2015 Şubat Anneleri

Kızlar günaydın,
Adamakıllı girip de cevap yazamadım kusura bakmayın.Sırtımın ağrısından gözümden yaş geliyor sürekli sola dönüp meme vermekten sırtım tutulmuş.Dün zor bir geceydi azı dişinden sanırım gece bizimki saatlerce dikildi ayakta ,ağladı biraz sonra şükür uyudu.Bir yandan da dün temizlik icin bir hanım geldi onun da oğlu bebekken hiç uyumazmış cok sorunluymus anlatıyordu ,bizimki de öğlen uykusunu güzel uyudu ne zamandır uyumuyordı doğru düzgün, kadın da "Ne güzel uyudun sen" falan diye sevdi nazar mı değdi dedim kendi kendine çünkü dün gece bir başka huysuzdu.Şimdi çok şükür iyi huysuzluk yok babamız çadırli almış İk..adan onun icine girip cıkıyor ben de fırsat yazayım dedim.
Annelik=sabır zaten. Sen temmuzda tamamen mi keseceksin yoksa sadece geceleri mi bırakacaksın? Tahminimden zor oluyormuş..
Canım benim gece emzirmesini kesmekten ziyade tamamen kesmeyi düşünüyorum çünkü cok zorlanıyorum artık her gün bir tarafım tutuluyor.
selam kızlar dün akşam annem geldi çok mutluyum

begüş de sabah annemi görünce ilk gitmedi ama sonra bi şımardı bi coştu size anlatamam. çok mutlu o da bugün
Gözün aydın tatlım , bizim icinde sıkıca sarıl annene.Benim de annem sehir dısında , anlıyorum seni cok iyi.İnşallah güzel moral olur sana tam zamanında geldi.

anneme çoğu şeyi anlatmadığım için hala kızım o yaşlı torun sevgisinden naptığını bilmiyo sen kafana takma kendi evinde be istiyosa yapsın dedi. seninde ilk torunun sende anneannesin ama böyle saçmalamıyosun dedim. o daha yaşlı dedi ayrıca sen kızımsın ve ben seni de düşünüyorum dedi. kilit nokta bu sanırım. babanelerden anneanneler gibi olmasını bekleyemeyiz. sonuçta annem beni düşünüyo bana yardımcı oluyo torununu severkende bakarkende.

kız ilk doğduğu zamanlar dedimki hadi küçüktür daha ondan abartıyo ilk torun heyecan vs. büyüdükçe düzelecek diyorum olmuyoZ. ben asla kısıtlayan bi anne değilim. annem bile diyo bazen senden beklemezdim senin evin böyle dağılacak da sen rahatsız olmucaksın :)) çocuğuma feda olsun. ama tutup da vazoya dokunsun aman bişey olmaz demem. tehlikeli şeyleri bilmesi lazım ha hala anlamıyosa ordan kaldırmak lazım.

tutmuş türk kahvesi içiriyo. kalabalk diye bişey demedim eşimle gözgöze geldik o da off der gibi baktı bana. annesinden o da dertli. yemin ediyorum içki olsa önünde istese onu da verir şaşırmam. kadında hayır yok. ıhh yapmıcak çocuk. üstünü değiştirirken sinir oluyo her bebek gibi ve ıhmıh yapıyo kv odadan kaçıyo evin diğer ucuna. dayanamıyomuş. işte beni de alıyo bi sinir elimde değil.

ama yeri gelsin yalnız olalım bi onunla diyeceğim. kendisi övünerek anlatır benim çocuklarıma kimse karışamazdı diye. diyeceğim ben ilk kez anne oldum ve yanlış da olsa kendi doğrularımla çocuğumu büyütmek isytiyorum saygı göster diyeceğim.

allahtan başka hiç bişeye karışmıyo. ne yer ne içer aç mıdır altı değişecek mi hiç düşünmez onları mecbur kalmadıkça yapmaz karışmaz. sadece oyun oynasın sevsin her istediğini yapsın. ilerde bana sorun çıkaracak biliyorum. bi de emekli öğretmen ya çok bilmiş davranacak eğitim hayatında vs hep karışacak. ama başarabilirse tabii. asla taviz vermem. uzatmaları oynuyo şu an.

gelincikgibi yine çok uzun yazdım o yüzden bu kv mevzusuna girmek istemiyorum ama sinir basıyo beni gelip anlatıyorum burda. artık üzülmek değil ya inan bildiğin sinirden kuduruyorum..

evet cAnım tam zamanıydı çok teşekkür ederim. anneden ayrı olmak çok zor sende öyleymişsin allah sağlık versin hepsine..

bu arada geçmiş olsun sana da tutulmadık ağrımadık yerimiz kalmadı

evet cAnım tam zamanıydı çok teşekkür ederim. anneden ayrı olmak çok zor sende öyleymişsin allah sağlık versin hepsine..

bu arada geçmiş olsun sana da tutulmadık ağrımadık yerimiz kalmadı

Amin canım Allah başımızdan eksik etmesin onları.Sorma hepimizin heryerine birşey oluyor daha büyük derdimiz olmasın inşallah.
Kayınvaliden hakkında aklıma birşey geldi, acaba hep beraber bir Pedagog ya da cocuk doktoruna gitseniz , doktorun da sizin sıkıntılarınızdan haberi olsa ve sizin ağzınızdan değil de , kendisi açık bir şekilde uyarılarda bulunsa şu anda yaptıklarıyla ilgili bir çözüm olmaz mı?Sanırım ben bunu yapardım en son çare.Seni takdir ediyorum çok sabırlısın ben gerçekten dayanamam, kahve falan vermesne cok kızdım ,azcık bile olsa sonucta bebek daha onlar.Bir diğer şeyde, ortada tutarlılık olmuyor, annen dokunma diye ikaz ediyor hanımefendi dokun kızım diye inat ediyor yani hakikaten ne yapmaya çalışıyor çocuğun kafasını karıştırmaktan başka?Ya kırılsa Allah korısun çocuğun bir yerine birşey olsa nolacak?Özünde iyi olabilir ama tutumu gerçekten yanlış, senin ne kadar zor durumda kaldığını düşünüyorum ve daha da sinirleniyorum.Hem yardımcı olmazlar işimiz düştüğünde hem bir de zorluk yaratırlar.Bence sen Begüm kreş çağına gelmedikçe çalışmayı ertele.Öteki türlü kafan rahat olmayacak zaten arkadaşım.

aşkolsun ne yanlış anlaması canım. alla alla ilk kez duyuyorum. nedeni neymiş acaba? önde otursam da o çaprazımda sürekli beni görüyo. anlamadım acaba neden sakıncalıymış.
Gözün aydın.annen gelmiş.
mesela uyurken falan tükürüğü kaciveriyor boğazına yogun oksuruge tutulabiliyor vs.hemen müdahale etmek için falan olabilir.geçen bizim ki olduda önde olsaydım durupta arkaya geçecek yoldada degildik.ama uzun yolda mecbur ondeyim.arkada bana yer kalmıyor ki koltuklardan

Aşk olsun canım, anlatacaksın tabi, öyle çok uzun yazdım falan deme :) Amacım seni rahatlatmak ve bulabilirsek de bi çözüm bulmak..

Annen de yazık bilmediği için gerçekleri savunuyor, ama bence bilse de öyle der, ne desin yangına körükle giderse daha kötü sonuçta aynı şehirdesiniz..
Kahve dedin de ayaz da içiyor kahve çay allah Me verdiyse

Dediğin gibi, senin anne olarak doğruların var ve bu doğrularına vr kurallarına herkes uymalı, maalesef bizim kültürde bu böyle değil, herkes bizden daha iyi biliyor herşeyi.. Sen konuş, eminin çok güzel halleşeceksin, sinirlenince hemen ağlamaya başlıyorum diyodun ya,o da olmalı belki, ki kayınvaliden anlasın bu konunun senin için ne kadar ciddi ve önemli olduğunu..

Yemeiçmesşni düşünmemesi de sen varsın diye muhtemelen, yalnız kaldığında ve mecbur kaldığında yapmaz mı ki sence? Gerçi bi kere yediremedi ben gelince yedirdim demiştin sanırım..

Oluruna bırak canım benim, gerekirse kreş Zaman'ına kadar çalışmazsın, belki ekstra yıpranırsın, zorlanırsın ama kayınvalideyle uğraşmaktansa ne güzel kızınla ilgilenirsin gözün arkada kalmadan :)

Nazara çok inanırım nedense, dediğin gibi olabilir, bu geceki performansına bakmak lazım :)
Nasıl bir çadır Can'ım? Bu uzun çadırlardan ben de istiyorum da ancak internetten alma şansım var burda satılmıyor hiç bir yerde.. İle yarıyor mu tavsiye eder misin :))

Bu çadır canım 3-7 yaş arası için normalde.Bizimki sevdi ama biraz daha büyüseler daha anlamlı ve güvenli olur oynamaları için.Hafif bir çadır dolayısıyla kendini bıraktığında sağa sola devrilebiliyor ben hep tutuyorum bir yandan.

Nazara bende çok inanırım, negatif elektriğe.Çocuklara da hemen değiyor , Allahıma emanet hepsi.İnşallah bu gece hepimiz güzel bir uyku çekeriz

Çadırınız pek güzelmiş, güle güle kullanın :) ben de azıcık da araştırayım da alayım :)

Nerde o uyku, 14 aydır ne çekiyoruz bee
Uykudan çok beni artık bu meme olayı çok boğmaya başladı, Afakanlar basıyor, bunalıyorum sıkılıyorum..
Sabahları 5te mızırdıyor, en az6ya kadar sürekli memede oluyor, bi yarım saatini memede uyuyarak geçiriyor kalanını da oynuyor.. Ama ben ne oluyorum bu arada? O anda var ya söküp atasım geliyor o çıkıntıları

çocuk doktoruna bi kere beraber gitmiştik sorucaktım bazı şeyleri yanında Begüm ağlamaya başlayınca kaçtı gitti dışarı. çözüm değil yani bunlar.

ben ciddi bi şekilde konuşucam başka bi çözümü yok. tavrımı koyucam elbet yeri gelecek.

dediğin gibi bişeyler değişmedikçe de çalışma hayatını ertelemem gerekecek..

sağol tatlım :)
anladım şimdi neden tehlikeli olduğunu. atlarım ben arkaya hemen tecrübeliyim sorun yok haha

sağol canım benim. çok rahatlıyorum ve hepiniz çözüm sunuyorsunuz sağolun..

dediğin gibi sinirlenince, kırgınlığımı anlatırken ya da ağlayasım geliyor. ağlamak istemiyorum ama kendimi ifade etmek istiyorum. benim bu kadar rahatsız olduğumu bilmiyodur diye tahmin ediyorum. ama dediğin gibi konuşmam lazım.

yedirir tabiiki acıkınca ama benim gibi üstüne düşmez yemek istemiyosa ikinci kez uzatmaz kaşığı. bi gün yedirmemişti hiç evet doğru hatırladın..

bakalım ne olacak dediğim gibi biraz da oluruna bıraktım elimden geldiğince gitmemeye kızı bırakmamaya çalışıyorum. yarınımız ne olacak belli değil hayırlısı olsun bakalım..

annem de asla yangına körükle gitmez dediğin gibi. dün çok ayıp etti anneme de annem yine lafını bile etmedi. yazık kadın senelerce babaanemle aynı evde yaşadı benim kv ona melek geliyo :) çok iyiyi gerçi ama çocuktan sonra bişeyler cidden değişiyo.

aman neyse ya. kızı evlendiği an hemen çocuk yapacakmış. bi an önce evlense ve doğursa da bende rahatlasam.

Bu cadirin pembe satolusu var bizde büyük kıza almıştım.şimdi küçükte çok seviyor.arada ustune abanip demirleri yerinden cikarsada guzel oynuyor.yalnız büyük almisim odalarına sigmadi salonda kalakaldı.uc çocuk ve ben sigiyoruz içine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…