2015 Şubat Anneleri

benim adet olurken kasıklarım ağrıyorsa o taraftaki bacağımda dizime kadar ağrırdı, aynen öle hissediyordum bende hamile kaldığım ayda ama daha çok batma oluyordu sürekli ağrıdan ziyade hiç kanlı akıntı olmadı ama peçeteye sildiğimde kahvemsi oluyordu adet olucam sanıyordum ben kahvemsi olunca akıntı en çok belirgin olan bnde göğüslerimdeki hasassiyet ve damarlar belirginleşti sertleşti gögüslerim iyice ve vucut ısım arttı. inşAllah içini ferah tut yerleşme flndır bebeği seninledir bol dua et inş canım.
ellerim semada yalvarıyorum saatlerdr sökmesn die :KK42::KK42:

Kedi deveydi o sanki. Kedinin pusuya yatısi gibi yere sinip sonra deve gibi hörgucumüzu yani mabadimizi dikip emekliyormuyduk ne ahahah tasvir biraz komik oldu idare edin

ya bunla ilgili cok sey okudum ben kafamda böluk pörçük onlari bi toparlamam lazim daha hypnobirthing kitabimi da bitiremedim. Yuruyus falan da hakgetire doktorun verdigi egzerszleri de yapamiyom ben nasil doguracam ya anca kafamda odaklnmisim artik biseyler yapmam lazim benm de
Turkcesi kedi deve demek. Super. Cat cow diyorlar ya ben de direk cevirdim. Hahah. Onun ise yaradigini soylediler kursta.

pekı ters doğumlarda ölüm kalım yada ne bılıyım turkıyede tehlıkelı dıye cok rısklı dıye yapmıyolarya..ordada bebek sıkıntıları cokolmuyormu?
geecn gun eltime sordum kizi tersdi , sonradan kalça çikigi yuzunden iki kere ameliuyat oldu ( , 18 ayda anlasilinca mecbur ameliyat edildi, erken te$hisde ameliyata gerek kalmiyor ) ama onun bi arkadasinin çocuguda ters gelmis oyle dogurtmuslar o çocukda bi sorun yokmus .. $ans galiba biraz
ameliyat olana 1 aylikken kalça usg side yapilmisti ama yinede anlamadilar, yani dogum hatasindan çok diger takip eden doktorlar yuzunden çocuk ameliyat olmus oldu

nasıl bıseymıs o..detay bılıyormusun.. esımın sımdı ogrencılerı var ıcerde kurs verıyor..onlar gıtsın dıcembenı amuda kaldırsın..:KK53:
Bir arkadasimizin da soyledigi gibi turkcesi kedi deveymis. Cat cow pozisyonu desen dr bulabilirain youtubeda falan canm. Bizim kursta ise yaradigini soylemisti ebe.

Kızlar arkadaşım bana bu bambu beşiklerden hediye almış ben hiç bakmamıştım bugün çıkarayım şu yatağı yorganı yıkayayım dedim. Ki şimdiye kadar beşik var nasıl olsa diye oda ve yatak konusunda ya n gelip yatmıştım bugün bi baktım yatağı incecik battaniye gibi bişey yorgan varla yok arası yastık yok içinde anca ıvıt zıvır süs püs cibinlik şimdi ben napıcam bu beşikleri olanlar içind yatak nasıl yapıyorsunuz uffff geride verilmez hediye sonuçta sma bence alacaklar sakın düşünmeyin böyle bişeyi
Biz sünger kestireceğiz. 34-36 Dns olacakmış.

:) bebek gözüktüya onu hızlandırmak için, zaten iki kere bastılar bi kere bastı bebek çıktı diğerinde de plesentayı çıkarmak için :) ilk defa bebeğin plesentasını görmüş oldum çok tuaf ve iğrenç bişey :)
:))) ne ara bakdin kiz o plesantaya :)))
plasenta deyince aklima geldi , bizde amniyoz sivisini alacaklar yada bi su iste unuttum simdi adini : )))
onunla arastirmalr falan yapiyoalrmis , bilim adina kullanilacak yani çope gitmesi yerine
bi ise yarariz insallah ..

Biz sünger kestireceğiz. 34-36 Dns olacakmış.
Dns ne cnm benim? :) bide nerede kestiriyorsunuz? Şu beşiğin etrafında beyaz bi şeriy var ya o beşiğin içini gösyermiyo dışardan bakınca onu takmaya gerek var mı çocuk kafayı falan vurmasın diye mi yapmışlar? Ay ne cahilim dimi

Cnm benim süngeri nerde kestiriyoruz? Ne cahilim beb ya anne yada bi büyük olmayınca böyle elin ayağın dolaşıyor işte
ben de esobadan öğrendim sungerciler varmış sen istanbulda miydin masko ve modokoda varmış mesela..ama bnm o beşik ank da olacak ank da bu sungerci bulcam artık

nasıl bıseymıs o..detay bılıyormusun.. esımın sımdı ogrencılerı var ıcerde kurs verıyor..onlar gıtsın dıcembenı amuda kaldırsın..:KK53:
Hehe cocuga tam tersi yer cekimi lazim degil mi sonucta kafasi agir oldugundan oraya donsun. O yuzden bol yuruyus de iyi gelebilir

Dns ne cnm benim? :) bide nerede kestiriyorsunuz? Şu beşiğin etrafında beyaz bi şeriy var ya o beşiğin içini gösyermiyo dışardan bakınca onu takmaya gerek var mı çocuk kafayı falan vurmasın diye mi yapmışlar? Ay ne cahilim dimi

sen bursadaydın dimi. uzun çarşıda ve cumhuriyet caddesinde bulabilirsin. başka nerede satılıyor bilmiyorum ama oralarda görmüştüm ben.

Hehe cocuga tam tersi yer cekimi lazim degil mi sonucta kafasi agir oldugundan oraya donsun. O yuzden bol yuruyus de iyi gelebilir

Karina ışık tutmak ve aşağıdan ses vermek de ise yariyormus ben öyle duymuştum ama denemedim.eşime söyledim bakariz dedi gerisi yok.34. Haftaya geçtik bugün hala tik yok

Ah canım ya bende öyle rahat ediyorum son 1-2 haftadır ama senin dediğin gibi korkarım hemen Yön değiştiriyorum ama. Olmuyorrrrrrrrr :KK43:(((( taş gibi kas kastı oluyor karnım korkuyorum öyle her hafta muayenede yok. Allah'a emanet :KK43:
bendede yok canim her hafta muyane, doguma kadar iki randevum var,13 ocak ve 9 subat , bi tanede ultrason randevum var .. sertlesme kasilma hersey oluyor ama hep normal diyolar , Allaha emanetiz bizde
onceki hamilelikleerimde de boyleydi gerçi ama ne biliyim iste arada kaçamak mi yapsam acile biseyler bahane edip : )))

Canım b12 seninde düşük baya sen et yiyorken birde çok şaşırdım bnmde b12 71 çıktı sağlık ocağı dr. ilaç vermesi lazım dr.a sor dedi. Ama bnm kadın doğumcu önemsemiyor hamileliklerde düşüklük olurmuş kanlarda bekletiliyor tahlilden önce dedi oyüzden çıkıyor dedi ama bnm hiç alt sınırın üstüne çıkmadı şimdide hiç bir ilaç içmiyorum troid dışında kaşıntılarım var çünkü. kaşıntı için dün cildiyeye gittim bir sürü tahlil istedi 3 tüp kan verdim birde idrar verdim yarın öğleden snra çıkıcak sonuçlar bakalım bnm kaşıntıların kerameti ne çıkıcak, Ama belki sana ilaç verir konuş dr. unla. Bende mesela çok bariz artık enerjim yok halsizim yorgunum belkide b12 nin etkisi bunlar.

Bu arada cidden troid değerin çok iyi ilaçsız böyle olması süper demek ki senin kilo almanın troidle ilgili hormonsal bişi değilmiş. Ama benim kilo almamda etkisi var sanırım hamişlikten önce hiç bişi yemesemde kilo alıyordum meğer troidim varmış düğünden 1 hafta önce öğrendim düğünden snra ilaca başladık bebekte istiyoruz die ve ben diyorum hamilelikte çok kilo almayışım troidi çözmüş olmamız olabilir gibi geliyor bana. Troid vucutta ki gelişimi metobolik hızı vs hepsini etkiliyor kabızlığım bile ondanmış saç dökülmelerim yıllarca kabızlık çekmiştim ben. O yüzden cidden sevindim troidine canım şükür bişi yok b12 ile kan içinde dr.un ilaç veriri yada doz arttırır :)

bende 2 ocakta görmeye gitcem minnoşumu :KK46::anneadayı:
Sen kaşıntı için daha öncede gitmiştin
Neden yeniden tahlil verdin.
Benimde arkadaş şişmandı ne zaman tiroit ilacı kullanmaya başladı hamilelikte sadece 7-8 kilo aldı ve yedi ama almadı.
Bende umut ettim belki ondandır diye ama değilmiş.
Ne güzel olurdu ye ye kilo alma.

Değil sunta gibi tadı var.
tamamhıc cekmedı canım senboyle deyınce hıc merak ta etmedim zaten:63:
iremguzum iremguzum

o soruşturma sanırım bize değil de bizimle ilgilenmesi gereken ebe için başlatılıyor.
çünkü ben aile hekimimi değiştirmemiştim hala istanbul'daki dr du. gittim haber verdm; ebe dedi ki "ben takip edemeyeceğim için orada bir sağlık ocağına aldırın, haber verdiğiniz için teşekkürler, bir de dilekçe yazar mısınız sonra ben sorgulanırım ilgilenmedim diye" dedi.

bir de devlet hastanesinde gebelik testiniz yapılmışsa pozitifse bu aile hekiminizde gözüküyor diye biliyorum.

Kundak gibi bişey yani. Bir de sen anasağlığa bildirmiş miydin hamileliği?
ben de gecen aya kadar gıtmemıstım..ebesınden hemsıresıne dr una varana kadar herkesten bır laf yedık esımle.. ebe hakkınızda tutanak tutulup sağlık bakanlığına bıldırılecek dedı..esımde ıyı olur bıldırın..az bıraz belkı bızımle ılgılenırler o zaman dedı ..yanı ebeyle alakalı degıl bızımle alakalıymış tutanak..ama bız pek onemsemedık..
Bir arkadasimizin da soyledigi gibi turkcesi kedi deveymis. Cat cow pozisyonu desen dr bulabilirain youtubeda falan canm. Bizim kursta ise yaradigini soylemisti ebe.
he buldum hareketı yaptım karnımda tastan sert oldu..:KK51:bıraktım oluruna..neydemm anamm:KK59:

Kundak gibi bişey yani. Bir de sen anasağlığa bildirmiş miydin hamileliği?
ayağımi sandalye cizince aşı olmak için gittim bnm aile hekimim teee ank da kalmıştı :))) tetanoz aşısı olcam diye aile hekimimi de ist e aldırmış oldum.hamileligi de bildirmiş oldum :) bile isteye bildirmedim yani :)

Back
X