2015 Şubat Anneleri

kızlar bugün çok yoruldum yaav :(
uyuyo şimdi uyanmadan bende yatayım diyorum ama süt azcık daha soğusun diye bekliyorum mayalamak için. allahım gece yarısı oluyo işler bitmiyo zaman yetmiyo sanki.

Canim ben hep devam sutu destekli getirdim mecbur 1 yasina kadar ama artik inek sutune basladim onu veriyorum yerine. Icim daha rahat ediyo. Inek sutunde de demir eksikligine dikkat etmek gerekiyo.
canım nasıl veriyorsun sütü?

bende başlamak istiyorum ama çekincelerim var. sulandırarak verilmeli pastörize süt ve yatarken verilmemeli diyolar. aslında muhallebi yapmak daha iyiymiş. çok da verilmemeliymiş zaten fazlası da zarar.

ben çok acele etmiycem sanırım muhallebi yaparım en fazla.

Üçüde uyudu çok şükür
Mutfağı toplayıp bende yatayım barı
Yarın uzun bir gün olacak

yapsın işte boşver canım sende tadını çıkar evladınla uğraş işten gelince. haftasonu da başbaşa vakit geçirin. tabiiki zor ama şükret ki bakıcıya bırakmak zorunda değilsin.

öyle düşünmen de çok normal herkes kendi annesi baksın ister tabiiki.
annenin durumunu benim annem de yaşadı 20 küsür yıl. babaannem 6 yıl önce vefat etti. hep bizimleydi. annem markete bile gidemezdi. resmen annemi dizinin dibinden ayırmaz bi yere göndermezdi.

biz de halimize şükredelim bence bak annelerimiz neler yaşamış :KK43:
Oyle tabi canim sukur halimize benim babannem de evlendiklerinden beri annemlerle. Aynen babannem de anneme cok duskun hic gitsin istemiyo.

evet sorma hele çöp kutusu favorisi. kırıp bi yerini kesecek diye ödüm kopuyo. bi yandan da ayağımla oraya girmesin diye engel koyuyorm of halime kendim bile gülüyorum o an :))
Kendimi gordum valla ayni. Bayiliyo cop kovasina akillim ne varsa. Bibde camasir sepeti. Ilgisini baska tarafa cekmeye calisiyorum surekli

canım nasıl veriyorsun sütü?

bende başlamak istiyorum ama çekincelerim var. sulandırarak verilmeli pastörize süt ve yatarken verilmemeli diyolar. aslında muhallebi yapmak daha iyiymiş. çok da verilmemeliymiş zaten fazlası da zarar.

ben çok acele etmiycem sanırım muhallebi yaparım en fazla.
Ben sulandirarak basladim gittikce oranini arttirdim. Muhallebi yiyecek gibi acsa muhallebi yapiyorum yoksa 120cc koyuyorum ama anca yarisini geciyo bazen. Pek bitirmiyo. Ama ben ise baslayinca nasil yaparim bilemiyorum.

bende baska bi garibim,11 aydan sonra devam sutune geçtim
tek sorun o biraz vanilyali gibi ya , birakdirinca inek sutunu içirmesi zor olabiliyormus otekine alisik oldugu için

dun indiirmde diye 10 koli aldim tam yaglisini buldum heryerde bulamiyorum normalde
insallah tarihi kisa deildir internetden alisveris yapladim daha almaya guitmedim
benim buyuuklere onu verdimmi havalara uçuyolar
içsin dursunlar artik napayim :)

Biz hiç devam sütü kullanmadık kızlar pastörize inek sütünü veriyorum 8. Aydan beri pınarın ama öyle biberona veya bardağa koyunca içmiyor kahvaltısına koyuyorum öyle arada kaynayınca içmiş oluyor sütü de hiç sulandırmadan 1 çay bardağı kadar sütle hazırlıyorum kahvaltısını kaseye koyup içine bir avuç ekmek içi 1 kibrit kutusu kadar peynir 2 tane cici bebe ve 1 yumurtanın hepsi ezip bir kase kadar oluyor bitiriyor çok şükür hepsini tek yediği bu zaten gün içinde hiç bişey yemiyor meyve dışında hiç bir yemek yemiyor etmiş sebzeymiş çorbaymış yoğurtmuş 1 kaşık yemiyor gün boyu aç kalınca demek sabahta bitiriyor kahvaltıyı

Canim ornek olarak verdim aslinda bulasik olayini tabiki calisirken eminim onlari dusunmeye sira bile gelmez. Aslinde demek istedigim kendi evimde degillmis gibi hisseder miyim acaba? Tabiki bin sukur kendi canindan biri onu cok seven biri bakacak kizima. Bu arada bi ara goruselim canim haftasonu bebislerle. Sahilde falan bulusabiliriz guzel olur

çok iyi olur aslında da bizim tazmanya canavarı durmuyor ki hiç. kardeşim geldi muştan kızı bi avmye götüreyim bari dedim. 2 mağazaya zor girdik. her dışarı çıktığımızda çıkmamaya yemin etmiyorum o kadar yani. pazar seka parka gidelim dedik park yani salıncak çocuklar falan. orda bile durmadı.

allah yardımcı oluyor canım. dezavantajları var elbette ama güzel yanları da var. başka insanlar görmek azcık evin psikolojisinden uzaklaşmak iyi geliyor.

ben 5 aylıktan beri inek sütü veriorum sulandırmadan direk vermeye başladım. eskiden çok içmeyi sevmiyordu şimdi bardaktan içmeyi öğrendi bu şekilde içiyor. gün içinde sabah uykusundan önce veriyorum. bizimki çok gazlı bi bebekti. gece gaz yapmasın diye.

Yoktur bisey büyük ihtimal ben de de öyle oldu.nasıl evhamlandim gecikme olmasının normal olduğunu bilmeme rağmen.testte aldim.
yavaş yavaş düzene giriyor.4_5 kere olduktan sonra düzene giriyor günü gününe olması.
İçim rahat etsin diye gittim test aldım tabi ki negatif ama işte insan evham yapıyor

çok iyi olur aslında da bizim tazmanya canavarı durmuyor ki hiç. kardeşim geldi muştan kızı bi avmye götüreyim bari dedim. 2 mağazaya zor girdik. her dışarı çıktığımızda çıkmamaya yemin etmiyorum o kadar yani. pazar seka parka gidelim dedik park yani salıncak çocuklar falan. orda bile durmadı.

allah yardımcı oluyor canım. dezavantajları var elbette ama güzel yanları da var. başka insanlar görmek azcık evin psikolojisinden uzaklaşmak iyi geliyor.
Oyle canim bence de iyi gelecek calismak. Allah hepimize kolayliklar versin. Bak sen Berat kuzusuna ya ne cektirdi annesine. Biraz daha buyusunler o zaman annesi.

of ya na hastalikmis bu boylee
solup gittler çocuklarim
kizim iyi baya bugun 4. gunu yemek yiyor en azindan , dr farenjit dedi ,atesi yok gibi 38 i geçmiyor
ama abimiz gozunu açamiyor atesten ,dr tamamen aynilar dedi hastalik konusunda,ama oglum daha çok etkilenmis
39 dan inmiyor atesi,yorgun bitkin :KK43: kulagim dedi onun ilacini yaptim
hapsurunca gozu basi agriyormus bide
dr 3-4 gunu bulur dedi iyilesmesi,2 si gitti kaldi iki gun :mad::mad::mad::mad:
dun gece inledi atesten ilk defa vereyim dedim ilaç hazirladim içiremedim bu seferde:KK64::KK64::KK64:istemedi agzini açmadi
kuçukde basladi hapsurmya ,yarin asisi var bundada aynisi olur kesin dedu dr :KK43:

solup gittler çocuklarim
kizim iyi baya bugun 4. gunu yemek yiyor en azindan , dr farenjit dedi ,atesi yok gibi 38 i geçmiyor
ama abimiz gozunu açamiyor atesten ,dr tamamen aynilar dedi hastalik konusunda,ama oglum daha çok etkilenmis
dun gece inledi atesten ilk defa vereyim dedim ilaç hazirladim içiremedim bu seferde:KK64::KK64::KK64:istemedi agzini açmadi
kuçukde basladi hapsurmya ,yarin asisi var bundada aynisi olur kesin dedu dr :KK43:
Çok geçmiş olsun maralcım..

solup gittler çocuklarim
Geçmiş olsun canım çok zor çocuklar hasta olunca inşAllah hemen atlatırlar :KK43:

Geçmiş olsun canım çok zor çocuklar hasta olunca inşAllah hemen atlatırlar :KK43:
çok saolun kizlar
hep duyyordumda bilmiyordum
ogrenmis oldum bu seneki meshur gribi , yemeden içmeden kesildiler
napsam netsem diye sasiyorum hiç bisey istemiyor canlari
kiz biraz iyi gibi oglana gore
insallah iki gune oda duzelmeye baslar dr un tartisi yanlis deilse 1 kg eksik geldi bugun tartida
ben onlar gram alsin diye ugrasurken ikiside iyice zayifladi 3 gunde
isin kotuusu hakanla bende de basliyor eyni seyler
oksurugu idare ederimde atesim çikarsa bize bakan olmaz valla:KK61:
Allah beterinden korusun ne deyim ..

çok saolun kizlar
hep duyyordumda bilmiyordum
ogrenmis oldum bu seneki meshur gribi , yemeden içmeden kesildiler
napsam netsem diye sasiyorum hiç bisey istemiyor canlari
kiz biraz iyi gibi oglana gore
insallah iki gune oda duzelmeye baslar dr un tartisi yanlis deilse 1 kg eksik geldi bugun tartida
ben onlar gram alsin diye ugrasurken ikiside iyice zayifladi 3 gunde
isin kotuusu hakanla bende de basliyor eyni seyler
oksurugu idare ederimde atesim çikarsa bize bakan olmaz valla:KK61:
Allah beterinden korusun ne deyim ..
Canım çok gecmiş olsun bu seneki grip Cidde'n çok kötü, biz de geçirmiştik bir ay evvel.. İnşaklah çabuk toparlanırsınız, üzülme kilo vermelerine iyileştiklerinde tekrar alırlar inşallah

Back
X