2015 Şubat Anneleri

günaydın kızlar herkese hayırlı günler
dün az kalsın ölüyordum 10 saniye farkla kurtuldum kazadan

işten çıkınca otobüs durağına gidip otobüs beklemeye başladım
10 dk bekledim
durakta gençler vardı şımarık şımarık konuşmaları beni rahatsız etti
havada güzeldi. hadi bikaç gün sonra yine soğuklar başlar yürüyemem bugün yürüyeyim bari dedim hemde o gençlerle aynı otobüse binme fikri hoşuma gitmedi
tam karşı kaldırıma geçtim arkamda bi gürültü koptu
bi baktım 2 tane araç çarpışmış ikiside o hızla durağa girmiş hemde benim dikildiğim yerden
ben durağın yanında 2 ağacın arasında dkiliyordum ve arabalar o iki ağacın arasına dalıp sıkışmışlar
yani 10 saniye önce oradan ayrılmasaydım o arabaların altında kalacaktım kaçacak yerim yoktu çünkü
arabalardan biri pert olmuş diğerinin şoför kapısı göçmüş şoför içinde sıkışmış
şok oldum olduğum yerden hareket edemedim
zar zor kendimi banka attım hala olayın şokundayım
kendimi değil bebeğimi düşündüm o an
ya bize bişey olsaydı diye geçirdim içimden
akşam eşime anlattım bayram üstü başımıza neler gelecekti diye
rüyamda kabus gördüm hala atlatamadım olayı
sabah ordan geçerken gösterdim eşime burada oldu diye ağaçlar yamulmuş durağın camı kırılmış
kimin hayır duasını aldım acaba verilmiş sadakam varmış :KK61::KK61:
Ah canım nası korkmşsndur kimbilir sen yinede bi sadaka daha ver allah korusun fazla düşşnme tabi insan ister istemez etkisinden kurtulamaz ama düşşnemeye çaliş canm

Sevgili litchi, neden bu kadar tepkili olduğunu ben anlayamadim. Istemiyorsan yaptirma, ki se seni zorlamaz, yurtdisinda olup olmadigini bilmem kulaktan dolma sehir efsaneleriyle hareket etmemeni tavsiye ederim. Sonucta asi dedigim gibi koruma amacli yapilmasi isteniyor, sana ve bebege zarar vermek icin degil.

Adı üstünde aşı ;) benimkisi tepkiden çok araştırma. Araştırıyorum araştırıyorum yaptırsan da olur yaptırmadan da cevabı çıkıyor. Iyi de koruyucu özelliği var yaptıralım diyorum her aşıda adjuvan var diyorlar. E bu adjuvan bebişe zararlıysa niye yaptırıyoruz diyorum ee ama tetanozdan koruyor diyorlar. Yani arkadaşım tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan. Kesin bir açıklama yok. Insanın aklında soru işaretleri silinmiyor ki. Yurt dışında yapılmaması da ayrı bir olay zaten. Ayrıca ülkemizde hamilelere zorla domuz gribi aşısı bile yaptılar. O zaman da basit bir koruma dediler.

Bir de ben kendi aileme bile yaptırmadım önermiyorum diyen doktorlar var. Annelerimiz zamanında bile yapılmıyormuş. Hadi diyelim ülkemiz iyice kötüleşti e peki niye önceden yapmıyorlar aşıyı da illa hamileyken :KK59:
valla cok konuştum bu konuda ama kesın bıldıgım bır sey olmadığı ıcın şu nedenle yaptrmayın dıyemıyorum.
Allah korusun olmaz olmaz bırısının başına bır sey gelır sonra vebalı bize kalır dıye düşündüm. sadece şahsi görüşüm yaptırmama yönünde.
çünkü 3 dr değiştirdim hepsine sorduğumda boyunlarını büküp, kaçamak cevap verdir.
belki bir bildikleri vardır ya da yoktur ama evet gerekli yaptır demediler. sen bilirsin diyorlar. ben doktormuyum nereden bıleyım.

dönüp dolaşıp aşıya geliyoruz yine. benim zamanı geçti zaten daha neyın derdındeyım acaba.

bumlar güzelmiş oda da pek büyülü duruyor.
ya benim çatı katında çok güzel boş bir odam var. becerip oraya bir bebek odası yapamadım. çok şirin olur ama bende dekorasyon yeteneği sıfır. gerçi yapsam da kullanamam çünkü oturma odası, mutfak ve yatak odası alt katta.
tatlım zaten şimdi bebek odası yapsanda belli bir süre mecbur yanında yatacak bence o odaya bebek odası yerine genç odası yaptır büyüyünce seve seve kullanır emin ol. bende bebek odası almadım tek kişilik bi yatak vardı ona bi başlık 3 kapılı dolap şifonyer birde raflı çalışma masası yaptırıyorum büyüyene kadar aksesuarlarla bebek odası gibi kullanıcam büyüyünce aksesuarları kaldırıcam...

Merhaba kizlar paspas ordum banyoya simdi de bayram temizligiyle ugrasyrm
Gelemedim pek bu ara
Nrler yapptiniz bi bakiim gecmse

Bir de ben kendi aileme bile yaptırmadım önermiyorum diyen doktorlar var. Annelerimiz zamanında bile yapılmıyormuş. Hadi diyelim ülkemiz iyice kötüleşti e peki niye önceden yapmıyorlar aşıyı da illa hamileyken :KK59:
Kızlar bende öyle düşünüyordum ama ikna oldum sırduğum arkadaşlar hep yaptırmış geçende hbrlerde duydum özel bi hastanede ameliyat olan kadına malzemelerden enfeksiyon bulaşmış kadın bacaklarını kaybetti o yüzden yaptırmamaktansa yaptırıp tedbiri elden bırakmamak daha sağlıklı sanki hastane ne kadar süper olursa olsun çıkabiliyor baxen böyle olaylar

dönüp dolaşıp aşıya geliyoruz yine. benim zamanı geçti zaten daha neyın derdındeyım acaba.

Geçmedi sekizinci aya kadar yapılabiliyormuş. Dörtten sonra bebişin kalbi falan tam oluştuktan sonra yapılması öneriliyormuş. Bizim sağlık ocakları herkese aynı zamanda olsun diye yirmili haftaları söylemiş. Amma araştırdım yaa herşeyini biliyorum artık bu kadar çok şey bilmek de yanlış bilmeden gidip olsamıydım ben de ;)

tatlım zaten şimdi bebek odası yapsanda belli bir süre mecbur yanında yatacak bence o odaya bebek odası yerine genç odası yaptır büyüyünce seve seve kullanır emin ol. bende bebek odası almadım tek kişilik bi yatak vardı ona bi başlık 3 kapılı dolap şifonyer birde raflı çalışma masası yaptırıyorum büyüyene kadar aksesuarlarla bebek odası gibi kullanıcam büyüyünce aksesuarları kaldırıcam...
bende yatırabileceğimi sanmıyorum ama bir dolap alayım içine kıyafetleri koyarım dedim. birde şifonyer. zaten 3 lü koltuk var odada bır tane. halısı perdesı cıcılıbıcılı olsun kullanılmıyor oda dursun orda dıye duşundum. park yatak alıcam zaten yatak odasınada.

Geçmedi sekizinci aya kadar yapılabiliyormuş. Dörtten sonra bebişin kalbi falan tam oluştuktan sonra yapılması öneriliyormuş. Bizim sağlık ocakları herkese aynı zamanda olsun diye yirmili haftaları söylemiş. Amma araştırdım yaa herşeyini biliyorum artık bu kadar çok şey bilmek de yanlış bilmeden gidip olsamıydım ben de :KK66:
yok ben kesin kararlıyım bu konuda.

Kizlar park yatak hakkinda ne dusunuyosunuz? Benim evim 2+1 abimize ranzali lake guzel bi genc odasi yaptirik.
Bebege bivtek besik alicam ama kararsizim karyola alsamkipirdatamicam yerinden. Anakucagi da alicam kipirdatmasam da idare olur mu acaba?

Bi de bambum vardi esimin kuzeni getirmisti ama onu kullanmadan geri vericem cunku yerim yok. Ayrica nevresim dikmeye kalksan hem 200 tl masraf hem gitgel ugras herseyi gectim yerim yok zaten.

Park yatak mi karyola mi sekerler :D

Kızlar bende öyle düşünüyordum ama ikna oldum sırduğum arkadaşlar hep yaptırmış geçende hbrlerde duydum özel bi hastanede ameliyat olan kadına malzemelerden enfeksiyon bulaşmış kadın bacaklarını kaybetti o yüzden yaptırmamaktansa yaptırıp tedbiri elden bırakmamak daha sağlıklı sanki hastane ne kadar süper olursa olsun çıkabiliyor baxen böyle olaylar
En nihayetinde sana ve bebegine (kordon kesilirken) celik degiyor. Anneden ziyade bebek icin risli bence. Zaten hastanede yapildi mi diye soruyorlar yapilmadiysa onlar yapiyor yani. Aldigim tedbire hastanenin tedbir politikasinin insafindan daha cok guveniyorum.
Ben onlem olarak sunulanlari yapayim da gerisi Allaha kalsin kafasi benimki.
Herkesin kendi tercihi tabii ki
Benim daha once 2 ve ya 3 doz olmamdan dolayi tek doz yapilacak sanirim. Hala asi icin funda hemsire aramadi.

Tetanos konusu cok yordu bizim topigi : )
Daha once de yazdim suriyeliler bize nasil hastalik tasiyorsa biz de avrupaya gore o derece gerideyiz bu konularda. devlet tetanozdan anne ve bebek ölumu yasanmasa asiyi zorunlu yapmazdi. Cogumuz ulkenin cogu yerine gore iyi sartlardayiz, sartlarimiza guveniyorsak yaptirmayiz. Bazi doktorlar da bu mntikla yaptirma diyor. Sahsen yaptirmak istemedim ilk hamilelikte de. Ama bir araba carpsa acil ameliyata alinsak sartlar kotuyse bebegi riske atmis oluyoruz. Acil durumda goturulecegimiz hastanelerin sartlari malum. Yine de yaptirmak da yaptirmamak da mantikli.
Konuyu avrupaya kiyasa getirirsek ya da ticari kaygi dersek kendi durumumuza cozum bulamiyoruZ. Suriyelilerle ic iceyiz resmen bize gore cogu asilari eksik risk altindayiz devletin asi politikasi ile kurtuldugumuz hastaliklari tasidilar tekrar. Ne diyelim suriye devleti iyi mi yapmis kimseyi asilamamis asinin zararlarindan korumus mu. Ne zaman avrupa duzeyi refaha kavusuruz ozaman tartismayiz tetanozu da.

aynen canm bende bu yatağa sıfır dayanan beşiklerden alcam, ilk 6 ay fln onu kullanırım sonra park yatak alcam. bide şifonyer alcam, ikiside benm odamda durcak inşallah. evimiz 2+1 ve kira. boşuna kullanmayacağı bi oda yapıp düzenimi bozmak istemiyorum, zaten bizim odada yatcak ilk 1 2 sene. sonra taşınırsak odasını yaparım inşallah güzelce :KK68:

yatağa sıfır beşik deneyen/duyan/alacak olan varmı?
Eki Görüntüle 1260280 Eki Görüntüle 1260284

ben ilk zamanlar çok istemiştim bundan hatta baktım bile birkaç yere
ama sonradan düşündüm zaten evim kira 6 ay sonra bunu ne yapacağım
ikinci çocuk için desem o zamana kim öle kim kala
6 ay sonra başka beşik almaktansa park yatak alıp onu kullanmaya karar verdim

Ah canım nası korkmşsndur kimbilir sen yinede bi sadaka daha ver allah korusun fazla düşşnme tabi insan ister istemez etkisinden kurtulamaz ama düşşnemeye çaliş canm

hemde ne korkmak canım
eskiden olsa kurtuldum der geçerdim
inan kendimi değil bebeğimi düşünüyorum dünden beri

birde az önce bir haber okudum bizim burada bir kadın doğum sırasında fenalaşmış
1 gün olmuş doğum yapalı ve 10 gündür kendisi yoğun bakımdaymış
dün vefat etmiş
10 günlük kızının kokusunu bile duyamadı diyordu
daha 26 yaşında
çok etkilendim :KK61:

Kizlar park yatak hakkinda ne dusunuyosunuz? Benim evim 2+1 abimize ranzali lake guzel bi genc odasi yaptirik.
Bebege bivtek besik alicam ama kararsizim karyola alsamkipirdatamicam yerinden. Anakucagi da alicam kipirdatmasam da idare olur mu acaba?

Bi de bambum vardi esimin kuzeni getirmisti ama onu kullanmadan geri vericem cunku yerim yok. Ayrica nevresim dikmeye kalksan hem 200 tl masraf hem gitgel ugras herseyi gectim yerim yok zaten.

Park yatak mi karyola mi sekerler :D

ben çok araştırdım 2 doğum yapmış arkadaşlarıma da sordum
bebek eşyaları satanlarada sordum
herkes park yatak diyor
evin kira değilse boş çocuk odan varsa ve 5-6 sene kullanırım diyorsan karyola al
ama düşününce çocuk kendini bilmeye 5 yaşında başlıyor
yeğenmden biliyorum 5 yaşına kadar oda falan istemiyordu
şimdi ablama bana ne zaman oda alacaksınız demeye başladı
şimdi onun isteğine göre oda döşenecek

bende şahsen öyle yapmayı dşünüyorum

o nasıl kardeş kız. :) kardeşin kıskananını da yeni duydum. benım de eşim öyle .evde güneşlikleri hiç açmayız, herkes şaşırıyor bu evde nasıl yaşıyorsunuz diye. ama alıştık bız güneş fazla girince rahatsız oluyoruz. öyleyken bile evde askılı ile falan dolaşsam eşim rahatsız oluyor her yere bakıyor açık yer var mı diye.

annemi de çok kıskanır bizimki öyle işte, benim eşimde aynı biz de de güneşlik falan açılmaz ev zaten arkada güneş gelmiyor iyice karanlık oluyor eşim olmayınca ben açıyorum ruhum daralıyor ama sanki gitgide alışıyorum , herkes bizim evi dikizliyor ona göre : )))

Neden illa hamileyken yapiliyor tetanoz cunku hamileler ve bebekler sıkı takip ediliyor. Hamile kalmadan yaptirsak 5 doza tamamlasak en iyisi ama toplumsal saglik bu politika planlanirken bireysel dusunulmuyor. Asinin ulasmadigi kimse kalmamasi hedefleniyor.
Bebek dogunca bir suru asi yapicaklar bebege. Arastirinca o asilarin da cok zararlari cikiyor. Ama yarari cok daha fazla. Yasadigim yerden cevremdeki insanlardan emin olsam asi hiic yaptirmam ki tamamen asi karsiti insanlar var. Ama bu toplumda gercekci olmak zorundayim.
Babam nufusa 2 yil gec yazdirilmis cunku yasiti butun bebekler kizamiktan ölmus, bu da ölurse diye beklemisler. Simdi kizamiktan ölen bebek yok. Kizamik asisini bir arastirin icindeki koruyucular vs ne kadar zararli. Yaptirmayalim mi yani simdi. Suriyeden kizamik geldi salgin var dedi saglik ocagi 1 yas asisinu 9 aylikken yaptilar ogluma. Nasil kosarak nasil can havliyle yaptirdim.
Tetanoz da hastane sartlarina gore gercekten ölumcul olabiliyor. Sahsen ulkemize henuz guvenmiyorum bu konuda da

Back
X