Kızlar size hamilelik ve dogum hikayemi yazayım dertleşeyim biraz..
Üniversite mezuyum evet ama bebek bakımı konusunda o kadar cahildimki çok Acısını çektim. Hamile kaldım, mide bulantıları geçtikten sonra süper bir hamilelik geçiriyorum derken 31. Haftada rahim kısalığı problemim çıktı doktorum ilk hedef 35.hafta diyordu, ve hiç kalkmadan yatmamı işitiyordu, kim vardıki bakacak annem hasta, k.v de geldi ofladı pofladı gitti, az az ayağa kalkmak şartıyla işlerimi yine Yaptım maalesef, kimse erken dogum yapacağıma inanmadı eşim dahil.. Ki beni bile inandırdılar. Gel gelelim 35. Haftada geldi bebeğim.
O gün 30.12.2014 evim iki haftadır silinmemişti, viladayı azcık dolandırdım hemen yattım, bir güzellik vardı o günde bir gün daha beklerse 2015 te doğacaktı bebeğim, ve bekler ya dedim yattım gece yoğun kanamaya uyandım. Apar topar hastanede soluk aldık 8 cm açılmam varmış, hiç ama hiç hissetmedim... Doğum başladı normal doğum ile bebeğimi kucağıma aldım, ilk çıkış anı hala gözümün önünde.
Bebeğimi saatler sonra Yanıma getirdiler garip bir mutluluk vardı, sonunda bitmişti bekleyiş, ki rüyamdada erken doğum yapacağımı, sağlıklı bir bebeğim olacağını defalarca görmüştüm. Şükür sağlıklıydı. Ama ememedi annesini o kadar küçüktükü emmeye gücü yoktu, hastanede 1 gece kaldık ama ememedi bir türlü iki saatte bir denemelerin hepsi barısızdı. Taburcu olduğumuz vakit hemşire geldi bebeğim ememiyor nasıl besleyeyim kaç saatte bir dedim 4 saatte bir dedi peki ne kadar dedim, yiyebildiği kadar dedi beyinsiz kız. O kadar rezil bir hastaneymişki orada doğum yaptığıma bin pişmanım (medipol mega)
Neyse evde yine emzirme denemeleri Bir iki başarılı denemeden sonra olmuyor olmuyor ertesi gün hastaneye gittik, doktoruma ememiyor dediğimde zorla dedi emzirmeye çalış. Eve döndük yok olmuyor bebeğim ememiyor, hemşirenin demesine göre 4 saatte bir Kaşık ile mama vermeye başladık bu arada sütüm geldi sağmaya da başladık ama yeterli değildi, bebeğimi besleyemedik iki gün öyle geçti ve yine doktora gittik sarılığı tavan yapmış, mama ver ve emzir dedi. Neyseki bebeğim meme tutmaya basladı, artık emiyordu, ilk emdiği zaman göz yaşlarına boğuldum Sevinçten, iki üç günde Attı sarılığını bebeğim. Sonrada memeden ayıramadım.
Ve korkularım, ilk zamanlar bebeğimi besleyemedim, kan şekeri düşmüş müdür, beynine zarar gelmişsindir her gün bu korkuyla yasıyorum. Bakıyorum bebeğim sağlıklı Görüyor ama korkular bazen uyutmuyor beni...