o zamn 2 sene sonrasına dikkat et:)) haklısın kıskanmak normal bişey ama bazen abartan çocuklarda var çekilmez oluyorlr abimin iki oğlu var küçük olan abisini deli gibi kıskanıyor büyük hiç kıskanmadı bebekkende olgun karşıladı sahiplendi ama küçük fena çıktıİşin ciddi kıskançlık boyutu çocukların karakterleriyle de ilgili.benimkilerin 3 yaş araları .3 yilda bir doguruyorum daciddi sıkıntım olmadi.ama normal kıskançlık her daim.o da gelişimleri için normal.
o kiskanclik her zaman olacak ne yaparsan yap. bence cok normal. buna hazirlikli olmaliyiz zaten.ikiz bakımıda zor birde işin şu boyutu var ilkiyle ikinci arasında yaş farkı oluncada zor diyorlar anne için mi zor yoksa ilk çocuk için mi zor oluyor herkesin hemfikir oldugu ise yaş farkı olmaması beraber büyüsünler iyi anlaşırlar bilemiyorum hangisi mantıklı eşim 3 yaşını doldursun diyorr o zamanda çok kıskanır mı alışabilirmi kardeşe 3 yaş da sıkıntı
Sen var ya boyna böyle diyon ama aramızda ilk hamile kalan sen olacan gibio kiskanclik her zaman olacak ne yaparsan yap. bence cok normal. buna hazirlikli olmaliyiz zaten.
eger yardim eden biri varsa, cok zorlanmiyorsan evet yas farki olmamasi beraber buyumeleri mantikli. ama ben tuvalete gitmek icin bile komsunun kapisini calacak duruma gelmistim bi donem. yanimda kimse yok destek olacak nasil yapayim diyorum anneme o zaman hak veriyor.
5-6 yasina geldiginde en azindan okul oncesi cocukluk doneminden cikar en azindan dediginden anlar. hatta yardim bile eder. kiskanclik yine olur o el mahkum. ama goruyorum ben o yasta abla abi olanlar daha mantikli daha az zorluyor anne babayi.
bir de 3 yasinda kardesi olan yegenimi goruyorum daha bezden cikamamis dogru duzgun, kendi kendine yiyemiyor vs onun da bakima muhtac, digeri de.
bir de ben ilk cocugun tadini hem onun hem bizim almamiz taraftariyim doya doya. bakalim kismet bu isler biz oyle diyoruz allah nasil nasip edicek onu bilemeyiz. hayirlisi olsun :))
Sagol teyzesi. Bi dogrultamadik kendimizi her hafta bisey yazdan beri. Neyse onemli bisey olmasin da. Ama artik bi burnu kurusa iyiydi cocugun sil sil uzayacak genlerinde de var zatenİyi ki doğmuş Kuzucuk, bi iyileşemediniz yav, maşallah iyi dayandınız Can'ım ya.. İnşallah çabucak iyileşirsiniz artık, gözüne ne oldu ki durunun ?
Psikolojide gelişim evreleri var Emre de yaş olarak fallik dönemde 4-6 yaş, cinsel farklılıkları öğreniyorlar ve keşfediyorlar falan.. Bi gün zamanın olursa aç oku tam uygun sigmund freud diye bir psikanalistin teorisinde yer alıyor :))fallik dönem ne demek canım
Takıoteyım başkada bişey elimden gelmiyor zaten
Super canim sana ilac gibi gelecek gelmeleri. Dogum gununde de ordalar ne guzel:)Ya ben yazın gelicem inşallah maddi olarak anca yaza becerebilirsem.. Haftaya annemler geliyor zaten inşallah babam ili hafta kalacak annem 2-3 ay inşallah.. Yazın geldiklerinde hep üzüldüler onlara gitmiyor diye ben de onlar üzüldüm :)) oyu ne güzel annenin adını mı verdin be güzel :) kızın artık biliyordur canım maşallah aklı eriyor inşallah ayaz da öyle olur
kiz suuuuusSen var ya boyna böyle diyon ama aramızda ilk hamile kalan sen olacan gibi
Sen nerde görev yapıyorsun canım?Sagol canim oyle gercekten. Dikkat etmeliyiz ama ne kadar etcez. Ogretmenken cok sık hasta olurdum ben. Senin isin zor o yuzden. Gerci benim is de oyle gunde bisuru insanla dip dibe islem yapiyoruz ister istemez bulasiyo. Ise baslayinca cok dikkat etmeliyim
Aynen tatlım doğum günü için geliyorlar başlarının etlerini yedim, gelin diye duygu sönürüsü yaptım :)))Super canim sana ilac gibi gelecek gelmeleri. Dogum gununde de ordalar ne guzel:)
Fallik Dönem (3 – 5/6 yaş)Psikolojide gelişim evreleri var Emre de yaş olarak fallik dönemde 4-6 yaş, cinsel farklılıkları öğreniyorlar ve keşfediyorlar falan.. Bi gün zamanın olursa aç oku tam uygun sigmund freud diye bir psikanalistin teorisinde yer alıyor :))
Zaten benim de kastettiğim kazayla olması :)))kiz suuuuus
5 yildan once boyle bisey duyarsaniz kaza kursunu olmustur emin olabilirsin
zaten cok korkuyomdoktor d.kontrol hapi yazdi ama almadim. hic kullanmadim ben kullanmak istemiyorum hap. spiralden de korkuyorum. napicam bilmem su an kendi yontemlerimizle korunuyoruz ama tirsiyorum acaip. buna bi care bulmam lazim yoksa dedigin gibi buraya gelip aglarim size
benim bu donem saglikli gesçin diye yapabielcegim ne var canimPsikolojide gelişim evreleri var Emre de yaş olarak fallik dönemde 4-6 yaş, cinsel farklılıkları öğreniyorlar ve keşfediyorlar falan.. Bi gün zamanın olursa aç oku tam uygun sigmund freud diye bir psikanalistin teorisinde yer alıyor :))
Canim ozelden yazmistim sana calistigim yeri desifre olmamak icin:) bankacilik sektoru diyimSen nerde görev yapıyorsun canım?
Tabi çalışırken daha çok risk, mikrop yuvası her yer sonuçta ama maalesef yapacak bişi yok
tabiiki hayirlisi :)Zaten benim de kastettiğim kazayla olması :)))
Hayırlısı de canım :)
Bence de kullanma öyle şeyler ben de hiiiiç kullanmadım hap veya benzeri şeyler gerek yok korunuyorsun işte dikkat etmek lazım hem hamile kalmak öyle kolay mı ki çat diye :)))
Hayır canım olur mu öyle, anne ve baba rolü daima bakan kişilerdedir o değişmez, Emre şimdi kendi organını az çok biliyor ve artık kızlarda farklı bir Organın olduğunu fark ediyor ve bunu keşfetmeye çalışıyor.. O ödipüs kompleksi illa olacak diye bişi yok ama onun dışındakiler önemli bilgi.. Sonuç olarak cinsiyet rolleri gelişiyor, merak oluyor bunun da en uygun dille giderilmesi gerekiyor kızmadan :))Fallik Dönem (3 – 5/6 yaş)
Fallik dönemde zevk kaynağı cinsel organdır. Aynı zamanda çocuğun kendi bedenini tanıdığı ve cinsel kimliğini fark ettiği dönemdir.
Bu dönemde erkek çocuklarda Oedipus, kız çocuklarda Elektra karmaşası/ kompleksi yaşanır ve bunun başarı ile atlatılması gerekir. Oedipus ve Elektra karmaşası çocuğun karşı cinsten ebeveyne duyduğu yakınlık ve bu yakınlıktan dolayı aynı cins ebeveyni (yani kız ise annesi, erkek ise babası) tarafından cezalandırılacağı korkusudur.
Çocuk ahlaki değerleri fallik dönemde kazanmaya başlar. Bu nedenle cinsellikle ilgili katı bir tutum takınılmamalıdır. Ayıplama, suçlama ve cezalandırma gibi yollara başvurulmamalıdır.
Bu dönemi başarı ile atlatan çocuk cinsel kimliğini kazanacak ve cinsiyet rollerini öğrenmeye başlayacaktır.
Atlatamayan çocuk ise yoğun suçluluk duyguları, cinsel uyumsuzluklar yaşayan, aşırı kıskanç biri haline gelecektir.
bunu buldum kisa ozet galiba
su an anne baaba rolunu ablami almis oluyor yani
tabiiki hayirlisi :)
vallahi Begüm ilk seferde tuttu
ikinciyi hic dusunemiyorum herhalde dusundugum an tutar
Yanı kız erkek çok fark etmiyor ama erkekler genelde daha meraklı oluyor Bi de onların yapısı da farklı tabi, yani sen bir kaç yıl sonra daha Nelerle karşılaşcan, sadece sen değil hepimiz :))) ya yapman gereken, merak edilenleri her zaman açıklamak, ters cevap vermemek, cinselliği ve kız erkek ilişkilerini çok olağanüstü bir olaymış gibi yansıtmamak.. Sana göre doğru yanlış neyse onu anlatmak aynı dini anlatır gibi.. Ben de mesela ilerde dini Nasıl anlatırım hiiiiç bir fikrim yok çğnkü pek bilmem açıkcası..benim bu donem saglikli gesçin diye yapabielcegim ne var canim
nisan da dogum gunu 6 yasda bitiryor nerdeyse
kizimda boyle bisey hatirlamoyorum,erkekler dahami sorunlu oluyor ki :)
Ay düşünme düşünme
Allahım yaa ne güldüm, Allah da de Ş güldürsün
oyy cok zor cocuk yetistirmekYanı kız erkek çok fark etmiyor ama erkekler genelde daha meraklı oluyor Bi de onların yapısı da farklı tabi, yani sen bir kaç yıl sonra daha Nelerle karşılaşcan, sadece sen değil hepimiz :))) ya yapman gereken, merak edilenleri her zaman açıklamak, ters cevap vermemek, cinselliği ve kız erkek ilişkilerini çok olağanüstü bir olaymış gibi yansıtmamak.. Sana göre doğru yanlış neyse onu anlatmak aynı dini anlatır gibi.. Ben de mesela ilerde dini Nasıl anlatırım hiiiiç bir fikrim yok çğnkü pek bilmem açıkcası..
Bu dönemi zaten neredeyse atlatmış burdan sonra kişiliği, ahlakı, değerleri gelişmeye başlayacak ve yoğunlaşacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?