Geçmiş olsun canım şimdi nasıl daha iyi mi ayaz bebişCanm anca gördüm ayaz ateşlendi kustu falan onunla uğraşıyorum..
Saçmalama bileklilerimi paylaşıyorum bende.. Şimdi sen zaten biliyorsun korkutmanın yanlış olduğunu bunyğzden kesinlikle kızma ve korkutma, ili gün sonra Allah korusun oğlunla biri öyle bişi yaparsa aana anlatmaz istismara uğradığını korkusundanbu arada konuşurken sor tamam mı onun özel bölgelerine biri dokunmuş mu nerden çıktı bu onu merak ediyorum..
Şimdi sen kızınla da oğlunla da konuşacaksın.. Özel bölgeleri anlatacaksın ve bu bölgelerin sadece onlara ait olduğunu, anne dışında kimsenin dokunmaya Hakkının olmadığını güzel bir dil ile utanmadan anlat.. Çünkü bence ülkemizde veya kültürümüzde bu cinsellik konusu bu kadar tabu olduğu için bu kadar istismar vs oluyor.. Özel bölgeleri koruma ile ilgili YouTube da videolar var, anlatıyor güzelce çocuklara göre tam önce kendin izle sonra uygun görürsen izlet.. Ama kesinlikle korkutmak ve kızmak yok, dediğim gibi yoksa kötü bir durum yaşadığında sana gelip anlatmazlar
Canim gecmis olsun nasil oldu kuzucuk?Canm anca gördüm ayaz ateşlendi kustu falan onunla uğraşıyorum..
Saçmalama bileklilerimi paylaşıyorum bende.. Şimdi sen zaten biliyorsun korkutmanın yanlış olduğunu bunyğzden kesinlikle kızma ve korkutma, ili gün sonra Allah korusun oğlunla biri öyle bişi yaparsa aana anlatmaz istismara uğradığını korkusundanbu arada konuşurken sor tamam mı onun özel bölgelerine biri dokunmuş mu nerden çıktı bu onu merak ediyorum..
Şimdi sen kızınla da oğlunla da konuşacaksın.. Özel bölgeleri anlatacaksın ve bu bölgelerin sadece onlara ait olduğunu, anne dışında kimsenin dokunmaya Hakkının olmadığını güzel bir dil ile utanmadan anlat.. Çünkü bence ülkemizde veya kültürümüzde bu cinsellik konusu bu kadar tabu olduğu için bu kadar istismar vs oluyor.. Özel bölgeleri koruma ile ilgili YouTube da videolar var, anlatıyor güzelce çocuklara göre tam önce kendin izle sonra uygun görürsen izlet.. Ama kesinlikle korkutmak ve kızmak yok, dediğim gibi yoksa kötü bir durum yaşadığında sana gelip anlatmazlar
Canim bence kesinlikle kisilikle ilgili. Benim kiz dogdugu gun de huysuzdu 1 yasina geldi hala boyle. Dogdugu aksam iki bebek daha vardi yeni dogan sadece bizimki agladi iki gece boyunca deliler gibi:) Her istedigini ben de eline vermiyorum tehlikeliyse ama bu tutturmasina engel degil. Gecen kursun kalem vardi babasinin elinde cildirdi onu alicam diye. Baska kalemle de kandiramadik. Eskiden hemen kaniyolardi saf saf. Iyice cakal oldular:)iyi geceler kizlar. bu saat oldu daha yeni uyuttum Begüm'ü. duzenimiz iyice sasti burda napicaz bakalim.
aksam esimle arkadasa caya gittik. ama kiz cok aglamis biri isigi kapatmis uyaninca karanlikta kalinca icli icli aglamis beni de bulamayinca. bi de misafir vardi. zaten bi aksam eksik olsun..
o degil de size bir sey danisicam. herkes diyoki kizin cok aglayarak yaptiriyo istedigini cok huysuz diyo. cok uzuluyorum. ben annesiyim diye mi anlamiyorum?
evet cok mizmiz istedigi olmayinca agliyor. ve yalandan da aglasa hep gozyasi akiyor. ben hic agladiginda istedigini hemen yapmadim taviz vermedim. ama niye boyle oldu? boyle mi devam eder acaba? hemen agliyor ya da ciglik atiyor istedigi olmayinca.
bebek de olsalar karakterleri farkli sanirim. boyle huysuz dediklerinde de uzuluyorum. asoinda evimizde tek basimizayken bu kadar degil. ama mizmiz yine cogunlukla. ozellikle ih dese gozyasi akiyor. acaba cok hassas bi bebek mi? cunku o kadar gozyasi yalandan olamaz ya.
uf ne bileyim..
bence huysuz degiller huylari boyle :) huysuz bebek yoktur bence. gercekten bizim gibi onlarin da farkli karakterleri var.Canim bence kesinlikle kisilikle ilgili. Benim kiz dogdugu gun de huysuzdu 1 yasina geldi hala boyle. Dogdugu aksam iki bebek daha vardi yeni dogan sadece bizimki agladi iki gece boyunca deliler gibi:) Her istedigini ben de eline vermiyorum tehlikeliyse ama bu tutturmasina engel degil. Gecen kursun kalem vardi babasinin elinde cildirdi onu alicam diye. Baska kalemle de kandiramadik. Eskiden hemen kaniyolardi saf saf. Iyice cakal oldular:)
Günaydın canım. Mızmız ağlak çocuk benim de en korktuğumuz şey. Hatta Tuna'yı bu sabah babama verdim oyalasın diye, mızırtısından uyuyamadım, bozuk radyo gibi vıyk vıyk .. Babam bunun huyu çok değişti dedi. Ben evdeysen hayır dediğim Zaman yapmıyordu, ağlasa da yaptırmıyordum, burda gözüme baka baka yapıyor. Sanırım şımarıyorlar kalabalıkta. Her şeyi ağlayarak istemesi de hani önce de konuşmuştuk ya başka Nasıl anlatacaklar ki isteklerini.. Biraz daha büyüsünler doğruyu yanlışı ayırt etmeyi biz öğretiriz. Millete de bakma hiç, kraliyet ailesinin çocuğu olsa aaa bunun tacı ne biçim derler :)bende diyorum o daha bebek konusamadigi icin aglayarak ifade ediyor kendini diyorum. yok boyle devam edermisde bu bastan belli ediyomus cocuk kendini diyolar hep.
milletin dedigine cok bakmiyorum. sadece benim de en korktugum sey ilerde de tutturmasi aglamasi inat bi cocuk olmasi. simdi bende cok tehlikeli olmadikca istedigini yapiyorum tabiiki. sadece agladigi an hemwn sussun diye paniklemiyorum.
ne zamandan sonra baslamak gerek bu konuda egitmeye? ya da dedigin gibi cok mu zor.. her cocuk farkli haklisin. elimden geldigince dogrulari uygulamaya calisiyorum. arsiz bi cocuk olmasin en cok onem verdigim o. yoksa simarsin nazlansin cocuk sonucta elbet oyle yapacak..
gunaydin tatlim. vallahi rahatladim soylediklerinizle. demek hepsi boyle bu canavarlarin :) belki de dedigin gibi kalabalikta da simariyor. simdi bende cok hayir demek istemiyorum sadece tehlikeli seylere. tv unitesine gidip tv yi ve aliciyi cekmeye calisiyor ona kiziyorum ve her gittiginde bana bakiyor ben hayir diyecek miyim diye. aslinda anlamaya basladilar.Günaydın canım. Mızmız ağlak çocuk benim de en korktuğumuz şey. Hatta Tuna'yı bu sabah babama verdim oyalasın diye, mızırtısından uyuyamadım, bozuk radyo gibi vıyk vıyk .. Babam bunun huyu çok değişti dedi. Ben evdeysen hayır dediğim Zaman yapmıyordu, ağlasa da yaptırmıyordum, burda gözüme baka baka yapıyor. Sanırım şımarıyorlar kalabalıkta. Her şeyi ağlayarak istemesi de hani önce de konuşmuştuk ya başka Nasıl anlatacaklar ki isteklerini.. Biraz daha büyüsünler doğruyu yanlışı ayırt etmeyi biz öğretiriz. Millete de bakma hiç, kraliyet ailesinin çocuğu olsa aaa bunun tacı ne biçim derler :)
Canım sana onu söyleyenler hiç kitap okumamış çocuk gelişimden bi haberler heralde şuan onların id duygusu cok yüksek isteklerinin anında gerçekleşmesini istiyorlar tabiki hertür istegi gerçekleştirmek mümkün değil ama Ağlayarak istediklerini anlatmak normal gelişiminin bi parçasıevet iste oyle diyorlar sinir oluyorum. insanlari cok takmam cocugumla ilgili ama sinek kucuk mide bulandiriyor hesabi.
dedigin gibi daha bebekler neyin tehlike oldugunu anlamiyorlarki. daha simdi simdi hayirdan anlamaya basladi. onda da hayir diyosun bakiyo tedirgin oluyo sonra aynen devam :)
ve evet bizimki de balik burcu oldu kovayi yakalayamadik. balik burcu cocuklari da cok nazli olurmus iste boyle yandik desene.
bu arada gecmis olsun kuzum ne oldu Ayaz'a? dustu mu atesi neden ciktiki acaba?
bizde de ates cikinca kusuyo. iyi mi simdi?
yok yok kinama deil saka yaptim dedim yaAhaha biz sözünden çıkıyoruz :))
Valla sevdiğini sdvmediğini sormuyorlar insana.
Ben yeni nesil anne değilim bu konularda ama çocugum böyle. Kınamamak lazım. Böyle bir dçnemden geçiyor hareketli çocuklar.
Ben diyoruö telefonla ilgilenme benle ilgilen diyor kendi dilinde.
Bir çocuk hiç çocukmuş
biz baya geri kalmisizz yawssBenim kızım kapalıysa telefon tuşuna basıp açıyo bile:)) hatta kulağına tutup ayoo ayaa aalaaa bile diyor:))
ben her zaman soyliuyorum bi kere yle kalmadimkiAblasıni merak edip yada kızlarınkini diyim çaktırmadan yokluyomu ki.biliyor mu farklılıkları.meraktan olabilir.
Ben de bigün anlatmıştım.özel yerinize kimse doktor ana baba haric vs kimse dokunamaz diye.şimdi yanlışlıkla çarpışmalar annneee özel yerime dokundu.deyip bagrisiyolar.başlıcam sizin özel yerinize diyesim geliyor.biseyinde suyunu çıkarmasalar olmaz
est canim ne ksuru bende yeni yazdim zatenCanm anca gördüm ayaz ateşlendi kustu falan onunla uğraşıyorum..
burdada dil alti diyolar da kadir bey sprey diyorValla ilk senesakin kaldım ama 2.sene kalamadim pek.özellikle kışın.gece 3 kez neydi yaa.bez baglamayi da kesinlikle reddetti.biz de yokmus.ama benim dedem evliyken bile ıslatırmış.ya gidipte onun genini aldıysa diye odum patlıyor.bazen ilaca rağmen oluyor korkuyorum.
Spray kalktı dedi eczacı hap bizimki.emiliyor.hemen eriyip gidiyormuş.
annene gidemezsin dememis ama esin , $ansini denemis sadece annen gelsin diyere k:)
boyle konularda genelde kadinin dedigi olur, sIKMA sen canini
ay sonuna daha çok var, o zamaana kdr gonulunu edersin sen :)
ogrenir elbet zamanlacanımı sıkan taraf bu yaşa gelmiş senelerdir aileden uzak öyle ahım şahım ilişkileri yok sırf lafı olmasın annesi laf etmesin diye beni engellemeye çalışıyor sen bireysin kocaman adamsın kimseye hesap vermek zorunda değilsin sen artık ailesin ve dışardan kimseyi ailenin aldıgı kararlara karıştıramazsın hala bu neyin korkusu temmuzz oraya gitmek istedi ve orada deyip ağzını kapamak zor geliyor aklınca böyle çözüm bulmuş
ogrenir elbet zamanla
sen çabuk pes etme
kocani sen iyi tanirsin
ne dersen nasil olur , neye ansil tepki verir bilirsin
nabza gore serbet dedikleri bu herhalde,direk inatlasir gibi deilde yavastan yavastan guzellikle aklina sokmaya çalis
bu bir deil iki deil her zaman gidiyor diyorsun , her zaman kavga dovus olmasin
guzellikle ikna olursa bi dahaki seferler içinde isin kolay olur
bana bunu soyleyenler klasik eski usul cocuk buyutmus torun torba sahibi olmus halam yengem vs zaten anlamalarini beklemiyorum.Canım sana onu söyleyenler hiç kitap okumamış çocuk gelişimden bi haberler heralde şuan onların id duygusu cok yüksek isteklerinin anında gerçekleşmesini istiyorlar tabiki hertür istegi gerçekleştirmek mümkün değil ama Ağlayarak istediklerini anlatmak normal gelişiminin bi parçası
canim benim cok tecrubem yok bu konularda ama kizilmamasi korkutulmamasi gerektigini biliyorum. mahremiyeti ogretirken kesinlikle korkutmamak lazim. @AyazBeyaz in dedigi gibi ilerde bununla ilgili olmamasi gereken bir sey olursa allah korusun sana soylemez cekinir.est canim ne ksuru bende yeni yazdim zaten
geçmis olsun simdi nasil ayazz
kizim oyuna daldigi için soylemedi bence ona inandim
oglan niye oyle yapti onu bilemiyorum , aklima gelmemisti nerdern ogrendi diye dusunmek
uff ben kizimiada kizdim bana soylemdigi için
fena çuvalladim desene bu seferrr
her sorularina cvevao verrim, artik alistim hiç bi sorusu beni zora sokmuyordu cevaplamak için falan
ama boyle ortada bi eylem olunca $a$rdim kaldim napicami
son kez bi konusuuym, çokda dillenirmek istemiyorum iyice suyunu çikarmaisnlar diye
temmuzz canim normal gayet. Begüm de bi ara takiliyor bir seye sonra unutuyor. alkis yapiyordu birakti. pis diyordu mesela birakti. donem donem birakip tekrar basliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?