Emzirme Süren ne kadar canım?sütüm ilk zamanlara göre coğaldı nerden anladım bunu
emmeye başlıyor tıpkı biberondaki gibi gayet güzel yutuyor sesınden yutmasından anlıyorum
bu en fazla 10-20 sn sürüyo sonra damla damla gelmeliki o kadar iştahlı sesli emmiyor
hee iki memde aynı şkilde emiyor
biraz oyalanıyor sonra tekrar aranıyor
her emme sonrası sağıyorum 5-10 cc anca cıkıyor
bir kaç gündür denemek istiyorum emmeden önce sağmayı en azından miktarı görmek için ama fırsat olmadı
kaç saat beklemem gerekir emmeden sağmak için 3 saat yeterlimi
mama vermek istemiyorum ama bu defada açlıktan uyuyamıyor
Litchi .!.:Geçen biri aspiratör kullanmayın sakıncalıymış diyordu. Sadece deniz suyu damlatmak yeterliymiş burnuna. Bence ebe anlamamış Dr a sormak lazım. Genizden gelen bir hırıltı bizde de var.
Sagdiginizda çikan süte bakip sut az diye mama vermeyin aarkadaşlar... Bende sagdim iki gogusten 110 cc cikti cikmadi ..psikolojik bozuldu kizimda tek göğüsle biberonu dolduruyordum..hatta emme sonraki hastanedetek kullanimlik mama vvermişlerdi sirf acmi diye anlamak için verdim ama 5 cc içmeden kustu.3 kez demedim farkli zamanlarda 3. Dede kustu hem ne kusmak.sonra kilo alimina baktim gayet iyi endisem kalmadi.emerken daha çok sut içiyor çocuk buna emin oldum ve rahatladim. Yok meme sertleşmesi sut mu gelmiyor yok çocuk uyuşmuyor karnimi AC düşüncelerinden kurtulun.
Ahmet tuna sabah 7.30 dan beri toplamda 1 saat uyumadi öylede bagiriyirki ancak memede sakinliyor gazino kakasini da yaptı ama sürekli emmek istiyor yemyesil kaka yaptı kactir hazmedemiyor ve karni agriyor ama cevap bu acligi degil
O da var içinde uyuyor bebiş ne güzel ama sadece Dr kontrollerine gittik.
Emzirme Süren ne kadar canım?
Geçen biri aspiratör kullanmayın sakıncalıymış diyordu. Sadece deniz suyu damlatmak yeterliymiş burnuna. Bence ebe anlamamış Dr a sormak lazım. Genizden gelen bir hırıltı bizde de var.
.[QUOTEçokuya27, post: 40143297, member: 558853"]Benimde tam tersi akışı yavaş sütümün ama sonuç aynı, kavga ediyor mememle. Pompayla sağıyorum 70cc falan çıkıyo her bir memeden. Üstüne birde dehşet bir gaz sancısı var. Bir yandan acı çekip bir yandan karnını doyurmak için ekstra enerji harcamak zorunda kalıyor yavrum. Bir haftadır gece emzirdikten sonra mama veriyodum 90cc falan. Dün gece sütüm azalacak diye korkumdan vermedim hiç uyumadı. Gece 2de uyudu gaz sancısıyla 4te uyandı ondan sonrada öğlen 12:30 a kadar bir kere yarım saat uyudu. Şimdi de vicdan yapıyorum anne sütüyle besliycem diye aç mı bırakıyorum acaba bebeyi? Sağdığında kaç cc çıkıyo senin, sence toplam 140 cc 42 günlük bebenin bir öğünü için yeterli mi?
Allah hepimize yardımcı olsun, şöyle huzur içinde bebeklerimizi emzirmemizi nasip etsin. Ben çok strese girdim artık kocam yok, kayınvalidelerdeyim bunlar yetmezmiş gibi bide çocuğuma yetememe kaygısı, ağlamadığım gün yok
Burda daha önce de biriki kişi hırıltıdan bahsetmişti normal herhalde diye düşünmüştüm dra gidince bunu da sorayımBen de az temizliyorum sonuçta kılcal damar risklidir.Hırıltı genizden mi geliyor acaba belki de öyledir.Nefes alamıyor gibi geldi de...
.[QUOTEçokuya27, post: 40143297, member: 558853"]Benimde tam tersi akışı yavaş sütümün ama sonuç aynı, kavga ediyor mememle. Pompayla sağıyorum 70cc falan çıkıyo her bir memeden. Üstüne birde dehşet bir gaz sancısı var. Bir yandan acı çekip bir yandan karnını doyurmak için ekstra enerji harcamak zorunda kalıyor yavrum. Bir haftadır gece emzirdikten sonra mama veriyodum 90cc falan. Dün gece sütüm azalacak diye korkumdan vermedim hiç uyumadı. Gece 2de uyudu gaz sancısıyla 4te uyandı ondan sonrada öğlen 12:30 a kadar bir kere yarım saat uyudu. Şimdi de vicdan yapıyorum anne sütüyle besliycem diye aç mı bırakıyorum acaba bebeyi? Sağdığında kaç cc çıkıyo senin, sence toplam 140 cc 42 günlük bebenin bir öğünü için yeterli mi?
Allah hepimize yardımcı olsun, şöyle huzur içinde bebeklerimizi emzirmemizi nasip etsin. Ben çok strese girdim artık kocam yok, kayınvalidelerdeyim bunlar yetmezmiş gibi bide çocuğuma yetememe kaygısı, ağlamadığım gün yok
Bende de on onbeş dakikadan sonra bırakıyor yeniden veriyorum alıyor normalde almaması gerekir di mi? Böyle böyle bir saati buluyor.ilk haftalarda 1 saati buluyordu bazen geçtiği bile oluyordu
doktor bunun normal olmadıgını bebek doyunca zaten kendisinin bırakacağını söylemişti
uzun emmesi doymama belirtisiymiş
son 1 haftadır dikkat ediyorm 10-15 dk emiyor kendi bırakıyor
o yüzden emme öncesi süt ne kadar merak ediyorum
biliyorum biraz artma var ama neden hala doymuyor bu arkdan gelen besleyi kısmı tam alamadıgını düşünüyorum ondan mı doymuyor acaba
Canım allah yardımcın olsun cidden çok zor ben de ilk kızımda bi huzurla emzirememiştim şimdi oğlumda da aynı kısır döngüye giriyorduk ki kangurunun acayip faydasını gördüm çok şükür, omuz bel kalmıyor insanda ama en azından o ağlama sesini kesiyor ya değer, benimki o kumaş parçaları var ya sarıyorsun bebeği kucağına adı mobywrap belki tr'de de vardır bu tip kangurular, klasik kangurular daha kompleks oluyor ve bebekler tam rahat etmiyor benim kızım hiç sevmemişti normal kanguruydu, diyorum keşke ona da bundan alsaymışım belki her şey çok farklı olurdu nasip tabi:/ ama en önemlisi eğer imkanın olurs yarım saatçik de olsa uzaklaş iki çocuğundan da daha sakin olursun bu da onlara iyi gelir ya da büyük kızınla baş başa iki dk markete git falan espriler yapın kafanızı dağıtmaya çalışın allah yardımcımız olsun benim de büyük 14,5 aylık ve öyle işte annelik zor anlatmaya gerek yok
doyduysa almaması lazımBende de on onbeş dakikadan sonra bırakıyor yeniden veriyorum alıyor normalde almaması gerekir di mi? Böyle böyle bir saati buluyor.
.
Bence cok bile benim çok sutum yok öyle yarim saat falanda emmiyor 5 dk en fazla sagdugimda seninki kadar gelmez bile ama 1550 gr almis ilk ay 10 gün içinde de 600 gr almis buradan anliyorum ki doyuyor
Bana da sanki on onbeş dakikadan sonra arka sütü alamıyacak yararlı olamayacak gibi geliyor ondan birdaha veriyorum.doyduysa almaması lazım
burda kilo alımı önemli oluyor sanırım benım ki bu şekilde emerken kilo alamamıştı maalesef
peki buna cevap ne benim kızımda da durum aynıSagdiginizda çikan süte bakip sut az diye mama vermeyin aarkadaşlar... Bende sagdim iki gogusten 110 cc cikti cikmadi ..psikolojik bozuldu kizimda tek göğüsle biberonu dolduruyordum..hatta emme sonraki hastanedetek kullanimlik mama vvermişlerdi sirf acmi diye anlamak için verdim ama 5 cc içmeden kustu.3 kez demedim farkli zamanlarda 3. Dede kustu hem ne kusmak.sonra kilo alimina baktim gayet iyi endisem kalmadi.emerken daha çok sut içiyor çocuk buna emin oldum ve rahatladim. Yok meme sertleşmesi sut mu gelmiyor yok çocuk uyuşmuyor karnimi AC düşüncelerinden kurtulun.
Ahmet tuna sabah 7.30 dan beri toplamda 1 saat uyumadi öylede bagiriyirki ancak memede sakinliyor gazino kakasini da yaptı ama sürekli emmek istiyor yemyesil kaka yaptı kactir hazmedemiyor ve karni agriyor ama cevap bu acligi degil
Ütü bekliyor makine camasir dolu, carsaflar degisecek evin her yeri her yerde ama bu bebe hala omuzumdan asagiya inmiyor. Kanguruda durmadi, sling de agladi illa omzuma cikacakAha bi tane de bende var. 1 saate yakındır salliyorum uyumuyor.. İsin kötüsü gardrobunu bosaltmistim tekrardan yerlestiricem diye yatak odası tam bir facia. Ateşi de vardı gece bu kizin.ben de ateslendim bi de o hasta halde salla salla helak oldum
Aksilikler olabilir tabi sukur simdiye kadar hicbir sorun yasamadim :)Kötü yorumlar okumustum da ondan dedim ben ordan hiç alışveriş yapmadım ama sikintisizsa alınabilir o zaman
Simdi isi gucu birak dubaiye git, uzun is yaDeniz kenarına götürüp sıcak kumlara oturtsak gaz maz kalmaz aslında.
Duzelecegine inaniyorum ben allah sana sabir versin gonlune ferahlik versin insallah..P
Ay allah razı olsun binkere bu kadar duaya düzelir inşallah
Alerji olmasın. .değişik bişi yedin mi
Iniyo tatlim geciyo gecmezse giderim. Sisti durduk yere alerjik herhalde ama surekli biseyler oluyo bana ona sinirlerim bozuldu.Fıstık dudagına ne oldu en azından bi sağlık ocağına gitsrydin alerji falan mi oldun ki?
Aynen canim neyseki geciyo yavastan.Alerji olmuş olabilir
Canım emsin de yavaş yavaş olsun boşver. Doyurabilelim inşallah bebişlerimizi. Orada havalar ısındı mı başka odaya geçebiliyor musun? Bol bol denizi seyret stresi azaltır su.[/QUOTE]iremguzum senin bebeye maşallah. Keşke benim bebede 5 dkda işini bitirse çok oyalanıyor 30-40 dk sürüyo bi emzirme seansımız ama bu süre boyunca hep aktif emmiyo çabuk yoruluyor hanfendi. Yutkunma sesini maksimum ilk bir dkda duyuyorum sonrasında aheste aheste emiyor. anca 1 kilo aldı bir ayda. Kafam çok karışık, çok stresliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?