Can'ım kuzenin haklı, her geçen gün daha da zorlaşıyormuş uyku eğitimi. Ben ta dokuz aylıkken verdiydim uyku eğitimini. Yatır kaldır yaptım bir saat sürmüştü ama ertesi gün daha az bi Zaman'da uyumuştu, şu an hala aynı yöntemle uyuyor, bizİm sorunumuz uykuya dalması değil, uykusu sürdürememesi.. Maral kendi kendine uyuyan çocuk uyanmaz diyor ama ben anlamadım Tuna'yı. Büyük ihtimal alışkanlıktan, çünkü hep aynı saatlere uyanıyor. Sende bi cesaret başla Can'ım, başarabilirsiniz. Emzir önce, sonra koy yatağına, ayağa kalkmadığı sürece müdahale etme, yatağın içinde oynayabilir, ses çıkarabilir, alkış yapabilir ama ayağa kalkınca hemen geri yatır, yanında kal, sırtını başını okşa arada pış pış yap, ağlayınca emzik ver, çok ağlarsa kucağına al ve susar susmaz geri koy, hatta kucağında dik pozisyonda tut, yatırma, çok konuşma, sadece pış pış sesini duysun, uyku öncesi ninni dinlet her gece aynısını ve aynı saatte yatır. Tunaya geçen yemek yedirirken yanlışlıkla ninnisini açtım, hemen eeee eeee yapıyor, öğrenmiş yani o şarkıyla uyUyacağını. :))