2015 Şubat Anneleri

canim evet geldik cok sagol tatlim. burasi cok soguk gezemiyoruz pek ama olsun. ilk gun sikinti oldu bizimkilerden baskalarina agladi apartmanda halamlar falan da var. ama simdi daha iyi. sukur gece aglamadi yadirgamadi.

Tuna da resmen kendi tarzini yaratti uyku konusunda :) alismiycan da napican tadini cikar simdilik eve gidince dusunursun ani yasa amaaan :)

Tuna da yürümeye başlamış,maşallah cnm.Yürüyenler gitgide artıyor.Bundan sonra yaptıkları yaramazlıkları anlatırız artık burada bi dönem :)

iyi geceler kizlar. ya da iyi sabahlar mi demeliyim bilmiyorum:) simdiki aliskanligimiz gece 4 gibi uyanmak. salliyorum bi suredir bakalim ne olacak.

hepinizin bebeleri teker teker yurumeye baslamis masallah. bizde yurumeyle ilgili bir belirti yok ama tutunup kalkma konusunda sinirlari asti. bir yerdenndestek alir kalkarsin bu artik yukarda bir yere tutup kendini yukari cekiyo. kisacasi barfix cekiyo resmen ulasamaz gidemez dedigimiz her yere ulasiyo.

annemin evi dublex bi de ilk geldigim gun dort basamak cikti yukari. tabiiki arkasinda durdum surekli duser diye ama hic mudahale etmedim.sanki kirk yildir merdiven tirmaniyomus gibi sen piti piti cik merdivenlerden biz şok
cok da tehlikeli cok korktum barikat kurduk merdivene sandalyelerden. sukur ulasamiyor su an.

pazar gunu nikah bakalim kizi kuzenime birakicam yani sut annesine. yegenlerimle oynar en azindan cocuk oldugu zaman daha guzel vakit geciriyor. bizde 3-4 saate donucez bakalim insallah bi aksilik olmaz.

Masallah Tunacik'i gordum. Cok tatli yuruyo masallah. Bizim uyku gitti iki gundur zaten cok da bisey yoktu da:) Duru'nun oksurugu hala tam gecmedi 3 hafta olacak. Bal limon iki gun ben de verdim ama duzenli bisey yapmadim. Gecmis olsun cok

Canim bizimkinin de kucak isteme amaci gezdirmem yoksa hic sarilmiyo aynen ne yatarken ne kucakta gezerkwn. Eller serbest duruyo kucagimda insan bi boynuma koyar:)
O zaman ben de almayayim canim kucagima cok yalandan agliyo zaten. Dun bi kere zaten oynarken almayayim dedim biraz mizildandi sonra bi baktim oyuna daldi. Cok fena oldu artik bunlar islerini yaptirmayi biliyolar

Gunaydin canlar! Bu gece hic uyumadim desem yeridir. 2.30a kadar 100 kere aglayarak uyandi her seferinde zor uyuttum sakinlesmiyo. 2.30da kalktiginda zirve yapti kesinlikle sakinlesmedi isigi actik artik. Yuzunu falan yikadim. Sonra da bi costu. Bi konusuyo bi konusuyo durmadan. Oynuyo zip zip. Bir bir yapiyo bi benle oynuyo bi babayla. Zor uyuttum bi saat sonra. Diyorum biseyi olsa bu kadar neseli de olmamasi lazim uyaninca. Anlamadim gitti. Yatirdim kisa sure sonra yine aglama kriziyle uyandi. En son bi uyudu o da 6.30a kadar. Gece uyumamissin bari sabah uyu dimi? Derdini anlayamafim hep uykuda cikiyo ortaya. Bu arafa azi dis cikmasi cok zormus ya. Nasil kizardi anlatamam. Sanki iltihaplanmis gibi. Kocaman dis cikti minicik agizda yazik.

evet canim alma kucagina. ne amacla agladigini en iyi sen bilirsin annesi olarak.
yalandan agladigi zaman bakma ilgilenme bakalim devam edecek mi.
bir yerde okumustum mesela cocuk koltuga tirmanmaya calisirken basaramiyorsa arkasindan destek olup cikarmak o kadar yanlismiski kesinlikle deneye yanila kendi yapmasi gerekirmis.

benim gozum hep onda sadece tehlikeli dusmesin diye. ama mudahale etmiyorum normal dustugu zamanda bile. bakmiyorum bi mizildaniyo bakiyoki bi yerim acimamis kimse de bana bakmiyo kendi kendine kalkip devam ediyo :)
kucakta sarilmayi da cogu bebek yapmiyo sanirim napalim ben de uyurken yerine koyarken simsiki sariliyorum anca oyle

Duru kuzuma ne oldu oyle ya ah bu disler toptan mahvetti hepimizi. dis agrisi bi anda gelir gecer demisti doktor. sanci gibi vururmus. bas agrisi yaparmis. belki cildirdigi anlar agrisi oldu sonra gecti. disinden derdi olduguna emin oldugun zamanlar yarim olcek agri kesici verebilirsin canim o kadardan bisey olmaz eziyet cekmesin yavrular. biz bile bas agrisina dayanamayinca iciyoruz.

bi de ebe bana demisti dis cikamiyorsa cikacagi yer morarir kararir dis cikamaz doktora goturmek gerekir sanirim doktor kesiyo mu artik orayi napiyo. cok nadir olurmus ama yine kontrol etmek lazim ben hep bakarim.

ruyamda da Begüm ustten 4 dis birden cikariyordu nasil mutlu olmustum. anca ruyada ama su an hala alttan iki disi var

Günaydın kızlar uzun zamandır pek giremeyiyorum tanıdık isimler yok pek bildiklerim ama olsun 5 subat doğum günü oğlumun pek sevmesem de abartmayı ilk doğum günü özencem farklı fikirleri olan var mı bide yakınlar ne alsak diyo ya güzel mantıklı ise yarayacak bişeyler biliyosaniz soylermisiniz ne aldirayim

Tuna da yürümeye başlamış,maşallah cnm.Yürüyenler gitgide artıyor.Bundan sonra yaptıkları yaramazlıkları anlatırız artık burada bi dönem :)
Evet Can'ım ilk adımlarını da gördük şükür, şimdilik oyun zannetti yürümek gerektiğinin farkında değil sanırım :)) sağlıklı olsunlar varsın yaramaz olsunlar napalım

Masallah Tunacik'i gordum. Cok tatli yuruyo masallah. Bizim uyku gitti iki gundur zaten cok da bisey yoktu da:) Duru'nun oksurugu hala tam gecmedi 3 hafta olacak. Bal limon iki gun ben de verdim ama duzenli bisey yapmadim. Gecmis olsun cok
Durucuğum baya bi hastalık çekti yaa uyku düzeni falan kalmaması çok normal canım.. Azıyı da çıkarmış, kim bilir ne zor çıkmıştır. Yasemin'e katılıyorum ağrı kesici vermenin bi zararı olacağını sanmıyorum, bizde içiyoruz sonuçta. Tuna'nın da şimdilik keyfi yerinde ama ilerlemez inşallah, ıhlamur falan idare ederiz

Tuna'da 5 şubat doğumlu :) ben orman hayvanları teması yapıcam odun şeklinde, sevimli hayvancıklar, kozalaklar, kütük servisler filan.. Biz dağda yaşayınca anca bu tema uygun olurdu zaten :)) hediye konusunda ise eğitici oyuncaklar aldırabilirsin, sonuçta artık çocukluğa doğru ilerliyorlar, oyun zamanları çoğalacak. Yada misafirlerin ayrı ayrı alacağına toplu olarak daha büyük bi ihtiyacını alabilirler.

sağol canım çok teşekkür ederim çok iyi geldi bana bu yazdıkların..

inşaAllah canım çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…