2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
dopler cihazını gelirken getir dedim eşime ... kafamda deli sorular, yaz da geliyor galiba serdar ortaç yeni cd çıkartmış :)))
kalp atımı 140 civarı çıkarsa gitmicem doktora ...
Gayet iyidir o içerde canım merak etme zaman yaklaştıkça aklınızdan bin türlü film yazıyoruz :)

Doktora sordun mu canım korse olayını ben de alayım sıcakta zor olur ama takmak lazım sanırım

İlk kez normal doğumu kötüleyen düşünceye sahip birini duydum. Tabi ki Allah'a emanet olacağız. Öyle şey mi olur ya. Güvende değiliz de falan. Doğada yani gerçek yaşamda sezaryen diye bir şey mi var. Allah kadın vücudunu öyle bir yaratmış ki girdiği yerden aynı şekilde çıkacak. Şok oldum okurken bu yazılanları. Normal veya sezaryen tercih meselesi o konu uzar da uzar. Ama kendini de bebeğini de riske atma, allaha emanet, 9 ay taşı sonra kötü bişey olur vs. demek çok yanlış. Adı üstünde NORMAL DOĞUM, en doğalı en sağlıklısı Allah'ın kadınlara ve dişi hayvanlara verdiği bir lütuf. Doğum kanalından geçerken bebeğin aldığı ihtiyaçlar, bizim hastalıklarımızdan temizlenmemiz vs. hepsi öyle bir enjekte edilmiş ki vücudumuza Allah'a binlerce kere şükür etmek gerekir. Ama dediğim gibi sezaryen tercih edenleri de kesinlikle ve kesinlikle yargılamamalıyız. Sadece düşüncelerimizi paylaşıp onları da benim gibi normal doğum düşünmeye teşvik edebiliriz. İlk gebeliğim ve korkmama rağmen o an ne olacağımız belli değil, herkesin düşüncesi her an değişebilir. Ama sağlığım elverdiği sürece bu fikrimden de caymayacağım.

Doktora sordun mu canım korse olayını ben de alayım sıcakta zor olur ama takmak lazım sanırım
Sormadım canım, ama ben zaten böyle sert korse değilde 5-6 sene önce bimden aldığım bir korse vardı şortun biraz sert versiyonu GiBi onu giyeceğim 40 ım çıktıktan sonra bel korsesi takarım , ablamda Sıfır Göbek vardı o da 1-2 kez taktı 1 seneyi geçmesine rağmen Göbek duruyor , ki şu an hamile kaldığı kilodan daha Zayıf bu arada sondayı 6-8 saat içinde çıkartıyorlar... Dopler cihazını getirdi eşim 140 atıyor , birde çekirdeğe abandım , hareketleri arttı bebişin ...

Ben de hemsirelere bir seyler ayarlayacagim cikolata ya da tatli

Tek sknti ramazana denk gelmesi verip de iftar sonrasi yeyin demek ne bileyim :)) bir de konyada dogum yapacagim konya muhafazakar bi memleket oruc vakti dukkanlar bile kapali olur :) canlarini cektirmis olur muyum ya da bi cikolatadan nolcak aman mi deyim :) millet şunlara bak ramazanda cikolata tatli dagitiyorlar diye ayiplar mi bilemedim konya işte

Ama bir sey vermeden de olmaz gibi geliyor :)

@Yazkadini Bana kalsa bişey olmaz cnm. Amma abartılıyor şu dışarı çıkma olayları. Hastaneye gidip gelirken, aile hekimine gidip gelirken aşılar için bebeği dışarı çıkarmadan nasıl götüreceksin ?
Bişey olmaz. o kdr kollayan insanların bebekleri asıl hemen hasta oluyor. Kendini korkutma cnm. dışarıda kara kış olmayacak ya. ki kışın doğum yapanlar da bebeklerini dışarı çıkardı. Arkadaşım Ocakta doğum yaptı. 15 günlük bebeğiyle gezmelere gitti.

Her şey normal ilerlediği sürece normal doğuma sonuna kadar şans verilmeli bence de 40a kadar beklerdim ben de normal yapma ihtimalim olsaydı

normal doğum fobisi yaşamama rağmen söylediklerinin hepsine katılıyorum arkadaşım.
Adı üstünde normal doğum.Olması gereken.
Ben doğumevinde çalışırken şahit olduğum bazı durumlardan dolayı ilk gebeliğimde direk sezeryan istemiştim ve sağolsun doktorum da halimi anlamıştı.
ilk doğum sezeryan olunca ikincisinde de direk sezeryana yöneldim.her ne kadar sezeryan sonrası normal doğum yapanlar olsa da kendimi o kadar cesur hissetmiyorum

Senin 38+2 ye denk gelen tarihin ne? Ya dr kabul ederse cocugumun 1. Ve 2. Yas gunleri haftasonuna denk gelecek onu bile dusundum Rabbim izin verirse :)
2 haziran oluyor 1. Ve 2. Ve 3.yaş günü Ramazan'a denk gelecek zaten gündüz olmaz parti ama akşam olur mu bileniyorum iftardan sonra bir iki saatlik bir şey mi yapılır biz de düşündük annemle onu ama haftasonu olayını düşünmemiştim

Evet hep ramazana denk geliyor ama hic degilse aksamlari bir seyler yapilabilir diye dusundum ben :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…