Destek alana kadar sarı kantaron bitki çayını tavsiye ederim.antidepresan etkisi varmış.sakinleştirir.uyutmuyoda.bi bak netten.her akşam bi kupa iciyorum. Belki sana da iyi gelir.emzirmeyle ilgili bilmiyorum ama artık fazla emmiyolar ya ben bi zararını görmedim.melisa da olur ama bu daha etkili sanki bi dene canimyeb4 canım ben de alışamadım hergün eskiden daha iyiydim istediğim yere gidiyordum hayatım ne rahattı vs die düşünerek geçiyor. her gece boşansam mı acaba die düşünüyorum. hatta geçen sabah uyurken çocuk bana kafa attı cnm çok yandı. delirdim resmen bağıra bağıra evden çıktım. kimse engelleyemedi beni. sahile kdr koştum. nerdeyse atlıcaktım baktım derin değil. 3 saat sahilde öle dolandım. cebimde de 0,25 kuruş var. para çekcektim sabah. neyse bizimkiler de beni arıo tabi. vurdum tuttum istanbula gittim. arkadaşımın evine. evi de bilmiyorum. tarif ede ede buldum. baya bi oturdum orda. tabi sonucta yine geri döneceğim. döndüm. ruh sağlığımın normal olmadığının farkına vardım. psikolojik destek almayı düşünüyorum.
Destek alana kadar sarı kantaron bitki çayını tavsiye ederim.antidepresan etkisi varmış.sakinleştirir.uyutmuyoda.bi bak netten.her akşam bi kupa iciyorum. Belki sana da iyi gelir.emzirmeyle ilgili bilmiyorum ama artık fazla emmiyolar ya ben bi zararını görmedim.melisa da olur ama bu daha etkili sanki bi dene canim
sana da çok geçmiş olsun canım.Canım aynı şekilde ben de hasta oldum hemen boğazına vicks sürüp sar ama sürekli sür. Bir de bal limon karışımını yut üst üste 3 kaşık filan. Boğaz ağrm geçti ama burun tıkanklığı devam ediyor hala. Bu da böyle bir hastalık sanrm iyiyim ama burn tukanklığı uzun sürüyor
maşallahı var Hakan'ın suratı zayıf falan deyip durma şu çocuğa gayet iyi :)gunaydin hanimlar
geçmis olsun hastalra , yaz geldi derken jastaliklar birkmliyor pesimizi
biz asi olduk geldik
78 cm 10.850 gr geldi,zayiflamamis ama surati incecik geliyordu bana nedense
burnu tikali oksuiyordu once cigerden sandi dr ama dinleyince temiz dedi yinede ventolin verdi onlem için ama kullanmayi dusunluyorum :)
eve gelince balli limon yaptim, once bi çokca oksurdu midesi karisti sonra yuttu biseyler ama rahatladi baya
sonrada emzirdim uyudu bakalim uyaninca nolucak
canım benim iyiki varsınızyeb4 çok ilginç demi, aslında biz de bir aile kurduk ama kendi anne ve babanın yerini hiç bir yer tutmuyor.. Oradaki huzuru, Sevgi'yi, ilgiyi kimseden göremiyoruz.. Düşüncelerin bende de oluyor her zaman ayrıldığımda anne ve babamdan, suçluyorum da Zaman Zaman kendimi onları bıraktığım için.. Artık alışmış olmam lazım diyorsun ya, öyle değil bence alışılmaz bu duruma ve o günkü düşüncelerin tamamen eşinle aranın bozuk olmasından, tahammülünün azalması ve ondan da sadece ufacık bir destek beklemenden kaynaklanıyor.. Ben de son Zaman'larda öyleyim yani eşime sinir oluyorum allah bilir neden :) sıkma sen canını, begüme güzel bir aile oluyorsunuz, annesinin babasının yanında o da kendini senin gibi hissetsin ileride.. Duygularımız hep anlık, bi iyi bi kötü ama tabi eşinle de konuşman lazım, daha doğrusu hepimiz içşn geçerli bu.. Sıkma canını, bak hastasın da şimdi güzel güzel beslen, balını limonunu iç begüme sarıl öp ooooh tüm dertler bitsin :)
canım benim iyiki varsınız
şu yazdıkların var ya kelimesine noktasına kadar duygularımı ifade ediyor. aynen öyle hissediyorum. özellikle eşimle aram kötü olduğunda neden ana kucağını baba ocağını bırakıp geldim diyorum. allah gecinden versin ama bir gün onlar hayattan göçüp gitse beni eşim onlar kadar düşünebilir mi diyorum. elbet düşünür o da benim ailem artık. ama anne baba seni kırdığında çok koymuyor sonuçta ailen. ancak eşin kırdığında kanadın da kırılıyor sanki yalnız bir kuş gibi hissediyorsun.
eminim dün küs olmasak eşim babamı bırakıp geldiğinde hemen sarılır öper teselli ederdi ve bende birazcık sarılır ağlardım ve bi süre sonra geçerdi. her seferinde öyle yapar çünkü. ama küs olduğumuz için hiç bişey yapmayınca zaten o duygu yoğunluğundan iyice kötü oldum ağlayıp durdum gece. o da bi rahatlama ama olsun. sonra sabah çok kötü görünce halimi dayanamadı gerçi.
dediğin gibi bişeyler kötü olunca herşey o kadar kötü geliyorki gözüne. ama iki gün sonra unutuyorsun. önemli olan bu. unutmayacağımız sorunlarımız olmasın inşallah hiç birimizin.
bugün de dediğin gibi yaptım sarıldım kızıma ıhlamurumu içip :))
Ah bu meme yok mu bu meme.. Ayaz aynı öyle anlattığın gibi, memeyi açmaya yeltendiğim anda gülmeye başlıyor sevinç çığlıkları atıyornasılsınız kızlar
değişik bi gündü benim için sabahın 7sinde kalktık bu sefer uyumadı bi daha Begüm normalde uyurdu. çok kötüydğ boğazım ama el mahkum kalktım. biraz takıldık sonra yedirdim. hazır mutfaktayken yemeklerimi de yaptım bi daha güç bulamazdım çünkü. temizlik yapılması gerek ama halim yok tabii. ama yerler hep saç kıl olmuş en azından baston süpürgeyle bi çekeyim dedim.
sonra kızı öğle uykusuna yatırdım 1e doğru. anca kahvaltı ettim ve bende koltukta uyumuşum bir saat ama o kadar tatlı geldiki. kız uyandı sesini duyuyorum ama kalkıp alamıyorum o derece. sanki bi rüyadayım da sesi uzaktan geliyo gibi
bu arada ilerde memeden basıl kesicem ben bu kızı bugün bi kez daha düşündüm. yavrum kıyamam mememi açtığımda nasıl seviniyo. önce bi bakıyo ve ihihihihi diye gülüyo sonra gümmm bi gömülüyo yemin ederim görseniz kahkaha atarsınız
biraz önce zaten yaramazlığın sınırlarını zorladı. renkli dudak nemlendiricileri var ya eline vermiştim sonra almıştım ama koymuşum kenara almış. ben yemeğini hazırlarken koridorda onu açmış dudaklarına ellerine üstüne ve halıya sürmüş. normalde böyle bişeye çok sinirlenirdim ama kendi çocuğum olunca gülesim geldi hiç sinirlenmedim :)
birazdan yıkıycam onu da üstü başı mahvoldu sildim şimdilik. ağzının içinde de vardı azcık yutmuştur belki bişey olmaz dimi
benden bugünlük böyle yani biraz uzun oldu ama. ha bi de kızı uyutup beşiğine koyarken belimi hafif incittim çok ağrıyo eğilemiyorum. zaten ağrıyodu. fıtık edecek bu kız beni
Bugün arkadaşlarla günümüz vardı Oray'a gitmiştim. Bi Arkadaş var, kendisinden pek hazetmem ama öyle nefret edecek kadar da değil, sadece düşüncelerimiz bakış açılarımız farklı. İki çocuğu var ve çok bilmiş bir havada kendisi, durmada ikinci çocuk şöyle iyi böyle güzel der durur. Bugün de bence tek çocuk düşünenler çok bencil demesin mi.. Ay tamam farklı düşüncelere sağım vardır ama onca yaşadığım uykusuzluğun yemek yedirtmemiş olmanın verdiği gerginlikle, üstüne bide Tuna'nın durmadan sehpaların üstündeki tabakları mıncıklamasını durdurmaya çalıştığım için sinirlendim ve az çok yaşadıklarımı anlattım. Hatta gözlerim doldu bi ara.. Ya kardeşim sen çalışmıyorsun, ailen yanında, çocuğun uyuyor, yiyor, kendi kendine oynuyor filan bana ahkam kesiyorsun, Nasıl sinir oldum anlatamam.. Bencilmiş! O halimi gördü hala üstüme geliyor. Yok sen çok ince düşünüyorsun, çok araştırıyorsun, bazı şeyleri boşvereceksin... Sen beni ne biliyorsun ki?? Çaresizlikten ne yaptığımı şaşırdım bu uyku için.. Bedenim artık kaldırmıyor çok yorgunum, psikolojim bozuldu diyorum hala diyor ki yok cenneti böyle kazanıyoruz, ya hasta olsaydı, ya olmasaydı, ya başına bi iş gelirdeyse kadar getirdi işi.. Tama dedim daha seninle bu konu Hakkı'nda konuşursam iki olsun dedim, tabi içimden. Yüzüne de derdim de diğer arkadaşların canı sıkılmasın, gerilmesinler diye yuttum yani.. Bu gelenekseli yaklaşımla çocuk büyütme fikrine ve bunu düşünenlere ifrit oluyorum!! Ve evet ben de şu an için hala tek çocuk düşünüyorum!! Ayyy!!!Ah bu meme yok mu bu meme.. Ayaz aynı öyle anlattığın gibi, memeyi açmaya yeltendiğim anda gülmeye başlıyor sevinç çığlıkları atıyorbu Nasıl bir meme sevgisi bilmiyorum walla, yazın bıraktırcam aöa okullar bitmez çünkü artık cozuttu, sıkıldıkça "em" diye peşimde dolaşıyor
Walla her yeri batırıyorlar ama işte sesimizi çıkaramıyoruz çünkü anlamıyorlar Can'ım.. Kızsan da bişi fark etmicek.. Bu tarz konularda çok sabırlıyım ama şu uyku konusunda hiç değilim, gece zaten uyku yok gündüz de iki gündür Sadece sabahları uyuyor öğlen yok.. Hadi uyumasın ama bütün gün mız mız oluyor, sinirinden geçilmiyor "eh eh" diyip etrafa vuruyorşimdiden sinirli ortaya..
Ben galiba ikinci çocuğu yapmakta tamamen vaz geçiyorum, hele bir oğlum daha olursa tam kafayı yerim
Sen ne diosun acayip bir yük kalkar :) hamile olduğum için zaten bi cesaret geldi senin işin benden daha kolay o zaman dün gecede hiç uyanmadı bakalım şimdi nasıl olacak cumartesiye kadar benimle yatacak sonra koyacağım yataginaBizim minik hiç bizimle yatmadı hep kendi yatağında ama işte emerek. Bazen emzirip koyuyorum uyumamışsa su veriyorum yada monoton ses yapıyorum öyle uyuyor. Biraz daha sabırlı olmam lazım galiba ben hemen pes ediyorum.
Senin adına çok sevindim canım kendi kendine uyumaya da alışırsa üstünden büyük bir yük kalkar. İkinci çocuğu hemen alıştır kardeş kardeş uyusunlar :)))
Bence hiç durma başla helede emzik varsa daha iyi 2 gecedir hiç uyanmAdı bu gece ne olacak bekliyoruzİlk uyku eğitimi verdiğimde de çok ağlamıştı, ona dayanmıştım, gece olunca farklı olabilir tabi.. Ev tek kAtlı kimse rahatsız olmaz, bir emzik avantajım var.
Canim yavrun icin iyi olmalisin onun sana ihtiyaci var ve hep olacak. Hic cekinme psikolojik yardim almaktan. Hepimizin ihtiyaci oluyoyeb4 canım ben de alışamadım hergün eskiden daha iyiydim istediğim yere gidiyordum hayatım ne rahattı vs die düşünerek geçiyor. her gece boşansam mı acaba die düşünüyorum. hatta geçen sabah uyurken çocuk bana kafa attı cnm çok yandı. delirdim resmen bağıra bağıra evden çıktım. kimse engelleyemedi beni. sahile kdr koştum. nerdeyse atlıcaktım baktım derin değil. 3 saat sahilde öle dolandım. cebimde de 0,25 kuruş var. para çekcektim sabah. neyse bizimkiler de beni arıo tabi. vurdum tuttum istanbula gittim. arkadaşımın evine. evi de bilmiyorum. tarif ede ede buldum. baya bi oturdum orda. tabi sonucta yine geri döneceğim. döndüm. ruh sağlığımın normal olmadığının farkına vardım. psikolojik destek almayı düşünüyorum.
Canim cok uzuluyorum oyle yalnizken gurbetteyken siz hasta olunca. Allahim kolayliklar versin insallah. Asıl anneligin zorlugunu siz cekiyorsunuz. Keske kayinvalide bu kadar bencil olmasa.sağol tatlım. benimde senim gibi kaynanam olsa da gelse şu an işlerimi yapsa :)) ama dese de istemem bu saatten sonra aman.
evet sonra geçiyo o duygu ama o an o kızgınlıkla bazen evlendiğim güne lanet olsun bile diyosun. annemlerin yakınına gitme gibi bi durumum yok ama seneler sonra babam emekli olunca anca gelir bizim memlekete yılın yarısında. bakalım kim öle kim kala. alışmaktan başka çarem yok :)
çalışmak insana dertleri unutturuyo di mi :)Canim cok uzuluyorum oyle yalnizken gurbetteyken siz hasta olunca. Allahim kolayliklar versin insallah. Asıl anneligin zorlugunu siz cekiyorsunuz. Keske kayinvalide bu kadar bencil olmasa.
Benim de bazen annemlere gidip haftalarca kalasim geliyodu herseyden uzaklasmak istiyodum evdeyken ama simdi dusunecek vakit de kalmiyo
Canim Ayaz'da da geniz eti vardi ya uyurken nasil uyuyo burnu tikaniyo mu? Horluyo mu? Alerji ilacindan sonra burnu rahatlayinca uykulari biraz dha degisti sanki. Acaba Ayaz'in da benzer bi problemi var. Cok uzatti uykusuzlugu.Ah bu meme yok mu bu meme.. Ayaz aynı öyle anlattığın gibi, memeyi açmaya yeltendiğim anda gülmeye başlıyor sevinç çığlıkları atıyorbu Nasıl bir meme sevgisi bilmiyorum walla, yazın bıraktırcam aöa okullar bitmez çünkü artık cozuttu, sıkıldıkça "em" diye peşimde dolaşıyor
Walla her yeri batırıyorlar ama işte sesimizi çıkaramıyoruz çünkü anlamıyorlar Can'ım.. Kızsan da bişi fark etmicek.. Bu tarz konularda çok sabırlıyım ama şu uyku konusunda hiç değilim, gece zaten uyku yok gündüz de iki gündür Sadece sabahları uyuyor öğlen yok.. Hadi uyumasın ama bütün gün mız mız oluyor, sinirinden geçilmiyor "eh eh" diyip etrafa vuruyorşimdiden sinirli ortaya..
Ben galiba ikinci çocuğu yapmakta tamamen vaz geçiyorum, hele bir oğlum daha olursa tam kafayı yerim
memeye aşıklar resmen. bende kara kara düşünüyorum. ama herkes yapıyosa vardır bi çaresi. neyse onu da zamanı gelince düşünürüz.. o zamana kadar ısırmaktan koparmazsa mememi tabii.Ah bu meme yok mu bu meme.. Ayaz aynı öyle anlattığın gibi, memeyi açmaya yeltendiğim anda gülmeye başlıyor sevinç çığlıkları atıyorbu Nasıl bir meme sevgisi bilmiyorum walla, yazın bıraktırcam aöa okullar bitmez çünkü artık cozuttu, sıkıldıkça "em" diye peşimde dolaşıyor
Can'ım okuyunca çok kötü oldum.. Umarım en kısa zamanda iyileşir ruhun..yeb4 canım ben de alışamadım hergün eskiden daha iyiydim istediğim yere gidiyordum hayatım ne rahattı vs die düşünerek geçiyor. her gece boşansam mı acaba die düşünüyorum. hatta geçen sabah uyurken çocuk bana kafa attı cnm çok yandı. delirdim resmen bağıra bağıra evden çıktım. kimse engelleyemedi beni. sahile kdr koştum. nerdeyse atlıcaktım baktım derin değil. 3 saat sahilde öle dolandım. cebimde de 0,25 kuruş var. para çekcektim sabah. neyse bizimkiler de beni arıo tabi. vurdum tuttum istanbula gittim. arkadaşımın evine. evi de bilmiyorum. tarif ede ede buldum. baya bi oturdum orda. tabi sonucta yine geri döneceğim. döndüm. ruh sağlığımın normal olmadığının farkına vardım. psikolojik destek almayı düşünüyorum.
Canım benim öyle insanlarla ben de çok karşılaşıyorum maalesef ki, ne güzel kolayca büyütüyorlar, mis gibi uyuyan çocukları var benim öyle olsa 5 tane yaparım.. Eşimim kuzeninin karısı işte ocak ayında dört yıl arayla ikinci kızını doğurdu allahım ilki zaten çok kolay büyümüş, emmiş, uyumuş hep böyle, kendi kendine oynamış etmiş.. Şimdi bu ikinci de öyle çocuk 2.ayında walla gece kendisi emmek için bir kez uyandırıyormuş aç kalmasın diye maşallah deliksiz uyuyormuş, gündüz de ay o şekilde.. Kadın sınıf öğretmeni, izinde ve sıkıntıdan kendini puzzle yapmaya, psta börek yapmaya vermişBugün arkadaşlarla günümüz vardı Oray'a gitmiştim. Bi Arkadaş var, kendisinden pek hazetmem ama öyle nefret edecek kadar da değil, sadece düşüncelerimiz bakış açılarımız farklı. İki çocuğu var ve çok bilmiş bir havada kendisi, durmada ikinci çocuk şöyle iyi böyle güzel der durur. Bugün de bence tek çocuk düşünenler çok bencil demesin mi.. Ay tamam farklı düşüncelere sağım vardır ama onca yaşadığım uykusuzluğun yemek yedirtmemiş olmanın verdiği gerginlikle, üstüne bide Tuna'nın durmadan sehpaların üstündeki tabakları mıncıklamasını durdurmaya çalıştığım için sinirlendim ve az çok yaşadıklarımı anlattım. Hatta gözlerim doldu bi ara.. Ya kardeşim sen çalışmıyorsun, ailen yanında, çocuğun uyuyor, yiyor, kendi kendine oynuyor filan bana ahkam kesiyorsun, Nasıl sinir oldum anlatamam.. Bencilmiş! O halimi gördü hala üstüme geliyor. Yok sen çok ince düşünüyorsun, çok araştırıyorsun, bazı şeyleri boşvereceksin... Sen beni ne biliyorsun ki?? Çaresizlikten ne yaptığımı şaşırdım bu uyku için.. Bedenim artık kaldırmıyor çok yorgunum, psikolojim bozuldu diyorum hala diyor ki yok cenneti böyle kazanıyoruz, ya hasta olsaydı, ya olmasaydı, ya başına bi iş gelirdeyse kadar getirdi işi.. Tama dedim daha seninle bu konu Hakkı'nda konuşursam iki olsun dedim, tabi içimden. Yüzüne de derdim de diğer arkadaşların canı sıkılmasın, gerilmesinler diye yuttum yani.. Bu gelenekseli yaklaşımla çocuk büyütme fikrine ve bunu düşünenlere ifrit oluyorum!! Ve evet ben de şu an için hala tek çocuk düşünüyorum!! Ayyy!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?