2015 Şubat Anneleri

Geliyo tabii ara ara. Bebegi odasindan cikarmiyorum da ben mi mikrop kaptim bilemedim. Ama cok garip birden sisti dudagim davul oldu ucuk falan da degil acimiyo sadece sisti. Aynaya bakamiyorum zaten kendimden korkuyorum yeminle :/
Alerji olmasın. .değişik bişi yedin mi

Sagol tatlim iyiyim gobegim yandi biraz ciddi bisey olmadi. Vallahi noluyo bize gercekten ya bol bol okumak lazim. Hep dua ediyorum senin icin de insallah duzelir durumun..

Fıstık dudagına ne oldu en azından bi sağlık ocağına gitsrydin alerji falan mi oldun ki?

Yanında incir de yedim incirli nutella

Ne çekildi şu gaz ağrısından ya insan dayanamıyor bebeği öyle görmeye.inş iyi gelir Bi kitapta bebeğin gazı olduğunda sadece masaj falan değildi sarılın konuşun göğsünüzde rahatlatın geçeceğinden bahsedin hep yanında olduğunu söyleyin hissetsin falan diyordu sen de gerginliğini geçirmemeye çalış.Milupa nın çayları da varmış bebeğe içerilen.
Benim kızımda gayet alttan rahat çıkarıyor uyuyor da güzelce ama emerken arada çoşuyor emzirmeden önce alttan birkaç kere gazını çıkarınca daha rahat emiyor.
Sütün yeter mi demişsin onun bi hesaplaması vardı netten araştır istersen hatılayamadım çarpıyorsun kilosuyla öyle bir şeydi.

Atamadım gerçekten. Biraz dışarı çıkayım puseti arabaya takıyor musun? Burada da heryer merdiven o yüzden taşımada sorun olabilir. Şu kangruyu çabucak alsam.

puseti arabaya takmadım zaten arabayla gittik sadecepuseti aldım ama arbasını almadığımıza pişman olduk sen arabasınıda al gerekirse birindrn yardım iste arabasını aşağı indirmek için
benim evdede basamak çok bende kanguru alayım diyorum ama hala karar veremedim markaya

Ilk cocuk okula gidecek yasta olsa iyiymis uyku acisindan. Oglum sabah 7 de kalkar :)
Ogle uykusu vakti geldi bakalim uyutabilecek miyim uyuyabilecek miyim

Aha bi tane de bende var. 1 saate yakındır salliyorum uyumuyor.. İsin kötüsü gardrobunu bosaltmistim tekrardan yerlestiricem diye yatak odası tam bir facia. Ateşi de vardı gece bu kizin.ben de ateslendim bi de o hasta halde salla salla helak oldum

Mememle çok kavga ediyo, emerken bırakıp ağlıyo. Özellikle sol memede yapıyo bunu. O emerken masaj yapıyorum memeye akışı hızlandırmak için biraz sakinliyo sonra tekrar basıyo çığlığı. Bende akışı yavaş diye düşünüyorum. Dün gece 2 den 4 e kadar emdi emdi hala aranıyo, gözler fıldır fıldır. Uyutmaya çalıştım bastı çığlığı. Öğlen sağdığım 90cc sütü verdim cuk cuk hepsini emdi. Bende yetmiyor bu miktar diye düşünmeye başladım.

Banyodan sonra uyumuyor benimki çok ters bi bebek canım. Bi çok bebeğin aksine banyo yaparken gıkı çıkmıyor, havluya sardığım an basıyor çığlığı emzirene kadar sakinlemiyor. Sonra memede uyuyor yatağına yatırdığım an gözler fıldır fıldır. Gündüz yıkıyorum o yüzden artık.biogaigayı sadece gece mi veriyorsun? Onuda aldırayım bakalım. Rezene çayı veriyorum günde 50 ml o bile uyutmuyor bu bebeyi. Gözü kaşı aynı babası ne vardı uykusu da çekseydi!!

Her göğüste aynı miktarda süt olmuyor ki cnm hatta aynı göğüste bile farklı zamanlarda aynı miktarda süt çıkmıyor

doğrudur ya
bir türlü fırsat bulup ikisinide tam doluyken sağamadımki
soldan kesin çok çıkar çünkü sol hep şiş ve akıyor ama kız bir türlü solu alıp ememiyor resmen sol memeyle savaşıyor nedense

Kızlar bugün 40 günlüğüz büyüdük olduk biz ya.Şöyle bir sorunumu var defne nin burnunu fizyolojik serumla aspiratörle temizledik sağlık ocağına gittik ebe burnunu temizleyin tıkalı dedi, temizliyoruz ama tıkalı gibi napabiliriz ?

sütüm ilk zamanlara göre coğaldı nerden anladım bunu
emmeye başlıyor tıpkı biberondaki gibi gayet güzel yutuyor sesınden yutmasından anlıyorum
bu en fazla 10-20 sn sürüyo sonra damla damla gelmeliki o kadar iştahlı sesli emmiyor
hee iki memde aynı şkilde emiyor
biraz oyalanıyor sonra tekrar aranıyor
her emme sonrası sağıyorum 5-10 cc anca cıkıyor
bir kaç gündür denemek istiyorum emmeden önce sağmayı en azından miktarı görmek için ama fırsat olmadı
kaç saat beklemem gerekir emmeden sağmak için 3 saat yeterlimi
mama vermek istemiyorum ama bu defada açlıktan uyuyamıyor

[QUOTEçokuya27, post: 40143297, member: 558853"]Benimde tam tersi akışı yavaş sütümün ama sonuç aynı, kavga ediyor mememle. Pompayla sağıyorum 70cc falan çıkıyo her bir memeden. Üstüne birde dehşet bir gaz sancısı var. Bir yandan acı çekip bir yandan karnını doyurmak için ekstra enerji harcamak zorunda kalıyor yavrum. Bir haftadır gece emzirdikten sonra mama veriyodum 90cc falan. Dün gece sütüm azalacak diye korkumdan vermedim hiç uyumadı. Gece 2de uyudu gaz sancısıyla 4te uyandı ondan sonrada öğlen 12:30 a kadar bir kere yarım saat uyudu. Şimdi de vicdan yapıyorum anne sütüyle besliycem diye aç mı bırakıyorum acaba bebeyi? Sağdığında kaç cc çıkıyo senin, sence toplam 140 cc 42 günlük bebenin bir öğünü için yeterli mi?

Allah hepimize yardımcı olsun, şöyle huzur içinde bebeklerimizi emzirmemizi nasip etsin. Ben çok strese girdim artık kocam yok, kayınvalidelerdeyim bunlar yetmezmiş gibi bide çocuğuma yetememe kaygısı, ağlamadığım gün yok[/QUOTE].

Bence cok bile benim çok sutum yok öyle yarim saat falanda emmiyor 5 dk en fazla sagdugimda seninki kadar gelmez bile ama 1550 gr almis ilk ay 10 gün içinde de 600 gr almis buradan anliyorum ki doyuyor

bende temızlıyorum hiç temizlenmemiş gibi soluyor
genzi midolu acaba anlamadım kı

Geliyo tabii ara ara. Bebegi odasindan cikarmiyorum da ben mi mikrop kaptim bilemedim. Ama cok garip birden sisti dudagim davul oldu ucuk falan da degil acimiyo sadece sisti. Aynaya bakamiyorum zaten kendimden korkuyorum yeminle :/
Alerji olmuş olabilir

90 Cc verirken bir anda vermemezlik yapmak ne kadar iyi olur bilemedim. Dr bana beşer ml azaltarak bitir demişti. Ben de direk kestim ama daha az veriyordum.

Bebek tartısı mi var evde? Eğer diğer tartilardan varsa çok da güvenme derim sağlık ocagina gitsene tatlım.bebekler çok akan memeyi sevmiyorlar bence sen yine de bebeği enzirmeden önce fazlalığı al.

Deniz kenarına götürüp sıcak kumlara oturtsak gaz maz kalmaz aslında.

Bi süre sonra ister istemez geriliyosun, gerginliği bebeğe geçirmemenin yolu var mı bilmem ( milupanın rezene çayından veriyorum biraz faydası oldu. Bi bakayım o hesaplamaya

90 Cc verirken bir anda vermemezlik yapmak ne kadar iyi olur bilemedim. Dr bana beşer ml azaltarak bitir demişti. Ben de direk kestim ama daha az veriyordum.
Mama yerine sütümü sağıp onu verdim 90 cc

Sagdiginizda çikan süte bakip sut az diye mama vermeyin aarkadaşlar... Bende sagdim iki gogusten 110 cc cikti cikmadi ..psikolojik bozuldu kizimda tek göğüsle biberonu dolduruyordum..hatta emme sonraki hastanedetek kullanimlik mama vvermişlerdi sirf acmi diye anlamak için verdim ama 5 cc içmeden kustu.3 kez demedim farkli zamanlarda 3. Dede kustu hem ne kusmak.sonra kilo alimina baktim gayet iyi endisem kalmadi.emerken daha çok sut içiyor çocuk buna emin oldum ve rahatladim. Yok meme sertleşmesi sut mu gelmiyor yok çocuk uyuşmuyor karnimi AC düşüncelerinden kurtulun.
Ahmet tuna sabah 7.30 dan beri toplamda 1 saat uyumadi öylede bagiriyirki ancak memede sakinliyor gazino kakasini da yaptı ama sürekli emmek istiyor yemyesil kaka yaptı kactir hazmedemiyor ve karni agriyor ama cevap bu acligi degil

Geçen biri aspiratör kullanmayın sakıncalıymış diyordu. Sadece deniz suyu damlatmak yeterliymiş burnuna. Bence ebe anlamamış Dr a sormak lazım. Genizden gelen bir hırıltı bizde de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…