- 29 Aralık 2014
- 3.010
- 2.826
- 133
- 39
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #35.141
Gayet iyidir o içerde canım merak etme zaman yaklaştıkça aklınızdan bin türlü film yazıyoruz :)dopler cihazını gelirken getir dedim eşime ... kafamda deli sorular, yaz da geliyor galiba serdar ortaç yeni cd çıkartmış :)))
kalp atımı 140 civarı çıkarsa gitmicem doktora ...
Sondayi ne zaman cikariyolar cnmben sezeryandan sonra pijama giydim.sonda çıktıktan hemen sonra giydim ve gecelikten de çok daha rahattı.
Doktora sordun mu canım korse olayını ben de alayım sıcakta zor olur ama takmak lazım sanırımcanım bende bir tanr bunu aldım birde şimdi evde giydiğim bir hamile-loğusa pijaması var... 2 sini götüreceğim, bir tanede satenlohusa gecelik takımı var ama hastanede giyilmez :)) ben almayacağım daha fazla, zaten evde sıfır tşörtlerle falan idare ederiz :)) doğumdan sonra ben toparlayıcı korse giyeceğim onun üstüne normal hayatta giydiğimiz pijama altları bile olur diye düşünüyorum :))
İnşallah cnm korkular bilinçaltı rüyalara yansıyor sanırımRüyada ağlamak gülmek derler canım inş gülersin
Benim aile hekimim de normal doğuma karşı ama neden çünkü yaptıran hemşirelere ebelere hıc güvenmiyor o yüzden, 9 ay taşıdın ne zorluklar çektin riske atma çocuğunu diyor. Normal doğum Allah'a emanet resmen hiç güvende değilsiniz ikiniz de diyor yani işte bunun gibi farklı görüşler var. Zaten benim seçim yapma şansım olmadı plasenta previa sebebiyle ki Bi fikrim de yoktu doktor ne derse onu yaparım diyordum hamileliğim başında kendini doktoruna emanet etmek normal bence. Şu anda da Epidural mi spinal mi belden mi genel mi hiç mi hiç düşünmüyorum inanın doktor neyi öneriyorsa onu yapsın doktor o yani hiç karışmam :)
Sormadım canım, ama ben zaten böyle sert korse değilde 5-6 sene önce bimden aldığım bir korse vardı şortun biraz sert versiyonu GiBi onu giyeceğim 40 ım çıktıktan sonra bel korsesi takarım , ablamda Sıfır Göbek vardı o da 1-2 kez taktı 1 seneyi geçmesine rağmen Göbek duruyor , ki şu an hamile kaldığı kilodan daha ZayıfDoktora sordun mu canım korse olayını ben de alayım sıcakta zor olur ama takmak lazım sanırım
Suan 20 25 arasi ama hstanede yttgmda 70 deydiCanım senin nstde sancıların kaçlarda çıkıyor biliyormusun
Tekli sayi yemek makbul canimSayisi onemli mi hurma nin??
Kızlar aklıma bir fikir geldi. Doğum odasına hemşireler için de çikolata koyalım diyorum. Bir fanusun içine minik gofret olur, kaplı çikolata olur... Üstüne de hemşireler için kısa bir not yazarım. Ben gideceğim yerin ebelerini hiç sevmiyorum. Daha önce çok iyi deneyimiz olmadı. Belki bu defa daha iyi geçer.
38+2 sizce Nasıl doğum için?
Her şey normal ilerlediği sürece normal doğuma sonuna kadar şans verilmeli bence de 40a kadar beklerdim ben de normal yapma ihtimalim olsaydıİlk kez normal doğumu kötüleyen düşünceye sahip birini duydum. Tabi ki Allah'a emanet olacağız. Öyle şey mi olur ya. Güvende değiliz de falan. Doğada yani gerçek yaşamda sezaryen diye bir şey mi var. Allah kadın vücudunu öyle bir yaratmış ki girdiği yerden aynı şekilde çıkacak. Şok oldum okurken bu yazılanları. Normal veya sezaryen tercih meselesi o konu uzar da uzar. Ama kendini de bebeğini de riske atma, allaha emanet, 9 ay taşı sonra kötü bişey olur vs. demek çok yanlış. Adı üstünde NORMAL DOĞUM, en doğalı en sağlıklısı Allah'ın kadınlara ve dişi hayvanlara verdiği bir lütuf. Doğum kanalından geçerken bebeğin aldığı ihtiyaçlar, bizim hastalıklarımızdan temizlenmemiz vs. hepsi öyle bir enjekte edilmiş ki vücudumuza Allah'a binlerce kere şükür etmek gerekir. Ama dediğim gibi sezaryen tercih edenleri de kesinlikle ve kesinlikle yargılamamalıyız. Sadece düşüncelerimizi paylaşıp onları da benim gibi normal doğum düşünmeye teşvik edebiliriz. İlk gebeliğim ve korkmama rağmen o an ne olacağımız belli değil, herkesin düşüncesi her an değişebilir. Ama sağlığım elverdiği sürece bu fikrimden de caymayacağım.
Ben de henüz doktorla pazarlık etmedim :) ama o Da yakın tarihleri düşünebilirIyi gibi 38i dolduruyosun iste ben 38+5 e genk gelen 10.06.2016 cuma gunu dogum yapmak istiyorum bakalim doktor ne diyecek
Ben de henüz doktorla pazarlık etmedim :) ama o Da yakın tarihleri düşünebilir
yaklaşık 6-7 saat sonra.epiduralın etkisi geçip seni ayağa kaldırmalarından hemen önce.Sondayi ne zaman cikariyolar cnm
normal doğum fobisi yaşamama rağmen söylediklerinin hepsine katılıyorum arkadaşım.İlk kez normal doğumu kötüleyen düşünceye sahip birini duydum. Tabi ki Allah'a emanet olacağız. Öyle şey mi olur ya. Güvende değiliz de falan. Doğada yani gerçek yaşamda sezaryen diye bir şey mi var. Allah kadın vücudunu öyle bir yaratmış ki girdiği yerden aynı şekilde çıkacak. Şok oldum okurken bu yazılanları. Normal veya sezaryen tercih meselesi o konu uzar da uzar. Ama kendini de bebeğini de riske atma, allaha emanet, 9 ay taşı sonra kötü bişey olur vs. demek çok yanlış. Adı üstünde NORMAL DOĞUM, en doğalı en sağlıklısı Allah'ın kadınlara ve dişi hayvanlara verdiği bir lütuf. Doğum kanalından geçerken bebeğin aldığı ihtiyaçlar, bizim hastalıklarımızdan temizlenmemiz vs. hepsi öyle bir enjekte edilmiş ki vücudumuza Allah'a binlerce kere şükür etmek gerekir. Ama dediğim gibi sezaryen tercih edenleri de kesinlikle ve kesinlikle yargılamamalıyız. Sadece düşüncelerimizi paylaşıp onları da benim gibi normal doğum düşünmeye teşvik edebiliriz. İlk gebeliğim ve korkmama rağmen o an ne olacağımız belli değil, herkesin düşüncesi her an değişebilir. Ama sağlığım elverdiği sürece bu fikrimden de caymayacağım.
2 haziran oluyor 1. Ve 2. Ve 3.yaş günü Ramazan'a denk gelecek zaten gündüz olmaz parti ama akşam olur mu bileniyorum iftardan sonra bir iki saatlik bir şey mi yapılır biz de düşündük annemle onu ama haftasonu olayını düşünmemiştimSenin 38+2 ye denk gelen tarihin ne? Ya dr kabul ederse cocugumun 1. Ve 2. Yas gunleri haftasonuna denk gelecek onu bile dusundumRabbim izin verirse :)
En çok takıldığım Noktalardan biri bu sonda ya çok tuhaf geliyor hemen çıkarsalar keşkeyaklaşık 6-7 saat sonra.epiduralın etkisi geçip seni ayağa kaldırmalarından hemen önce.
2 haziran oluyor 1. Ve 2. Ve 3.yaş günü Ramazan'a denk gelecek zaten gündüz olmaz parti ama akşam olur mu bileniyorum iftardan sonra bir iki saatlik bir şey mi yapılır biz de düşündük annemle onu ama haftasonu olayını düşünmemiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?