2015 Şubat Anneleri

esim ben çocuga bakamam dedi dun
aksamdan beride hasta zaaten kuzum, gitmiycem canim
kirki çikinca o gelir bizi gorur sonrada biz gideeriz artik :)

ben aramam beni arayip sormayani bu akrabalarim için fln da geçerli

mesela eltim bana hayirli olsun demedi, face e hergun gelip gidiyo iki kelime yazmadi
odahamile bende ona demiycem :)

Şişlikler kabarikliklar bendede oldu kirkliyken.ben alinan narkoza falan baglamistim.dışa atiyo diye düşündüm.simdi geçti.
Ben normal dogum yaptim canim narkoz almadim. Neyse randevu aldim bugun doktora gidicem bakalim ne diyecek.

Sabsimplex ise mi yaradi bilmiyorum ama masallah iki aksamdir krize girmiyo. Yine oluyo sancisi ama o bisey degil.

sivilce basti suratini kuzumun ama kiyamam ya sivilce icin yapilcak bisey var mi?

Ben de iki gundur cok yorgunum cok halsizim. Gece uykulari iyi uc dort saatte bi kalkip emiyo yatiyo yine. Ama niyeyse uykumu alamiyorum sanki. Ya da ben lohusa bunalimina mi girdim ya off. sanki hic gecmeyecek bu halsizligim herseye karsi isteksizligim.
neyse kuafore gidicem sacimi kestiricem biseyler yapicam belki iyi gelir..

Kollarim kopuyor sonra da hanım 15 dk uyuyup uyanıyor

benim oğlan bilirsiniz meme ucu ile emiyordu beni sonunda onuda istemeyince dedim komple memeyi bıraktı meğersem memeyi istiyormuş ne değişik bir çocuk bu ya
eskiden hem emzirip hem sağardım onu verirdim şimdi sadece emziriyorum umarım yetiyordur. sütüm öyle çok yok ama çişi ve kakası normal günde belki 10 bez değiştiriyorum. normal değil mi bu? doktor kontrolümüz var 2. aydayız artık bakalım kaç kilo oldu.

Benimki bazen 10 dan 4 e kadar uyuyor. Ben uyandırıyorum en sonunda çok aç kalmasın diye. Özellikle banyo yaptığı zaman uyuyor

oh ne güzel ya
benimki eskiden uyurdu büyüdükçe uyku süreleri kısaldı. gece 3 4 kere kalkıyorum emzirmeye,ama ben hem emzirip hem sağıp veriyordum onunda etkisi vardı şimdi sadece emziriyorum belki ondandır. öyle 5 dakika emip doyuyor 2 saat sonra yine acıkıyor herhalde normal. doyup doymadığınıda anlayamaz oldum biberonla vermeyince.

şimdi gördüm canım geçmiş olsun çok . olacakların önünde durulmuyor malesef,rabbim yar ve yardımcın olsun her konuda inşallah.

ben doğduğundan beri biberon veriyorum. ama şöyle bir şey var benimde ilk başta emmek istemedi. meme ucumu mümkün değil tutmuyordu. ben de hep sağarak biberonla verdim sonra göğüs ucu koruyucusu aldım onunla emzirdim ama tabi yine 5 dakika anca emiyordu sonra yine sağma işlemi oluyordu en zoruda gecenin köründe kalkıp emmesini beklemek emmeyince biberona sağıp vermek idi. sonra bir gün göğüs ucu koruyucusu ile de emmek istmemeye başladı oturdum ağladım evde kimse yoktu mama bile yoktu çünkü mamayı ilk ay az az kullanıp bıraktım ne yapıcam diye düşünürken normal göğsümü tutturdum o gün bugündür göğsümle emiyor. biberonu baya bıraktık sayılır. öyle aman aman sütüm yok sütüm çoğalsın diye sağıyorum emzirdikten sonra ama onuda çok kızarsa sinirlenirse veya ağlarsa veriyorum,alışan bebek her türlü alışıyor biberona ama bildiğim birşey var büyüdükçe farkına varıyorlar memenin ne kadar kıymetli olduğunu.

Italyanların bir Lafı var aprile Dolce Dormire diye bugün de Nisan olmuş.

Nisan uyku mu getirirmiş ki :) bahar yorgunluğunu mu kastediyorlar acaba

Bu arada bugün de 1 nisanmış unutmuşumm..

eskiden babamın tayini çıktı gidicez diye şaka yapardım arkadaşlarıma

Akşama doğru da eşimin tayini çıktığını söyleyeyim bari

Geçmiş olsun canım. Anneme kimse bebeği öpmesin hastalardır grip falan bulaştırırlar demiştim annem de bebişlerin altı ay koruyuculuğu var demişti. Hani nerde koruyuculuk bebişler hasra oluyır habire

annedeki grip sanırım bebeğe geçmiyor. çünkü annedeki mikrop süt ile geçiyormuş bebişe ondan sonra yine süt antikor üretiyormuş. bende grip geçirdim şükür ki geçmedi yavruma. el kadar çocuklar nasıl atlatsın bu gripleri,rabbim hastalıklardan korusun hepsini

Agrisi sancisi yoksa sadece anne sutu alan bebeklerde 3-4 gun kaka yapmamasi nornal. Bagirsaklar buyiyor. 4.ayda fln bu kaka yapmama tavan yapiyor.
Yine de sen kuru kayisi kuru erik cok yersen bebegine gecer o da yapar kaka.

hımm demek o da etkili kuru meyveye vurayım kendimi bari :/

daha yeni kahvaltı yaptım
beyimiz henüz uyudu
dünden beri canım sıkkın kilolaryapıştı gitmiyor kıyafetler zor oluyor ve garip duruyor ustumde
dışarı cıkıp hava almak lüksken yürümek iyice imkansız oldu
eve eliptik bisiklt alsam fayda eder mi
birde cok yorulup sütüm giderse dye korkuyorum

3 le 5 6 arası ne yapıyorsunuz?

Şimdi 11 de uyandı mesela 12 ye kadar emzirdim altını değiştim hareket yaptirdim büyük çocuk gibi muhabbet ettim babası geldi onunla oynadı uyuyakaldı 1 gibiydi. Ama emmeden uyuduğu için uyandı. Şimdi emzirdim iyice dalmasını bekliyorum yatiracağim.
3ten 5-6 ya kadar uyuyor.
Sonraki arada da mutfağa yanıma alıyorum sonra banyosunu yapiyorum Ya da tam tersi önce yıkıyorum. Her gün yıkıyorum ama. Babasıyla oynuyor yine. Annemleri arıyorum görüntülü Onlara gösteriyorum yağmur u. Tekrar emip uyuması 9u buluyor.

Ben alacaktım evlenmeden sadece eliptik bisikletle 20 kg vermistim.
Sütü bilmiyorum ama.
ben de alacaktım da @esoba air climber diye bir alet önerdi onu da inceledim benim icin daha iyi yer de kaplamıyor fazla onu alacağım sanırim.

Herkesin keyfi bilir, kendilerine sira gelince dil pabuc kadar cikar aramadin, sormadin diye

Kızlar tecrübeli bir şubat annesi olarak siz benim yaptığımı yapmayın. Şimdiden odasına yatağına koyun orda uyusun alissin sallamayin ayakta gezmeyin şu an türlü sebeklik lerle odasına alistirmaya çalışıyorum 3 gündür odasında yerde yatıyorum oda yatağında sırf alissin diye ille yanimizi istiyo beraber uyuyoruz nereye kadar keşke biride beni uyarsaydi sakin yanınıza almayın siz çekerseniz

işin zor canım 3 aylık çocuk kucağa alışmazmış uykusuzanneler sitesinde okumuştum ,
şimdi ne eğitirsen ileride rahat edersin
ben yapamadım sen kurtar kendini

20 kilo çok iyi vermişsin
bende 10 versem çok iyi olacak
hergün mü yaptın ne kadar sürede verdin kiloyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…