Polikistik insulin direnciyle alakalı hamilelikten önce de ölçtürüyordum bir sorun çıkmıyordu korkum insulin sadece.Stres şekeri daha çok yükseltir. Sakin olmaya çalış canım.
Ben şeker yüklemesinden bir gün önce dayanamayıp dondurma ve pasta yemiştim :) Hiç bir şey olmadı, şekerim normal çıktı. Polikistik ile şekerin bir bir alakası yok diye biliyorum.
Ayrıca diyelim ki gebelik şekeri çıktı, ona uygun besleneceksin hiç bir sorun olmaz. Doğumdan sonra da geçiyor zaten.
İnşallah yarın güzel haberlerinizi alırız. Bugün sakin bir gün geçir, canın ne istiyorsa onu yap.
Polikistik insulin direnciyle alakalı hamilelikten önce de ölçtürüyordum bir sorun çıkmıyordu korkum insulin sadece.
Bazen hiçbir belirti olmadan da şeker çıkabiliyor, benim gibi. Bebeğin ve benim kilo alımımız gayet yerinde, aile geçmişinde şeker hastası yok ama tokluk şekerim sınırın üzerinde çıktı. Ama panik yapacak bir şey yok ben bir haftadır diyete başladım. 6 öğün yapıyorum, her gün de yürümeye çalışıyorum. Genelde ilaçsız çözülüyor. Bugün yediğin küçük çikolata da etkilemez.Arkadaşlar uzun bir zamandır giremiyorum herkes iyidir insallah dün doktor kontrolüm vardı oğlumun doğum tarihi 31 Ağustosa çekildi yarın şeker yüklemesi yapılacak o yüzden çok paniğim seker olsa bir belirti verir dimi polikistik olduğum için iyice endiseleniyorum ve kahvaltıdan sonra unutup iki küçük çikolata yedim bu etkilemez inşallah
Diyetten korkum yok da iğne fobim var normalde o da küçüklüğümde kan alınırken oldu smdi insulin denince aklıma o geliyor inşallah bir şey çıkmaz bu ara çok su içiyorum+ agzimda şeker tadı kalıyor şekerli bisey yiyince umarım çıkmaz şu iki ayı da atlatsak bir derin bir şekilde oh çekeceğimKorkma korkulacak birşey değil. Önlemini alıyorsun çünkü
Strese sokma şimdiden kendini. Ezelden beri debeleniyorum şekerle ama bak gebelikte çıkmayabiliyor.Sadece diğer insanlara göre bizler biraz daha dikkatli yaşamalıyız bu süreçte. Ölümüne diyetlerde değil merak etme
Nasıl birşeyler ye gel?
Yıllardır şekerle boğuşan biri olarak direk çok yanlış uygulama diyorum. Yükleme olduğuna eminmisin? Geçtim 2 saati 12 saat öncesinden şeker içeren gıdalar bile tüketilmez. Ayrıca pko hastaları potansiyel insülin direncine sahiptir. Çok nadiren olmayabiliyor. Yemek yenilip üstüne şeker yüklemesini hayatımda ilk defa duyuyorum. Eğer yükleme esnasında kusulursa 2 gün ara verilip tekrar yapılıyor. Dediğim gibi yıllardır ölçüm yaptırıyorum ben ve uygulama yanlış. Min 10 saat aç kalınması şarttır. Hatta yükleme bitene kadar sigara bile içirtmezler.
Diyetten korkum yok da iğne fobim var normalde o da küçüklüğümde kan alınırken oldu smdi insulin denince aklıma o geliyor inşallah bir şey çıkmaz bu ara çok su içiyorum+ agzimda şeker tadı kalıyor şekerli bisey yiyince umarım çıkmaz şu iki ayı da atlatsak bir derin bir şekilde oh çekeceğim
Bazen hiçbir belirti olmadan da şeker çıkabiliyor, benim gibi. Bebeğin ve benim kilo alımımız gayet yerinde, aile geçmişinde şeker hastası yok ama tokluk şekerim sınırın üzerinde çıktı. Ama panik yapacak bir şey yok ben bir haftadır diyete başladım. 6 öğün yapıyorum, her gün de yürümeye çalışıyorum. Genelde ilaçsız çözülüyor. Bugün yediğin küçük çikolata da etkilemez.DIPTISDIPTIS ın da dediği gibi 12 saat öncesinde yemeyi bırakmak gerekiyor.
Çok ilginç ya bana da aç karnına gelme dediler, hafif bir şeyle rye dedi doktor.Bazen hiçbir belirti olmadan da şeker çıkabiliyor, benim gibi. Bebeğin ve benim kilo alımımız gayet yerinde, aile geçmişinde şeker hastası yok ama tokluk şekerim sınırın üzerinde çıktı. Ama panik yapacak bir şey yok ben bir haftadır diyete başladım. 6 öğün yapıyorum, her gün de yürümeye çalışıyorum. Genelde ilaçsız çözülüyor. Bugün yediğin küçük çikolata da etkilemez.DIPTISDIPTIS ın da dediği gibi 12 saat öncesinde yemeyi bırakmak gerekiyor.
Canım diyetisyen 2 hafta uygula da öyle bakalım dedi. Doğru sonucu almamız için biraz bekleyelim dedi. Bence de düşmüştür ya o kadar dikkat ediyoruz.Sürekli evde ölçümlüyormusun kuzum? Ne alemde senin şekercikdiyetle düşmüştür zaten
Canım diyetisyen 2 hafta uygula da öyle bakalım dedi. Doğru sonucu almamız için biraz bekleyelim dedi. Bence de düşmüştür ya o kadar dikkat ediyoruz.
Haftaya benim kontrolüm var bakalım inşallah güzel haberler alırızBenim göbek deliğim ve göbek deliğimin sol tarafı çok acıyor, hani bacağımızı bir yere vururuz da morarır sonra o morluğa dokununca çok acır ya, aynen öyle dokununca çok acıyor. Ben bu acının sebebini karnımdaki zıpıra bağlıyorum çünkü son günlerde yeni huyu tekme atmak değil ayağıyla göbek deliğimi ittiriyor. dün resmen ayağını tuttum diyebilirim o kadar fazla itti ve canım çok acıyor bunu yaptığında, bende avuç içimle hafif bastırıyorum ki canım çok acımasın.
çok ilginç ya ben 6 haziranda gittim bir sonraki kontrolüm 12 temmuzda, eşim bile ama ben kızımı özlerim niye bu kadar geçe randevu veriyor diyor
canım ben de önceden ya yüzüstü ya sırtüstü yatardım genelde ama şimdi zorluyorum kendimi solda yatıyorum da ilginç bi şekilde son bikaç gündür hep gece o defalarca uyanmalarım arasında sırtüstü yatarken buluyorum kendimi. sonra korkup yanıma dönüyorum yine bişi olur bebişe diye. bu aralar da uyku filan kalmadı, kaç kere uyanıyorum her yanım ayrı ağrıyor. daha ilerde ne yapcaz bilmem.Doktor da ebede sol tarafına yatmayı tercih et diyor tamam yatıyoruz ama ben sırt üzeri daha rahat ediyorum hem bebişin hareketlerini öyle daha rahat hissediyorum hemde belim rahatlamış oluyor ama yinede sag yada sola dönüyorum mecburen sizde durum nedir kızlar
Dşşffbllkişgxf ay allah korusun.Miis yazda geldi zaten zorlamaz seni diyet. Streste olmayınca mis gibi düşüyor vallahi. Benimde şimdi 80den yukarı nadir çıkar olduazıcık stres yapayımda çıksın diyorum bazen hahaha
Şekerden şüphelenmiş olabilir mi canım?bebeği hafta olarak önden giden arkadaşlar, doktorunuz bunu endişeyle mi karşıladı yoksa normal mi gördü acaba? biz bugün kontrolde 26+1 olmamız gerekirken 28+3 günlük çıkınca biraz sıkıntı oldu. doktorum yediğime içtiğime dikkat etmemi söyledi. benim kilo alımımla ise hiç ilgilenmedi. tombiğimiz 1200gr civarı olmuş. doktorumun tepkisinden ötürü korktum biraz. gebelikten önce ne yiyorsam onu yiyordum ama artık biraz kısmam gerekecek. umarım normal doğumu etkilemez. babası da epey tombiş doğmuş sonradan zayıflamış. ona mı çekmiş diyorum şimdi
Ben her gun mutlaka 1 bucuk saat yuruyus yapıyorum eskiden şerbetli tatlılar daha çok severdim simdi bir tane yedigim zaman tuhaf hissediyorum benim oglusum aldı başını gidiyor kilo konusunda günde 7 öğün yemek yiyorum ama ivir zivirda degil sebze et ağırlıklı besleniyorum bu şekilde çıkarsa gene şeker olcagi varmış diyeceğimBazen hiçbir belirti olmadan da şeker çıkabiliyor, benim gibi. Bebeğin ve benim kilo alımımız gayet yerinde, aile geçmişinde şeker hastası yok ama tokluk şekerim sınırın üzerinde çıktı. Ama panik yapacak bir şey yok ben bir haftadır diyete başladım. 6 öğün yapıyorum, her gün de yürümeye çalışıyorum. Genelde ilaçsız çözülüyor. Bugün yediğin küçük çikolata da etkilemez.DIPTISDIPTIS ın da dediği gibi 12 saat öncesinde yemeyi bırakmak gerekiyor.
Benimde önden gidiyor şeker yüklemesi yaptırmamı söyledibebeği hafta olarak önden giden arkadaşlar, doktorunuz bunu endişeyle mi karşıladı yoksa normal mi gördü acaba? biz bugün kontrolde 26+1 olmamız gerekirken 28+3 günlük çıkınca biraz sıkıntı oldu. doktorum yediğime içtiğime dikkat etmemi söyledi. benim kilo alımımla ise hiç ilgilenmedi. tombiğimiz 1200gr civarı olmuş. doktorumun tepkisinden ötürü korktum biraz. gebelikten önce ne yiyorsam onu yiyordum ama artık biraz kısmam gerekecek. umarım normal doğumu etkilemez. babası da epey tombiş doğmuş sonradan zayıflamış. ona mı çekmiş diyorum şimdi
benim sadece açlık tokluk şeker değerlerime baktı, normal dedi. aslında ben de şüphelenmedim değil.Benimde önden gidiyor şeker yüklemesi yaptırmamı söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?