2015 Şubat Anneleri

amaninnn
en uyuz oldugum çocuk tipii dermisimm
$aka bi yana bi çozum bulmalisin buna , herseyi atip çarparsa simdiden ilerde isin zor valla
benim Tr deki eltinin oglu oyle, çocuk evde tek kisilik kraliyet kurmus kimse sozunden çikamiyor
gecen ay ablasinin kolunu kirmis uzerine atlayip
kirmadigi telefon ipad eltrikli alet kalmadi evde , sinirlendigi gibi pat firlatiyorr

kasim 2011 dogumlu

Valla ilk senesakin kaldım ama 2.sene kalamadim pek.özellikle kışın.gece 3 kez neydi yaa.bez baglamayi da kesinlikle reddetti.biz de yokmus.ama benim dedem evliyken bile ıslatırmış.ya gidipte onun genini aldıysa diye odum patlıyor.bazen ilaca rağmen oluyor korkuyorum.

Spray kalktı dedi eczacı hap bizimki.emiliyor.hemen eriyip gidiyormuş.

Ahaha biz sözünden çıkıyoruz :))
Valla sevdiğini sdvmediğini sormuyorlar insana.
Ben yeni nesil anne değilim bu konularda ama çocugum böyle. Kınamamak lazım. Böyle bir dçnemden geçiyor hareketli çocuklar.
Ben diyoruö telefonla ilgilenme benle ilgilen diyor kendi dilinde.
Bir çocuk hiç çocukmuş

telefonu kapıyor elimden. bir de ekran kilidi açık olacak parmağıyla dokunacak. kapalı telefona sinir oluyor.
Benimki de dokunsun istiyor parmagiyla.yaş gününde oyuncak tablet alayım dokunsun dursun diyorum.tabi kanarsa.iki oynar gene Benimkine sarar kesin.

Ablasıni merak edip yada kızlarınkini diyim çaktırmadan yokluyomu ki.biliyor mu farklılıkları.meraktan olabilir.
Ben de bigün anlatmıştım.özel yerinize kimse doktor ana baba haric vs kimse dokunamaz diye.şimdi yanlışlıkla çarpışmalar annneee özel yerime dokundu.deyip bagrisiyolar.başlıcam sizin özel yerinize diyesim geliyor.biseyinde suyunu çıkarmasalar olmaz

Evet eşim de hap dedi 2 farklı mg mı varmış

tatlim senin de cok degilmiski. ben 1,70 falanim kilom da 64. ayniyiz senle.
benim yapi olarak bacaklarim kollarim incedir. hep oyle olmustur. kucukken de çibik kraker bacakliydim :)))

telefonu kapıyor elimden. bir de ekran kilidi açık olacak parmağıyla dokunacak. kapalı telefona sinir oluyor.
aynen aynen sanki benim kizi anlattin.
ben kesinlikle vermemeye calisiyorum ama nereye kadar. kaptigi an ekran kapaliysa sinir oluyor. ekran aciksa parmaklariyla dokunuyor.
ne yapmak lazim nasil vazgeciricez ya.

iyi geceler kizlar. bu saat oldu daha yeni uyuttum Begüm'ü. duzenimiz iyice sasti burda napicaz bakalim.

aksam esimle arkadasa caya gittik. ama kiz cok aglamis biri isigi kapatmis uyaninca karanlikta kalinca icli icli aglamis beni de bulamayinca. bi de misafir vardi. zaten bi aksam eksik olsun..

o degil de size bir sey danisicam. herkes diyoki kizin cok aglayarak yaptiriyo istedigini cok huysuz diyo. cok uzuluyorum. ben annesiyim diye mi anlamiyorum?

evet cok mizmiz istedigi olmayinca agliyor. ve yalandan da aglasa hep gozyasi akiyor. ben hic agladiginda istedigini hemen yapmadim taviz vermedim. ama niye boyle oldu? boyle mi devam eder acaba? hemen agliyor ya da ciglik atiyor istedigi olmayinca.

bebek de olsalar karakterleri farkli sanirim. boyle huysuz dediklerinde de uzuluyorum. asoinda evimizde tek basimizayken bu kadar degil. ama mizmiz yine cogunlukla. ozellikle ih dese gozyasi akiyor. acaba cok hassas bi bebek mi? cunku o kadar gozyasi yalandan olamaz ya.

uf ne bileyim..

Bakma konuşanlara. Her çocugun huyu suyu farklı. Biz ona annelik yapmak için varız. Milletin desiğine uydrmak için değil. Daha çok ağlayacaklar. Her şeyi anlıyor ama konuşamıyor ne yapsın. Ağladıgında isediğini yapmalısın tehlikeli dwğilse bu kadar küçükken. Çocuk yetiştirmek dipsiz kuyu. İlk bebekte insan her şeyi elinde sanıyor.

bende diyorum o daha bebek konusamadigi icin aglayarak ifade ediyor kendini diyorum. yok boyle devam edermisde bu bastan belli ediyomus cocuk kendini diyolar hep.

milletin dedigine cok bakmiyorum. sadece benim de en korktugum sey ilerde de tutturmasi aglamasi inat bi cocuk olmasi. simdi bende cok tehlikeli olmadikca istedigini yapiyorum tabiiki. sadece agladigi an hemwn sussun diye paniklemiyorum.

ne zamandan sonra baslamak gerek bu konuda egitmeye? ya da dedigin gibi cok mu zor.. her cocuk farkli haklisin. elimden geldigince dogrulari uygulamaya calisiyorum. arsiz bi cocuk olmasin en cok onem verdigim o. yoksa simarsin nazlansin cocuk sonucta elbet oyle yapacak..

Canm anca gördüm ayaz ateşlendi kustu falan onunla uğraşıyorum..

Saçmalama bileklilerimi paylaşıyorum bende.. Şimdi sen zaten biliyorsun korkutmanın yanlış olduğunu bunyğzden kesinlikle kızma ve korkutma, ili gün sonra Allah korusun oğlunla biri öyle bişi yaparsa aana anlatmaz istismara uğradığını korkusundan bu arada konuşurken sor tamam mı onun özel bölgelerine biri dokunmuş mu nerden çıktı bu onu merak ediyorum..

Şimdi sen kızınla da oğlunla da konuşacaksın.. Özel bölgeleri anlatacaksın ve bu bölgelerin sadece onlara ait olduğunu, anne dışında kimsenin dokunmaya Hakkının olmadığını güzel bir dil ile utanmadan anlat.. Çünkü bence ülkemizde veya kültürümüzde bu cinsellik konusu bu kadar tabu olduğu için bu kadar istismar vs oluyor.. Özel bölgeleri koruma ile ilgili YouTube da videolar var, anlatıyor güzelce çocuklara göre tam önce kendin izle sonra uygun görürsen izlet.. Ama kesinlikle korkutmak ve kızmak yok, dediğim gibi yoksa kötü bir durum yaşadığında sana gelip anlatmazlar

Ayaz da öyle şşşşşt dediğimde bile ağlamaya başlıyor veya ters baktığımda.. Balık burcu işte.. Bu yaştaki çocuğa da her dediğini yaptırıyor diyorlar ya uyuz oluyorum.. Onlar henüz anlamıyor kimse neden vermediğimizi veya neden istediklerini yapmadığımızı.. Boşver sen o söyleyenleri gayet normal sonra sonra konuşmalar başlayınca seni gerçekten anlayınca anca müdahale etmeye başlayabilirsin şu anda işe yaramaz.. Yine çevre ve yine olağandışı beklentiler gocuk oluyorum

benimki açik telefon ney onu bilmiyprkiii
acidim simdi çocugumaaa
ablasindan abisinden ona sira gelmiyorrr demekkii
Benim kızım kapalıysa telefon tuşuna basıp açıyo bile:)) hatta kulağına tutup ayoo ayaa aalaaa bile diyor:))

evet iste oyle diyorlar sinir oluyorum. insanlari cok takmam cocugumla ilgili ama sinek kucuk mide bulandiriyor hesabi.
dedigin gibi daha bebekler neyin tehlike oldugunu anlamiyorlarki. daha simdi simdi hayirdan anlamaya basladi. onda da hayir diyosun bakiyo tedirgin oluyo sonra aynen devam :)

ve evet bizimki de balik burcu oldu kovayi yakalayamadik. balik burcu cocuklari da cok nazli olurmus iste boyle yandik desene.

bu arada gecmis olsun kuzum ne oldu Ayaz'a? dustu mu atesi neden ciktiki acaba?
bizde de ates cikinca kusuyo. iyi mi simdi?

Sağol teyzesi isminden çok boncuk diyorum hep ona :) ayaz bebişte çoookkk tatlı maşallah yanakları tam ısırmalık :) bu arada beratın kilosu nasıl görünüyor sizce acaba taktım kafaya kilo işini 10 kilo berat şu an

Vahide senin instagram hesabın var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…