arabaniz hayirli olsun canim.merhaba bayanlar. ıkıncıyı yapanları gordukce foruma giresim gelmiyor valla. sizde mi cesaret var bizde mi sorun var ? valla berat gozumu çok korkuttu ben ikinciyi düşünmüyorum. zaten şimdi de araba aldık borca girdik 5 sene kendımıze gelemeyız. ben de gecen beratın kucuklugunu anlatırken ağladım. o kadar zor gunlerdı kı hala daha bakıp nasıl dayandım dıyorum. psıkolojım hala duzelmıs değil.
arabaniz hayirli olsun canim.
bende su an ayni duygular icindeyim bir de tek basina olmak cok korkutuyor annem yanimda olsa neyse.
en az bes yil bende dusunmuyorum. ama sonra sirf kizim kardessiz kalmasin diye yaparim herhalde. sadece onun icin.
bende hala o zor zamanlarin etkisinden cikabilmis degilim. hala cocuklu hayata alisamadim belkide. takintilarimi aliskanliklarimi kirmak cok zor oluyor. ama zamanla olacak sanirim..
cocuk sahibi olmak dunyanin en guzel seyi olsa da tabiiki eski hayatimi, eski ozgurlugumu cok ozluyorum yalan yok..
ahaah bundan kolay ne var kizz asrin sorusu bumuucanim cok sagol arastirdin buldun benim icin.
peki sana asrin sorusunu sorcam o zamankadir bey hastaliklar soguktan olmaz virusten olur diyor peki o zaman neden kisin hasta olunuyor hep soyle bana heeee
o zaman bi tane daha sorayimahaah bundan kolay ne var kizz asrin sorusu bumuu
soguga maruz kalinca bagiisklik daha zayif oluyor
yani soguga çiksak ama hasta kimseyle vede virusle fln yolda bulusup oturup çay içmezsek tokalasmassak hasta olmuyoruz , o yuzden fazla insan içine çiakrmayin elletmeyin , kalabaliga sokmayin diyor
ama bu imkansiz tabiii, ortalik hapsuran tiksiran doluu malumm
ne guzel is sana iyi gelmis demekki.saol.
ben de cok ozluyorum ama işe donmek iyi geldi bana allahtan. yoksa evde çok bunalıma girmiştim. yemek bile yemiyordum.
No ikinci noooooomerhaba bayanlar. ıkıncıyı yapanları gordukce foruma giresim gelmiyor valla. sizde mi cesaret var bizde mi sorun var ? valla berat gozumu çok korkuttu ben ikinciyi düşünmüyorum. zaten şimdi de araba aldık borca girdik 5 sene kendımıze gelemeyız. ben de gecen beratın kucuklugunu anlatırken ağladım. o kadar zor gunlerdı kı hala daha bakıp nasıl dayandım dıyorum. psıkolojım hala duzelmıs değil.
off hislerime tercuman oldun resmen. dediklerinin hepsini yasiyorum harfi harfine. bayilip kalicam yorgunluktan. kafam da kaldirmiyor artik.
ayni apartmanda amcamin ve halamin evi var. kuzenim annesiyle kaliyor gecivi sureligine. 3 yasinda bir oglu var anlatamam sana nasil bir cocuk oldugunu. yengem takiyor pesine onu kizi rahat etsin diye getiriyor bizim eve biz ugrasiyoruz.
diger yandan halam iki torununa bakiyor o da onlari alip cikiyor. burda bakiyoruz cocuklara resmen. diger gelip gidenler de cabasi.
en kotusu de bir sey diyememek. babamin hatrina kendimi tutuyorum. babam cok misafirperver cok fazla taviz veriyor. zaten o yuzden millet boyle. annem de asla surat yapmaz gelene bisey demez basinin ustunde tutar. ama yeter yani bu insanlar da hasta yorgun artik kafa kaldirmiyor.
ben bilmis degilimki bi aksam ailemle cay keyfi yaparken kapi calmasin.
annemin dizi agriyor cok babamin da beli. besinci kattalar bi de ev dublex. herhalde ilerde hic dayanamazlar da tasinirlar bi nevze kurtuluruz.
ama istanbula gelmekten sogudum cidden. bi de Begüm de ekstra yaramaslasti. anlatamam sana bir dakima yerinde durmuyor. cok yordu beni cok. evime gitsem ayri burda dursam ayri. kendimi yapayalniz bir yerlere atasim var ve bi sure oylece tek basima kalasim var. off off mumkun degilki!
Nasıl nazarmış bu kemik kıran cinsindenSağol canım tam olarak geçmedi ama eskiye göre iyiyim şükür inan dayanamadım o ağrıya mahfoldum aynen ben de öyle düşünüyorum doğumdan olsa 2 ay sonra niye çıksın ortaya hiç nedeni yok annem böyle nedensiz şeylere nazardan oldu der hep :)
bisey deyince babam da diyorki kizim sana deger veriyorlar ondan geliyorlar diyor. e deger veriyorlarsa evlerine davet etsinler bir kere de.gülerim ancak ağlanacak halimize.. Annene babana yazık yav, hasta insanların başında bik bik millet üff.. Biz yatın dönüyoruz, eminim vedalaşmaya gelecekler na bu raya yazdım bak.
e kiz sen sormadinmi sogukla hasta olunmaz diyor dr biz o zaman niye hastayiz diyeo zaman bi tane daha sorayim
benim bildigim soguk iyidir saglik demektir hep sicakta mikroplar daha cok olmaz mi. niye sogukta direncimiz dusuyo acaba.
Oui b
ben genetik oldugunu da dusunuyorum mesela norvectekiler boyle hasta olmuyodur soguga alistigi icin.
Yani baya erken konuşma yı sorun etmek için. Zihinsel yada kulak problemi yoksa elbet konuşur
Hatta bi bilim adamı geç konuşmuş diyolar ama unuttum şimdi kimdi :)))
Doğumdan tam 2 ay sonra bi sabah aniden belime tarif edemeyeceğim kadar bi ağrı girdi ve yataktan kalkamadım ama nefesimi kesecek kadar şiddetli bi ağrı ömrümde öyle bişey görmemiştim öleceğimi bile düşündüm o ağrı girdiğinde ne yaptıysam doğrulamadım yataktan ağladım artık çaresizlikten eşim korktu ambulans çağırayım mı dedi istemedim ama en ufak bi kımıldamada bıçak saplanır gibi bi ağrıydı o ağrıyla kalkmaya çalıştım kaskatı kalmıştım eşim yardım etti kalktım mecbur beratı emzirmem lazımdı kimse de yoktu yanımda annem kaynanam filan 3-4 gün sabahları bu şekilde uyandım sonra eşim bilet aldı ankaraya gittim hastaneye ne ben kalkabiliyordum ne beratı kucağıma alabiliyordum mecbur gittim ankaraya 4-5 ayrı doktora gittim beyin ve sinir e gittim mr istedi çektirdim bel fıtığı var ama küçük dedi bu öyle ağrı yapmaz dedi fizik tedaviye gönderdi orda tekrar mr istedi doktor tüm sırt bölgesinin mr ını çektirdim onu da doktor dedi sen düştün mü yok dedim emin misin diyor dedim yok düşmedim doğum yaptım sadece 2 ay önce sırt kemiğin kırılmış dedi omurga kemiklerim yani sırtımın en ortası bu nasıl olur dedi bende anlamadım mr sonucunu bi kaç doktora götürdüm hepsi sen düştün mü diye sordular yok diyorum inanmıyorlar nasıl olur kemiğin kırılıp ezilmiş dediler vel hasıl vitamini ve kalsiyum ilacı yazdı d vit ve calcimax diye ilaçlar ve her gün sırtına güneş vursun dedi doktor kullandım ilaçları ama güneşe çıkamadım tabi ortam yok çünkü zamanla azaldı sırtımın tutulması dayanılmayacak ağrılarım ama eskisi kadar iyi değilim kızlar biraz yorulsam beratı kucağıma alsam çok ağrım oluyor sırtımda neden böyle oldu anlamadım epidural normal doğum yapmıştım kırık dedikleri kemik epidural iğnesinin yapıldığı kemik bölgesinde epiduralin etkisi miydi acaba doktora bunu sordum yok ondan olmaz dedi ama sebebi ne olabilir ki kırık bi kemiğin bu hale gelmem için hiç bir neden yoktu hala da çekiyorum çok uzun yazdım kızlar kusura bakmayın
gereksiz gördüğü kısmı neymişbirde kadir bey de onermiyor otribebeyi
dunyadaki icat edilmis en gereksiz aletmis oyle diyor
arabaniz hayirli olsun canim.
bende su an ayni duygular icindeyim bir de tek basina olmak cok korkutuyor annem yanimda olsa neyse.
en az bes yil bende dusunmuyorum. ama sonra sirf kizim kardessiz kalmasin diye yaparim herhalde. sadece onun icin.
bende hala o zor zamanlarin etkisinden cikabilmis degilim. hala cocuklu hayata alisamadim belkide. takintilarimi aliskanliklarimi kirmak cok zor oluyor. ama zamanla olacak sanirim..
cocuk sahibi olmak dunyanin en guzel seyi olsa da tabiiki eski hayatimi, eski ozgurlugumu cok ozluyorum yalan yok..
Haklısın canım iğnenin zarar vermemesi lazım incecik zaten nasıl battı onu bile hissetmedim doğumda da kendimdeydim ama berat doğduktan sonra doktor alttan dikiş atarken uyuttular beni kımıldamayayım diye sadece dikiş esnasında yani kendime geldiğimde tekerlekli sandalyedeydim çataldan tekerlekli sandalyeye koyduklarında düşmüş olabilir miyim acaba aklımda soru işaretleri kaldı şimdiçok geçmiş olsun yazdıklarını okuyunca forumda okudugum bi dogum hikayesi aklıma geldi bayan sezeryanla dogum yapıyor bi süre sonra yürüyemiyor bel ağrısından soruyorlar düştünmü hayır düşmedim araştırıyor tabi...meğer doğumdan sonra sedyeyle taşırırken bayanı düşürüyorlar ne oluyorsa orda oluyor böyle bi hikayeydi çok üzülmüştüm çokta korkmuştum bende bu aklıma gelince düşürdülermi acaba diyecektim normal doğum yapmışsın iğne kırığa sebep olmaz ama yinede tam olarak bi araştır belki bu şekilde yan etki bıraktı sende
Haklısın canım iğnenin zarar vermemesi lazım incecik zaten nasıl battı onu bile hissetmedim doğumda da kendimdeydim ama berat doğduktan sonra doktor alttan dikiş atarken uyuttular beni kımıldamayayım diye sadece dikiş esnasında yani kendime geldiğimde tekerlekli sandalyedeydim çataldan tekerlekli sandalyeye koyduklarında düşmüş olabilir miyim acaba aklımda soru işaretleri kaldı şimdi
Sağol canım inşAllah daha iyi olurum senin instagram hesabın var mı canım varsa adın nedr ların ısrarla düştünmü diye sormaları sadece düşerek oluşabilecek bi kırık madem iğne buna sebep olmaz hani garip bi durum iğne yan etki mi yaptı acaba diyeceğim ama kırık nasıl oluyor inş zamanla düzelirsin
Bence cok buyuk olasilik canim kendinde degilmissin sonucta. Bi arastirmak lazim ama nasil olacakHaklısın canım iğnenin zarar vermemesi lazım incecik zaten nasıl battı onu bile hissetmedim doğumda da kendimdeydim ama berat doğduktan sonra doktor alttan dikiş atarken uyuttular beni kımıldamayayım diye sadece dikiş esnasında yani kendime geldiğimde tekerlekli sandalyedeydim çataldan tekerlekli sandalyeye koyduklarında düşmüş olabilir miyim acaba aklımda soru işaretleri kaldı şimdi
Üşütük@krizantemcik @mattika S Sond @cimcimesultan @piki @reyhan_aksaka @concon80 @iremguzum @Aspirin1987 @Ruya27 @Litchi @hashande @uvercinkaaa @gamze2006 @meryemkuzu @pkasss @elbereth61 @InzaR @Patato @cherish @serefraz85eslaa @korkutuneli
Gelin gari yeniden doğuralım,nostalji yapalım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?