2015 Şubat Anneleri

Kızlar size acil sorularım var bilen cevaplarsa çok sevinirim hiç yapmadığım için bilmiyorum
1-sağdığınız sütü neyle saklıyorsunuz özel poşetleri varmış sanırım onunla mı saklamam gerekiyor
2- sakladığım sütü ne kadar muhafaza edebilirim nerede ne kadar süre duruyor.
3- sağdığınız sütü neyle içiriyorsunuz biberonumuz yok bizim eğer biberon ile verilecekse hangisinden almalıyım
4 - illa sütü sağmak için sağma makinası mı almam Lazım elimle sağabilirmiyim sıkınca geliyor çünkü

Sütü en uzun süre ne kadarsa o kadar saklamam gerekiyor işe başlıcam acil cevap bekliyorum ????

Sütle ilgili bayağı cevap yazılmış artık ben yazmiyim ama sen benden sonra doğum yapmıştın neden bu kadar erken ise basliyorsun meslegin ne?

bebeğin boyu 1 ayda neden uzamaz
hastanede mı yanlış ölçtüler

hastanede pek dikkatli ölçmüyorlar bebekler kendilerini kasıyor ve boyu kısa çıkıyor
bende 1 cm uzadığını gördüm hastanede
ama aynı akşam evde ölçtüm 4 cm uzamış

8. ayda ult. boyu 47 cm
doğdu ölçtüler 47 cm
bugün aşıdan önce ölçtüler 47 cm
bu çocuk hiç uzamadı mı şimdi
moralim bozuldu

evde mezureyle ölçsen. uzamıştır ya hu en az yine 2 cm uzamıştır. benim oğlan da 47 doğdu 50 oldu ilk ay.

bebeğin boyu 1 ayda neden uzamaz
hastanede mı yanlış ölçtüler

Uzamamasi imkânsız gibi Bisey canım uzamıştır ama hastaneyle sağlık ocağı hep farklı değerler verir bence sen bi mezura kendin olc en iyisi

evde mezureyle ölçsen. uzamıştır ya hu en az yine 2 cm uzamıştır. benim oğlan da 47 doğdu 50 oldu ilk ay.

uyurken ölçeyim uyanıkken ölçtü tam düz değildi
uzadıgının farkındyım kıyafetlerinden belli
ama üçtür 47 cm i duyunca şaştım kaldım
troid falan bakıldı herşeyi normal

Bende kestiricem de kocami ikna etmeye calisiyorum. Bu erkekler uzun sac hastasi ama kendileri bakiyolar sanki. Hele lohusalikta hic cekilmiyo uzun sac var ya sirf o yuzden banyo yapasim gelmiyo.

O zaman yarasin :))

Ben dun gece banyo yaptım çocuklardan anca fırsat buldum.daha çıkmadan bi ağlama bi feryat doğru düzgün üstünü giynemeden emzirmeye başladım. Sonra iki numarayı da iyutayim dedim bu sefer gece yarısı oldu saclarimi kurutamadim.sabah bi kalktom sinüzit olmusum iyi mi.ama uzaticam saçlarımi seninkiler ne kadar uzunlar?

Uzamamasi imkânsız gibi Bisey canım uzamıştır ama hastaneyle sağlık ocağı hep farklı değerler verir bence sen bi mezura kendin olc en iyisi

kilo artışı iiyi baş çevreside büyümüş
hastanede 2900 çıkan kılo aynı gün ana sağlıkta 3300 cıktı şaka gibi
birde demezmı hastane yanlış ölçmüştür dye dijital nasıl yanlış ölçüm yapar
kendim ölçecem bi bakayım yarım santimde olsa vardır bi artış

Ben dun gece banyo yaptım çocuklardan anca fırsat buldum.daha çıkmadan bi ağlama bi feryat doğru düzgün üstünü giynemeden emzirmeye başladım. Sonra iki numarayı da iyutayim dedim bu sefer gece yarısı oldu saclarimi kurutamadim.sabah bi kalktom sinüzit olmusum iyi mi.ama uzaticam saçlarımi seninkiler ne kadar uzunlar?
Yaa aynen ben de kurutmazsam basim agriyor cok. Zaten topluyorum surekli tepemde topuz ne anlami var uzun sacin. Disari cikarken biseyler yapmadan salip cikamiyorum benim saclar zor. Asiri uzun degil belime daha gelmedi ama zorluyo beni. Ben hafif omuz ustunde kestiriyodum oyle yapicam hem havali duruyo hem rahat.

Tabii az daha ikna etmem lazim bizimkini lohusayim cok bunaliyorum diye girersem yumusar :)) sen uzun saci seviyosun herhalde valla ben oldum olasi sevmem ama bekarken annem evliyken kocam yuzunden hep uzun sac kullandim :/

Kızlar boyayacakmısınız saçlarınızı ben röfle yaptırmak istiyorum ama emerken nasıl olcak bilmiyorum iki sene emerse iki sene boyayamayacskmıyım yaww boyarmadan hiç duramazdım çünkü :KK43:

ooooo saçlar boyalar konuşulmaya baslanmış :KK45: ne güzel bende kaç gündür gitmeye niyetliyim. önce kestirecem biraz cok uzadılar bakımı bebek varken zor. ama yinede uzun kalacak seviyorum ben. boya konusunda bende röfle var ama sordum ebe ye dip boyası yaptırma dedi saç derisinden nüfus eder neticede kimyasal dedi. bakalım önce bir kestireyimde boya işine karar verecem

ooooo saçlar boyalar konuşulmaya baslanmış :KK45: ne güzel bende kaç gündür gitmeye niyetliyim. önce kestirecem biraz cok uzadılar bakımı bebek varken zor. ama yinede uzun kalacak seviyorum ben. boya konusunda bende röfle var ama sordum ebe ye dip boyası yaptırma dedi saç derisinden nüfus eder neticede kimyasal dedi. bakalım önce bir kestireyimde boya işine karar verecem
Az önce ekledim seni instagramdan doğru kişiyi eklemişimdir inşallah:KK45:

2 veletle temizlikmi yapılır. Ama bitti çok şükür:) evim pırıl porıl oldu.
Kızımda göbek fıtığı çıkmıştı ya, netten baktım parayla sarın falan yazıyo. Yakınında böyle bişey yaşayan varmıydı? Annem zamanında demişti sar diye ama dinlemedim:)

Psragard ne demek cnm.hormonlu da gebelik riski daha az diyor bnnm dr.4.hamilelik riskini goze alamam
Ben de yeni öğrendim hormonsuzun adıymış da bi ben bilmiyorum sanarak paragard dedimdi:KK23: anaam hormonsuzda da risk %1 diyorlardı varmıymış yine risk:KK57: benim de büyük 14 aylık üçüncüyü riske alamam, almamalıyım hayırlısı inş :KK17:

Ya bu hormonlu hormonsuz dediginiz ne acaba cok cahil.kaldim ogrenebilirmiyim
Hormonsuz 10 senelik oluyor adetlerinin daha ağır geçmesine sebep olabiliyor, hormonlu da 5 senelik ve adetini azaltıyor hatta yok ediyor gittikçe o da hormonlu ahahha çok komik açıkladım ama ben de hatırlamıyorum araştırırken bakıp karar vermiştim iyi kötü yanlarını inceleyip ama adet olamama fikri zaten hormonlu konusunda direkt vazgeçirdi. Adet olmadan asla:p:KK49:

Dr a giderken sütyene Göğüs pedi de koydum eve geldim damla yoktu. Fışkırsın istiyırum Dr a da dedim o da emdikçe olur yeme içme bişey dedi. Yawrum bu tedirginliğimi de hissediyordur di mi?
Bence isteme çok gıcık bişey yani sütün bol olsun inş ve beben sakin sakin emip lıkır lıkır içsin gaz olmadan böyle dedim çünkü;
Süt yapan prolaktin hormonu
Sütü fışkırtan oksitosin
Prolaktin bebeğin emmesine, talebine göre beyni ayarlıyor o da emir veriyor süt yapımı için
Oksitosin bebek memeye yapışınca salgılanıyor ve beyin fışkırt emrini veriyor
Bazı bünyelerde bu fışkırma işi çok kontrolsuz oluyor, o da hemen boşaltıyor deli gibi çocuk emmediğinde bile bi ağlayışını duyduğunda aklına emzirme geliyor falan hemen koyuveriyor kendini ayarlayamıyor ya da bianda göğsün azıcık sızlasa sütle dolarken hemen akmaya başlıyor, bebeğin emmeye kalktığında ise o kadar hızlı geliyor ki süt bebişin rahatça ememiyor birsürü hava yutup emmeyi kesip gazdan ve hazımsızlıktan sancı çekiyor falan filan kirlenen çarşaflar kıyafetler gece ıslanan bebek de cabası. Bunları şikayet için demiyorum hamdolsun rabbime ama süt akması da ayrı zor sadece şu faydası var sütüm iyi iyi var diyip moral oluyor insana:KK48: açıklamalarımda hata olabilir ama iki aşağı beş yukarı mekanizma bu şekilde çalışıyor ikisi bağımsız yani :KK66:

Sakın oyle bisi yapma yardimci olmasina izin ver ama senin dedigin sekilde yapsin kv 1 hafta kaldi ben kendi isimi yapayim diye yardimci olmak icin sadece ayaginda salladi uyuyo diye bebegi doyurmama izin vermiyodu acikinca mikirdaniyo diye kucagina alip deli gibi salliyodu beyin sarsintisi gecirtecekti cocuga uyuyunca ayagindan birakmiyodu simdi ben birakinca hemen uyaniyo kv gittide duzen oturtmaya calisiyoruz bi dahaki gelince hicbirine izin vermicem...
Bende soyleyebilaem keske diyorum:en azindan bir hafta misafir kabul etmeyelim kv kp dahil biz bi duzen oturtalim oglumla.ama eminim kuserler esim dahil:(ama gercekten bunu yapmm lazim.az kaldi ise baslicam ve emzirme saatlerini fln tam olarak ayarlamak istiyorum.bunu nasil soyleyebilirim?fikrin ya da fikri olan var mi?

Sutun bolE="Litchi, post: 40019950, member: 522935"]Dr a giderken sütyene Göğüs pedi de koydum eve geldim damla yoktu. Fışkırsın istiyırum Dr a da dedim o da emdikçe olur yeme içme bişey dedi. Yawrum bu tedirginliğimi de hissediyordur di mi?
Sutun bol olmasıiiyi güzel de en güzeli kaliteli olması..su siralar bir çok kişiden duydum durum fiskiriyor ama mama veriyoruz çünkü suyumuz kilo aldirmiyor lafini.ben buna çok inaniyoru.
Kizimda inanılmaz sutum vardi.sagip lavabodan dokerdim sürekli bas edemezdim oyle coktuki kizim emer fiskirtarak kusardi megerse sut çok geliyormuş bende oturur aglardim çocuk hasta diye..

Simdi sutum çok değil hatta sezon olunca ilk 2 gece full emdi çocukben anneme ssürekli emzirmeme yardim et dedim sut gelmicek diye korkumdan..sonra geldi ama kizimdaki gibi sertleşmesi goguslerim akmadi sizlamadi falan dedim emziremicem kesin bu stresle sut azaldi yemedigim icmedigim hic birşey kalmafi ama hicbirseyde sut yapmadi.. Sonra vaktim boyle olmicak Allahim dedim riskin sahibi Sensin..benim kiyamadigima Senin merhametine suphesi z daha çoktur.yavrunun riskini artir korkularimdan emin kil.. Onu emzirmeme imkan ver..

Gogsum yumusacikken bile sut varmis ta tas gibiymis gibi düşünerek emzirdim..inanmixaksin belki ama sizlamaya be birden sutle dolmaya basladi goguslerim emerken daha.. Anladim yemek içmek hikaye sadece inan ve dua et .:KK66: bu denli sut azken oglum 1550 gr almis ilk ay kontrolunde.halbuki kizim onca sute ragmen ;bu kadar alamamisti :KK66: .simdi özellikle yaptigim hiçbirşey yok sadece su iciyorum ve evladima yetecek kadar ini Allahin vereceğine inanıyorum..[/QUOTE]

Çok güzel yazmışsın canım Allah büyük inşallah yawrularımızın rızkını verir onları sütümüzle doğurabiliz inşallah.

Bence isteme çok gıcık bişey yani sütün bol olsun inş ve beben sakin sakin emip lıkır lıkır içsin gaz olmadan böyle dedim çünkü;
Süt yapan prolaktin hormonu
Sütü fışkırtan oksitosin
Prolaktin bebeğin emmesine, talebine göre beyni ayarlıyor o da emir veriyor süt yapımı için
Oksitosin bebek memeye yapışınca salgılanıyor ve beyin fışkırt emrini veriyor
Bazı bünyelerde bu fışkırma işi çok kontrolsuz oluyor, o da hemen boşaltıyor deli gibi çocuk emmediğinde bile bi ağlayışını duyduğunda aklına emzirme geliyor falan hemen koyuveriyor kendini ayarlayamıyor ya da bianda göğsün azıcık sızlasa sütle dolarken hemen akmaya başlıyor, bebeğin emmeye kalktığında ise o kadar hızlı geliyor ki süt bebişin rahatça ememiyor birsürü hava yutup emmeyi kesip gazdan ve hazımsızlıktan sancı çekiyor falan filan kirlenen çarşaflar kıyafetler gece ıslanan bebek de cabası. Bunları şikayet için demiyorum hamdolsun rabbime ama süt akması da ayrı zor sadece şu faydası var sütüm iyi iyi var diyip moral oluyor insana:KK48: açıklamalarımda hata olabilir ama iki aşağı beş yukarı mekanizma bu şekilde çalışıyor ikisi bağımsız yani :KK66:

Bunları bilmiyordum canım çok güzel açıklamışsın. Dediğin gibi görünce fazla fazla var diyip moral olabilir göremeyince de acaba diyoruz tabii.

Back
X