Canım valla eltim biraz üzgün Allah yardım eder inşlah canım yaAllah yardımcısı olsun Can'ım annemin komşusu 6 aylık yaptı Bebek küvezde inşallah hiçbir sıkıntı yoktur hepimiz hayırla bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah günler ilerledikçe stres olmaya başlıyor insan
Amin canim insallahMutluBulut_ neyseki azalmış geçmiş olsun canım inş. Sorunsuz sıkıntısı kalan 2 ayı da atlatiriz
Cok sukur canim tamamen acilsa birdeSelam kızlar bende evde biraz etrafı toparladım kendi giyeceklerimide yıkadım haftaya çantaya yerleştiririm dursun bir köşedebenim doğum yapacağım kent hastanesinde 2 gece kalınıyormuş 2 tane arkadaş yakın Zaman'da orda doğum yaptı bebişleri iyi ama sütleri biraz geç geldi
MutluBulut_ maşallah kızına iyi direnç azalmış
balammm , B BirAnneBirEvlat inş.doğumunuz istediğiniz doğum şeklinde sağlıkla olur yengec4 bu sene bizim şanssızlığımız Can'ım kaç senedir İzmir böyle nemli sıcak olmamıştı Allah affetsin çok zorlanıyorum ben sıcaktan dolayı
balammm
Canım sen hangi şehirdesin. İstanbulda zeynep kamil hastanesi ssvd diye ayrı bir bölüm açmış. Sırf bunu destekliyorlar. Ama benim eşim kendi doktorumuz ve hastanemizden başka biryere gitmek taraftarı değil. Kendi doktorumu ikna etmeye çalışıcam, gerçi dediğim gibi bu gidişimde niyeyse tutulup kaldım soramadım. Belki sorsam niyetimi söylesem denememe izin verir.
Kuzum istanbuldayım ben zeynep kamili biliyorum ama ora bana uzak kalıyo geçen gittiğim Dr avrupa yakasında batibahat Hastanesi var özel ordaki Dr sordum oda riskleriyle beraber detaylı anlattı ve olabilicegini ve hatta bi kaç doğumda yaptirdiklarini söyledi ama yine dediğim gibi eşim bu riski göze almıyor açıkçası ilk etapta hemen olabilecek tüm kötü şeyleri siraladiklari için insan biraz korkuyo ama yine çok isterim sağlıklı bi şekilde normal doğum olsun.
Kuzenin icin biraz riskli gerci bu durum 2 senede olsa 5 senede olsa ayni risker her hasta icin siralaniyo ve canım sende bilyosundur belli ki arastirmissin ssvd isteyen biri ssvd eğitim programlarına katılmalı kilosuna dikkat edilmeli doğum olacağı zaman kendi sancısı hariç suni sancı kesinlikle alamaz egzersizler doğum egitimleri vs vs bide bana Dr bol bol merdiven inip çıkmami söylemişti bu doğum icin çok faydaliymis ama yine de korkuyorum ben özelden Dr deniyebilirsin dedi destekledi ama riskleri çok ciddi olduğu için cesaretim kirildi ama sen yinede bulabiliyosan bi gidip görüşmelesin ssvd destekleyen bi Dr la bellimi olur belkide normal doğum yapabilirsin Rabbim hakkımızda en hayırlısıni nasip etsin inşallah.Bi randevu alıp gitmek lazım aslında, ssvd destekleyen bir hastane ve doktorla görüşmek lazım. Bakalım onlar ne diyecek. Benim kuzenim gidiyor ama onun daha 1 sene olmadı doğum yapalı. O yüzden son haftaya kadar bişey diyemeyiz demiş doktor. İki bebek arası kısa olduğu için, son hafta ne kadar kilo almış olacaksın, ameliyat yerin ne kadar gerilecek, deri kalınlığı kaç cm'e düşecek ona göre ölçüm yapıp karar verebiliriz demişler.
Kuzenin icin biraz riskli gerci bu durum 2 senede olsa 5 senede olsa ayni risker her hasta icin siralaniyo ve canım sende bilyosundur belli ki arastirmissin ssvd isteyen biri ssvd eğitim programlarına katılmalı kilosuna dikkat edilmeli doğum olacağı zaman kendi sancısı hariç suni sancı kesinlikle alamaz egzersizler doğum egitimleri vs vs bide bana Dr bol bol merdiven inip çıkmami söylemişti bu doğum icin çok faydaliymis ama yine de korkuyorum ben özelden Dr deniyebilirsin dedi destekledi ama riskleri çok ciddi olduğu için cesaretim kirildi ama sen yinede bulabiliyosan bi gidip görüşmelesin ssvd destekleyen bi Dr la bellimi olur belkide normal doğum yapabilirsin Rabbim hakkımızda en hayırlısıni nasip etsin inşallah.
selam kızlar..
cevaplarınız için çok teşekkür ederim.2 gündür şekerimi ölçüyorum hep normal çıkıyo galiba bizim bebişin iriliği yapısal.yarın kontrole gitcem hayırlısıyla doktor bi sorun yok dicek herhalde.
tugder canım benim uyku düzenim yok kaçta uyuyabilirsem akşam o saatte uyuyorum ama gece 2-3 kere tuvalete kalk sonra sabah işe giderken kalk sersem gibi oluyorum bütün gün uykulu gibi dolaşıyorum
sonunda hastane terliğimi süsleyebildim becerebilirsem size foto atcam.vakit bulursam bugün kapı süsünede başlıcam inşallah.
. Niye hersey bukadar iyiyken normal doğum olmadıki? Korktunmu acaba? Benim de normal doğum içimde kaldı bebek doğduktan sonra ilk anda onu görebilme duygusu hemen emzirebilme herseyi birebir görme çok güzel bişey olsa gerek ama sezaryen sonrası çok kötü sen o narkoz atma sorunu yasiyosun bebekle hemen o an sıcaklığı yasayamiyosun belki saçma gelicek ama ben sezaryen sonrası kendimi hiç doğum yapmış gibi hissetmedim ama mecbur sezaryen oldum olsun napalım sağlık olsun . Sen bari bu konuyu iyice arastir belkide normal doğum yapabilirsin tabi hayırlı olucak olsun.Valla canım ben acayip ikilemdeyim. İlkinde yürümediğim yol, inip çıkmadığım merdiven kalmadı. 7 kiloyla doğuma gittim, çatı genişliği müsaitti, bebek doğum pozisyonundaydı, ama yine olmadı yine olmadı. Hem normal doğum çok kaldı içimde, olmasını çok istiyorum. Hemde riskler kafamı karıştırıyor. Doktor çok önemli, ssvd destekleyen bi doktorumuz olsa, bizede destek olsa, yapabilirsin dese, bizde korkularımızı yensek ne güzel olur.
. Niye hersey bukadar iyiyken normal doğum olmadıki? Korktunmu acaba? Benim de normal doğum içimde kaldı bebek doğduktan sonra ilk anda onu görebilme duygusu hemen emzirebilme herseyi birebir görme çok güzel bişey olsa gerek ama sezaryen sonrası çok kötü sen o narkoz atma sorunu yasiyosun bebekle hemen o an sıcaklığı yasayamiyosun belki saçma gelicek ama ben sezaryen sonrası kendimi hiç doğum yapmış gibi hissetmedim ama mecbur sezaryen oldum olsun napalım sağlık olsun . Sen bari bu konuyu iyice arastir belkide normal doğum yapabilirsin tabi hayırlı olucak olsun.
Baya çaba göstermişsin arkadasim ama nasip değilmiş bazen suni sancı bebeğin kalp atışlarında yavaslatabiliyomus öyle duymuştum doğruluk payı nedir bilmiyorum Rabbim çok şükür kazasız belasız kucağımizaa almayi nasip etti keşke ssvd bukadar ciddi riskleri olmasada hiç düşünmeden normal dogurabilsek ama ne yazikki ölümle bile sonuclanabilicek riskleri var Allah korusun. Tabi düşük bi yüzde oranında. hani sezaryen de bile olusabilicek bazı ciddi kompilikasyonlar var ama yinede ssvd kadar değil bide sezaryen de epidural doğum yöntemide varmış acaba bu yönteminimi denesek bunda da da bazı riskler var ama arkadaşım 1 ay önce yaptı ve hiç bi sorun yaşamadi en azından o Narkozun sersemligi olmadan doğar doğmaz bebeğini görmüş ne biliyim ya hayırlısı arkadaşım belki Rabbim içimizdeki bu isteğe karşı mucizesini gösteride normal doğum yaparız. ..41. Hafta oldu bende tık yok, doktor o haftaya kadar hep riskleri saydı, haftası geçince bebek kakasını yiyor, risk oluyor felan. Bende artık yatırın beni dedim korktuğum için. Sabah suni sancı takıldı, sürekli dozu arttırdılar, elimde serum sürekli dolaşıyorum. Doktor saat başı gelip açılmayı kontrol ediyor, açılma ilerlemiyor, nst ye bağlıyorlar, sancı çizgileri sonuna kadar çıkıyor ama bende gram sancı hissi yok. Akşama kadar bu şekil yattım. Sonra bana etki etmeyen sancılar, kızıma etki etti sanırım. Sabaha karşı nst de kızımın kalp atışları yavaşlamaya başladı. Hemen hazırladılar beni, doktorum geldi ve sezeryana alındım
Narkozlu çıkmışım, kafa dumanlı, bir yandan daha ağrı kesiciler tam etki etmemiş sancı vuruyor, bir yandan miniğimi getirdiler kucağıma verdiler, gözlerim yarı açık yarı kapalı onu emzirmeye çalışıyorum. Ne bilim yaa çok istedim normal olmasını, son dakkaya kadar bekledim, gelmedi sancım, suni sancıylada olmadı, elimden geleni yaptım diyorum en azından. Ama isterim hala acıysa acı 1 gün çekilip unutulur elbet.
O sancının arasında bir anda miniğimin ilk sesini duymak, o an herşeyi unutmak, hem bedenen, hem ruhen temizlenmek güzel duygular olmalı.
Kızlar Günaydın hepinize :) Mutlu olsun haftamız.
Haftasonu odanın boyasını gördüm, tam istediğim gb ama sim katılmıştı boyaya hiç parlamıyorbaya sim var duvarda belli ama parlamıyor nedenki acaba
Son kata sim dökmüşler ama yinede olmamış, ne yapabilirim bilgisi olan varmı?
Günaydın annişler
Güle güle kullansın bebişin
Canım simli boya gördüm ama öyle muhteşem parlamıyordu. Ama simler belliydi tabi
Eniştem boyamıştı ve kattığı Simi görünce baya şaşırmıştım. Acaba az mı katıldı ki sim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?