- 7 Kasım 2014
- 1.871
- 2.132
- 133
- 38
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #33.761
Amin canım. Düşünme bunları, aklına gelince hemen teslim ol Allah'a emanet de. Bir can gelecekse gelecek onun katından. Senin benim kontrol edebileceğimiz şeyler değil. Biz anca rutin Dr kontrollerini aksatmadan yapıyoruz, gerisi Allah'a kalmış. Yıllar önce işe ilk başladığım zamanlarda şirket araba verince bunalıma girmiştim panik yapmıştım, ehliyetim o ay çıkmıştı. Mahalle esnafından birinin eşi bir kadıncağız vardı, sabahları benim halimi görüyordu zaar yanıma geldi. Diyeceksin ki her sabah dedi. "Allahım Muhammedim tek size emanetim" emanete hıyanet edemez onlar :)))) ne güzel di mi.. Sen de emanet et bebişinle kendini gönlünü ferah tut. Son ay çoğu gebe bu psikolojide olurmuş ama tadını çıkaralım, görüşleri gere gere dolaşalım.Günaydın kızlar, bugun Afyon soğuk yağmurlu ve kapalı.. Yarın inşaallah 33₺0 olacaz , şükür bu zamana gelebildik ... Gebeliğin başından 26. Haftaya kadar bebeğimize isim koymadık, hayal kurmamaya çalıştık ... Hep Allah'ım 30 lu haftaları görebilecekmiyim derdim Allah'a Şükürler olsun bu haftalara kadar geldik , 26. Haftaya kadar evin içinde stres Küpü gibiydik , 26 yı geçtik ismini koyduk , ufak tefek Kıyafetler aldık 30 a kadar mutlu bir ay geçti... Şimdide acaba kucağımıza alacak miyiz? Ya karnımda ölürse korkusu sarmaya başladı , sabahları uyandığımda tekme atasıya kadar sabit bir şeklde bekliyorum, tekme atınca Dünyalar benim oluyor , ohhh şükür Rabb'ime deyip kalkıyorum ... Bu aralar daha da sıklaştı bu durum , psikolojim bozulacak diye korkuyorum ... Allah hepimizin evladını sağlıklı sıhhatli miadında nasip eylesin ... Onlara güzel uzun sağlıklı ömürler versin ve bahtları açık olsun :)))
Bende sadece benim kaynana mı bu kadar kıllık yapıyor diyordum , meüersem hepimizin ortak sorunuymuş :)) hayır anlayamadığım nokta gerçekten onlara hiçbir şekilde külfet olmadık , büyük eltim afedersiniz parfümüne kadar kaynanamlara aldırıyor, kavgasız günleri Geçmez , kabga etmedikleri anlarda birbirlerine laf sokarlar ama ondan kıymetlisi de yoktur, bizse düğünümüzü kendimiz yaptık evimizi alırken borç istemedik yada yardım edin demedik ( neymiş eve be gerek varmış, niye kaynanamın oturduğu yerden almamışız da benim memleketten almışız...) hayırlı olsun demelerinide bıraktık böyle Saçma sapan şeylere maruz kalıyoruz... Iyi niyetle yaklaştıkça , cevap vermeyip sustukça hep bi belden aşağı çalışmalar... Ben bunun sebebini evlenesiye kadar oğullarına hükmettikleri istedikleri herşeyi yaptırırken evlendikten sonra Hanım'ıyla ortak kararlar alan çocuklarını kıskandıkları için gelinlere bu kadar yüklenilmesini buna bağlıyorum ... Her zaman derim uzak durmak en iyisi :)))kaynanam geçenki gebeliğimde ağzıma s.çtığı beni stres küpüne dönüştürdüğü için bu gebeliğimde gelmeye cesaret edemiyor ... Bana ve eşime herhangi birşey demiyor ama eltime sürekli doğunca 10 gün kalacağım diyormuş... Bi köşede otursun benim için kâfi , yine muhatap olmayacağım kendisiyle ...emy0364 Bende gebelik şekeri çıktı mesela benim kayınvalidemde mahsus şerbetli tatlı börek yolluyorum.. Mesela tavuklarda ölüm başlamış köyde komşularda veterinerden antibiyotik alıp 2 hafta verdi hayvanlara.. Geçen hafta görümcem köye gitmiş kalmış birkaç gün 5 yaşında kızı var ona o tavukların yumurtasından vermiyorlar bakkaldan alıyorlar. Bana bu pazar eşimle birsürü yumurta göndermiş pisliğin.. Neymiş 1 haftadır ilaç vermiyormuş artık da yumuryalarda birşey yokturmuşta.. Ben eşime yemem dedim.. Kadına bak ya kızının ki toruNda Oğlunun ki ne torun değil mi..
Canım açıkçası bende eşimde çok karşıydık bırak mamayı su dahi verilmesini onaylamıyorduk ... Öncelikle normal doğum yapamayacağım için sütüm zaten geç inecek. Birde 2-3 saat sonra çıkacağım , hurma olayını burada okuduktan sonra baya araştırdım , Sünnet OLDUĞUNU öğrenince uygulama kararı aldık... Anne Sütünden önce vereceğiz normalde hurma damağa sürülüyormuş ama bizimkiler önce dudağa sürecekler, sonra zemzem suyu 1-2 Kaşık ( ben hurmaya be suya 41 Yasin Okumayı düşünüyorum) eğer ameliyattan geç çıkarsam hurmayı damağına sürecekler... Zaten alacağın hurma kaliteli gdo suz İsrail ürünü olmayan, peygamber efendimizin diktiği hurmalardan almayı düşünüyoruz ( yumuşak iri ve TADI çok lezzetli olan hurmalar )..Zemzemi anne sutunden once mi vereceksiniz? Ben de bi arastirayim zemzem ile hurma isini. Ya ben bebegim adina bi baskasinin karar almasindan hoslanmiyorum sadece. Bebege soyle yapacaz boyle yapacaz vs cumlelerinden. Bebek benim ya herkese diyorum hepiniz cocuk buyutmus o duyguyu yasamissiniz birakin ben de yasayayim kendi bebegimi kendim buyuteyim karismayin
Ben de onceki ramazanda da hamileydim oruc tutmadim bu ramazan da hamileyim :)
Sana son yaptigim alintiyi gormedin sanirim cnm
2010 dada biz evlendik bizimde öyle uzun yollardan geliyorlar paşalar Allahın izniyle sağ salim kucağınıza alırız inşallah.. Benimde yarın kontrolüm..Günaydın kızlar, bugün oğluşumla randevumuz var çok özledim iki hafta oldu. Heyecandan uyuyamadım erkenden kalkıp eşime çay demledim. Gittim 5 dakka yanına uzandım, malum kendisini bebek odasına şutlayalı 1 ay oldu. Annem de gece geç yattığından salonda tablet televizyon vs anca uyuyor. Herkes özgür takılıyor..Hayatımız daha bebiş gelmeden çok önce değişti anlayacağınız, inşallah sağlıkla gelsinler de başka şeyde gözüm yok. Uzun yoldan geliyor oğlum 5 senelik evliyiz:) cümlesiyle birlikte sağlıkla vaktinde gelsinler.. Bugün tam 33+0 ız :)) nasıl geçti zaman
Bizde tüm mobilya ve düğün masraflarını ikimiz ödedik eşimle.. 3 yıllık evliyken ev aldık borçla 3 sene oldu ödüyoruz.. Ama kaynanam eltime kendi akrabası bu arada geçen sene 10 milyar kredi çekti oğlu askerden gelince Mobilya alıp şehre taşınsınlar diye.Bende sadece benim kaynana mı bu kadar kıllık yapıyor diyordum , meüersem hepimizin ortak sorunuymuş :)) hayır anlayamadığım nokta gerçekten onlara hiçbir şekilde külfet olmadık , büyük eltim afedersiniz parfümüne kadar kaynanamlara aldırıyor, kavgasız günleri Geçmez , kabga etmedikleri anlarda birbirlerine laf sokarlar ama ondan kıymetlisi de yoktur, bizse düğünümüzü kendimiz yaptık evimizi alırken borç istemedik yada yardım edin demedik ( neymiş eve be gerek varmış, niye kaynanamın oturduğu yerden almamışız da benim memleketten almışız...) hayırlı olsun demelerinide bıraktık böyle Saçma sapan şeylere maruz kalıyoruz... Iyi niyetle yaklaştıkça , cevap vermeyip sustukça hep bi belden aşağı çalışmalar... Ben bunun sebebini evlenesiye kadar oğullarına hükmettikleri istedikleri herşeyi yaptırırken evlendikten sonra Hanım'ıyla ortak kararlar alan çocuklarını kıskandıkları için gelinlere bu kadar yüklenilmesini buna bağlıyorum ... Her zaman derim uzak durmak en iyisi :)))kaynanam geçenki gebeliğimde ağzıma s.çtığı beni stres küpüne dönüştürdüğü için bu gebeliğimde gelmeye cesaret edemiyor ... Bana ve eşime herhangi birşey demiyor ama eltime sürekli doğunca 10 gün kalacağım diyormuş... Bi köşede otursun benim için kâfi , yine muhatap olmayacağım kendisiyle ...
Aaa sen kayseride misin ? Bende kayserideyim :)Sanırım bu msjı diyorsun. Sen deyince dikkatli baktım arada kaynamış kusura bakma :) kayseride de ağrım olunca doktora gitmiştim. O da iri biraz demişti. O cmtesi günü 2100 küsür gr demişti. 2 bayan doktor iri dedi. Metin bey herhangi bir yorum yapmadı. Ben de iri olmasını çok istemiyorum zaten normal doğurabilmek için ama hayırlısı tabi. Öncelikli olan sağlıklı bir şekilde kucağıma alabilmek. Nasıl doğum uygunsa ona göre olsun. Bu arada doktorun normal doğum yanlısı olduğunu nerden anladın? Konyadan bir arkadaş yeni hamile metin beye sezeryancı diyorlar diye ona gitmiyorum dedi.
Sanırım bu msjı diyorsun. Sen deyince dikkatli baktım arada kaynamış kusura bakma :) kayseride de ağrım olunca doktora gitmiştim. O da iri biraz demişti. O cmtesi günü 2100 küsür gr demişti. 2 bayan doktor iri dedi. Metin bey herhangi bir yorum yapmadı. Ben de iri olmasını çok istemiyorum zaten normal doğurabilmek için ama hayırlısı tabi. Öncelikli olan sağlıklı bir şekilde kucağıma alabilmek. Nasıl doğum uygunsa ona göre olsun. Bu arada doktorun normal doğum yanlısı olduğunu nerden anladın? Konyadan bir arkadaş yeni hamile metin beye sezeryancı diyorlar diye ona gitmiyorum dedi.
Hergün ev supurulur mu yaa, ev hanımı değilim gerçi ama ben haftada 1 ancakSabah 4te birden sırtım belim tüm karnımda sancı oldu birden girdi ve çıkmadı herhalde doğum yapacagım dedim çok korktum eşim de korktu epey
Ama alt bolgemde sancı yoktu, sonra da istifra ettim
Sonra da geçti anlamadım ne oldu üşüttüm sanırım
Zar zor uyumustum sabah 9da üst komşunun evi supurme sesiyle uyandım
Hergün böyle yapıyor ve her yere vura vura yapiyor cok gurultu yapiyor yatak odasindan basliyor tak tuk o kadar kucuk odada supurgeyi nereye bu kadar cok vuruyor anlamiyorum bir de surekli esya cekip itiyor artık kapisına not bıraktım uyuyamıyorum bu saatte yapmayin diye
Ev hanımları siz napiyorsunuz bu kadar erken saatte supurge calıstırıyor musunuz? (Hamilelik disindaki normal hayatinizda)
Bazen sabah ezaniyla basliyor supurmeye ben hayretler icinde kaliyorum 1 yildir evliyim 1 yildir bu boyle
Cnm senin gözündeki rahatsızlık tam olarak ne benim de korneamda sivrilesme var ve netten baktığım kadariyla normal doğum ilerletirmiş senin de böyle bişey miEvet cnm bu msji diyordum:)
Ben ne desem dr sezaryen yapariz demedi de o yuzden oyle dusundum misal kan sulandirici igne kullaniyoruz ya kullananlar hep sezaryen oluyormus bende de mi sezaryen mi olcak dedim normal yapariz igne normale engel degil dedi, retinam ince napcaz sezaryen mi olacak diyorum misal evet demiyor, 1.5 saatlik yol var normal olursa nasil geliriz yetisir miyiz diyorum yetisirsiniz dogum hemen baslamiyor sure oluyor diyor yani hemen atlamiyor gibi geldi bana
Ben gobege buyuyenlerdenimEki Görüntüle 1825634
Kizceler benden buyuk gobegi olan var mi :) sizde durum nasil
37 öncesi erken olmuyor kilosu Da önemli tabi benim gönlümden de hep 38+6 geçiyor em başından beri daha net olarak konuşulmadı.
Gün almanıza çok sevindim. Rabbim hepimize hayırlı doğumlar versin.
Ne tesaduf bnm kv de bni sevmez ne sansliyimhersey karsilikli tabi.. torunlar arasi ayrimcilik yapiosa ztn gitsin kendini damdan atsin cokta umrumda sevmesin bnm cocugumu )
Yok canım ablam kayseride. Onu ziyarete gitmiştim çok yürüyünce sanırım ağrım oldu o yüzden doktora gitmiştim :)Aaa sen kayseride misin ? Bende kayserideyim :)
Evet sezaryen olacak plasenta previa sebebiyle mecburenSen de sezeryan mi olacaksin?
Hımmm olabilir canım. Ya da sonraki zaman konuları olduğu için geçiştirmiş de olabilir :) bir dahaki randevuya aynı haftamızda gitcez sanırım. Bana 3 hafta sonra gel filan demedi. 1ay sonra gittiğimde 36 bitmiş olacak. Sen gittiğinde de 36 bitmiş olacak sanırım. Bakalım ne diyecek. İnşallah problemsiz geçer o zamana kadar da :)Evet cnm bu msji diyordum:)
Ben ne desem dr sezaryen yapariz demedi de o yuzden oyle dusundum misal kan sulandirici igne kullaniyoruz ya kullananlar hep sezaryen oluyormus bende de mi sezaryen mi olcak dedim normal yapariz igne normale engel degil dedi, retinam ince napcaz sezaryen mi olacak diyorum misal evet demiyor, 1.5 saatlik yol var normal olursa nasil geliriz yetisir miyiz diyorum yetisirsiniz dogum hemen baslamiyor sure oluyor diyor yani hemen atlamiyor gibi geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?