2015 Şubat Anneleri

nazar boncuksuz haliyle sabunlarım

tüle boncuk takılacak

diğeride çantası sabunu çantasıyla vereceğim

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 95
  • image.webp
    image.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 93
mesela bunları nasıl yapıyorsun yani kaç kat oluyor
aslinda imkan olsa birlikte yapsak bildigimi gostersem sana :KK28: kurabiye icin suan aklimda bildigim bir tarif yok ama hafif tarcinli bir kurabiye yapabilirsin hamuru duz bir sekilde acip kesiciyle kesip pisirme kagidina alirsin ve pisirirsin. seker hamuru hazir satiliyo beyaz alip gida boyasiyla sen renklendirebilirsin yada hazir renklileri de var (renklendirmek biraz bilgi ve tecrübe gerektiriyor) seker hamurunun altina boiraz nisasta serp ve ac istedigin kesici ile kes yine iz yapan merdaneler yada kaliplar var onlarda iz yapiyosun . bebek kismina gelince kucuk bir top yap elinle hafif yassilave gida kalemi ile kas goz ciz. yine ustune ince bir seker hamuru ile ortu yap. ben sahsen seker hamurunu yemeyi sevmiyorum ama yenebilir tabi sen mumkun oldugunca ince ac hamuru :KK74:

Kızlar bi sorum olacak :KK3: şimdi bana hediye göğüs pompası geldi Ameda marka çiftli elektrikli.Bu pompanın sütü sağarken aktarılması için hortumu var ya, işte onu nasıl dezenfekte edeceğimi bulamadım.Çünkü kullanma kılavuzunda" yıkamayınız" yazıyor, kaldı ki diğer parçalarını sterilazatöre sokmadan kullanmayı bile düşünemem ama bu pompayı nasıl dezenfekte edeceğim aklım almıyor.Yardımcı olsanıza bir kardeşinize.Kullanan var mı ya da alan çaresini bulan?

Ben de bu pompadan arıyordum ama satışı kalktı dediler. Satışta var mı acaba biliyo msn ?

normal dogumıcın çabalayıp ta bebegı kanala gırmeyen olursa denesın arkadaşlar..
(alıntı)
Benim acilmam tamamen olmasina ragmen bebegimin basi asagi inmemisti. Eger 1-2 saate kadar inmezse dr sezaryene alicam dedi. Ebe hemsirem yanima geldi sen beni dinle sancin geldikce ikin yoksa sezaryene alicaklar dedi. Kadin 40 kusur yasinda tecrubeli... Ben onu dinledim ve yarim saat icinde doguma aldilar toplasan 5 dk icinde normal dogum yaptım.

Tersten mi doğurmuş?

aslinda imkan olsa birlikte yapsak bildigimi gostersem sana :KK28: kurabiye icin suan aklimda bildigim bir tarif yok ama hafif tarcinli bir kurabiye yapabilirsin hamuru duz bir sekilde acip kesiciyle kesip pisirme kagidina alirsin ve pisirirsin. seker hamuru hazir satiliyo beyaz alip gida boyasiyla sen renklendirebilirsin yada hazir renklileri de var (renklendirmek biraz bilgi ve tecrübe gerektiriyor) seker hamurunun altina boiraz nisasta serp ve ac istedigin kesici ile kes yine iz yapan merdaneler yada kaliplar var onlarda iz yapiyosun . bebek kismina gelince kucuk bir top yap elinle hafif yassilave gida kalemi ile kas goz ciz. yine ustune ince bir seker hamuru ile ortu yap. ben sahsen seker hamurunu yemeyi sevmiyorum ama yenebilir tabi sen mumkun oldugunca ince ac hamuru :KK74:

ahahahaaa:KK70:
ben bunu sittin sene yapamam en iyisi vazgeçmek:KK69:

ahahahaaa:KK70:
ben bunu sittin sene yapamam en iyisi vazgeçmek:KK69:
hahaha:KK49: ben turkiyedeyken bu tarz butik pasta kurabiye isi yapan yerde calismistim ama mutfak kisminda deil idare kisminda ondan biliyorum biraz sende daha basit bisey yap dedigin gibi bu hic bilmeyene gore biraz zor

ya algılayamıyorum ki hafif gelio gibi ağrı gibi belimede vuruo azcık ama kesilmio hiç artıp azalıo gibi dk tutcam ama ayırt edemiyorum bu dk tutma işini beceremiyorum :KK43: ne biçim anne olacam ben daha sancımı bilip dk tutamıyorum :KK61:

Kiyamam ben de oyleydim kiz bak sana anlatayım biraz kafan dagilsin..
Pazartesi günüydü gittik doktora herseyimiz nornaldi suyu esi vs bilmem ne.. Perşembe günü durup durup senin bahsettiğim tarz ağrılarım başladı.kabız oluşum gibi sanki afedersin arkaya baskı yaPiyor gibi..ama her zaman olmuyordu tuvalete gidiyordum tik yok..anneme söyledim annem de Bisey anlayamadı ben tek çocuğum kadincagiz bi tane doğum yapmış onun da beline çok ağrı girmiş öyle başlamış doğumu bilmiyor ki başka belirti.. Aksam eşim geldi eve eşime bahsettim Bisey olmaz dedi neyse yedik ictik ama ara ara yine geliyor tuvalete gidiyorum oturuyorum ikiniyorum filan..tik yok.gece artik yaticaz hala daha geliyor tuvaletim sanki artik tuvalete gidip bos bos oturmaktan da Yoruldum,eşime dedim boyle boyleyim yok canım Bisey olmaz yat sen dedi.. Tabii biz beklemiyoruz hem 3 gün önce doktora gitmisiz herşey normal hem de daha 36 haftalık hamileyim.hani zamanı da değil daha..

Sabah kalktik yine var ama bazen kendini unutturuyor bazen sık oluyor filan ben hala sancı olduğunu anlamıyorum :KK48: doktorumu aradım dedi hep mi var ara ara mi geliyor,ara ara geliyor dedim o zaman gel bi bakalım dedi.o zaman da hastanede nst paralı 5 tlye nst cekiyorlardi..ben de kiziyorum hastane de uzak ya 5 lira para almak için bizi buradan oraya çağırıyorlar diye.. Gittik hastaneye,doktorumu da ameliyat onluguyle görünce doktor hanim oğlumu kucaklamadan gitmeyin bari filan diye espri yapiyorum,çatala çıktım alttan muayene olcam.. Dr 5 cm açıklik var demez mi :KK57: megerse oğlum o zamanlarda doğum kanalına iyice girmiş,o ilerledikçe arkadan baskı yapıyor gibi hissedermisim..
Tabii herkesin hikayesi farklı.belki daha zamanı vardir bebisin sadece alıştırma yapıyordur annesi :KK66:

Benim kv de eşimi arayıp arayıp ne kadar felaket seneryosu varsa sıralıyo manyakmı ne. neymiş geçen gün arkadaşının kızı epiduralle sezeryan olmuş kafasını tutamıyormuş şimdi... ben kesinlikle öyle olmamalıymışım
zaten ben normal doğum istiyorumi, kaldı ki sezeryan olmak zorunda kalırsam da epidural olacam birçok tanığım oldu kimsede böyle sorunlar çıkmadı
eşimde gelmiş olma epidural diyo. size ne be dedim hayret bişey bana böyle olumsuz şeylerle gelmeyin dedim.
şimdi lohusalıkta da nasıl boğacak bizi bunlar ay ev soğuk ay çocuk doymadı ay şu ay bu..
sadece annem gelse başka kimseyi görmesem diyorum :KK43:
siradaki derdimiz de bunlar iste. Hic gelmeseler kizariz gelseer herkesin huyu degisik. Of off

Canım ama neden böyle yapıyorlar.laf söyleyince senin için rahat ediyor mu Allah aşkına?güle oynaya geçirsek olmuyor mu su güzel gunleri? Sütü kesilen de olur depresyona giren de olur erkekler de pasif ve çaresiz kalıyorlar bu konularda aslında onların da sucu var. Ama insan laf soyletmez kendine gelinini oğlunu tanır.bu kadar sıkmaya calismaz.
Kızının 12 yıl önceki doğumuna ağlayan seninki miydi.ya okuyorum inanın ama ne görmek istiyorum ne düşünmek.sinirlerim kalkıyor birden.her zaman ayni şeyler mi yaşanır.kızımda hamileyken mayis 2013 ve nisan 2013 topiklerine takiliyordum bak burada her yerden her meslekten kadinlariz ama sanki yaşanılanlar hep ayni insanların dusuncesizligi kabaligi değişmiyor.korkuyorum acaba bende mi boyle olurum gelinime acaba yaptıklarının farkında değiller mi diyorum.yoksa insan Nasil boyle yapar.. Aklim almıyor.
evet bana dogum yaptigim hastane ile olumsuz seyler anlattilar etkilendim dertlesesim geldi salak gibi kv ye anlattim. Benim anlattigim olayla hic ilgisi yok kizinin dogumini aglayarak anlatmaya durdu. Her ayrintisi ile. Sastim kaldim. Anlayisli davraniyor ama ne saygi biliyor ne iddia ettigi gibi kizi kadat seviyor. Kizi gibi sevmesin zaten de saygili davransin. 3-4 yil bekledik 2 dusuk yaptim. Bana agliyordu benim dusuklerim icin ben oni teselli etmistim. Esime anlatinca inanmiyor annem oyle demez diyor ahaha ben niye uydurcaksam.
Benim bu kv tepkim hep ailemi koruma icgudusu. Onlara gore oglunun ailesi ile kendi ailesi bitisik. Hersey bir arada olabilir. Hatta esim de de var bu anlayis. Ama benim icin cekirdek ailem oncelikli. Her hareketlerinde bu msji aliyorum ve tahammul edemiyorum. Simdi dogum yaklasti ya bu stresle cok kafaya takiyorum.
Ben sanmiyorum gelinime yapacagimi. Ogluma kv ve kp bize yerlesip bakmak istedi, kabul etmedim diye esim eve sokmuyorsun ailemi dedi. Ilerde oglun aynini yapinca anlarsin dedi. Ama ben kendi evim.disinda yasayamam yahu duramam zaten.

oğluş yine harekete başladı kızlar yine sol kasıktn ittirmeler başladı çok hafif bel ağrım başladı gibi bir yandan da bana bişiler oluo çözemiyorruuummmmmm altn baskı iğne batması gibi acıma gibi bişiler başladı tekrardan :mad::KK53: doğurcam mı acaba yaa bir bilsem rahtlıcam bugn tam 38+1 oldum :KK48:
aynı durumdayız:)

nazar boncuksuz haliyle sabunlarım

tüle boncuk takılacak

diğeride çantası sabunu çantasıyla vereceğim
ee yapamadım demıstın ama cok güzel olmuss..:KK46::nazar:
Tersten mi doğurmuş?
yok kız :KK53:senın bebede benmkı gıbı ters olunca kafanı ondanbaska bırseye yonlendıremıyorsun anlasılan :KK47:
hanı bebek doğum pozısyonunu alsa bıle kanala gırmedıyse sezo yapıyo ya dr lar pısı pısıne ıste bebegınbasını kanala sokmak ıcın mıs bu yöntem..:KK51:
Pazartesi günüydü gittik doktora herseyimiz nornaldi suyu esi vs bilmem ne.. Perşembe günü durup durup senin bahsettiğim tarz ağrılarım başladı.kabız oluşum gibi sanki afedersin arkaya baskı yaPiyor gibi..ama her zaman olmuyordu tuvalete gidiyordum tik yok..anneme söyledim annem de Bisey anlayamadı ben tek çocuğum kadincagiz bi tane doğum yapmış onun da beline çok ağrı girmiş öyle başlamış doğumu bilmiyor ki başka belirti.. Aksam eşim geldi eve eşime bahsettim Bisey olmaz dedi neyse yedik ictik ama ara ara yine geliyor tuvalete gidiyorum oturuyorum ikiniyorum filan..tik yok.gece artik yaticaz hala daha geliyor tuvaletim sanki artik tuvalete gidip bos bos oturmaktan da Yoruldum,eşime dedim boyle boyleyim yok canım Bisey olmaz yat sen dedi.. Tabii biz beklemiyoruz hem 3 gün önce doktora gitmisiz herşey normal hem de daha 36 haftalık hamileyim.hani zamanı da değil daha..

Sabah kalktik yine var ama bazen kendini unutturuyor bazen sık oluyor filan ben hala sancı olduğunu anlamıyorum :KK48: doktorumu aradım dedi hep mi var ara ara mi geliyor,ara ara geliyor dedim o zaman gel bi bakalım dedi.o zaman da hastanede nst paralı 5 tlye nst cekiyorlardi..ben de kiziyorum hastane de uzak ya 5 lira para almak için bizi buradan oraya çağırıyorlar diye.. Gittik hastaneye,doktorumu da ameliyat onluguyle görünce doktor hanim oğlumu kucaklamadan gitmeyin bari filan diye espri yapiyorum,çatala çıktım alttan muayene olcam.. Dr 5 cm açıklik var demez mi :KK57: megerse oğlum o zamanlarda doğum kanalına iyice girmiş,o ilerledikçe arkadan baskı yapıyor gibi hissedermisim..
Tabii herkesin hikayesi farklı.belki daha zamanı vardir bebisin sadece alıştırma yapıyordur annesi :KK66:
o ne bıcım sancıymış ole yaaa.. oylesancımı olur..valla bılla bı çocuk doğurdum 10 tene sınebedel sancı cektım..esım dıyor son saatler felç gecırdın sandım agzıngozun kaydı :KK53:bu halegelmısım ıste :KK70:

aynen babannem kendi ördüğü takım koymustu gelin olurken sermemiştim biraz alınmıştı onu sercem şimdi hem gelince görür gönlünü de almış olurum. hepsi duruo benimde. yıkamadım ama onları bu haftasonu yıkayayım di mi.
Ay ben hic yikamayi dusunmemistim ama hurclarin icinde kotu olmustur dimi ben bugun koyayim makineye de yikansin anca keyfim yeterde utulerim :)) 3 subata dogurcam zaten oyle hissediorum :))

Benimki adet sancisi gibiydi. Sen wc ye gidip ikindikca sokmussun kanala bebegi. 4-5 cm e kadar sancilar zor degil zaten.
Benim de goguslerin alti bosaldi bugun gobek inmis asagi. Hayirlisi bakalim..bu defa ne yasayacagiz. Benim de 3.dogum olaydi bu. 3. Isterim ama hmileligi dogurmasi uzun is yaa.zor

Esin de yardim mi ediyor balta mi vuruyor belli değil yeni bi bebek gelince evdeki düzen değişecek diğerleri ister istemez kiskanacak uzulecek üstüne esin onları evden de uzaklastiriyor ben çok karşıyım böyle şeylere 10 tane cocugum olsun yanımda olsun arkadaş. Ben rahat edemem anam babamın da yanina versem çocuklarım benle kalmalı ne demek yani insan kolunu bacağını sağda solda bırakıyor mu çocuk olayına ben boyle bakıyorum gerekirse kavga çıkar goturmesin çocukları.hele de bakarım filan demeyen birinin yanina senin De rizani almadan hangi akla hizmet yapıyor ki esin :KK12:
yok canim oyle deil ben hastanadeyken gorurcek,3-4 gun kalicam ya hastanede o sirada çocuklara bakaack biri lazim : ((
eltimin 6 çocugu var ondan demiyor herhalde , off olmaz diyorum ama dönüp dolasip yine ayni konuyu açiiyor

bu gidisle okullar açikken doguruyum diye dua edicem

Back
X