2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Arkadaşlar 2 haftadır olan kanamaların artık sına erdi.çarşamba günü bebeklerden birinin kalbinin durduğunu öğrendik, doktor bu şekilde devam edebilir hamilelik yeter ki kanama olup diğerini de dusurmesin dedi.dün sabaha karşı 4 te başlayan sancılarım 7 de kanama başlamasıyla son buldu.hemen hastaneye geldik.çok fazla kan kaybediyordum.büyük tansiyonum beşe düştü. Kan degerlerim yarıya.hemen operasyona aldılar.2 ünite kan verildi.artık bebislerim benimle değiller.neye uzulecegimi şaşırdım.4 ay süren tüp bebek sürecine mi,harcadığımız paralara mı,umutlarımin bitmesine mi bilemiyorum.hepinize sağlıklı ve güzel hamilelikleri diliyorum.herşey gönlünüze göre olur inşallah.

Allah kolaylık versin inşallah cok zordur eminim. Rabbim yine nasip etsin insallah

Dışarda çalışmıyorum ama gün içinde kendimi zorlayacak şekilde temizlik yaptım. Akşamında bu ağrıyı yaşadım. Bununla da bağlantılı olabilir. Daha dikkatli olmamız lazım. Endişelenme bence, birçok kişide oluyormuş zaten, doktor da olur demiş zaten.

Merhaba canım biz daha yeniyiz ama bende de yok herkez soruyor bulantın var mı var mı diye olmayınca tuhaflık mı var ki diye düşünüyorum
cnm yeniyiz ama insan biseyler bekliyo goguslerin belim agriyo ama yetmiyo bana acaba iyi mi acaba gelisiyo mu die hep merak ediyorum

Günaydın elhamdulillah siz? Benim de bulantı yok ama yanma var
yanma yediklerinden olabilir cnm hamilelikte yanma 7.aydan sonra oluyo

ayni dertler hepimizde var cnm yarin ranfevum var benmde allahin izniyle hayirli haberler aliyim insallah

Canım cok sasırdım ya cokta uzuldum ınankı cok buyuk gecmısler olsun
Ancak sormadan edemıcem daha oncede yazdım 8 hafta cok buyuk kanamalar yasadım soyle ayak topuklarımdan suzuluyordu kanlar hastane yatak pedler tutmuyordu ancak kan sevıyem hıc dusmedı, bebegın kalbı durmusmuydu operasyona aldıklarında?

Çok buyuk gecmıs olsun
Allah bunu unutturacak acılar vermesın ınsallah

okulların kapanmasını iple çekiyorum canım. bizim de 23 nisan hazırlıkları başladı ben çalıştırıyorum. bulantılar halsiz bırakıyo kafam kazan gibi oluyo resmen..Yemekten sonraki rahatsızlık bende de oluyo. hayırlıısyla karne günü gelsin artık :)

kızlar günaydın... giremiyorum foruma hiç iyi geçmyor hamişlik günleri.. sürekli mde bulantısı öğürme.. ağzımda kötü bi tad, hiçbişiy yiyemiyorum. su bile içemiyorum napıcam bilmiyorum

çok üzüldüm ne diceğimi bilmiyorum. canım bu dönem sanırım bunlara hazırlıklı olmak gerekiyo. kendime pay çıkarıyorum bu kayıp haberlerini duyunca çünkü ben de kanamalar yaşadım.. hiç birşeyin garantisi yok malesef. hamile olmakla bitiyor sanıyordum hep. Allahım kısa zamanda inş sağlıklı hamilelikler yaşatsın sana, Allahım hep en hayırlısını versin sabırlar diliyorum..

Şu bulantı isteyen arkadaşlara bizim bulantılardan gönderelim biraz :) :) sabah öğürmekten nerdeyse bütün apartmanı ayağa kaldırdım çok kötü bi durum inşallah çektiğimiz bu sıkıntılara değer

Ya ben hamile kalmadan once bulantim olmasin diyodum simdi bei yok die problem yapiyorum

günaydın kızlar. benim mide bulantılarım iki gündür azaldı. iştahsızlık devam ediyor ama. 2 kilo vermişim. dün yarım saat yürüdüm sanki iyi geldi gibi bana. bundan sonra her gün yürüsem diye düşünüyorum yavaş yarım saat. uyku arttı ama bu sefer. işten çıkıyorum direk yatıyorum. akşam da 10.30- 11 gibi yatıyorum tekrar. sabah 8.30 da zor kalkıyorum :) zaten severdim uykuyu tam oldu :)

canım o doğurupta kucağına alıncaya kadar geçmiyor bak sana devamında ne olacağını anlatayım hareket edene kadar her zaman kalbi atıyordur inşallah diyeceksin sonra bir hareket etseydi , hareket başladığında aman bugün niye hareket etmedi, sonra büyüdüğünde kordon mu dolandı vs bu hep böyle gidecek:)

dünkü menüm

sabah 8 bir kase mercimek çorbası+bir dilim ekmek +turp

ara 10 bir bardak süt+bir muz

öğle 13 bir tabak sarımsaklı yoğurt+bir tabak ıspanaklı bulgur yemeği

ara 16 bir portakal +bir elma

akşam 19 iki tane cevizli köfte + birer tane kuru patlıcan+biber dolması+ayran+bir dilim ekmek

ara 20 bol limonlu karabiberli açık şekersiz çay

2 lt su yarım saat yürüyüş

Gebelik döneminde sağlıklı beslenmek İçin 8 altın kural

1-Gebeliğe bedenen ve ruhen iyi hazırlanın. Fazla kilolarınız varsa gebe kalmadan önce diyetisyene giderek sağlıklı beslenmeyi öğrenin ve ideal kilonuza ulaşın.

2-Gebeliğiniz süresince kilo alımınıza dikkat edin. İdeal kilosunda gebe kalan bir kadının ortalama 9-12 kg ağırlık kazanması normal kabul ediliyor.(inanmıyorum ben ilkinde 24 kilo aldım)

3-Öğün saatlerinizi düzenleyerek işe başlayın. Örneğin sabah kahvaltı etmiyorsanız güne güzel bir kahvaltı ile başlamayı adet edinmelisiniz.(sabah hazırlanıp oğlanı hazırla derken yetişemiyorum kahvaltı yapayım dersem işe geç kalırım)

Mide bulantısı, kusma, iştahsızlık veya buna benzer yakınmalarınız olabilir bunu gidermenin en iyi yolu kısa aralıklarla az ve sık beslenmektir. Ayrıca çok ağır yağlı besinlerden de kaçınmanız oluşabilecek gaz ve şişkinlik gibi sorunlarınızı da ortadan kaldırır.

4-Besin gruplarını, hangi besinlerin ne içerdiğini ve ne kadar tüketmeniz gerektiğini öğrenin. Sağlıklı beslenmek kendi sağlığınızı korumanın yanında gebelik döneminde bebeğin gelişimini sağlar.

5 temel besin grubu

Et Grubu besinler; (yumurta, et, tavuk, balık, peynir, hindi vb proteinden zengin besinler ); Özellikle demir, B12 vitamini, fosfor, B2, B6, folik asit gibi önemli besin öğelerinin zengin kaynağıdır. Balıkta bulunan omega 3 yağ asitleri gereksinimi gebelik ve emzirme döneminde artar bu nedenle haftada en az 2-3 porsiyon balık tüketilmelidir. Bu gruptan her gün en az 3-4 porsiyon tüketmeniz gerekir.(maalesef taze balık bulmak cok zor bulunduğum şehirde )

Süt Grubu besinler; (Süt, yoğurt, kefir, ayran, kımız): Bu grupta bulunan besinler kalsiyumun en zengin kaynağıdır. B12, B6, A Vitamini gibi birçok besin öğesinin de en önemli kaynağıdır. Günde en az 3 bardak yağsız veya yarım yağlı süt grubundan tüketmelisiniz.

Sebze-Meyve Grubu; A,C,K vitaminin ve potasyumun en zengin kaynağıdır ayrıca önemli ölçüde su ve karbonhidrat gereksinmemizi karşılar. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Günde 3-4 porsiyon meyve 2-3 porsiyon sebze tüketin

Tahıl Grubu; (ekmek, pilav, makarna, bisküviler, krakerler, patates, leblebi vb nişasta içeriği zengin besinler): İhtiyacımız olan enerjimizin en önemli kaynağıdır. Özellikle tam taneli tahıllar, beyazlatılmamış ürünler kan şekeri dengesini sağlamada önemli yer tutar. Günlük 12-14 dilim ekmek veya alternatiflerinden mutlaka tüketmeye çalışın.(ekmek 12-14 dilimmi yok artık )

Yağ Grubu; (zeytinyağı, yağlı tohumlar, fındık, ceviz, mayonez, tereyağı vb) Önemli ölçüde enerji ihtiyacımızı karşılamamızı ve yağda eriyen vitaminlerin vücutta kullanılmasını sağlar. Özellikle bitkisel sıvı yağlarda bulunan doymamış yağ asitleri bebeğin beyin gelişiminde önemli rol oynar. Katı yağları hayvansal gıdalarla aldığınız için Günde 20-30 gr sıvı yağ tüketimi ihtiyaçlarınızı karşılamaya yeterlidir.(doğal zeytinyağı kullanıyorum ben cok şükür)

5-Doktor ve diyetisyen kontrollerinizi ihmal etmeyin. gebeliğin seyri ve yapmanız gerekenler konusunda en iyi yardımı size yapacak kişiler doktorunuz ve sağlık ekibidir. Test sonuçlarınıza göre bazı vitamin mineral takviyeleri, ilaç vb önerilerde bulunabilirler.(iyotlu,b12 li folik asit alıyorum şuan)

Etrafınızdaki kişiler, komşunuz, arkadaşınız sizi yanlış yönlendirebilir bu da istemediğiniz sonuçlara sebep olabilir buna imkân vermemeye özen gösterin.(kesinlikle)

6-Düzenli egzersiz yapın. özellikle her gün yapılan 30-45 dakika yürüyüşün bebeğinizin hareketlerinde gelişme, doğumunuzun rahat olması, fazla kilo almamanız ve stresinizi yenme üzerine çok önemli katkıları bulunmaktadır. Ayrıca egzersizin, cilt sarkmalarını önlediği ve daha sağlıklı ve güzel bir görünüm için birebir olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Gebelik döneminde yürüyüş, yüzme, dans gibi egzersizleri yapabilirsiniz.

7-Günde 2-3 litre su için. Su olmadan yaşam olmaz, insan bedeninin %55-60?ı sudur ve yeni doğan bebeğin su oranı %70 civarındadır, ayrıca gebelik döneminde yediğiniz besinler plasenta ve kordon sayesinde su aracılığıyla bebeğe taşınmaktadır. Çay, kahve, kola gibi vücuttan sıvı kaybetmenize neden olan kafeinli içecekleri tüketmek yerine su, ayran, meyve suyunu tercih edin.

8-Güvenli gıda seçmeye özen gösterin; Besinleri satın alırken uygun ambalajlanmış olması, uygun sıcaklıkta saklanmış olması, sağlıklı pişirme yöntemi uygulanmış olması ve hijyenik koşullarda
üretilmiş olması çok önemlidir. Örneğin gereksiniminiz olan kalsiyumu karşılamanız için günde 3 bardak süt veya yoğurda ihtiyacınız var, bunu eğer açıkta satılan ürünlerden seçerseniz besin zehirlenmesi riski ile karşı karşıyasınız demektir. Bunun gibi riskleri azaltmak için güvenli gıdaları satın almalı, doğru şekilde saklamalı ve daha sağlıklı olan fırında pişirme yöntemini tercih etmelisiniz

eski hamileliğinde gebelik şekeri ya da gebelik tansiyonu yaşamış kişilere kesinlikle bu tarz ürünler yasaklanıyor benim bildiğim.
hamileliğin başından itibaren karatay stile geçirtti bir arkadaşımı doktoru, ve kesinlikle kaçamak yok.

Sanki bende gebelık sekerı vardı ben hergun olcuyordum
ama dıkkatte etmedım sonradan mesela yengemde hamıleydı oturur bı tava tursu tavurur 1'rer ekmekle bandır bandır yerdik Sonuc olarak ben suanda net hatırlmamakla bırlıkte 72 kıloyla o ıse 85 kıloyla dogurduk :)
Sonuc ben 4-5 ay sonra 47 kg dustum yengem yıne aynı donemde 55 kg geri döndü

Ama tabıkı dıkkat edılmelı ben cok cıddı degıldı dıkkat ettıgım zaman sorun yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…