2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlar galiba ben insüline başlıcam çok moralim bozuk hamileliğin tadını çıkartamıyorum bu yüzden

zaten kilo alma verme durumu sebebiyle değil de, hamileliğin son aylarında erken doğum ya da başka sıkıntıları önlemek için.
bahsettiğim arkadaşta gebelik tansiyonu vardı ve doktoru çok ciddi takip etmişti onu gebeliğin her döneminde. Ve her zman acil sezeryana hazır olmasını söylemişti.

AA bak o cok onemlı bısey allah korusun
Su seren serengılde yasamıstı sanıyorum
Insallah sonuna kadar saglıkla gıtmeı nasıp etsın allah
yengem benım 2 hamılelık yasadı her ıkısındede 30 kg bıdonları ındır bındır yaptı kendı ısyerı olmasına ragmen kendını epey zorladı ne bı yudum kanama ne agrı
Allahın ısı ben cok sasırdım onu gordukce

ben de ilk hamileliğimde 7 aylıkken servise yetişmek için depar atarak koşuyordum.
bir de şu var;
http://www.milliyet.com.tr/7-5-aylik-hamile-atlet-kostu---1903935-skorerhaber/

benim doktorum tüm ağrıları normal buluyordu ilk hamileliğimde.
ama yine de danışmakta fayda var.
bu tarz durumlar için doktorun telefonunu iste, telefonda danış, hatta ben hemşireye not bırakırdım, sonra o sorar öğrenir bana anlatırdı.
çok yorma kendini.

Merhabaa ben de yeni katıldım aranıza.
Benide ekleyin listenize...
18-10-2016 gorunuyor tahmini doğum.
bir oğlum var.
suoriz oldu bize 2inci haberi.Hayırlısı bakalım.

ben de ilk hamileliğimde 7 aylıkken servise yetişmek için depar atarak koşuyordum.
bir de şu var;
http://www.milliyet.com.tr/7-5-aylik-hamile-atlet-kostu---1903935-skorerhaber/

Ben 20 haftalara kadar hıc rahatlayamadım, nedense bılmıyorum sanırım rahım yukarı cıkınca ben rahatladım ondan once beden olarak rahatsızdım agrılarım oluyordu doktor bana ılk gebelık demıstı (bu 4.) o yuzden oalcak demıstı. 20 haftaya kadar elbette evde ara ara yalnız kaldım kumanda yere dustu egılıp almaya ödüm koptu dıye koca gun kanalturk ızledıgımı bılırım ya da samanyolu tv

20 haftalardan sonra bı rahatlama geldı bana ar ara yengemle onun dr gıdıyordum mınıbusle sadece 3-4 kere gıdebıldım ama oda bana hava olsun gezmek olsun dıye. 31 haftada erken dogum sancıları basladı sancı durducu ılaclarla durabıldım ama 31 den sonra ben salonda bıle oturamadım yatak odasında sureklı oturur vazıyette yatıyordum
o pozısyonda egenın esyalarını onume acılan ( o zaman dolaplı utu masaları vardı ve kesınlıkle cok fonksıyoneldı) utu yaptım ara ara kalktım odasını yerlestırdım . Yattıgım yerden bebek sekrlerını yaptım :) artık annemınde bılmem neresıne kadar geldıgı ıcın oglen yemeklerınde y ogurt dogradım yedım
Ama gel gör ki en en hayatımda en cok ozledıgım zaman dılımı egeye hamıle oldugum ve onu dogurdugum ılk aylar burnumu sızlatıyor.

Bundada cok dıkkat etmeye calısıyorum agır kaldırmıyorum evde zaten temızlık yapmıyorum yemek ıste bana sıra gelmıyor yapmaya , utu camasır katla ve evı topluyorum fakat dr bana cokta hareketsız kalma dedı cok sukur ınsallah herseyın yolunda oldugunu bır bılsem cok rahatlıcam
arada sag ve sol kasıgımda agrı oluyor bazen karnımda bısıler pıt pıt edıp benı rahatsız edıyor ama bılsemkı hersey yolunda cok ıyı olcak

Çalışan Hamileler için Sağlıklı Beslenme Önerileri

Hamilelik, her kadın için doğal bir dönem olmakla birlikte; anne ve bebek sağlığı açısından beslenmenin son derece önemli olduğu bir dönemdir.

Gebelik süresince, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini sağlamak için çoğu besin öğesinin gereksinimi artar. Anne adayının uyguladığı diyet bütünüyle yetersizse, bebeğin gelişimi bozulabilir ve bebek çeşitli sorunlarla karşılaşabilir veya aşırı besleniliyorsa beraberinde aşırı kilo alımı doğumun güçleşmesine, bebeğin iri doğmasına ve buna bağlı olarak da çeşitli sağlık risklerinin doğmasına neden olabilir.

Bütün besin gruplarının dâhil olduğu yeterli ve dengeli bir beslenme düzeni, artan besin öğesi gereksinimini sağlamak ve gebelik dönemini sorunsuz geçirmek için en ideal yoldur. Çalışma hayatı ve yoğun iş temposu anne adaylarının yetersiz ve dengesiz beslenmesine neden olabilir.

Bu durumu engellemek, gebelik nedeniyle artan enerji ve besin öğesi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için normal zamanda tüketilen besinlere ilave olarak tüketilmesi gereken besinler, miktarları ve beslenme ilkeleri şöyledir.

● Yemekler azar azar ve sık sık tüketilmeli, yaşanan kan şekeri problemleri özellikle öğün aralarında tüketilen sağlıklı besinlerle dengelenmeye çalışılmalıdır.

● Güne muhakkak kahvaltı ile başlanmalı, evde veya işyerinde fark etmeksizin süt, peynir, yumurta, ekmek (kan şekeri dengesi için çavdar, tam buğday gibi ekmekler tercih edilmeli) gibi besinler muhakkak kahvaltı menüsünde yer almalıdır.

● Öğle ve akşam yemeklerinde gereksiz kalori alımı engellenmeli, özellikle fazla tüketilen ekmek, pilav, makarna gibi besinler ihtiyaç dâhilinde tüketilerek, protein kaynağı (et, tavuk, balık, kuru baklagiller, yoğurt, ayran) yiyeceklerin ve sebze-salata tüketimine daha fazla önem verilmelidir. Günün bir öğününde alınamayan bu besin grupları muhakkak diğer öğünle dengelenmelidir.

● Süt, yoğurt, ekmek, peynir, kuru meyve ve yağlı tohumlar (ceviz, fındık, badem gibi) ara öğünler için tercih edilebilecek sağlıklı seçeneklerdir. Kuru meyve ve yağlı tohumlarda miktar kontrolü yapılmalı, bu besinlerinde fazladan enerji alımına neden olacağı düşünülerek avuç avuç yemek yerine sayı ile yenmesi yoluna gidilmelidir.

● Her gün 3 – 4 porsiyon süt ürünü tüketilmeli, süt içilemiyorsa süt yerine yoğurt, ayran, peynir, kefir veya sütlü veya yoğurtlu çorbalarla süt grubu takviyesi yapılmalıdır.

● Et / tavuk / balık gibi besinler sağlıklı pişirilme yöntemleriyle hazırlanarak (ızgara veya fırında gibi) her gün 3 – 4 porsiyon olacak şekilde tüketilmeli, anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı olan yumurta haftada en az 3 – 4 kez iyi pişmiş olarak beslenme düzeninde yer almalıdır. Sabah yapılan erken kahvaltıda yumurta tüketilemiyorsa hafta sonu veya günün başka bir öğününe de ilave edilerek önerilen rakamlara ulaşılmalıdır.

● Vitamin ve minerallerin zengin kaynağı olan sebze ve meyveler 5 – 7 porsiyon olacak şekilde sebze yemeği, salata, sebze çorbası veya taze olarak, meyveler ise suyunu içmekten ziyade meyve olarak (özellikle kabuğu yenebilenlerde iyice yıkandıktan sonra kabuğu ile birlikte) her gün menülerde yer almalıdır. Mevsiminde meyve ve sebzeler tercih edilmeli, tazesine ulaşılamadığı durumlarda konserve ürünler yerine dondurulmuş olanları tercih edilmelidir.

● Sıvı alımı asla ihmal edilmemeli, günde 8 – 10 bardak su içilmelidir. Özellikle sık karşılaşılan bir sorun olan kabızlık probleminin çözümünde su tüketimi önemlidir. Bununla birlikte kabuklu meyve tüketiyor olmak, sebze ve salata tüketimine önem vermek ve oturarak geçen uzun çalışma saatleri arasında ofis içinde küçük yürüyüşler yapmakta kabızlık probleminin çözümüne yardımcı olur.

İlk gebelikte normal diyorlar agrılara benımde cok olurdu valla vajınada batmalar agrılar dırek kasık fılan degıl dırek sankı rahım agrıyor gıbıme gelıyordu
Sımdı kısmen daha rahatım ama az su ıctıgım zamanalrda sankı ıdrar yollarım agrıyor gıbı hos ıdrar yolları nasıl agrır bılemıyorum ama :)

Hamilelikte (Gebelikte) Alınan Kiloların Dağılımı

Gebelik boyunca yaklaşık 12.5 kilo aldınız ve 3400 gramlık bir bebek doğurdunuz. Bu aldığınız kilolar nerede kullanıldı?

Gebeliği boyunca 12.5 kilo almış ve miyadında 3400 gramlık bir bebek doğurmuş bir anne adayında alınan bu kiloların dağılımı şu şekildedir:

Bebek: 3400 gram

Plasenta: 600 gram

Uterus (rahim) : 900 gram

Amnios sıvısı 0.8 litre (800 gram)

Meme dokusu gelişimi: 400 gram

Kan hacmi artışı: 1450 ml. (1450 gram)

Dokulararası sıvı artışı: 1450 ml. (1450 gram)

Artan yağ depoları: 3500 gram

Bu alınan kiloların doğumdan hemen sonra büyük kısmı gider. Normal sınırlar içinde kilo almış ve normal ölçülerde bebek doğurmuş bir anne doğum sonrası taburcu olurken gebelik öncesi ağırlığının ortalama 4.5 kg fazlasıyla taburcu olur.

Gebelik esnasında ne kadar fazla kilo alınırsa gebelik sonrası o kadar fazla kaybedilir. Doğum sayısı arttıkça gebelik sonrası kalan kilo artar.

Emzirmenin kilo vermeyi kolaylaştırdığı düşünülmektedir, ancak pratikte bunun geçerliliği gözlenmemektedir. Emzirme her ne kadar günlük harcanan kalori miktarını artırsa da emziren anne bunu bir kilo verme fırsatı olarak görmek yerine beslenmesini artan ihtiyaçlara göre yeniden ayarlamalıdır.

Gebelik esnasında depolanan yaklaşık 3500 gram yağın vücuttan atılması haftalar ya da aylar sürebilir.

Bazı anne adayları gebelikte oluşan bu ekstra yağ depolarını en aza indirmek için gebelik dönemince yağsız ve kalorisi düşük bir diyet uygulamaktadırlar. Ancak bu uygulamanın sonuç vermesi imkansızdır, zira yağ depoları bebek ve plasenta gelişiminden arta kalan enerjinin depolanması şeklinde oluşmazlar. Tüm gebelik boyunca yukarıda bahsedilen komponentlerden her biri orantılı bir şekilde artmaya devam eder. Bu yüzden günlük alınması gereken kalori miktarını yanlızca plasenta ve bebeğin gelişmesine yetecek şekilde ayarlamak imkansızdır. Böyle bir uygulama sizi ve bebeğinizi gerekli besin maddelerinden yoksun bırakır.

Çoğu anne doğumdan sonra gebelik esnasında oluşan fazla kilolarını dengeli ve tutarlı bir beslenme rejimi uygulayarak ve egzersiz yaparak verebilir.

Gebelik dönemi kilo vermek için hiç uygun bir dönem değildir. Aksine beslenme alışkanlıklarının tekrar gözden geçirilmesinin gerektiği hassas bir dönemdir.

Hamilelik Döneminde Hangi İçecekler Güvenlidir?
  • Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.
  • Son zamanlarda sıklıkla reklamları yapılan enerji içeceklerinin içerdiği katkı maddeleri hamilelikte şeker metabolizmasını bozabileceğinden bu içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
  • Alkol nörotoksik bir madde olarak gelişmekte olan bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir maddedir ve hamilelikte kesinlikle uzak durulmalıdır. Aşırı alkol tüketen toplumlarda çocuklardaki zeka geriliğinin en önemli nedeni anne adayının alkol kullanımıdır.
  • Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartam her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de (gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden tümüyle uzak durulmalıdır.
  • Light süt ise yalnızca yağı azaltılmış bir ürün olduğundan kalsiyum kaynağı olarak gebelikte güvenle kullanılabilir.
  • Probiyotik bakteri içeren ürünler (probiyotik yoğurtlar) iyi huylu bu bakterilerin etkisiyle sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.
  • Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir. Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.

Hamilelik döneminizde 1 günde tüketmeniz gereken besinler ve ölçüleri

Süt ve süt ürünleri

Miktarı: 2 su bardağı süt veya yoğurt
1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek

Et, yumurta ve kuru baklagiller

Miktarı: 1 yumurta
1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (100 gr.)
1 porsiyon kuru baklagil (120 gr.)

Taze sebze ve meyveler

Miktarı: 2 porsiyon pişmiş taze sebze
3 porsiyon çiğ taze sebze
2-3 adet orta boy meyve

Tahıllar

Miktarı: 4-6 ince dilim tahıllı ekmek
1 porsiyon bulgur pilavı veya tahıllı makarna
1 porsiyon çorba

Yağlar

Miktarı: 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Şekerler
Miktarı: 1-2 çay kaşığı bal veya pekmez (çok arzu edilirse!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…