuzda olmamalı bebişlerimiz için inşallah çok iyi anneler oluruz. Temizliğini yaparken alt alma zamanını biraz geciktiriyorum sanırım. Günde beş kez alt açma az mı?
Hakkında hayırlısı olsun canım Rabbim gönlüne göre versin inşallah :)Ben bekliyorumyarın doktor randevum var geçen hafta gittiğimde yarına kadar bekleriz sonra gün belirleriz demişti. Kısmet işte bu gecede sancı su falan olmazsa cumartesini düşünüyorum hayırlısı
Sanırım eylül bnm mememi sevmiyoracayip derecede Üzgünüm 5 dk duruyor diye üzülürken şimdi 2-3 dk durup bırakıyor saat 5 de hiç almadı bastı yaygarayi..dün saat 5 de de aynisini yapmisti biberonu tamamen kesmeye yaklasiyordum Oysaki o kdr çok ağladı ki tekrar verdim biberonu ne yapcam ben bu kızla ya kararlı olmam gerek biliyorum ama benden aldığı süt yetmiyor ki cis sayısı miktarı azaldı
Hayırlı olsun canım ama merak ettım kafası kaç cm bebeğinin ... Bu arada o sancıları bende ilk doğumda hastanede çektim ve her şeferinde sezeryan olayım diye söyleniyordum neyse ki olmadım ... Bunda da herhslde evde çekmesem aynı şeyi istedim ama herkesi tembihlemiştim sakın beni dinlemeyin diye[/QUOTE
en son ultrasonda 9.7 çıkmıştı karnesindede 35 yazıyo onu tam anlayamadım ama. Şu anda biraz daha bekleseydim diyorum kendi kendime veya ilk başta aklıma gelseydi suni sancı isteseydim ama ne bileyim muayene diye gittim kendimi bi anda sancı çekerken buldum. Doktorumda normal doğum için desteklemedi beni o an. Hakkımda hayırlısı buymuş diyorum artık ne yapayim ama burdaki normal doğum yapan arkadaşları da okudukça üzülüyorum.
Evet isin en stresli tarafi bu. O yuzden dua ediyorum hep icim ferahlasin diye. Ama insanogluyuz gercekten dusunmeden edemiyorum ne olacak ne bitecek diye son zamanlarda her gece ruya goruyorum dusunmekten. yine de dua etmek en guzeli allah yardimcimiz olsunbaşımıza ne gelecek bilmiyoruz belirsizlik ne kötü
Hep kendimde arıyorum hatayi nerde sıkıntı var da emmiyor bu çocuk diye ama denemedigim pozisyon kalmadı ya hemen uykuya dalıyor ya da emmek istemiyor..o emmeyince kendimi anne gibi hissedemiyorm..mutsuzlugun dibine vurdum..Bu emzirme danışmanları falan ise yarar mi dersin ? En azından benden kaynakli bi sorun varsa cozebilir miyiz ki ?senin bebis de çok zorlamiş seni insallah bunu gönlünce emzirirsinBazı bebeklerde dönemsel bu sıkıntılar yaşanabiliyor insan korkuyor bırakcak mı acaba diye.. Benim kızım doğduğunda güzelce emiyordu süt probum da yoktu şükür ama bi aylıkken sıkıntılar başladı açlıktan öldüğüne emin olmama rağmen almıyordu göğsümü kendini geriye ittiriyordu ağlayıp. Ben de kucağımda hoplata pışpışlaya pışpışlaya emziriyordum anca öyle emiyordu acayip bi eziyet, neyse sonra annem yatarak versene falan dedi, ne zaman yatarak emdirmeye başladım o zaman normale döndü çocuk, hiç iyi bi örnek değilim belki ama ben savaşamadım, doktor kontrolünde durumu anlatınca doktor sen bilememişindir bak gösteriyim falan nasıl emzirmem gerektiğini göstermeye kalktı sonra kızımı kucağına kendine dönük aldığı anda kızım kendini geriye ittirince "hımm anladım galiba haklısın sevmiyor böyle durmayı demekki" dedi, ama yatarak emen çocuk çok zor bi yere gittiğinde napcağını şaşırıyorsun ben sütümü sağıp öyle çıkıyordum dışarı biberonda veriyordum. Allah yardımcın olsun inş siz de bulursunuz bi çare... Bu arada şimdi deneyimlerimi paylaşınca ne problem bebekmiş bi kere daha hatırladım hala da öyle aslında 13 aylık şuan yeme noktasında, huy noktasında hep hassas hep bi kapris hep bi nazama şuan çok daha kolay tabi alışıyor insan, rabbim sağlık sıhhat versin hepsine en önemlisi o
Alt silme pamukları almıştım. Ilık suyla onları kullanayım di mi? Islak mendil kolaya geliyor ama yanlış tabiisürekli evde yemek muhabbeti var sanki aç kalmışız gibi. Şu yardımcıyı tutmakla iyi mi yaptık kötü mü bilemedim. Stresliyim di mi? Halbuki rahat olmaya çalışıyorum. Pamukçuk benim suçum olabilir. Doğru düzgün duş banyo yapamıyorum bebişe bakması için eşimi bekliyorum halbuki anneme verebilsem gün içinde düşümü yapabilsem. Evde sürekli bebekle ilgili olmayan abuk sabuk sorular ve sorunlar var. Her gün o gün icin ne yapılacak listesi isteniyor mesela. Yaw ben ne yemek yapacağımı kendim listelesem yemeğimi de yaparım. Annem saat üçe kadar kadına yardımcı oluyor uorgunluktan bitap düşüyor. Sonrasında ona bişey söyleyemiyorum. Bebişin tırnaklarını törpülemem lazım annem tutsun istiyırum ama bugün de kaldı
Bu buğday nişastalı tarifi öğrendiğim çok iyi oldu, benim kız kontrolüm dışı iki domates atsa mahvoluyor altı, ben de deniyim, bi de egzamalarına da sürülür mü bu?
Zeytinyağından ben de emin olamamıştım sormak istiyodum saf zeytinyağıymış canım bunu da mı Ocak'ta ısıtmadan elimizde Isıtıcaz? Annem de direk elimizde ısıtıp sürelim dedi de ben sanırım Ocak'ta kızdırılıyordu dedim. Bebişin poposu değil de önü kızarmış biraz nokta nokta kırmızılıklar vardı. Ona da nişasta yapayım mı? Yemeğini yediğince uyudu altını alamadım o yüzden. Biraz altını almayı da geciktiriyorum sanırımUnibaby yenidoğan kullanıyorum saf su ve Pamuklu.
Sudocrem var da daha hiç sürmedim gerçekten tecrübesiziz annem de bişey sormuyorsun diye biliyosun sandım diyor.
Inşallah Allah gönlüne göre versin canım
ayy kiz canin istemedi insallahcanım hengel kars iline ait bir yemektir ayrıca da ben çok severim
biberona alisirsa memeyi almaz canim ..Sanırım eylül bnm mememi sevmiyoracayip derecede Üzgünüm 5 dk duruyor diye üzülürken şimdi 2-3 dk durup bırakıyor saat 5 de hiç almadı bastı yaygarayi..dün saat 5 de de aynisini yapmisti biberonu tamamen kesmeye yaklasiyordum Oysaki o kdr çok ağladı ki tekrar verdim biberonu ne yapcam ben bu kızla ya kararlı olmam gerek biliyorum ama benden aldığı süt yetmiyor ki cis sayısı miktarı azaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?