Aa ne acayip bi durum, çok çok geçmiş olsun. Sebebi ne bende çok merak ettim, Nasıl dayandın sen o Ağrı'ya, doğumdan olsa iki ay hiç belirti göstermemiş sonradan çıkmış, anlamadım valla..Doğumdan tam 2 ay sonra bi sabah aniden belime tarif edemeyeceğim kadar bi ağrı girdi ve yataktan kalkamadım ama nefesimi kesecek kadar şiddetli bi ağrı ömrümde öyle bişey görmemiştim öleceğimi bile düşündüm o ağrı girdiğinde ne yaptıysam doğrulamadım yataktan ağladım artık çaresizlikten eşim korktu ambulans çağırayım mı dedi istemedim ama en ufak bi kımıldamada bıçak saplanır gibi bi ağrıydı o ağrıyla kalkmaya çalıştım kaskatı kalmıştım eşim yardım etti kalktım mecbur beratı emzirmem lazımdı kimse de yoktu yanımda annem kaynanam filan 3-4 gün sabahları bu şekilde uyandım sonra eşim bilet aldı ankaraya gittim hastaneye ne ben kalkabiliyordum ne beratı kucağıma alabiliyordum mecbur gittim ankaraya 4-5 ayrı doktora gittim beyin ve sinir e gittim mr istedi çektirdim bel fıtığı var ama küçük dedi bu öyle ağrı yapmaz dedi fizik tedaviye gönderdi orda tekrar mr istedi doktor tüm sırt bölgesinin mr ını çektirdim onu da doktor dedi sen düştün mü yok dedim emin misin diyor dedim yok düşmedim doğum yaptım sadece 2 ay önce sırt kemiğin kırılmış dedi omurga kemiklerim yani sırtımın en ortası bu nasıl olur dedi bende anlamadım mr sonucunu bi kaç doktora götürdüm hepsi sen düştün mü diye sordular yok diyorum inanmıyorlar nasıl olur kemiğin kırılıp ezilmiş dediler vel hasıl vitamini ve kalsiyum ilacı yazdı d vit ve calcimax diye ilaçlar ve her gün sırtına güneş vursun dedi doktor kullandım ilaçları ama güneşe çıkamadım tabi ortam yok çünkü zamanla azaldı sırtımın tutulması dayanılmayacak ağrılarım ama eskisi kadar iyi değilim kızlar biraz yorulsam beratı kucağıma alsam çok ağrım oluyor sırtımda neden böyle oldu anlamadım epidural normal doğum yapmıştım kırık dedikleri kemik epidural iğnesinin yapıldığı kemik bölgesinde epiduralin etkisi miydi acaba doktora bunu sordum yok ondan olmaz dedi ama sebebi ne olabilir ki kırık bi kemiğin bu hale gelmem için hiç bir neden yoktu hala da çekiyorum çok uzun yazdım kızlar kusura bakmayın
Ayyyyynı bizim çevre, daha ilk gün 4 amcam ve eşleri ve ikişer çocuğu gelmişti. Ben daha yoldan gelmişim başım döngün, Tuna yeni yere gelmenin çılgınlığında huysuz.. Ayy 20 tane filan çay bardağını ortalama beşer kez doldursam 100 kez çay doldurmuşum manyağız biz sülalecek.. Bırakın da biz gelelim size yav gezmeye gelen biziz, çocuk görmeye geliyorlar e ben zaten sekiz buçukta yatırıyorum, on dakika gördükleri de ha.. elleriyle ağzını yüzünü elleyip aaa hala yürümüyor mu bu, amaaan annesi her şeyin kural kaide bırak ne istiyorsa yapsın diyerek abuk subuk davranışlar, hadi teyzeye vur, ah de oğlumlar, yediği keki zorla çocuğun ağzına tıkmalar.... Üf bunaldım, iyiler hoşlar da millet de bi gezme olsa da atsak kendimizi Oraya diye bekliyorkizlar ben var ya olmek uzereyim. boyle bir yorgunluk yok.. istanbula gelince ben hep boyle yoruluyorum. gelen giden dort gundur bitmedi ve yarin da var. benim burda oldugumu duya da geliyo apartmandakiler de geliyo bak sen cumbuse.
gelmeyin ya istemiyorum. dusunmeyin beni gormeyin iki ayda bi geliyorum zaten bi rahat birakin. ya da bi kere siz evinize davet edin mesela?
dort gundur gotum yer gormedi. annemin kolestrol tavan yapmis zaten kadin hasta. bi ilaclara basladi ki kafayi ayakta tutamiyor. yine de canini disine takmis zavalli kadin ben yorulmayayim diye.
vallahi biktim ya. sabah sekizden beri oturmadim. kiz da kurabiye yedi ust bas mahvoldu onu yikadim gecenin on bucugunda simdi uyuttum ama kim bilir kac kez uyanacak.
cok yorgunum coook. evimde olsam ayri dertler burda ayri. yukari tukursem biyik asagi tukursem sakal.. napicam bilmiyorum. nefret ediyorum dusuncesiz insanlardan.
Canim gecmis olsun cok ilginc bi durum anlam veremedim. Aslinda fazla agir tasimamali bu durumda. Ama annesin baska care de yok ki. Tekrar gitsene canim doktora ne durumdaymis. Sonucta onemli bisey. Genel anestezi falan olsa diycem seni tasirken dusurduler soylemediler ama o da degil. Cok entresanDoğumdan tam 2 ay sonra bi sabah aniden belime tarif edemeyeceğim kadar bi ağrı girdi ve yataktan kalkamadım ama nefesimi kesecek kadar şiddetli bi ağrı ömrümde öyle bişey görmemiştim öleceğimi bile düşündüm o ağrı girdiğinde ne yaptıysam doğrulamadım yataktan ağladım artık çaresizlikten eşim korktu ambulans çağırayım mı dedi istemedim ama en ufak bi kımıldamada bıçak saplanır gibi bi ağrıydı o ağrıyla kalkmaya çalıştım kaskatı kalmıştım eşim yardım etti kalktım mecbur beratı emzirmem lazımdı kimse de yoktu yanımda annem kaynanam filan 3-4 gün sabahları bu şekilde uyandım sonra eşim bilet aldı ankaraya gittim hastaneye ne ben kalkabiliyordum ne beratı kucağıma alabiliyordum mecbur gittim ankaraya 4-5 ayrı doktora gittim beyin ve sinir e gittim mr istedi çektirdim bel fıtığı var ama küçük dedi bu öyle ağrı yapmaz dedi fizik tedaviye gönderdi orda tekrar mr istedi doktor tüm sırt bölgesinin mr ını çektirdim onu da doktor dedi sen düştün mü yok dedim emin misin diyor dedim yok düşmedim doğum yaptım sadece 2 ay önce sırt kemiğin kırılmış dedi omurga kemiklerim yani sırtımın en ortası bu nasıl olur dedi bende anlamadım mr sonucunu bi kaç doktora götürdüm hepsi sen düştün mü diye sordular yok diyorum inanmıyorlar nasıl olur kemiğin kırılıp ezilmiş dediler vel hasıl vitamini ve kalsiyum ilacı yazdı d vit ve calcimax diye ilaçlar ve her gün sırtına güneş vursun dedi doktor kullandım ilaçları ama güneşe çıkamadım tabi ortam yok çünkü zamanla azaldı sırtımın tutulması dayanılmayacak ağrılarım ama eskisi kadar iyi değilim kızlar biraz yorulsam beratı kucağıma alsam çok ağrım oluyor sırtımda neden böyle oldu anlamadım epidural normal doğum yapmıştım kırık dedikleri kemik epidural iğnesinin yapıldığı kemik bölgesinde epiduralin etkisi miydi acaba doktora bunu sordum yok ondan olmaz dedi ama sebebi ne olabilir ki kırık bi kemiğin bu hale gelmem için hiç bir neden yoktu hala da çekiyorum çok uzun yazdım kızlar kusura bakmayın
Evet canim a bi de hep atesli hastalik. Cayir cayir yaniyo. Ama atese o kadar alistim ki gecen gripten. Bazen olcmuyorum bile keyfi yerinde gibiyse. Aksam ve gece calpol verdim sadece biraz rahatlasin diye. Bi de citcitliyla yatirdim. Insallah usumemistir kuzum.anlasilan bu kis boyle gececek ozellikle Duru cok hasta oldu hepbi atlatsak su kisi hayirlisiyla.
Alerjide genelde burun kasinir da canim ama diyosun ilac da etkilemedi. Neden oluyo ki acaba kac aydirgecmis olsun canim. soguk alginligi nezle vs bende korkmuyom artik viz gelir :)) yoruyo bebisleri tabii o ayri.
maralim ben sana ne sorucam ya..
bizim kizin sonbahardan beri bitmeyen sumugu var. beyni akti resmen :)
surekli uzayan bi sumuk. bazen hirilti oluyo balgam oluyo. bes kere doktora goturdum uc farkli doktor.
kbb geniz eti yok dedi.
iki cocuk doktoru cigerde bisey yok enfeksyon falan degil allerjik dedi
aile hekimi de oyle dedi
deloday verdi doktorumuz ben ilk kullanmadim inat ettim. ama sonra yine kullan deyince meraktan kullandim. bi aydir kullaniyorum onun da etkisi olmadi.
burun tikanikligiyla ilgili sen ne dediysen hepsini yapiyorum. sadece otribebeyle cok cekmiyorum iltihap oldu cunku. serum yapiyorum onun yerine ve diger her seyi.
kizimda atopik dermatit de var. cildi bembeyaz cok hassas zaten. sence doktorlarin dedigi gibi tamamen allerjik mi?
cunku gunluk yasantimizin bi parcasi oldu bu sumuk. hasta degil gayet enerjik keyifli. ekim ayindan beri boyle.
kadir bey ne derdi bu konuda? ha bi de burnunu cok kasiyor. sumuk akinca rahatsiz oluyo sanirim ona bagladim ben ama.
anlamadm gitti ya
Benimki daha dün başladı sıralamaya inşallah yürüyecekler herşeyin vakti Zaman'ı varGeçen eltim doğum yaptı,evine gittim,komşusu diyo senin kızının yürümesi lazım kız çocukları erken yürür :)) dedim sakat değil çok şükür,canı ne zaman isterse o zaman yürür :)
Annem diyo sen geç yürüdün 15 aylık falanmışım.. 2 aydır 7 adımı geçmedi,korkuyo yapışıp tutunuyo hemen bi yere ya da oturuyo popo üstü,yürüsün diye işkence mi edeyim Allah Allah :))
Doktorlar da anlam veremedi ben de anlamadım valla canım yani düşününce gerçekten hiçbir nedeni yok doğumdan önce de sonra da hiç yorulacak kada bile iş yapmadım annemlerde kaldım çünkü doğumda da öyle çok ıkınmadım sancı bile hissetmediğim için doktor söyledikçe ıkındım en son fizik yedavi doktoru düşmüşe benziyorsun ama düşmediysen neden böyle olur dedi ben doğuma bağlıyorum o zaman dedi bebeğin çok kalsiyum alması sonucu kalsiyum yetersizliğine bağlıyorum o zaman dedi yani eskisi gibi değilim şu an çok şükür ama en ufak bişey taşısam ya da yorulsam feci ağrıyor sırtımcok gecmis olsun canim cok garip bi durummus hic anlam veremedim.
bende epidural normal dogum yaptim. alt tarafi ufacik tel gibi igneyi sokuyo ondan kemik mi kirilir mumku degil. dogum sirasinda ikinirken mi zorlandin da bi sey oldu acaba?
Sağol canım tam olarak geçmedi ama eskiye göre iyiyim şükür inan dayanamadım o ağrıya mahfoldum aynen ben de öyle düşünüyorum doğumdan olsa 2 ay sonra niye çıksın ortaya hiç nedeni yok annem böyle nedensiz şeylere nazardan oldu der hep :)Aa ne acayip bi durum, çok çok geçmiş olsun. Sebebi ne bende çok merak ettim, Nasıl dayandın sen o Ağrı'ya, doğumdan olsa iki ay hiç belirti göstermemiş sonradan çıkmış, anlamadım valla..
Bu kadar da düşüncesizlik olmaz bi de çocuklusun yani annene çok geçmiş olsun canım umarım gece uyuyabilmişsindir :)kizlar ben var ya olmek uzereyim. boyle bir yorgunluk yok.. istanbula gelince ben hep boyle yoruluyorum. gelen giden dort gundur bitmedi ve yarin da var. benim burda oldugumu duya da geliyo apartmandakiler de geliyo bak sen cumbuse.
gelmeyin ya istemiyorum. dusunmeyin beni gormeyin iki ayda bi geliyorum zaten bi rahat birakin. ya da bi kere siz evinize davet edin mesela?
dort gundur gotum yer gormedi. annemin kolestrol tavan yapmis zaten kadin hasta. bi ilaclara basladi ki kafayi ayakta tutamiyor. yine de canini disine takmis zavalli kadin ben yorulmayayim diye.
vallahi biktim ya. sabah sekizden beri oturmadim. kiz da kurabiye yedi ust bas mahvoldu onu yikadim gecenin on bucugunda simdi uyuttum ama kim bilir kac kez uyanacak.
cok yorgunum coook. evimde olsam ayri dertler burda ayri. yukari tukursem biyik asagi tukursem sakal.. napicam bilmiyorum. nefret ediyorum dusuncesiz insanlardan.
Berat için özel yaptığım hiçbir şeyi yemedi canım bugüne kadar ama denemek lazım umudum yok yiyeceğinden :)Can'ım çiğ bademde ve yulafta çok kalsiyum var ikisini kurabiye falan yapsan yer mi?
Evet canım haklısın doktor berat iki aylıkken bile bebeği asla kaldırma dedi ama ne mümkün nasıl emzircem kaldırmasam yani kaldırdım mecburen çoğu zaman muşta iyi bi fizik tedavi doktoru yok canım olsa bile ayrıntılı mr olmaz burda ankaraya gidince ancak kontrole giderim inşAllah canım dediğin gibi genel anestezi de olmadım ki diyeyim düşürmüşlerdir filan anlam veremedi kimse gerçekten neden böyle oldum geçer inşAllahta ben ikinci bebeği de düşünüyorum bu sene bu beni düşündürüyor şimdi hamile olsam sırtım daha mı kötü olur yoksa aynı mı olurum bu beni düşündürüyo canımCanim gecmis olsun cok ilginc bi durum anlam veremedim. Aslinda fazla agir tasimamali bu durumda. Ama annesin baska care de yok ki. Tekrar gitsene canim doktora ne durumdaymis. Sonucta onemli bisey. Genel anestezi falan olsa diycem seni tasirken dusurduler soylemediler ama o da degil. Cok entresan
Doğumdan tam 2 ay sonra bi sabah aniden belime tarif edemeyeceğim kadar bi ağrı girdi ve yataktan kalkamadım ama nefesimi kesecek kadar şiddetli bi ağrı ömrümde öyle bişey görmemiştim öleceğimi bile düşündüm o ağrı girdiğinde ne yaptıysam doğrulamadım yataktan ağladım artık çaresizlikten eşim korktu ambulans çağırayım mı dedi istemedim ama en ufak bi kımıldamada bıçak saplanır gibi bi ağrıydı o ağrıyla kalkmaya çalıştım kaskatı kalmıştım eşim yardım etti kalktım mecbur beratı emzirmem lazımdı kimse de yoktu yanımda annem kaynanam filan 3-4 gün sabahları bu şekilde uyandım sonra eşim bilet aldı ankaraya gittim hastaneye ne ben kalkabiliyordum ne beratı kucağıma alabiliyordum mecbur gittim ankaraya 4-5 ayrı doktora gittim beyin ve sinir e gittim mr istedi çektirdim bel fıtığı var ama küçük dedi bu öyle ağrı yapmaz dedi fizik tedaviye gönderdi orda tekrar mr istedi doktor tüm sırt bölgesinin mr ını çektirdim onu da doktor dedi sen düştün mü yok dedim emin misin diyor dedim yok düşmedim doğum yaptım sadece 2 ay önce sırt kemiğin kırılmış dedi omurga kemiklerim yani sırtımın en ortası bu nasıl olur dedi bende anlamadım mr sonucunu bi kaç doktora götürdüm hepsi sen düştün mü diye sordular yok diyorum inanmıyorlar nasıl olur kemiğin kırılıp ezilmiş dediler vel hasıl vitamini ve kalsiyum ilacı yazdı d vit ve calcimax diye ilaçlar ve her gün sırtına güneş vursun dedi doktor kullandım ilaçları ama güneşe çıkamadım tabi ortam yok çünkü zamanla azaldı sırtımın tutulması dayanılmayacak ağrılarım ama eskisi kadar iyi değilim kızlar biraz yorulsam beratı kucağıma alsam çok ağrım oluyor sırtımda neden böyle oldu anlamadım epidural normal doğum yapmıştım kırık dedikleri kemik epidural iğnesinin yapıldığı kemik bölgesinde epiduralin etkisi miydi acaba doktora bunu sordum yok ondan olmaz dedi ama sebebi ne olabilir ki kırık bi kemiğin bu hale gelmem için hiç bir neden yoktu hala da çekiyorum çok uzun yazdım kızlar kusura bakmayın
Kontrol yaptirmadan doktora danismadan kesinlikle dusunme canim sen bilirsin de. Allah korusun daha kotu olurEvet canım haklısın doktor berat iki aylıkken bile bebeği asla kaldırma dedi ama ne mümkün nasıl emzircem kaldırmasam yani kaldırdım mecburen çoğu zaman muşta iyi bi fizik tedavi doktoru yok canım olsa bile ayrıntılı mr olmaz burda ankaraya gidince ancak kontrole giderim inşAllah canım dediğin gibi genel anestezi de olmadım ki diyeyim düşürmüşlerdir filan anlam veremedi kimse gerçekten neden böyle oldum geçer inşAllahta ben ikinci bebeği de düşünüyorum bu sene bu beni düşündürüyor şimdi hamile olsam sırtım daha mı kötü olur yoksa aynı mı olurum bu beni düşündürüyo canım
Sağol canım çok teşekkürler sırtımın en ortasındaki omurga kemiklerinin bi tanesi kırılmış kırılma derken 2 ye ayrılmamış ama ezilip ufanmış dedi doktor canım kalsiyum eksikliğinden olabilir belki dedi eğer düşmediysengeçmiş olsun ya ne kadar ilginç bi durum. nasıl oldu ki? acaba sırtıni sabit tutmaya calışırlarken mi zorladilar dicem de sırt kemigi bu oyle kolay kırılır mı?
dr danismadan hamilelik dusunme aman canim sagligin onemliEvet canım haklısın doktor berat iki aylıkken bile bebeği asla kaldırma dedi ama ne mümkün nasıl emzircem kaldırmasam yani kaldırdım mecburen çoğu zaman muşta iyi bi fizik tedavi doktoru yok canım olsa bile ayrıntılı mr olmaz burda ankaraya gidince ancak kontrole giderim inşAllah canım dediğin gibi genel anestezi de olmadım ki diyeyim düşürmüşlerdir filan anlam veremedi kimse gerçekten neden böyle oldum geçer inşAllahta ben ikinci bebeği de düşünüyorum bu sene bu beni düşündürüyor şimdi hamile olsam sırtım daha mı kötü olur yoksa aynı mı olurum bu beni düşündürüyo canım
bazen boyle burun akintisi olbailiyormus butun kis boyuncagecmis olsun canim. soguk alginligi nezle vs bende korkmuyom artik viz gelir :)) yoruyo bebisleri tabii o ayri.
maralim ben sana ne sorucam ya..
bizim kizin sonbahardan beri bitmeyen sumugu var. beyni akti resmen :)
surekli uzayan bi sumuk. bazen hirilti oluyo balgam oluyo. bes kere doktora goturdum uc farkli doktor.
kbb geniz eti yok dedi.
iki cocuk doktoru cigerde bisey yok enfeksyon falan degil allerjik dedi
aile hekimi de oyle dedi
deloday verdi doktorumuz ben ilk kullanmadim inat ettim. ama sonra yine kullan deyince meraktan kullandim. bi aydir kullaniyorum onun da etkisi olmadi.
burun tikanikligiyla ilgili sen ne dediysen hepsini yapiyorum. sadece otribebeyle cok cekmiyorum iltihap oldu cunku. serum yapiyorum onun yerine ve diger her seyi.
kizimda atopik dermatit de var. cildi bembeyaz cok hassas zaten. sence doktorlarin dedigi gibi tamamen allerjik mi?
cunku gunluk yasantimizin bi parcasi oldu bu sumuk. hasta degil gayet enerjik keyifli. ekim ayindan beri boyle.
kadir bey ne derdi bu konuda? ha bi de burnunu cok kasiyor. sumuk akinca rahatsiz oluyo sanirim ona bagladim ben ama.
anlamadm gitti ya
Sağlığın öncelikli Can'ım yani düzelmeden ikinci Bebek yapma zaten hemen.. Kıııız Nasıl gözün alıyor yaa hemen ikinci bebeğe ayy ben mi beceriksizim ben ayaz-ev-iş-eş dörtgeninde çıldırma noktasına geldim :)) çok mu rahattım acaba önceden ya? Her zaman da her işimi kendim yaparım 16 yaşımdan beri çalışırım öyle nane molla da değilim ama anlamadım biye bu kadar zorlandım.. Kolik bebeğin bende bıraktığı izler sanırsam.. İkincisi de kolik olur dite çok korkuyorum, ilk 4 ayı düşündükçe hala gözlerim doluyor ağlayasım geliyorEvet canım haklısın doktor berat iki aylıkken bile bebeği asla kaldırma dedi ama ne mümkün nasıl emzircem kaldırmasam yani kaldırdım mecburen çoğu zaman muşta iyi bi fizik tedavi doktoru yok canım olsa bile ayrıntılı mr olmaz burda ankaraya gidince ancak kontrole giderim inşAllah canım dediğin gibi genel anestezi de olmadım ki diyeyim düşürmüşlerdir filan anlam veremedi kimse gerçekten neden böyle oldum geçer inşAllahta ben ikinci bebeği de düşünüyorum bu sene bu beni düşündürüyor şimdi hamile olsam sırtım daha mı kötü olur yoksa aynı mı olurum bu beni düşündürüyo canım
yememeden bisey olmaz canim, kusmasi daha zor inan , o az içtigi anne sutude gidiyor midedenMaRaL_ geçmiş olsun Canm.. Ateş olunca gerçekten daha mı çabuk geçiyor? Yani hastalık mı çabuk geçiyor ben anlamadım bunu :)) kafa durdu benim bende de Ateş başladı aynı dadera gibi ailecek yakalanıyoruz.. Bi de pazartesi okullar açılıyor tekrar pöff iyidim evde Bi de biliyorum bişi olmaz ama yine de içim rahat etmiyor dün tüm gün sadece bir kaşık yoğurt yedi tüm gün düşün Bi de eniyor ama doymaz ki.. Doktor zaten zorlama kusar dedi ama çocuk zayıfladı iki günde bişi olmaz demi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?