2015 Şubat Anneleri

Aynıyız. Ara ara düzeni bozuluyor nedense. Bende bir şey bulamazsam en son altını açıyorum bir süre açık bırakıyorum seviyor öyle ama kafam kazan.

alt açmada işe yaramıyor bir yerden sonra. hayır herşeyi geçtim birden canını yakıyormuş gibi feryat figan ağlaması beni çok üzüyor. üstünü soyunca sıkıntı yokta giydirirken resmen yırtıyor kendini ,bir günleri birgünlerini tutumuyor malesef.denemediğim şey kalmıyor çoğu zaman ve sadece bende sakinleşiyor kimse sakinleştiremiyor o yüzden senin dediğin gibi kafam kazan uyku zaten alıştım artık uyumamaya ama yorgunluk bütün gün kucakta gezdirmek biraz yorucu oluyor haliyle

alt açmada işe yaramıyor bir yerden sonra. hayır herşeyi geçtim birden canını yakıyormuş gibi feryat figan ağlaması beni çok üzüyor. üstünü soyunca sıkıntı yokta giydirirken resmen yırtıyor kendini ,bir günleri birgünlerini tutumuyor malesef.denemediğim şey kalmıyor çoğu zaman ve sadece bende sakinleşiyor kimse sakinleştiremiyor o yüzden senin dediğin gibi kafam kazan uyku zaten alıştım artık uyumamaya ama yorgunluk bütün gün kucakta gezdirmek biraz yorucu oluyor haliyle
Gece uyusalarda dinlersek.
Özlemişim seni.sanki doğumdan önceki biz başka bizdik şimdiki başka.

Gece uyusalarda dinlersek.
Özlemişim seni.sanki doğumdan önceki biz başka bizdik şimdiki başka.

değil mi :) bende özledim hepinizi ama en çokta seni yalan yok. senin o şakalarını falan :) ama giremiyorum ki şimdi uyuyor anca fırsat bulup da bakabiliyorum.
bu günlerde geçecek ama elbet geceleri de uyuyacaklar :)

Benim bebisin kakasi sari icinde siyah noktalar var 2gundur anlamadim. Sesi de kisilmis kısık kısık ağlıyor. Ve normale gore daha cok uyuyor. bi huxursuzlugu da yok. Huy mu degistiriyoracaba.

yok uykularını düzene soktum ben onun yarım saate kalmaz yine uyur 2 de uyandı 4 de uyusa 7 ye kadar uyur şimdi
gündüz uykularını 2 saatlik uyanık kalma süresiyle ayarladım her zaman olmasada çoğu zaman bu programa uyuyor

Nasıl düzenlediniz uykularını, geceleri nasıl?

Bende birakicam humanayi kutu bitsin de bi. Kompostoyu bende tamamen sekersiz yapiyorum bak sen de oyle dene meyvenin kendi sekeri gayet yetiyo. Bos yere seker yukleme vucuduna. Kayisi kompostosu iciyorum ben de en cok da bagirsaklarim icin :/

Sutu bilemedim ya sut bende cok gaz yapar sekerli olsa da :/ onun disinda bol su sadece. Yemeklerde gaz yapacak seylerden kaciniyorum sadece. Gerci gaz yapmayan sey yokmus mubarek.

Benim bünyem süte alışkın buz gibi dolaptan çıkmadıkça sorun yok bana yapmıyor da onu da normalde şekersiz içerim de annem gazî engeller şeker at 1 tane diyor.
Ben çayı kahveyi falan da şekersiz içerim.
Az şekerli dediğim aslında kv varken yaptığım şekerli olmuştu onu yeni şekersiz yaptığıma katınca az şekerli oldu :)) bundan sonra şekersiz yaparım ben de ;)

Aynıyız. Ara ara düzeni bozuluyor nedense. Bende bir şey bulamazsam en son altını açıyorum bir süre açık bırakıyorum seviyor öyle ama kafam kazan.
Ben de banyo yaptırdım suyun içinde iyiydik çıkınca bastı yaygarayi yine..2-3 gündür Agu falan demeye başladı yakinda konuşur mu ki :)))) artik derdini anlatsın istiyorum :))))

Nasıl düzenlediniz uykularını, geceleri nasıl?
10,30 - 11 gibi uyuyor gece 2 de uyanıyor 5 de uyanıyor sonra sabah 8 de uyanıyor
bazen tam tersi oluyor 2 saatte bir uyanıyor
gündüz çok uyutmamaya özen gösterdim ilk zamanlar
yordum bir nevi
sonra yavaş yavaş istediğim saatlerde uyumaya alıştırdım zorla sallayıp uyutarak

Tek bsinani yikiyosun
eşim su döküyor

Okuduğum kadarıyla bugün bebelerin çıldırma günü :/ benimki de delirmişti sabah 9dan şu saate kadar 2-3 kez 10ar dk uyudu :KK43: dayanamadım dayadım mamayı :KK43: pufff emzirme ne kadar sıkıntılı bi süreç :KK43:
Valla emzirme ne büyük dertmis..ben de doğan her bebek emer emer emer sanirdim..normali bu değil mi yani ne var emmicek yavrular bi anlatsaniz da bilsek ya

Yoruldugumda zaten oluyor ama bazen gunde 1 defa gun icinde ya da aksam azalıyor ben de sirayla her iki göğsümü emziriyorum devamli ya da esime verip bebegi biraz oyalatiyorum masaj yapiyorum azar azar geliyor sonra emiyor tekrar

Bazen bana meme yumuşamış gelse de emerken yutkunma sesi oluyor ona dikkat ediyorum daha çok

kızlar bu tutumluanne den alışveriiş yapan varmı aranızda

Benim beneğiminde kaşında konak çıktı. Doktor bişey yapmaya gerek yok endişelenmeyin dedi. Yine de siz bilirsiniz.
Ya bnm gittigim doktorlardan biri de öyle dedi ama içime sinmedi..başka doktor bastırarak yika fırça ile tara dedi..yaptım geçti..güzel kızımın yüzü gözü açıldı..zararsız da olsa öyle kalmasına içim el vermedi..

0,30 - 11 gibi uyuyor gece 2 de uyanıyor 5 de uyanıyor sonra sabah 8 de uyanıyor
bazen tam tersi oluyor 2 saatte bir uyanıyor
gündüz çok uyutmamaya özen gösterdim ilk zamanlar
yordum bir nevi
sonra yavaş yavaş istediğim saatlerde uyumaya alıştırdım zorla sallayıp uyutarak

Peki hala sallayarak mı uyutuyorsunuz? Bide kaç günlük? Ben uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorum. 49 günlük. Ama ısrar ettikçe inat eder gibi uyumuyor. Başlarda iyiydi ama şimdi akşamları özellikle uykuya dalmakta zorlanıyor. .

Bazen bana meme yumuşamış gelse de emerken yutkunma sesi oluyor ona dikkat ediyorum daha çok
Ya ben de ona dikkat eder rahatlardim yutkunuyor diye de geçen gün emzik emerken de yutkunma sesi duydum..dedim acaba bnm duyduğum yutkunma sesleri tükürük yutma sesi olmasın..paranoyaklikta son noktadayim :)))

Hıc sevmiyorum bu muhabbetleri ama aranızda normal doğum yapıp ilişkiye girenler oldu mu bizim 49 gün oldu ama yapabileceğimi sanmıyorum pskolojik sanırım bide dikisler ne oldu doktora kontrol a falanda gitmedim Aylardan sonra çok tuhaf geliyo ordan çocuk çıktı sonuçta eskisi gibimi acaba? o_O

Bizim tam 4 hafta oldu bugün. Dikişler baya düştü hele önceki gün epilasyon yoptim ondan sonra düştü ne düstüyse. 6. Haftanın sonunda yine dr a gideceğim o zaman düşmüşse hepsi korkmam. en fazla ilk seferki kadar acır herhalde. Dr ultrasonla bakarken de o plastik şeyle ( adını unuttum) bakarken de acımadı 13. Günde.

damladan sonra cektim pek bişey gelmedi
banyodan sonra tekrar damla sonraıda biraz bişey cıktı buharl sıcak suyun etkisiyle herhald
o gece rahatt uyudu
genede sabha oluyor uyanırken garip hırıltılı sesler cıkarıyor
ama emerken falan gayet rahat nefes alıyor
benım oğlanda iştahlı memeyı seviyor ama süt az
sadece mamayla beslense 120-150 cc yemesi gerekiyor
ben emme sonrası 90 veriyorum doyuyor
birkaç gündür emmeden sonra pek aranmıyor inş süt artmıştırda bende mamayı atarım çöpe
Bende 2 gündür sadece sabah ve akşam mama verdim 2 ölçü.Arada hep anne sütü ama bilemedim yettimi yetmedimi.annelik iste benimki aç olsa belli ediyor aglamasindan ve agiz hareketinden anliyorum neyseki.demek benim gibi olanda varmis.sağma makinem yok elle sıkıncada damla çıkıyor ona da kıyamıyorum.fıskırmıyor yani.ama kafaya taktım bu süt işini madem emzirdikce coğalıyo...hem daha sağlıklı olduğu için hem de sırf milletin AA mamaı veriyosun verme bilmem ne deyişinden bıktığım için.sanki başka birşey veriyoruz.nerdeyse kendimi suçlu hissetcem.hem takviye sükürki ikisininde alıyo reddetmiyo.ben burnunu hemen her gün temizliyorum bos cikmıyo maşallah.damladan sonra aşağı iniyo peçeteyle alıyorum bende.bizim düzen oturdu sayılır süt işini hallettikmi.siz her emmeden sonramı 90 veriyorsunuz.baya iştahlı o zaman.

Ya ben de ona dikkat eder rahatlardim yutkunuyor diye de geçen gün emzik emerken de yutkunma sesi duydum..dedim acaba bnm duyduğum yutkunma sesleri tükürük yutma sesi olmasın..paranoyaklikta son noktadayim :)))

Hadi yaa ben emzik vermiyorum bilemiyorum o yüzden. Ama sadece göğsün ucunu sıktıgımda geliyor süt. Zaten o kahverengi yerdeki noktacıklar uyariyormuş sütün gelmesini.

Peki hala sallayarak mı uyutuyorsunuz? Bide kaç günlük? Ben uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorum. 49 günlük. Ama ısrar ettikçe inat eder gibi uyumuyor. Başlarda iyiydi ama şimdi akşamları özellikle uykuya dalmakta zorlanıyor. .

benimde 47 günlük
gündüz ayaklarımda sallıyorum ve ana kucağına alıyorum uyuyunca
ama geceleri mutlaka ya anakucağında yada beşiğinde sallıyorum

Back
X