2015 Şubat Anneleri

Off çok yoruldum yine saat on oldu yine ben pert.
Bacaklarım ayaklarım hep ağrıdı. Bir şey yaptığımdan değil hepsi bebek pışpışlamaktan. Gündüz hiç uyumuyor.
Bütün bebekler mi böyle yoksa bana böylesi mi denk düştü diye düşünürken msjini gördüm. Sabahin 10nundan akşamin 8ine kadar uyumuyor çocuk, memede on dk kestiriyor sadece parmağımi oynatsam uyanıyor. öyle yatağında oyalanma da yok,kucakta ayaga kalkıp sallanacak. Her hafta huy değiştiriyor ama değişmeyen tek şey Uyumamasi!!!

Iyi geceler gününüz kadar iyi olsun gecelerinizde. VArsin uyumayan bebeler yorsun annelerini doymak bilmeyip yesinler de tek gaz derdi tokluktan fazla emismekten olsun. Benim icin de bakin cuk cuk seslerini duyarken keyifle o boncuk gozlere e mi. Her baktiginizda da sukredin muhakkak bazi kadınlara nasip olmadi mi olmayan analık keyfini.
39_40 derece ateşle yatıyorum bedenim çöktü tek lokma gecmedi kursagimdan bugun. Su bile icemez oldum herseyi istifra ediyorum. Günlerdir tum gecem gunduzum bir umut emerse diye soyunuk durmakla gecti. Alerji mi acaba diye ekmek zeytinden başka bir şey yemedim. Olur da bi isaret yakalarim o an emzirevlirim diye tum uykumdan feragat ettim. Bir evladim daha varken onun sersefilligini görmez oldu gözüm iki evladimdan da kahrettim kendimi. Tüm bunlara fazlasina da katlanirdim o tek cuk cuk sesini huzurla duyup evladımin tok uyudugunu Bileydim. Gunlerdir hersey en kötüye gider oldu. Gece iki defa disinda gunduz tek yudum iciremez oldum kuzuma. Akil melekelerimi yitirdim sanki hayat bu süt damlaciklarindan ibaret oldu gözümde. Hele bu defa tattirip aldin ya rabbm elimden o duyguyu keşke bilmeyeydim madem yine böyle alcaktin elimden ikinci defa lezzetini de bu kadar icimi daglamayaydin. Goz pinarlarim sel oldu dualarim duyulmaz mi katinda. Gazdi bilmem neydi derken saatlerce acliktan ağlaması nasil zor nasil perisanlik anne yuregime bilseniz. Hicbisekilde besleyememek cirpinmak biberonu alsa diye dua eder hale gelmek. Iste artk sabah beri tek yudum emziremiyorum ne yaparsam olmuyor artik reddedisi bilincli nsl bi travma yasadiysa istemiyor onun icin akitmaya gönüllü sut çeşmelerimi. Tek yudumu şükür doluydu oysa her defasında rezzak isminle yalvarip umut ettigim her denemede. Iste geldigimoz nokta yavrucum istemez oldu emmeyi hepten hasta dustum uzuntuden. Biberonu bisekilde tutturuyorum diye teselli avunurken sagip duruyorum süt de gelmiyor simdi. Öyle yorgun oyle yaraliyim ki. Niye yazdim bunlari size bilmiyorum bildiğim kadrini kiymetni iyi bilin. Hayatta en arzu ettigim seyden iki kere nasibim kesikmis meger. Kendimi anadan cok lanetlnmis bir ucube gibi hissediyorum birazdan uyandiginda ne vericem kursagina hic bilmiyorum. Ruhum bedenim yuregim paramparça :KK43:

Okuyorum okuyorum yazdıklarını canım hele bu sefer gözlerim doldu. öneri vs hiçbur şey yok bildiğim tek yapabildiğim dua etmek senin için sizin için.
senin birazcık rahatlamaya ihtiyacın var sanki

Valla bu konuda çeşitli rivayetler var :) kimi diyor çok emmiş kimi diyor sen çok yeşillik yemişsin ondan olmuş yok gazdandır derken bizimkinde mikrop çıktı işte. iki dakika önce baktım köpük gibi yapıyor şimdide.. çok endişe edersen bi doktora git istersen. Ama sarı yeşil kahverengi olabilirmiş kakalar.

Benimde yeşil yapıyordu.Dr a sordum sütünün yagli kismini icmiyordur ondan dedi.bende emzirme süresini uzattim değişen birşey yok.nette de cok yediği zaman yeşil olur yaziyordu.simdi tek memeyi en fazla 15 dk veriyorum normale dondu rengi.bu yeşil kaka olayinin tek bir cevabi yok bence.

Başlangıcı var hani bitiş tarihinin orda çalışır ve kontrol ve bitiş tarihi boş.
Bende isbasi yaziyor 20 mayis diye. ama 37 hafta raporu mu sendeki. Ben sonrasinda dogum raporu da istedim orda yaziyor.Hastanede kadin dogum raporlama bolumunde fatma hnm vardi o ilgileniyor bu konuyla. Onu ara istersen santralden baglatip.

Kızımın çok gazı varrrrr kakasını da yapamıyoooooor oy ben ölem oyyyyyy oy ben nidem oyyyyy :(
Ben böyle bebek görmedim böyle sancı
Ve şimdi o gaz büyümekte an be an
Bütün işlerimi bıraktım birer birer
Kocamı da odada bıraktım biraz Küstüm
Evetttt beni böyle şarkılar söyleten bu gaz ve kaka Sancısı kökünüz kurusun emi !!!!!
Yarın doktora da sorsam gazını çıkarsa çıkarsa emzir diyecek ağzının üstüne tokat patlatmaktan korkuyorum :(

Benim kiz kil yumagi, bacainda ulagina biyigina kdar kil, esmer. Genelde dokuluyormus ama sirt, omuz kaliyor diyorlar

Merhaba, gaz için sab simplex kullanmaya başlamıştım ama sanki daha çok kusmasına sebep oldu diye düşünerek bıraktım.Şimdi nurse harveys şuruba geçtim ama sanki bunu da sevmemiş gibi.Gene de artık geçiş yapmamak için günde 3 kez vermeye çalışıyorum.Siz neler yapıyorsunuz?
Om-x dene

Bütün bebekler mi böyle yoksa bana böylesi mi denk düştü diye düşünürken msjini gördüm. Sabahin 10nundan akşamin 8ine kadar uyumuyor çocuk, memede on dk kestiriyor sadece parmağımi oynatsam uyanıyor. öyle yatağında oyalanma da yok,kucakta ayaga kalkıp sallanacak. Her hafta huy değiştiriyor ama değişmeyen tek şey Uyumamasi!!!
Bizimki d oyle, bir de disari cikartamiyoruz kizi. Kiyamet kopuyor. Puset, sling kangurı hepsi yalan oldu :(

Saat 5'te uyansin alt alinsin mama yensin gaz ciksin uykusu acilsin aglasin bez sıkti diye alt tekrar alinsin o sirada isensin butun yatak cis olsun tekrar alt alinsin uyku iyice p.. olsun ayakta sallansin ama uyumaya dirensin Allahim ne zaman bitecek bu gece uyanmalari yaa uyanmadan uyumayi özledim

Saat 5'te uyansin alt alinsin mama yensin gaz ciksin uykusu acilsin aglasin bez sıkti diye alt tekrar alinsin o sirada isensin butun yatak cis olsun tekrar alt alinsin uyku iyice p.. olsun ayakta sallansin ama uyumaya dirensin Allahim ne zaman bitecek bu gece uyanmalari yaa uyanmadan uyumayi özledim[/QUOTE
Yorganin cisli tarafi yataktan sarkitilir geri kalani ile uyunur, allahtan koseye denk gelmis :)

Kuzenim iki kucuk cocukla calisiyodu biri 2 yasinda biri yeni dogmustu. Anneanne bakiyodu cocuklara.Nasil basariyosun sana helal olsun diyodum. inan ben calisinca daha az yoruluyorum is yerinde dinleniyorum diyodu. Ve daha sosyal oluyorum diyodu. Simdi anliyorum vallahi. evde kalip cocuk baktin mi sosyal hayat foss artik.
Cidden çalışmak evde olmaktan milyon kat kolaymış
Eskiden evde oturanlara keyfi yerinde derdim ama öyle böyle zor değil Ev ve çocuk

Allaha şükür gece uyuyorlar
Ya gecede dinlenmesek ama insan gündüz beş on dk vakti kalsın istiyor

Doymadan uyumuyorlar malesef.sagdikca cogalirmis neden kesildin.bende bazen biberon veriyorum ama alismadi emiyorda.istahli belki de ondan.AC kalmasin gece gece şekeri düşmesin.
sutum kesilmedi kizim emmek istemiyor sanirim atlatiyoruz yavas yavas biberona alismisti sutu sagip buberonla verdigimde gik demeden iciyor gogsumu verince bir sinir bir sinir sanki sut yok. Insallah iki gunluk cabalarim spnuc veriyor. Gece gogsumde diger gunlere gore daha uzun durdu. Gunduz nasil olacak bir bakalim.(masallah)
bu arada sutu az olanlara dun bir sey denedim bira mayasi sütü arttiriyor. Bir kac gundur sutum azalmisti kiz emmedigi icin. Eskidi kadar dolgun değildi masallah bu gece daha iyiydi.

Cidden çalışmak evde olmaktan milyon kat kolaymış
Eskiden evde oturanlara keyfi yerinde derdim ama öyle böyle zor değil Ev ve çocuk
Annane baksa ben de çalışırım da bakabilecek durumda değil. Selin Büyüyüp çocuk sahibi olmak istediğinde ben de yaşlı olursam zor olucak kızıma. O yüzden Ajda Pekkan gibi olmaya karar verdim. Hem fiziken hem de ruhen yaşlanmıycam.

sutum kesilmedi kizim emmek istemiyor sanirim atlatiyoruz yavas yavas biberona alismisti sutu sagip buberonla verdigimde gik demeden iciyor gogsumu verince bir sinir bir sinir sanki sut yok. Insallah iki gunluk cabalarim spnuc veriyor. Gece gogsumde diger gunlere gore daha uzun durdu. Gunduz nasil olacak bir bakalim.(masallah)
bu arada sutu az olanlara dun bir sey denedim bira mayasi sütü arttiriyor. Bir kac gundur sutum azalmisti kiz emmedigi icin. Eskidi kadar dolgun değildi masallah bu gece daha iyiydi.
Malt mı canım?

Allaha şükür gece uyuyorlar
Ya gecede dinlenmesek ama insan gündüz beş on dk vakti kalsın istiyor
Yemek yiyeceğim zaman bebişi Ayağımda sallıyorum yemeği yiyebiliyorum o zaman. Sen de sıcak çayını içebilirsin. Çay dedim de sabah bir güzel çay demeledim eşimin toplantısı varmış gidicek. Çay kaldı öyle. Ben de içmiyorum. Yakın olsaydık sana getirirdim.

Benimde yeşil yapıyordu.Dr a sordum sütünün yagli kismini icmiyordur ondan dedi.bende emzirme süresini uzattim değişen birşey yok.nette de cok yediği zaman yeşil olur yaziyordu.simdi tek memeyi en fazla 15 dk veriyorum normale dondu rengi.bu yeşil kaka olayinin tek bir cevabi yok bence.
Bebişin memeden kendi mi ayrılıyor canım yoksa sen mi çıkarıyorsun?

Etken maddeden kastın ne canm..yani ne geçiyo tam olarak anlamadım
sindirim hem.fiziksel hem kimyasal bir surec biliyorsun. Bazi gidalarib gaz yapna etkisi var. Sindirim sonucu bu gaz yapan madde aciga cikiyor bizim kanimiza sutumuze gecip bebege geciyor. Hic gecmeyecek olsa ilaclar da gecmezdi sutten bebege. Kimyasal madde oldugundan geciyor.
Gaz olayini cok takmiyorum ama rezene kayisi geciyor bebege. Kayisi kiraz erik bagirsaklari calistirici seyler cok yersem bebek de cirt cirtliyor surekli.
Ben mercimek corbasi bile iciyorum ama yeni yemek olmasina dikkat ediyorum.
Dolapta 2 gun beklemis mercimek corbasi ic ve bekle bebegin nasil gazlaniyor 6-8 saat sonra

Son düzenleme:
Arkadaşlar yanlış bi inanış var sanırım..şu gaz yapar bu gaz yapar bebeğe diye yemeyenler var galiba..annenin yedikleri anneye gaz yapar gaz sizden bebeğe geçmesi imkansız..gaz bağırsaklarda oluşur.ordan kana geçecek ordan süt bezlerine ordanda süt yapımına katılacak.bu olmax..bebekteki sancı 1.si emzirieken yuttuğu havadan 2.side bağırsaklarda sindirim sonucu oluşur..o sebeple istediğinizi rahatlıkla yyin bence
Teorikte doğru görünebilir ama degil bence..defalarca kez tegit ettim ben pirasa ve karnabahar yedigimde oğlum kriz geçiriyor ikinmaktan.. Ama kuru bakliyatlar falan etkilemiyor.. Kizimda su içmeye korkar dim çünkü inanilmaz derecede gazi olurdu..sütten gaz direkt gecmeyebilir belki ama tetikleyerek birşey mutlaka geçiyor..
Hayırlı olsun canım ama dubleks çok zor. Yukarı aşağı çok yoruyo. Hamileyken canıma okudu şimdi o kadar yorulmuyorum enerjim yerinde. Ama zor yani. Mutfak aşağıda salon aşağıda ama yatak odası ve banyo için yukarı çıkmak lazım. İki katıda kullanmak zorundasın. Isıtma problemi var bide. Temizlik yaparken aşağıdaki toz yukarı çıkıyo. Zamanla düzenini oturtturursun. Bende bebek için endişeliyim ama merdiven korkuluğu yaptırıcaz kapı gibi merdivenin başına da sonunada.
saol canim.. Biz eve tasinmadan kapi yaptiricaz zaten ama tehlike bitmiyor ne yazikki..kizim düşmesin diye babamlarin evinde babam elleriyle kapi yaptı ama kizim düştü hem de ne düşmek :((Allahim Sen esirge cümlenin evladini..
Bizim banyo iki kattada var..yatak odalari yukarda salon ve o. Odasini assagida..bide mutfak assagida..

Allah sonumuzu hayretsin diyelim..

Back
X